Nuttige surfweer info:

Surfweer Zondag 29 mei 2022

93 reacties

 1. Lange fetch vandaag. De batterij wordt opgeladen voor een swell meerdaagse!

 2. hoi Tobias, waar haal jij die foto van Oostende? we dachten dat de webcam out was via meteobelgië.be

  merci!

 3. Begint beetje te lopen op derde bank maar niet veel nog. Hoop zo op een extra zetje met de push. Klein metertje nu 🤨 maar we houden hoop!

 4. Beste kerel met je blauwe walden, net op de noord, ik vind het serieus knap.
  Hoe je met de dodelijke precisie je board zo kan laten schieten dat ik je singlefin moest blocken met mn onderarm. Met het hele gewicht van je board erachter.
  Had n dagje vrij genomen van werk ervoor.
  Nu kan ik tenminste nog wat administratie dingen doen thuis.
  Ipv surfen.
  Met 1 functionerende arm.
  Jij weet wat het beste voor mij is, dankjewel.

 5. Deining is te laag en noordelijk om echt lekker om de pier te draaien.
  Zonder beschutting meer hoogte!

 6. Weet iemand of IJmuiderslag wel loopt vandaag? Lijkt ver genoeg van de pier vandaan.

 7. Van 11 tot 13u viel toch wat tegen. Om 11u af en toe nog steile wand, vanaf 12u werden het trage rollers. Vooraan nog wat shortboard-fun in de shorebreak gehad, maar had er toch meer van verwacht. (Mss dat het top werd namiddag, maar toen kon ik niet meer). PS: surfen begint aardig dure hobby te worden met al dat parkeergeld in Zeeland.

 8. liep best aardig achterste bank rond laagwater en eerste 1-2 uur opkomend. genoeg push en metertje op de sets. nul wind, redelijk clean en met zonnetje erbij helemaal top. geen zeehond gezien, dat dan weer niet.

 9. Scheveningen was lekker met opkomend. Kwam veel meer door dan ik had verwacht; was op longboard maar fish had ook gekund. Eindelijk ff goeie surf gehad

 10. Was vandaag met de bakfiets en bodyboard naar Parnassia in NH. Ook een optie. 🙂

 11. Vrijgenomen en met 7.3 richting IJmuiden gereden. 13:30 erin, viel tegen, weinig energie en weinig hoogte. Jammer dat ik mijn 8.3 niet mee had. Wel genoten van de zon en af en toe een redelijke set. Werd beter rond 15:00, maar moest helaas om 16:00 weer terug.

 12. Vanmiddag (12u30-15u) was lekker surfen hoor! De sets met hoogte waren echt mooi te surfen, en vaak echt wel clean!
  Op de piek van HW kwam er even de ene achter de andere mooie rit zich aanbieden, genieten.

  @Tobias Thanks voor de voorspellingen met details voor BE!

 13. Gisteren het licht uit gedaan op wijkie. Het was megadruk maar ook mega lekker. Nu nog stoked.

 14. Had alleen tijd aan het einde van de middag. Goede timing voor de wind, voor de golven vond ik het tegenvallen. Misschien door de voorspelling, want op zich waren ze hoog genoeg voor een aardige sessie.
  Misschien kwam het door verkeerde getij voor IJmuiderslag (rond hoog water), de meeste golven kabbelden wat aan de bovenkant af en werden nauwelijks steil genoeg om mee te blijven rijden. Of door de hoogte (80 tot 110 cm op de boei).
  Was leuk, maar niet geweldig.

 15. IJmuiden heeft wat meer West in de NW swell nodig. Gisteren (en ook vandaag) is het pal noord. Stukje van de pier af (slag of bloemendaal) scheelt al een heel stuk.

  Metingen zien er nu nog goed uit, let’s go!

 16. IJmuiden zag er niet uit. Ik stond in m’n wetsuit op t strand, dacht wat doe ik hier, wat doen die “surfers” hier..
  Linea recta omgedraaid en een best wel erg lekkere sessie gehad op Wijk windsurfpad 14:30 – 17:00

 17. Dat ligt niet aan de bank, maar aan het gebrek aan golven.
  Zandvoort liep ook alleen in kniediep water. Op achterste bank konden alleen een SUP-foiler en iemand in een kano meekomen.

  Voor mijn gevoel is er veel kracht en hoogte verlies van de golven t.o.v. de meetpunten J7 en K13. Kan iemand daar iets zinnigs over zeggen? Lijkt soms bijna alsof de meetboeien de hoogte in feet doorgeven…

 18. Tsja…als ze die banken ook maar blijven ophogen, dan heb je geen meter maar zeker 3 meter swell nodig…!

 19. Als je surft in zandvoort, zoek is een andere spot. Voor mn gevoel is zandvoort altijd wat minder omdat er meer banken liggen dan op andere plekken. Heb genkeg sessies gehad waar de a12 hoogte 1:1 hoogte was op de kust.

 20. Parnassia heeft juist een bankje minder volgens mij, maar is een kwestie van juiste getij en swell dat ie daar mooi loopt.

 21. Hoogwater ZuidHolland Noord was lekker vanmiddag. Mooi heuphoog en weinig wind. Superrrrr

 22. Gisteravond indd allemaal close outs en op de buitenbank brak het niet door 🙁

 23. Ben blij dat ik in zuid-holland woon inmiddels als ik dit zo lees. Vind de kwaliteit van de golven hier zoveel beter dan omgeving Amsterdam. Destijds zandvoort, bloemendaal etc vaak geprobeerd, maar zelden echt goed gehad. Zelfde vind ik trouwens wat betreft Wijk, in mijn ogen de meest overrrated spot van Nederland (mits je een longboard surft). Ijmuiden idem, kan heel mooi lopen maar ook vaak teleurgesteld.

 24. Wijk Zvoort, IJmuiden en Bloemendaal zijn vaak echt super in vergelijking met scheveningen of zuidelijkere Zuid-Holland spots.

  Het is maar net op welk moment je er bent.

  Misschien zijn de echte shortboard klappers (soms close-out) wel wel wat korter in tijdsduur in het getij dan in Zuid-Holland. Maar voordeel dan dat het vaak ook wat minder close-out is.

 25. BE = Schouwenbank meting het beste gebruiken.

  Zie weinig swell (minder dan 1.000 cm/s) , misschien enkelhoge rollers voor de beginnersles. Dat nog wel. Laat maar weten hoe het was!

 26. De “beste spots” (meest overrated) in Nederland zijn vaak de spots met de meeste bevolking dichtbij:
  Wijk aan zee/zandvoort – Amsterdam/Haarlem
  Scheveningen – Den Haag
  Hoek van Holland – Rotterdam

  Meeste mensen op wijk gaan er heen uit gewoonte en omdat de rest er ook is.

 27. En waar woon ik? Midden in t mierennest..
  Maar verhuizen naar nieuw zeeland alle rust ruimte en golven…….

 28. Volgens mij wordt de grootste reden van de populariteit van Wijk en Scheveningen, namelijk de beschutting voor harde wind door de pier, achterwege gelaten in de discussie over populaire surfspots. Ik woon in Noordwijk maar zoek toch regelmatig mijn toevlucht in Wijk/IJmuiden bij te hevige wind en/of stroming.

 29. Terschelling liep wel aardig, met laag en hoog water en verschillende banken over het hele eiland. Miss vanavond een sun set sess

 30. De A12 is rijzende! Morgenochtend wordt ie wel lekker hoor, op de lange plank!

 31. Bedankt Tobias en surf BE,
  Al veel gehad aan de Goede Golven boeken, Golven Jagen en de SMS service. Ik merk dat mijn eigen voorspellingen toch nooit zo verfijnd zijn als deze van Tobias. Via Mumm golven benader ik de Belgische voorspelling toch meestal het best, maar deze keer klopte het inderdaad niet en had Tobias weeral gelijk.

  Bedankt voor de Schouwenbanktip en de meetnettips, ik keek meestal naar de eurogeul… Begrijp ik dat de swellmeting van de Schouwenbank ook bij laag water meetbaar is overheen de zandbanken en dat ik dus kan extrapoleren naar HW ?

 32. J06 ook al binnen, hoogte gaat vanavond toenemen. Helaas de wind ook toenemend, dus zal niet al te best zijn. Beter wachten tot morgen idd

 33. Zou het vanavond nog wat worden Noord Holland uur of 20? Bergen/Castricum.. is wel hoog dan.. twijfels twijfels.. maar zo een beetje de enige optie die ik deze dagen heb :S

 34. Dan zou ik wel gaan, waardes op de boeimetingen lopen nu op. In noorden minste wind en langer goed tij. Texel nog het beste.

 35. Thanks! Dan ga ik!
  ps. Ik dacht dat mid-tij het beste moment was in deze regio.

 36. Onderweg naar Texel. Hopelijk van 20-22 lekker golven en morgen ochtend. Is beste opkomend of midtij daar?

 37. Vandaag hele dag dikke prima. Golfspectra ziet er nog niet verkeerd uit. Straks ook weer Hw. Geniet ervan iedereen 🙂

 38. Egmond was super ter hoogte van Bad Noord. Werd in de loop van de ochtend alleen maar beter. On-Nederlands mooie lijnen die goed bleven staan. Er zat genoeg push in waardoor lange ritten mogelijk waren. Met de zon en de helder groene zee erbij een topsessie. Veel golven gepakt. Uber stoked 🙂

 39. Was vanochtend in Wijk tussen 8-10u. Hoogte was goed maar de wind was vaak spelbreker. Vraag me dan af of ijmuiden lekker liep, daar in de luwte.
  Was overigens nog steeds de moeite vanochtend. Paar heerlijke golfjes gepakt

 40. Ergens eerder gelezen dat morgen longboard wedstrijd in wijk is , klopt dat ?

 41. Forecast SMS for mv was absolut correct this day from tobias. Well done 😎

 42. Dudes ik krijg surfweer cams wijk niet meer door op ipad pro ook niet via chrome
  Wel op mijn iphone

  What happens?

  Help please!

 43. Hij was weer errug lekker vanochtend vroeg (ZH Noord) Het begon een beetje lafjes, maar zodra het tij er goed inkwam kwamen er echt heeeeele mooie golfjes door. De wind was mooi cross off. Af en toe nog wel fel. Op naar dinsdag!

 44. Domburg was ook lekker in de vroege morgen.
  Clean en zat nog goed wat hoogte in.
  Helaas sessie wel eerder af moeten breken door hele donkere wolken en hierna onweer. Better safe then sorry👍

 45. @waveskisurfer same here met iPad Pro! Eerder stond hier een oplossing alleen die werkt helaas niet meer (bij mij). Weet iemand wat je kan doen?

 46. Vond hem echt vies tegenvallen in t zuiden vanochtend. Geen hoogte, geen power. Hoop dat ie vanavond beter doorkomt.

 47. @Cam trouble en @waveskisurfer

  Ik had mij ook al eerder gemeld met dit probleem en vervolgens de instructies van een collega surfer opgevolgd…de boel werkte weer. Maar ik loop nu weer tegen hetzelfde probleem aan…

  webcam van Timboektoe draait niet op mijn iPad / iPhone en iMac

  webcam Aloha doet het wel op iPhone en iMac (niet op iPad dus)

  alle hulp HEEL erg welkom…alvast bedankt !!