Surfweer Zondag 29 augustus 2021

We hebben momenteel te maken met een weersituatie die niet vaak voorkomt. De windstroming komt uit het noorden zonder dat er echte swell mee komt uit de Noordelijke Noordzee of Noorse Zee. Een patroon dat wel vaker voorkomt in het voorjaar tussen april en juni, maar bijna nooit in het najaar. En als dat wel gebeurt, dan gaat dat altijd gepaard met flinke buienontwikkeling boven het warme water van de Noordzee. Iets wat nu wordt onderdrukt door het gigantische hogedrukgebied wat zo dichtbij ligt, boven de Britse Eilanden. Lagedruk ligt veel verder weg, ergen boven Rusland. De tegenstelling houdt een noordelijke stroming bij ons tot stand. Die intensiveert nog even maandag en dinsdag, waarop de Swell toch wat meer karakter krijgt. Daarna krijgt het hogedrukgebied een zwakkere vorm en verschuift in het weekend uiteindelijk ook naar het oosten om vervolgens ergens boven Rusland aan te komen waar nu die lagedrukgebieden liggen.

Zondag 29 augustus
Het tij zit niet helemaal mee deze dag, want die zijn alleen of vroeg of vrij laat gunstig voor een sessie met deze stroming uit het noorden. Midden op de dag met laagwater kan er natuurlijk wel gesurft worden, zeker als je een stukje terug wil lopen. En op enkele spot is de stroming wat minder (maar de golven ook). De wind neemt eind van de ochtend weer flink toe en is pal onshore noordwest. Daar wordt het eigenlijk nog rommeliger, maar wel flink hoger van. Interessant wordt het als de vanavond de richting langs de noord-hollandse kunt terug NNO draait en het tij geleidelijk inkomt. Ook op/rond Texel geeft dan ineens kansen, terwijl de wadden de laatste dagen vol in de wind nog niet veel moois gezien hebben. In Zeeland en Z-H zuid blijft de windrichting nog wel gewoon pal onshore en flink hard tot einde middag. In Belgie ligt de piek van het windveld zelfs id avond met vol onshore rommel (maar wel hoogte en tij). Uiteindelijk gaat het laatste uur in Z-H de wind wel wat minder worden en draait langzaam dan ook meer gunstig NNO.

Maandag 30 augustus
Maandag een vergelijkbare dag met niet al te veel swell en in de middag weer een toename van de wind uit het noorden. Die komt wel wat later opzetten, dus de ochtend is eventueel nog een optie met hoogwater en side-on 4bft op eigenlijk alle spots. Weinig kwaliteit, maar middelmatige ritten zijn zeker mogelijk. Ook met afgaand tij vanaf eind van de ochtend is er nog iets van een heuphoge lijn over. En op zich verbeteren de condities juist met afgaand tij. De stroming uit het noorden ‘kamt’ de deining uit het noorden in dezelfde richting meer clean, waardoor het eigenlijk veel netter loopt. Uiteindelijk ben jij zelf ook diegenen die loopt, want stromen doet het snel. De wind in de avond is niet aangenaam en zorgt niet voor heel veel extra hoogte. Toch pusht het tij het nog wel binnen. Alleen in de kop van N-H lukt dat wat minder goed, terwijl de wind daar een uur voor donker wel weer aflandig NNO neigt en flink afneemt.

Dinsdag 31 augustus
Dinsdag begint het eindelijk ook een beetje te waaien ter hoogte ven Denemarken en Noorwegen. De swell krijgt nu meer periode, maar of dat dinsdag al te merken gaan zijn is nog de vraag. Klein probleempje is namelijk het tij dat niet voor donker voldoende push gaat geven. In ieder geval niet in N-H en deels Z-H nog niet. Verder naar het zuiden komt het wel op tijd voor 21:00 uur. Maar ook weer met toegenomen wind, die in het zuiden recht op de kust staat. Helemaal in het noorden, op Texel bv, ziet het er beter uit. Daar worden de laagwaterspots al bereikt door de nieuwe swell en neemt de wind flink af.

Woensdag 1 september
Samen met donderdag is dit een van de betere dagen deze week, omdat er minder wind en meer swell wordt verwacht. De ochtenden hebben de voorkeur, omdat dat de wind echt even nihil. Hoewel later op de dag en in de avond de wind nog steeds niet voor een complete verslechtering hoeven te zorgen. Alleen het tij is dan wel een issue, want die valt eigenlijk alleen op de Vlaamse en de Waddenkust nog gunstig. Ja, eindelijk in het hoge noorden dus ook een momentje met minder wind! De line-up zal niet meteen clean zijn, maar met de volle bak swell er bij is het wel lekker uitdagend. Helaas op donderdag wel weer meer wind op de wadden, maar de Hollandse kusten krijgen nog een mooie ochtend en begin van de middag.

Wetsuitadvies NL/BE

Zondag: Wetsuits 4/3mm of goede 3/2mm
Maandag: Nieuwe 3/2mm, voor kids is wel lekker
Dinsdag: Wind blijft zodanig dat 4/3mm lekker is
Woensdag: 3/2mm wetsuit kan weer, wind gaat liggen!
 1. Dinsdag doen de noordelijke wateren ook mee in de opbouw van de fetch, waardoor er uiteindelijk veel betere golven deze kant op komen. Omdat de periode dan hoger is, draait het gemakkelijker op de stranden af die nu parallel aan de golfrichting liggen. Dat geeft dus in heel Noord-Holland betere condities zowel helemaal noord, als zuid!

  https://surfweer.nl//ukmo/

 2. Kwam toch serieus wat binnenrollen net voor donker in Scheef, met genoeg lijn wat verder weg vd channel

 3. proffesionele bakermatswell?

 4. Weet iemand of er ergens gegevens van de boeien zijn te vinden, zoals de richtingsspectra? Ruwe gegevens zijn ook welkom.

  De gegevens liggen er nu alweer uit voor een aantal weken.. Is het niet mogelijk dat er een potje komt voor een website met betrouwbare gegevens? Misschien beetje te zwart-wit gedacht.

  Wel fijn dat de spectra het nog doen als backup

  Groetjes, Frank Boeien

 5. http://zoomtolayer.com/surfsupmap/

 6. Iemand een verklaring waarom het getij komende dagen ineens meer dan 2 uur vertraagd?

 7. Dat is al miljoenen jaren zo. Omdat de bewegingen van de aarde en de maan heel constant zijn, is het ritme van eb en vloed dat ook. Het is in Nederland 2 keer hoogwater en twee keer laagwater per 24 uur en 50 minuten. Met dit ritme hebben we eigenlijk altijd te maken. Kortom, bijna elke dag schuif het getij bijna een uur op!

  https://www.waddenvereniging.nl/meerweten/getij

 8. Hoi, wij zitten nu in Bretagne, maar deze week lijkt het erop dat er geen golven komen. Heeft iemand een idee of er toch wat aankomt en waar in Bretagne dan de beste keuze zou zijn? Alvast bedankt voor het meedenken!

 9. Ik zou de meest dichtstbijzijnde spot in Holland kiezen deze week🤣

 10. Dat snap ik, maar zoals je zegt is het altijd zo’n 50 minuten. Echter van 1-2 september verschuift het ineens 1 uur en 45 minuten op. Staat niet alleen op Wisuki, maar ook op veel andere websites zo. Normaal gebeurd zoiets alleen als er winter/zomer tijd is, maar dat lijkt nu niet zo.

 11. Dat komt omdat ook de vorm van de golftop (en het dal) mee verandert met het dagelijkse tij (oorzaak de kleine langwerpige Noordzee met meerdee ingangen en trechtervorm).

  Eigenlijl zijn hoogwater en laagwater tijdstippen hele slechte referentiekaders voor het getij. Veel beter is het om te kijken naar het tijdstip van mid-tij dat ongeveer rond N.A.P. waterstand zit. Dan zie je ook dat die maar een uurtje schelen op 1 en 2 september.

  En sowieso zijn deze mid-tij momenten de tijdstippen voor ons als surfers om te gaan. Zowel bij de opgaande fase (swell uit het noorden met noordenwind) als afgaande fase (eb) met windswell uit zuidwest. Zou mooi zijn als er getijdeboekje zou komen met alle mid-tij tijdstippen. Misschien ga ik die zelf wel uitgeven 🙂

  Hoewel er natuurlijk altijd uitzonderingen zijn op de regel en spots waar het juist beter 1 uur voor tot en met 1 uur na hoogwater breekt.

 12. Gewoon uit nieuwsgierigheid….zijn jullie naar Bretagne vertrokken alleen voor de surf of hebben jullie nog een andere agenda?

  Namelijk best een actie om die kant op rijden met je plankje zonder überhaupt de voorspellingen te bekijken.

 13. Vandaag was ook weer lekker afzien. Paar golven gedaan alle kanten op lachen hoor

 14. Ah thanks voor de uitgebreide uitleg. Ik kijk inderdaad het liefste naar de hele grafiek, zeker als het getij na het hoogste punt een beetje terugloopt en daarna weer opkomt geeft dat wel mooie kansen :). Zeker met een hoge period is afgaand met noorden swell niet eens een slecht moment, soms.

  On topic, nhn was niet veel. Rare wind die behoorlijk vlagerig was.

 15. Kijk eens wanneer het springvloed en doodtij is en verglijk dan de tijdverschillen. Dan zal jou waarschijnlijk iets opvallen.

 16. Lekker op vakantie naar Bretagne en eerste dagen best lekkere surf gehad. Deze week overal platte pannenkoek. Was benieuwd of iemand toch nog een tip had, maar helaas. Volgende week weer goede golven verwacht. Tot dan maar een boek lezen en wat wandelen langs de kustlijn. Ook geen straf hier.

 17. Je zegt bij windstil beter bij aflopend getij, geld dit dan ook voor ofshore wind. En is dit dan doordat de holven holler breken over de ondiepe bodem of?

 18. @Anoniem, je zou de noordkant van Bretagne eens kunnen proberen. Met een fetch vanaf het nauw van Calais zou er woensdag misschien ergens iets te surfen kunnen zijn. Maar ik ken de spots daar alleen met een swell uit west. Normaal heb je HW nodig om de swell het kanaal in te duwen, en heb het idee dat dat voor NO ook geldt. Misschien Perros-Guirec?

 19. Kan iemand mij vertellen of er morgen veel verschil is qua voorspelling tussen Scheveningen, Zandvoort en Wijk aan Zee? Of is dit één pot nat?

 20. Het is alle drie even nat, Tom. Sowieso!

 21. Zijn de Waddeneilanden morgen goed te surfen met laagwater? Of wordt het daar pas een beetje wat rond midden naar hoog?

  Vraagje ivm naar toe reizen en vroeg weer de boot moeten pakken

 22. Vlieland en vooral Texel juist met laagwater. Overige wadden vallen beter met hoogwater, ook omdat daar de wind dan minder is morgen.

 23. Over Frankrijk gesproken. Zijn er hier mensen met spotkennis in de omgeving hossegor? Volgende week lijkt wel redelijk ‘stevig’ te worden en ik ken m’n beperkingen wel goed😅. Zijn er spots in de omgeving die op grote dagen wat meer beschutting geven en de swell wat minder doorkomt?

  Much appreciated!

 24. Surfrider europe, of gewoon info folders bij de surfshop. Reken wel op goede crowds op die spots.

 25. @les landes. Bij te dikke swells is uitwijken naar hendaye een zekerheidje. Zoek een piekje aan de westzijde van de baai, daar is het relatief rustig en je hebt daar geen last van backwash met hoog water.

 26. Omgeving Zandvoort is een no-go behalve vojr bewoners.
  Er schijnen auto rondjes te gaan racen. Parkeerplaatsen zijn dicht (boulevard Noord), gaan komende 24 uur dicht (rest van Zandvoort en Bloemendaal aan Zee en de toegangswegen worden afgesloten.
  In de regio zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor de F1. Bijvoorbeeld de P van IJmuiden.

  Soort van locals only dus rondom ZV.

 27. Wat een week! Al 4 dagen op rij kunnen shortboarden in de werkpauzes. Nederland op haar best. En het is nog niet voorbij!
  Wel jammer: de zelfoverschatting van de beginnende longboarder die stoer zonder leash het water in gaat en vervolgens overal board laat rondvliegen. Clown. Boek eens een lesje, is beter voor iedereen.

  @Les Landes: simpel: hoekje om!

 28. https://arcadis.maps.arcgis.com/apps/MapJournal/index.html?appid=75bffceceed9443f90687a48318209c5

  At your service. Een link naar de interactieve kaart van de verkeers- en parkeermaatregelen rondom de Gran Prix.

  “Kan ik tijdens het Formule 1 weekend mijn strandhuisje bereiken?
  Ja, dat is mogelijk. Wel worden strandafgangen afgesloten vanwege het tijdelijk busstation (Boulevard Barnaart) en worden strandhuisjeseigenaren met parkeervergunningen verzocht om hun auto elders in Zandvoort te parkeren.
  Vanaf maandag 30 augustus verdwijnen er parkeerplekken op de Boulevard Barnaart.
  De vergunningen van de strandhuisjes eigenaren zijn daarom van zondag 29 augustus 12.00 uur tot en met maandag 6 september 12.00 uur in heel Zandvoort geldig (niet in Bentveld).

  Zandvoort wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer met uitzondering van verkeer dat in het bezit is van een speciaal doorlaatbewijs. Een bewijs dat de strandhuisjes omstreeks 20 augustus ontvangen. De afsluiting start in de nacht van woensdag 1 september op donderdag 2 september vanaf middernacht en duurt t/m maandag 6 september 05.00 uur.
  Boulevard Barnaart 1 wordt al eerder afgesloten, namelijk vanaf 23 augustus.

  Het advies voor dat weekend is om met het OV of per fiets te komen omdat er beperkt parkeerplaatsen beschikbaar zijn. ”

 29. Egmond was goed te doen vanochtend!Het is al een paar redelijk surfbaar.

 30. zandvoort zuid zou morgen nog moeten kunnen qua parkeren…

 31. @leslandes

  Er zijn twee go to spots in Hossegor die beter geschikt zijn voor beginners, waar je naartoe kunt als alles out of control is en la Nord loopt:
  * La Sud (ligt in de schaduw van La Nord), werkt niet bij HW
  * L’Estacade – Capbreton

  Het is er dan vaak druk (omdat de rest niet loopt). Je kunt ook richting Frans Baskenland of zelfs Zarautz.

 32. Gewoon op het dak parkeren

 33. vanochtend 9.00 tot 12.30 wijk, dikke klots met heul soms een lijn ,paar leuke lange ritten maar voor de rest alleen maar pieken en korte ritjes.stroomde wel als een malle voor wijk begrippen

 34. Waz weer lekker aan bij de pier top sfeer mannen 👍😎👁️leuke golven

 35. ja hier op Terschelling loopt hier mids aan zee juist beter uur voor hoog en uur na hoog water.

 36. Goedemorgen, iemand mapje met pasjes gevonden in wijk aan zee? Dinsdagavond na 18uur? Parkeer plaats noord-pier.
  Alvast bedankt

 37. Dat is nog niet heel wild… Geen lijn ook zo te zien. Hopelijk vanavond beter 🙂

 38. Egmond beetje choppy nog…Getij komt er wel nu.

 39. Foil gevonden op de Zuid vanochtend. Even een beschrijving of foto naar jr.rijsdijk at gmail.com en je kunt hem bij me thuis ophalen.

 40. Heeft iemand ervaring met het meenemen van een board in de TGV? Volgens mij mag het officieel niet omdat je verpakking maximaal 120 cm x 90 cm mag zijn, maar ik vroeg me af of iemand het wel eens heeft geprobeerd en hoe dat is bevallen.

 41. Pasjes gevonden, nee niet in wijk.
  Voelde bijna zo erg als “je had hier gister moeten zijn”

 42. Vanmorgen: bijna geen wind, juiste getij en swell! En toch was het heel rommelig en super korte ritjes. Heel raar!!!

 43. Is het nog de moeite waard om na werk naar hoek v holland te gaan? Is dan precies laagtij. Of moet ik geluk hebben dat ie op de achterste bank breekt?

 44. Belgische kust best clean…

 45. Ja, wel eens gedaan. Nee, geen aanrader: boel gezeik met TGV personeel. En, vergeet niet dat je vanuit Ned in Parijs moet overstappen en dus waarschijnlijk met OV naar ander station gaat.

 46. Zou er dit weekend nog wat te surfen zijn?

 47. @les landes

  Hendaye. Rechterkant van de baai.

 48. Idem op L’slag. Benieuwd of het elders beter was.

 49. Was toch best windy vanochtend tussen 9-11. Morgenochtend hopelijk beter

 50. Vanmorgen 7 uur check Westland was rommelig en veel close out golven, hopelijk morgen ochtend wat cleaner

 51. Wat is een mooi moment in Hoek van Holland / sgravenzande voor een rookie die al even niet meer gesurft heeft? 😉

 52. Wat zijn jullie verwachtingen voor uurtje of 18 straks in Zandvoort/Bloemendaal, gaat het er nog beter op worden?

 53. was nagenoeg windstil 12-1330, aardig clean, niet beste getij, wel prima surf. zal morgen nog beter zijn denk ik. iedereen blij, inc zeehond

 54. @Zuid Holland Midden: was rond die tijd op Molenslag. Idd goede surf met genoeg hoogte en kracht. Wel hard werken om nr buiten te komen en aardig wat stroming. Prima dag.

 55. Eens gedaan in december en geen problemen gehad. De heenreis was wel een nachttrein, weinig medereizigers. Ik heb het board gewoon boven bij de handbagage gelegd niet in de speciale kofferruimte.(viel niet zo op)

 56. Vanmorgen IJmuiderslag prachtige cleane golven, toen wind wegviel rond uur of 10 zo Glassy dat je de golven nauwelijks meer aan zag komen…. Heerlijke sessie met mijn 9×28 101 l Sup, Thnx voor de app-update Tobias!

 57. Weet iemand toevallig een (online)shop in NL wasr je losse onderdelen van surfers 3.0 kan kopen? Ik ben een ‘oorschelp stukje’ verloren..

 58. Is niet cool… Kom je het goedmaken? Graag een bossche bol, misschien dat je vader hem kan brengen?

 59. Och menneke toch, doet het auw?

 60. Iemand gister op de zuid surfers ear oordopjes gevonden? Ben ze kwijt 🙁

 61. Aaaaaaahg

 62. Serieus? Je hebt nog nooit een echt surfongeluk gehad merk ik. Gelukkig maar…

 63. Agh, nieuwe pleister er bij?!

 64. Hi guys,

  Ik heb wat meetings verschoven en kan zo even anderhalf uur het water in. Bloemendaal is net wat dichterbij, maar kan ik daar parkeren bij bijv. Rapa? V/d week stond de hele parkeerplaats vol met Dixies. Anders wordt het WAZ. Thanks!

 65. @quicky….nope. Tenzij je op de fiets gaat of in een RB16B aankomt.
  Die ene vergeten spot tussen Bloemendaal en IJmuiden in kon gisteren wel. Was ineens buitengewoon druk daar voor die spot…

 66. Dat kleine muggenbultje op je been. hahahahah het moet niet gekker worden.

 67. Nog een keer:
  Ik heb een foil onderstel gevonden op de Zuid gisterochtend. Even een beschrijving of foto naar jr.rijsdijk at gmail.com en je kunt hem bij me thuis ophalen.

 68. Hoogte viel tegen vanmorgen, meer van verwacht helaas.

 69. Vanmorgen van 8 /9:30 was erg lekker op ter Heijde.
  Mooie hoogte en super clean.

 70. Muggenbult? Die gast is een heel been kwijt… Zoals op de foto te zien heeft ie er nog maar 1 over… @ LB sterkte met de revalidatie!

 71. Het was aan in Katwijk flink kunnen rippen

 72. Ooit geweten dat ze zo dicht bij de zee verwekt worden?

 73. Volgens mij hebben we een nieuw bankensysteem nodig,de wereld is er klaar voor!
  Althans,in scheveningen liggen er nu teveel veel buitenbanken,en loopt het ineens beter met laag..

 74. Mooie lijnen op IJmuiderslag. Gezellig clubje in het water. Fijne ochtend zo en met de sup mooie ritten kunnen maken.

 75. Viel tegen vanochtend, toch niet echt helemaal clean en de hoogte was er ook niet echt. toch een klein briesje uit het noorden wat het verpestte denk ik misschien morgen wel beter

 76. @Nick: lekker gozert! Gisterenavond wel lekkere hoogte en best druk. Hopelijk zat er vanochtend meer lijn in dan gisteren. Ik ga zo ff. Cheers!

 77. Zo, Wijk aan Zee / De Noordpier / Velsen Noord was druk vanmorgen! Als semi-white-wash-warrior had ik eerst het eerste bankje voor mezelf en lagen alle pros verder het water in. En opeens… lag iedereen voorin omdat het buiten niet echt meer brak. Je moest goed opletten soms, board flying everywhere. 🙂 Maar gezellig hoor. Lekkere ochtend.

 78. was gewoon bagger!! hadden beter op Texel zitten 😉

 79. Foto’s nog ergens te bewonderen?

 80. Bloemendaal was aan vanochtend. De f1 fans vonden van ook.

 81. Lag een fotograaf in het water voor de surfschool, foto’s ergens te bewonderen? 🙂

 82. Hoe wordt het zaterdag en zondag in Zandvoort?

 83. Voor de thuisblijvers
  https://www.surfed.nl/sessions/2021/210902/index.htm

 84. Mooie foto’s Ed!

 85. 😍

 86. Mooie platen. Ik ga toch maar een keer bij jou surfen. Zo hoog en clean heb ik ze vandaag in NH niet gezien.

 87. Clean was het zeker, maar op deze foto’s lijkt het hoger dan dat het was door de hoek….

  De hoogte viel mij (ons) juist tegen.

 88. Erg mooie foto’s.. helaas wel een vertekend beeld van de werkelijkheid. Vanochtend op de zuid peelden ze ook lekker langs het havenhoofd.

 89. Ik moest er om lachen. 👌

 90. vertekend beeld van de werkelijkheid… de hoek van de camera… de pro versus de beginner… man man man kan er hier geklaagd worden zeg. toch prachtige golven voor een land als Nederland hoor!

 91. @Gerrit, Ik ook hoor. 🤪

 92. Mooi gezegd. Gisteren hadden we erg goede golven die niet zo vaak voorkomen in NL. Ik ben dankbaar dat ik de sessie niet heb gemist.

 93. Wat moeten de belgjes dan niet zeggen 😐

 94. Niet per se klagen, hoor. Mij viel de hoogte en kracht ook tegen, maar ik heb prima gesurfd. Zoveel zelfs dat ik vandaag echt een dagje rust moest nemen. Was meer dat ik er op basis van de forecast, de kaarten en de alert iets stevigers van had verwacht.

  Constateer het er bij Ed meer uitzag als het beeld dat ik bij de voorspelling had. Juist goede motivatie om wat meer op zoek te gaan naar Goede Golven.

  Klagen doe ik alleen over betaald parkeren… :-).

 95. Als zoveel mensen zich hier niet zo zouden opwinden over van alles en nog wat zou de commentssectie wel van toegevoegde waarde zijn voor de site.

 96. Ha allemaal!

  Gisteren kon ik helaas niet gaan en de foto’s die ik gedeeld zag worden maakten mijn spijt nog groter haha. Heeft iemand een idee of de condities ik scheveningen vanmiddag surfbaar gaan zijn?

  Alvast bedankt 🙂

 97. Foto’s van Ed zijn van de Maasvlakte. Was zeker lekker maar ook lastig. Druk en stroming. Daar bij ligt er voor de kust een bank waar de meeste kracht verloren gaat, soms breken ze er al. Sowieso lastig om een plek te vinden waar het volle bak binnen komt. Tijd om van Oord aan het werk het werk te zetten

 98. echt Nederlandse surf dit, wat een top pic!

 99. setwave ! wat een lekkere rollers. vele malen beter als de voorspellingen zelfs.

 100. Mafketel met een foil keihard door de lineup

 101. Ik zag m ook, volgens mij had hij voldoende controle of heb ik iets gemist? Was duidelijk geen beginner en ik zag m geen gevaarlijke dingen doen.

 102. is er dit weekend nog surf?

 103. Ik heb controle over m’n auto maar mag ook geen 100 door een woonwijk. Gaat keertje mis met die foilers die steeds dichterbij komen. Gelukkig is de line up rustig

 104. In Domburg is de Noordduine club en die boys zijn er ook constant mee bezig, deze ochtend ook weer door de line up. Echt gevaarlijk. Gewoon blijven zeggen dat ze ergens anders moeten gaan, misschien dat het collectieve geheugen dan uiteindelijk begint te werken 🙁 🙂

 105. Mooie pica’s @ed! Gisterenmiddag kreeg ik rond 15:00 uur een eyeball van P6 (foto’s) en vond het toen best tegenvallen. Afgaand tij dus logisch. Koos toen voor een spot in het Westland. Avond was wel epic op MV2.

  Vanochtend vroeg ook in het Westland. Geen wind, hol, zonnetje en best nog wat hoogte er in. Errug lekker hoor!

 106. Ik weet niet wat voor een belachelijke verwachtingen sommige mensen hier hadden, maar wat een TOP dagen om in het Hollandse sop te liggen!
  Kan me maar een handjevol sessies herinneren dat het mooier was dan donderdagochtend. De foto’s van Ed doen het wat mij betreft alleen maar recht.
  Vertekend beeld, my ass.
  Gewoon prachtige cleane golven.
  Was jouw ervaring anders, dan lag je of op de verkeerde plek/tijd of is je beeld van de surf in NL wel een beetje verstoord geraakt geloof ik …
  Vanmorgen was de kers op de taart met wederom heerlijke cleane leftovers!
  Zo nu en dan nog heerlijke≤ sets die binnen kwamen rollen. Genoeg voor iedereen!
  Dat was ook wel nodig want het was druk de afgelopen dagen!
  Desondanks genoten.
  Leeg maar voldaan.
  Punt uit.

 107. Het mooie van Domburg is dat je elke 200 meter een nieuw strandje hebt. Stoort het je.. dan schuif je een strandje op! Pak je geen golven door de drukte? Dan schuif je strandje op! Ben je lui en blijf je tussen de drukte of foilers.. niet miepen 🤙🏼

 108. Prachtige surf afgelopen dagen! Flink aan mn turns kunnen werken:) #moredayslikethis!!!!

 109. Mooie golven/goede condities zijn subjectief @Glurie. Zolang iedereen maar aan z’n trekken komt en geniet van z’n sport/hobby/lifestyle/whatever. Dan zie je in ieder geval een grijns van oor tot oor, …of totale uitputting. 😉

 110. Was weer erg lekker vanmorgen vroeg in Westland

 111. Wat maakt men zich druk hier om wat meningen, lekker belangrijk

  Hoogte viel me ook wat tegen gister, was (idd) ook niet op het beste moment (dat wist ik), maar kon niet anders. Heb me prima vermaakt overigens en was erg mooi clean (zoals op foto’s Ed, die betere timing had 😉)

  Vandaag was weer genieten, beter getimed en prima hoogte er bij….

  Wat een dagen zeg…heerlijk!

  Enne…Voor echt hogere golf gaan we wel naar een ander land 🤭

 112. Beetje omgekeerde wereld he. Ook in Domburg breekt het meestal maar op een paar plekken echt lekker en daar liggen dus de meeste surfers en moeten foilers gewoon uit de buurt van de surfers blijven. Ga lekker wat verderop liggen, met je foil pak je daar ook prima golven.

 113. Lijkt vandaag toch ook nog wel wat in het vat te zitten!?

 114. Zou Domburg nog ok zijn vandaag?

 115. Vanochtend van 0700-0900 uur nog prima sessie met cleane lijnen op Egmond. Dit was een fijne week 🙂

 116. Domburg was vanmiddag nog best prima, beter dan verwacht.Hoe het nu is weet ik niet.

 117. Heb het er ook op gewaagd en heb me prima geamuseerd 🙂

 118. Goed weekje in NL. Is het komende week nog ergens te shortboarden in Europa? Hope so!!

 119. Dit leest nog lekkerder dan de telegraaf al de meningen en ervaringen 👍wat een top zomer bijna iedere week mooi surf weer en geen punten of komma’s 😂😂😂

 120. Westland was weer lekker vandaag. Prima kunnen longboarden. Zonnetje er bij en glassy, lekker hoor!

 121. Zag 18s swell op het menu staan in Ierland voor volgend weekend. Surf is where you find it (Mr. Lopez). Foto van MV donderdag, top weekie!

 122. Wat zijn leftovers? En wat bedoelen jullie met dikke bakken?

 123. Leftovers: wat je gisteren niet op kon en vandaag uit de koelkast haalt. Alle golven die dus niet gesurft zijn vorige week kun je vanaf vandaag nog een keer proberen.
  Dikke bakken: iemand anders?

  Nu zonder grappen: leftovers zijn de naweeën van een swell. Die is vaak niet ineens verdwenen, maar wordt minder en minder. Soms zie je na een goede periode swell nog restjes doorkomen bijvoorbeeld de ochtend na een swell.

  Dikke bakken: mooie vette golven, zeker hier op de Noordzee, mooi bruin water, diepe drop en een beetje afzien

 124. Ik surf met grote passie en souplesse.

 125. Jarenlang stond ik gratis op (surf) campings…. Mede door mijn prestaties in het water ja .

 126. Left overs, mocht je vandaag dagje strand doen dan zou ik toch je softboard of longboard voor de zekerheid meenemen. Ultiem flat is het namelijk nog niet helemaal!

 127. Op de Oceaan overigens ook erg rustig de komende week.

  Vanaf 14 september lijkt het los te kunnen gaan. Tijd om een tripje te plannen!

 128. Runs veranderen constant met Larry! @tobias kan evengoed in de noorse zee losgaan en ferme swell voor ons opleveren. Word een blok voor Larry Oceanswell ofwel gaat ie bovenlangs

 129. Weet iemand hoe het is afgelopen met het zeehondje op het strand v noordpier Wijk aan Zee gister?