Nuttige surfweer info:

Surfweer Zondag 29 augustus 2021

129 reacties

 1. Dinsdag doen de noordelijke wateren ook mee in de opbouw van de fetch, waardoor er uiteindelijk veel betere golven deze kant op komen. Omdat de periode dan hoger is, draait het gemakkelijker op de stranden af die nu parallel aan de golfrichting liggen. Dat geeft dus in heel Noord-Holland betere condities zowel helemaal noord, als zuid!

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/09079.jpg

  https://surfweer.nl//ukmo/

 2. Kwam toch serieus wat binnenrollen net voor donker in Scheef, met genoeg lijn wat verder weg vd channel

 3. Weet iemand of er ergens gegevens van de boeien zijn te vinden, zoals de richtingsspectra? Ruwe gegevens zijn ook welkom.

  De gegevens liggen er nu alweer uit voor een aantal weken.. Is het niet mogelijk dat er een potje komt voor een website met betrouwbare gegevens? Misschien beetje te zwart-wit gedacht.

  Wel fijn dat de spectra het nog doen als backup

  Groetjes, Frank Boeien

 4. Dat is al miljoenen jaren zo. Omdat de bewegingen van de aarde en de maan heel constant zijn, is het ritme van eb en vloed dat ook. Het is in Nederland 2 keer hoogwater en twee keer laagwater per 24 uur en 50 minuten. Met dit ritme hebben we eigenlijk altijd te maken. Kortom, bijna elke dag schuif het getij bijna een uur op!

  https://www.waddenvereniging.nl/meerweten/getij

 5. Hoi, wij zitten nu in Bretagne, maar deze week lijkt het erop dat er geen golven komen. Heeft iemand een idee of er toch wat aankomt en waar in Bretagne dan de beste keuze zou zijn? Alvast bedankt voor het meedenken!

 6. Dat snap ik, maar zoals je zegt is het altijd zo’n 50 minuten. Echter van 1-2 september verschuift het ineens 1 uur en 45 minuten op. Staat niet alleen op Wisuki, maar ook op veel andere websites zo. Normaal gebeurd zoiets alleen als er winter/zomer tijd is, maar dat lijkt nu niet zo.

 7. Dat komt omdat ook de vorm van de golftop (en het dal) mee verandert met het dagelijkse tij (oorzaak de kleine langwerpige Noordzee met meerdee ingangen en trechtervorm).

  Eigenlijl zijn hoogwater en laagwater tijdstippen hele slechte referentiekaders voor het getij. Veel beter is het om te kijken naar het tijdstip van mid-tij dat ongeveer rond N.A.P. waterstand zit. Dan zie je ook dat die maar een uurtje schelen op 1 en 2 september.

  En sowieso zijn deze mid-tij momenten de tijdstippen voor ons als surfers om te gaan. Zowel bij de opgaande fase (swell uit het noorden met noordenwind) als afgaande fase (eb) met windswell uit zuidwest. Zou mooi zijn als er getijdeboekje zou komen met alle mid-tij tijdstippen. Misschien ga ik die zelf wel uitgeven 🙂

  Hoewel er natuurlijk altijd uitzonderingen zijn op de regel en spots waar het juist beter 1 uur voor tot en met 1 uur na hoogwater breekt.

 8. Gewoon uit nieuwsgierigheid….zijn jullie naar Bretagne vertrokken alleen voor de surf of hebben jullie nog een andere agenda?

  Namelijk best een actie om die kant op rijden met je plankje zonder überhaupt de voorspellingen te bekijken.

 9. Ah thanks voor de uitgebreide uitleg. Ik kijk inderdaad het liefste naar de hele grafiek, zeker als het getij na het hoogste punt een beetje terugloopt en daarna weer opkomt geeft dat wel mooie kansen :). Zeker met een hoge period is afgaand met noorden swell niet eens een slecht moment, soms.

  On topic, nhn was niet veel. Rare wind die behoorlijk vlagerig was.

 10. Kijk eens wanneer het springvloed en doodtij is en verglijk dan de tijdverschillen. Dan zal jou waarschijnlijk iets opvallen.

 11. Lekker op vakantie naar Bretagne en eerste dagen best lekkere surf gehad. Deze week overal platte pannenkoek. Was benieuwd of iemand toch nog een tip had, maar helaas. Volgende week weer goede golven verwacht. Tot dan maar een boek lezen en wat wandelen langs de kustlijn. Ook geen straf hier.

 12. Je zegt bij windstil beter bij aflopend getij, geld dit dan ook voor ofshore wind. En is dit dan doordat de holven holler breken over de ondiepe bodem of?

 13. @Anoniem, je zou de noordkant van Bretagne eens kunnen proberen. Met een fetch vanaf het nauw van Calais zou er woensdag misschien ergens iets te surfen kunnen zijn. Maar ik ken de spots daar alleen met een swell uit west. Normaal heb je HW nodig om de swell het kanaal in te duwen, en heb het idee dat dat voor NO ook geldt. Misschien Perros-Guirec?

 14. Kan iemand mij vertellen of er morgen veel verschil is qua voorspelling tussen Scheveningen, Zandvoort en Wijk aan Zee? Of is dit één pot nat?

 15. Zijn de Waddeneilanden morgen goed te surfen met laagwater? Of wordt het daar pas een beetje wat rond midden naar hoog?

  Vraagje ivm naar toe reizen en vroeg weer de boot moeten pakken

 16. Vlieland en vooral Texel juist met laagwater. Overige wadden vallen beter met hoogwater, ook omdat daar de wind dan minder is morgen.

 17. Over Frankrijk gesproken. Zijn er hier mensen met spotkennis in de omgeving hossegor? Volgende week lijkt wel redelijk ‘stevig’ te worden en ik ken m’n beperkingen wel goed😅. Zijn er spots in de omgeving die op grote dagen wat meer beschutting geven en de swell wat minder doorkomt?

  Much appreciated!

 18. Surfrider europe, of gewoon info folders bij de surfshop. Reken wel op goede crowds op die spots.

 19. @les landes. Bij te dikke swells is uitwijken naar hendaye een zekerheidje. Zoek een piekje aan de westzijde van de baai, daar is het relatief rustig en je hebt daar geen last van backwash met hoog water.

 20. Omgeving Zandvoort is een no-go behalve vojr bewoners.
  Er schijnen auto rondjes te gaan racen. Parkeerplaatsen zijn dicht (boulevard Noord), gaan komende 24 uur dicht (rest van Zandvoort en Bloemendaal aan Zee en de toegangswegen worden afgesloten.
  In de regio zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor de F1. Bijvoorbeeld de P van IJmuiden.

  Soort van locals only dus rondom ZV.

 21. Wat een week! Al 4 dagen op rij kunnen shortboarden in de werkpauzes. Nederland op haar best. En het is nog niet voorbij!
  Wel jammer: de zelfoverschatting van de beginnende longboarder die stoer zonder leash het water in gaat en vervolgens overal board laat rondvliegen. Clown. Boek eens een lesje, is beter voor iedereen.

  @Les Landes: simpel: hoekje om!

 22. https://arcadis.maps.arcgis.com/apps/MapJournal/index.html?appid=75bffceceed9443f90687a48318209c5

  At your service. Een link naar de interactieve kaart van de verkeers- en parkeermaatregelen rondom de Gran Prix.

  “Kan ik tijdens het Formule 1 weekend mijn strandhuisje bereiken?
  Ja, dat is mogelijk. Wel worden strandafgangen afgesloten vanwege het tijdelijk busstation (Boulevard Barnaart) en worden strandhuisjeseigenaren met parkeervergunningen verzocht om hun auto elders in Zandvoort te parkeren.
  Vanaf maandag 30 augustus verdwijnen er parkeerplekken op de Boulevard Barnaart.
  De vergunningen van de strandhuisjes eigenaren zijn daarom van zondag 29 augustus 12.00 uur tot en met maandag 6 september 12.00 uur in heel Zandvoort geldig (niet in Bentveld).

  Zandvoort wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer met uitzondering van verkeer dat in het bezit is van een speciaal doorlaatbewijs. Een bewijs dat de strandhuisjes omstreeks 20 augustus ontvangen. De afsluiting start in de nacht van woensdag 1 september op donderdag 2 september vanaf middernacht en duurt t/m maandag 6 september 05.00 uur.
  Boulevard Barnaart 1 wordt al eerder afgesloten, namelijk vanaf 23 augustus.

  Het advies voor dat weekend is om met het OV of per fiets te komen omdat er beperkt parkeerplaatsen beschikbaar zijn. “

 23. @leslandes

  Er zijn twee go to spots in Hossegor die beter geschikt zijn voor beginners, waar je naartoe kunt als alles out of control is en la Nord loopt:
  * La Sud (ligt in de schaduw van La Nord), werkt niet bij HW
  * L’Estacade – Capbreton

  Het is er dan vaak druk (omdat de rest niet loopt). Je kunt ook richting Frans Baskenland of zelfs Zarautz.

 24. vanochtend 9.00 tot 12.30 wijk, dikke klots met heul soms een lijn ,paar leuke lange ritten maar voor de rest alleen maar pieken en korte ritjes.stroomde wel als een malle voor wijk begrippen

 25. ja hier op Terschelling loopt hier mids aan zee juist beter uur voor hoog en uur na hoog water.

 26. Goedemorgen, iemand mapje met pasjes gevonden in wijk aan zee? Dinsdagavond na 18uur? Parkeer plaats noord-pier.
  Alvast bedankt

 27. Dat is nog niet heel wild… Geen lijn ook zo te zien. Hopelijk vanavond beter 🙂

 28. Foil gevonden op de Zuid vanochtend. Even een beschrijving of foto naar jr.rijsdijk at gmail.com en je kunt hem bij me thuis ophalen.

 29. Heeft iemand ervaring met het meenemen van een board in de TGV? Volgens mij mag het officieel niet omdat je verpakking maximaal 120 cm x 90 cm mag zijn, maar ik vroeg me af of iemand het wel eens heeft geprobeerd en hoe dat is bevallen.

 30. Vanmorgen: bijna geen wind, juiste getij en swell! En toch was het heel rommelig en super korte ritjes. Heel raar!!!

 31. Is het nog de moeite waard om na werk naar hoek v holland te gaan? Is dan precies laagtij. Of moet ik geluk hebben dat ie op de achterste bank breekt?

 32. Ja, wel eens gedaan. Nee, geen aanrader: boel gezeik met TGV personeel. En, vergeet niet dat je vanuit Ned in Parijs moet overstappen en dus waarschijnlijk met OV naar ander station gaat.

 33. Vanmorgen 7 uur check Westland was rommelig en veel close out golven, hopelijk morgen ochtend wat cleaner

 34. Wat is een mooi moment in Hoek van Holland / sgravenzande voor een rookie die al even niet meer gesurft heeft? 😉

 35. Wat zijn jullie verwachtingen voor uurtje of 18 straks in Zandvoort/Bloemendaal, gaat het er nog beter op worden?

 36. was nagenoeg windstil 12-1330, aardig clean, niet beste getij, wel prima surf. zal morgen nog beter zijn denk ik. iedereen blij, inc zeehond

 37. @Zuid Holland Midden: was rond die tijd op Molenslag. Idd goede surf met genoeg hoogte en kracht. Wel hard werken om nr buiten te komen en aardig wat stroming. Prima dag.

 38. Eens gedaan in december en geen problemen gehad. De heenreis was wel een nachttrein, weinig medereizigers. Ik heb het board gewoon boven bij de handbagage gelegd niet in de speciale kofferruimte.(viel niet zo op)

 39. Vanmorgen IJmuiderslag prachtige cleane golven, toen wind wegviel rond uur of 10 zo Glassy dat je de golven nauwelijks meer aan zag komen…. Heerlijke sessie met mijn 9×28 101 l Sup, Thnx voor de app-update Tobias!

 40. Weet iemand toevallig een (online)shop in NL wasr je losse onderdelen van surfers 3.0 kan kopen? Ik ben een ‘oorschelp stukje’ verloren..

 41. Is niet cool… Kom je het goedmaken? Graag een bossche bol, misschien dat je vader hem kan brengen?

 42. Hi guys,

  Ik heb wat meetings verschoven en kan zo even anderhalf uur het water in. Bloemendaal is net wat dichterbij, maar kan ik daar parkeren bij bijv. Rapa? V/d week stond de hele parkeerplaats vol met Dixies. Anders wordt het WAZ. Thanks!

 43. @quicky….nope. Tenzij je op de fiets gaat of in een RB16B aankomt.
  Die ene vergeten spot tussen Bloemendaal en IJmuiden in kon gisteren wel. Was ineens buitengewoon druk daar voor die spot…

 44. Nog een keer:
  Ik heb een foil onderstel gevonden op de Zuid gisterochtend. Even een beschrijving of foto naar jr.rijsdijk at gmail.com en je kunt hem bij me thuis ophalen.

 45. Muggenbult? Die gast is een heel been kwijt… Zoals op de foto te zien heeft ie er nog maar 1 over… @ LB sterkte met de revalidatie!

 46. Volgens mij hebben we een nieuw bankensysteem nodig,de wereld is er klaar voor!
  Althans,in scheveningen liggen er nu teveel veel buitenbanken,en loopt het ineens beter met laag..

 47. Mooie lijnen op IJmuiderslag. Gezellig clubje in het water. Fijne ochtend zo en met de sup mooie ritten kunnen maken.

 48. Viel tegen vanochtend, toch niet echt helemaal clean en de hoogte was er ook niet echt. toch een klein briesje uit het noorden wat het verpestte denk ik misschien morgen wel beter

 49. @Nick: lekker gozert! Gisterenavond wel lekkere hoogte en best druk. Hopelijk zat er vanochtend meer lijn in dan gisteren. Ik ga zo ff. Cheers!

 50. Zo, Wijk aan Zee / De Noordpier / Velsen Noord was druk vanmorgen! Als semi-white-wash-warrior had ik eerst het eerste bankje voor mezelf en lagen alle pros verder het water in. En opeens… lag iedereen voorin omdat het buiten niet echt meer brak. Je moest goed opletten soms, board flying everywhere. 🙂 Maar gezellig hoor. Lekkere ochtend.

 51. Mooie platen. Ik ga toch maar een keer bij jou surfen. Zo hoog en clean heb ik ze vandaag in NH niet gezien.

 52. Clean was het zeker, maar op deze foto’s lijkt het hoger dan dat het was door de hoek….

  De hoogte viel mij (ons) juist tegen.

 53. Erg mooie foto’s.. helaas wel een vertekend beeld van de werkelijkheid. Vanochtend op de zuid peelden ze ook lekker langs het havenhoofd.

 54. vertekend beeld van de werkelijkheid… de hoek van de camera… de pro versus de beginner… man man man kan er hier geklaagd worden zeg. toch prachtige golven voor een land als Nederland hoor!

 55. Mooi gezegd. Gisteren hadden we erg goede golven die niet zo vaak voorkomen in NL. Ik ben dankbaar dat ik de sessie niet heb gemist.

 56. Niet per se klagen, hoor. Mij viel de hoogte en kracht ook tegen, maar ik heb prima gesurfd. Zoveel zelfs dat ik vandaag echt een dagje rust moest nemen. Was meer dat ik er op basis van de forecast, de kaarten en de alert iets stevigers van had verwacht.

  Constateer het er bij Ed meer uitzag als het beeld dat ik bij de voorspelling had. Juist goede motivatie om wat meer op zoek te gaan naar Goede Golven.

  Klagen doe ik alleen over betaald parkeren… :-).

 57. Als zoveel mensen zich hier niet zo zouden opwinden over van alles en nog wat zou de commentssectie wel van toegevoegde waarde zijn voor de site.

 58. Ha allemaal!

  Gisteren kon ik helaas niet gaan en de foto’s die ik gedeeld zag worden maakten mijn spijt nog groter haha. Heeft iemand een idee of de condities ik scheveningen vanmiddag surfbaar gaan zijn?

  Alvast bedankt 🙂

 59. Foto’s van Ed zijn van de Maasvlakte. Was zeker lekker maar ook lastig. Druk en stroming. Daar bij ligt er voor de kust een bank waar de meeste kracht verloren gaat, soms breken ze er al. Sowieso lastig om een plek te vinden waar het volle bak binnen komt. Tijd om van Oord aan het werk het werk te zetten

 60. Ik zag m ook, volgens mij had hij voldoende controle of heb ik iets gemist? Was duidelijk geen beginner en ik zag m geen gevaarlijke dingen doen.

 61. Ik heb controle over m’n auto maar mag ook geen 100 door een woonwijk. Gaat keertje mis met die foilers die steeds dichterbij komen. Gelukkig is de line up rustig

 62. In Domburg is de Noordduine club en die boys zijn er ook constant mee bezig, deze ochtend ook weer door de line up. Echt gevaarlijk. Gewoon blijven zeggen dat ze ergens anders moeten gaan, misschien dat het collectieve geheugen dan uiteindelijk begint te werken 🙁 🙂

 63. Mooie pica’s @ed! Gisterenmiddag kreeg ik rond 15:00 uur een eyeball van P6 (foto’s) en vond het toen best tegenvallen. Afgaand tij dus logisch. Koos toen voor een spot in het Westland. Avond was wel epic op MV2.

  Vanochtend vroeg ook in het Westland. Geen wind, hol, zonnetje en best nog wat hoogte er in. Errug lekker hoor!

 64. Ik weet niet wat voor een belachelijke verwachtingen sommige mensen hier hadden, maar wat een TOP dagen om in het Hollandse sop te liggen!
  Kan me maar een handjevol sessies herinneren dat het mooier was dan donderdagochtend. De foto’s van Ed doen het wat mij betreft alleen maar recht.
  Vertekend beeld, my ass.
  Gewoon prachtige cleane golven.
  Was jouw ervaring anders, dan lag je of op de verkeerde plek/tijd of is je beeld van de surf in NL wel een beetje verstoord geraakt geloof ik …
  Vanmorgen was de kers op de taart met wederom heerlijke cleane leftovers!
  Zo nu en dan nog heerlijke≤ sets die binnen kwamen rollen. Genoeg voor iedereen!
  Dat was ook wel nodig want het was druk de afgelopen dagen!
  Desondanks genoten.
  Leeg maar voldaan.
  Punt uit.

 65. Het mooie van Domburg is dat je elke 200 meter een nieuw strandje hebt. Stoort het je.. dan schuif je een strandje op! Pak je geen golven door de drukte? Dan schuif je strandje op! Ben je lui en blijf je tussen de drukte of foilers.. niet miepen 🤙🏼

 66. Mooie golven/goede condities zijn subjectief @Glurie. Zolang iedereen maar aan z’n trekken komt en geniet van z’n sport/hobby/lifestyle/whatever. Dan zie je in ieder geval een grijns van oor tot oor, …of totale uitputting. 😉

 67. Wat maakt men zich druk hier om wat meningen, lekker belangrijk

  Hoogte viel me ook wat tegen gister, was (idd) ook niet op het beste moment (dat wist ik), maar kon niet anders. Heb me prima vermaakt overigens en was erg mooi clean (zoals op foto’s Ed, die betere timing had 😉)

  Vandaag was weer genieten, beter getimed en prima hoogte er bij….

  Wat een dagen zeg…heerlijk!

  Enne…Voor echt hogere golf gaan we wel naar een ander land 🤭

 68. Beetje omgekeerde wereld he. Ook in Domburg breekt het meestal maar op een paar plekken echt lekker en daar liggen dus de meeste surfers en moeten foilers gewoon uit de buurt van de surfers blijven. Ga lekker wat verderop liggen, met je foil pak je daar ook prima golven.

 69. Vanochtend van 0700-0900 uur nog prima sessie met cleane lijnen op Egmond. Dit was een fijne week 🙂

 70. Goed weekje in NL. Is het komende week nog ergens te shortboarden in Europa? Hope so!!

 71. Dit leest nog lekkerder dan de telegraaf al de meningen en ervaringen 👍wat een top zomer bijna iedere week mooi surf weer en geen punten of komma’s 😂😂😂

 72. Westland was weer lekker vandaag. Prima kunnen longboarden. Zonnetje er bij en glassy, lekker hoor!

 73. Zag 18s swell op het menu staan in Ierland voor volgend weekend. Surf is where you find it (Mr. Lopez). Foto van MV donderdag, top weekie!

 74. Leftovers: wat je gisteren niet op kon en vandaag uit de koelkast haalt. Alle golven die dus niet gesurft zijn vorige week kun je vanaf vandaag nog een keer proberen.
  Dikke bakken: iemand anders?

  Nu zonder grappen: leftovers zijn de naweeën van een swell. Die is vaak niet ineens verdwenen, maar wordt minder en minder. Soms zie je na een goede periode swell nog restjes doorkomen bijvoorbeeld de ochtend na een swell.

  Dikke bakken: mooie vette golven, zeker hier op de Noordzee, mooi bruin water, diepe drop en een beetje afzien

 75. Jarenlang stond ik gratis op (surf) campings…. Mede door mijn prestaties in het water ja .

 76. Left overs, mocht je vandaag dagje strand doen dan zou ik toch je softboard of longboard voor de zekerheid meenemen. Ultiem flat is het namelijk nog niet helemaal!

 77. Op de Oceaan overigens ook erg rustig de komende week.

  Vanaf 14 september lijkt het los te kunnen gaan. Tijd om een tripje te plannen!

 78. Runs veranderen constant met Larry! @tobias kan evengoed in de noorse zee losgaan en ferme swell voor ons opleveren. Word een blok voor Larry Oceanswell ofwel gaat ie bovenlangs

 79. Weet iemand hoe het is afgelopen met het zeehondje op het strand v noordpier Wijk aan Zee gister?