Nuttige surfweer info:

Surfweer Maandag 28 November 2016

98 reacties

 1. Zaterdagmiddag waren de hoogste golven op het noordwestelijk halfrond te vinden boven de Noorse Zee. In de regel doen die er 2 dagen over om onze kust te bereiken vanaf Noorwegen.

 2. Update kaart voor 12 uur zondag, de swell van ver is dan nog bij Denemarken, maar swell van dichterbij brengt als 1 tot 1,5m zeegang:

 3. WaZ 11:00 – 13:30 suuuuper… choppy. Maar ook hoog en krachtig en fijn.
  Af ’n toe geduldig wachten op de sets die tussen de chop doorkwamen, maar daar zaten wel écht mooie lijnen tussen zeg. Wat mij betreft de eerste serieus goede najaars-noordswell.

 4. Hoek van Holland prima swell 1- 1,5 meter tussen 11:00 en 14:00. Perfect om de misère van afgelopen weken teniet te doen. Nu morgen morgen nog hopelijk clean swells.

 5. Shit wat waz dat lekker ik ga zo mog een keer topgolven naast the pier it waz zeer gezellig ondanks die zeikerd van de fiets club whaaaaaas

 6. Wijk was top, als je gasten barrels ziet maken of 360 ziet draaien kan je moeilijk zeggen dat de golven ruk waren! Wat een heerlijk dagje!

 7. MV2 was weer top!
  Slechts paar ritjes gemaakt en flink gezwommen na gebroken leash…
  Die paar ritjes maakten het toch super! Weer een mooie sessie in de pocket.

 8. Wijk was heel mooi(om te zien 🙂 ) Ik was er met mijn kids en ook kijken is genieten! Hierbij een paar foto’s van Wijk van vanmiddag.

 9. Wisselende berichten uit Domburg. Ik ben 12.15-12.30 gaan kijken , maar met meer wind dan verwacht was het niet de moeite waard. Van een goede lunch en een paar koppen koffie genoten. Thnx atmosphere voor je posting, want met wat twijfel weer terug gegasn en een lekkere sessie gehad. 15.30-1600 voor mij het beste met de mooiste sets, waar je wel even op moest wachten.

 10. MV P6 11:30 tot 12:00 met SUP was stevig. Telkens blij dat ik de golf afreed en voor het witte monster bleef (en d’er niet in donderde: zelfs backside). Om 12:00 stroming en wind deden me naar P5 gaan: rustiger met weinig stroming, uit de wind en kleinere golven die moeilijk te pakken waren. Doch eens op een golf lange ritten met SUP. Om 15:00 eraf gegaan.

 11. DORN! Rijkswaterstaat heeft de site weer ns drastisch omgegooid, ziet er gelikt uit, maar is in mijn ogen niet overzichtelijker op geworden.
  Ik mis heel erg de 3 freq richting en de 3 freq hoogte kaartjes. Wat richting betrefd kan je nog kiezen tussen “B0, B2 en B3” mbt “5 mHz spectra”.
  Vermoedelijk heeft dit iets te maken met de 3 freq kaartjes van voorheen, maar door gebrek aan inzichtelijk verleden (tot 25/11 ~23:00 hr) kan ik dit niet opmaken uit de verschillen en staan ze ook niet meer in 1 en dezelfde graph.
  Ook jammer van de richtingskaartjes is dat ze nu autoscalen, waardoor het intuitieve eraf is (N, NO, O, ZO, Z, ZW, W, NW, N).
  Jammer dat nu ook hier een gelikte GUI boven gebruikersgemak en eenintuitiev goede GUI gaan

 12. @spook: inderdaad, en Guru is er met zijn nieuwe site nou ook niet echte beter op geworden. Ik denk dat Tobias hier achter zit zodat alle doe het zelfers nu ook een SMS abonnement moeten gaan nemen.

 13. Castricum was mooi, swell kwam aan tijdens hoogwater rond 14.00. Mooie lijntjes met flink wat hoogte. Thanks Tobias voor de forecast!

 14. rad dad was jij diegeene die op me af kwam lopen voor de foto?! Op Wijk?! Ik had je mijn email adrs gegeven. Realiseerde me later dat mijn naam zonder hoofdletters is kan je het alsnog versturen?!

 15. Afgaande op de cams en de metingen moet het zo meteen helemaal goed komen voor de wintersurfers. Meer dan 1m swell waarvan 60-70cm hoger dan 10s periode (30-100 mhz).

 16. Ivm woon-werkverkeer kan ik zo kiezen tussen HvH of Wijk, HVH nooit gesurfd. Is HVH aan te raden of voor wijk kiezen? (Maasvlakte komt niet handig uit)

 17. Bloemendaal was mooi vanmorgen, krachtige lijntjes af en toe elleboog hoog. Zonnetje, zeehond en bruinvissen.

 18. De nieuwe site van rijkswaterstaat geeft metingen van de “Deiningsenergie in het spectrale domein Oppervlaktewater cm2” onder de kaarten voor experts.
  Dat is ongeveer hetzelfde als wat voorheen de laagfrequente golfenergie was ?
  In ieder geval zegt het meer dan slechts de significante golfhoogte. Its all about energy

 19. Klopt, is exact hetzelfde http://www.rijkswaterstaat.nl/apps/geoservices/rwsnl/awd.php?mode=html&projecttype=golfgegevens&category=3&loc=MUN2&net=LMW

  is hetzelfde als:

  http://waterinfo.rws.nl/#!/details/expert/Golven/3247/Deiningsenergie

  Overigens totaal niet lekker bruikbaar, veel te veel clicks voor je iets krijgt en je kan niet eens alles opvragen (selecteer maximaal 3 parameters).

  Voorlopig hou ik het bij het overzicht:
  http://www.rijkswaterstaat.nl/apps/geoservices/rwsnl/awd.php?mode=html&projecttype=golfgegevens

 20. Lekker hoor Noordwijk vanmorgen half 10 erin ongeveer, clean, bijna windloos en soms een een uitschieter naar anderhalve meter.
  Lekker bankhangen nu…oh nee ik bedoel de huisvrouw uithangen😛

 21. @ Jorge : Je had volledig gelijk!

  Bij de panorama weg liep het erg goed, lange lijnen, hoofdhoogte

 22. Prima, zonnige sessie Scheef Nord vanochtend (10-11).
  Het werd ietsje slapper rond 11.00.
  Twee thermos- en twee grote flessen met heet/warme water mee en die werken prima tegen de kou.
  Alleen mijn teentjes waren (licht) bevroren en pas na lang warme badsessie thuis langzaam weg.
  Super tevreden!

 23. Ik ben maandag 28 november 2016 met surfen mijn SUP board kwijt geraakt op Parnassia in Bloemendaal. Hij is van het merk Hawaï Paddle Surf en is 10.6 foot. De kleur is blauw met een witte bovenkant en een zwart deck erop (zie foto van een vergelijkbaar board). Het is gebeurd rond 12 uur en daarna is het board door de aflandige wind de zee op gedreven en ook richting Zandvoort. Mocht je iets horen of zien kun je mij dit dan laten weten op harry@surflife.nl
  Alvast bedankt

 24. Wow! ±13:30 erin bij molen 1 (WaZ): belachelijke lijnen, veel cross/offshore wind en mooie ritjes. Een uur goed en toen was het (denk ik) helemaal hoog en op. Shorebreak deed het nog wel, maar behoorlijk heavy (met sup iets tè). Even later begon het wel weer te lopen (afgaand) maar toen riep de plicht alweer, uur of 15:30

 25. Dat vroeg ik me dus ook af, hoe je zo’n groot ding kwijt kunt raken haha! Laat staan uit het oog verliezen..

 26. Prachtige foto idd, maar dan zie je hoe zo’n foto misleidend kan zijn. ‘T was slappe hap. 🙁

 27. Ik vond het in Scheveningen gisterochtend (laag tij, ik snap dat hoog tij beter is bij Noord swell maar de plicht riep) ook niet enorm mooi. Soms krijg ik het idee dat lange periode swell toch minder mooi loopt op de zandbanken in NL. Of zijn er misschien specifike spots/getijden om heen te gaan?

 28. Heb Harry gesproken en heeft idd de KNRM en Reddingsbrigade op de hoogte gesteld. Anders gaan ze zoeken als ze een board vinden. Nummer wat je eigenlijk altijd moet opslaan is +31 223 542300 en voor alarm situaties: +31 900 0111

 29. @Compagnon 3000. ‘T was in Scheef gister vooral de wind die problemen gaf: te veel sideshore en te hard.

 30. Er wordt inderdaad op dit moment even aan gewerkt. Daarna is de verbinding (en de wifi bij Aloha) een heel stuk beter!

  Hij doet het nu wel, mooie rest deining. Dit is pas klein. Maar fijn.

 31. Zeker fijn met sup vanaf 12.00 liep het erg mooi op de achterste bank twas mn 3de keer op een sup en heb flink wat golfjes/lijnen gereden en de hele zee voor mij alleen tot er rond 15.30 een paar andere kwamen was het mooie er wel van af maar nog steeds een leuke shorebreak voor een beginnede supper echt een topdag super stoked en helemaal kapot

 32. @ Compagnon3000
  Lange periode swell verliest veel van z’n energie in ondiep water, Zeker bij laag water.

 33. Swell word minder hoog, maar wind word minder hard.. denk dat het nogsteeds wel lekker word hoor.

 34. Inderdaad. Het koufront zit dan nog ver weg dus de wind valt wel mee. MInder dan vandaag.
  Ook vrijdag ziet er heerlijk uit.
  Dit is de kaart van donderdag 13:00

 35. Lol, ik vind een beetje wind dan wel weer fijn. Strapless wavekiter 😉

  Maar oke, met een knoop of 15 gaat het ook wel hoor. Vind de golven belangrijker.

 36. Uurtje voor donker was een klein sinterklaasfeestje op de noord. Dat belooft wat voor morgen 🙂

 37. Genoeg golven en hoogte, wel met onshore wind Klaas, denk opkomend beste. Doe niet te weinig aan anders wordt het wel heel chill….

 38. @ Klaas. Denk dat Zandvoort met opkomend prima te shortboarden zal zijn. Ff afwachten wat de wind doet. Denk vrijdag betere kansen, maar lekker gaan als ze staan

 39. @Tobias: welke golfhoogte en windrichting/sterkte staan nu op de radar voor Scheef zaterdag? Nog steeds hetzelfde? Thx!