Nuttige surfweer info:

Surfweer zondag 25 oktober 2015

67 reacties

 1. Ik ga zandvoort zo eens proberen, met opkomende tij. Hoop dat het nog een beetje te doen is met 5/3 zonder cap/schoenen.

 2. Wijk nu leuk. Longboard en fish/dik shortboard mogelijk. Leuke ritjes. Heerlijk weer. Go for it!

 3. scheveningen noord was vanaf een uur of tien leuk en werd steeds beter. Rond kwart voor twaalf ging de shorebreak los en was het headhigh (ik ben niet zo groot) steil, krachtig en hol. Heerlijk gesurft dus. Toen ik er rond half een uitging was het nog steeds erg lekker. Het is nu wel bijna hoogwater dus ik weet niet wat het afgaand tij gaat brengen.

 4. egmond eyeball half uurtje terug was niks. mini en klots, misschien dat het getij nog wat brengt maar verwacht er niet te veel van met afnemende “swell”

 5. Is die hier toevallig, en /of komen die foto’s ergens te staan? Ze/je zat voor het zebrapad, op de duinen. Anyone?

 6. Hoek van Holland was top van 11 tot 15 uur!
  Veel hoge cleane sets en een mooi zonnetje erbij.

 7. Micro-swell in Oostende vandaag. Te klein om te surfen. Wel windstil.
  Jammer, want in Holland kwam het wel mooi binnen !

 8. Epic van 16:00 tot donker! 0 wind, glassy lange lijnen, genoeg golven voor iedereen en prachtige rode gloed over het water. Superstoked!

 9. Scheveningen N voor hoog water clean. Na hw minder clean wel alleen maar vetter, swell piekte. Dikke Shore break bakken bij het piertje

 10. Zeker Epic condities daar op Wijki😍 vanmiddag vanaf 1600 uur!
  Het is wel feest de laatste tijd Dudes!

  Stokedddd!

  Mijn mooiste Golv was achteruit hahaha!

 11. @waz zeker wat een topdag vanaf 16.00 tot donker … superstoked en inderdaad wat een prachtige zons ondergang een toetje op een heerlijk surfdag

 12. Wijk aan Zee was geweldig met opkomend tij. Het zakte daarna behoorlijk in, om vervolgens vanaf 16uur weer prachtig te worden. Al met al een top-dag!

 13. Gisteren in Wijk aan Zee rond 13.30u mijn linker fin verloren. Het nieuwe klik systeem van FCS blijkt niet helemaal top te werken. Ik raad dan ook aan om ze evengoed vast te draaien.

  Mocht iemand de Blauw met witte performer van mij vinden, zou ik deze graag nog willen gebruiken, haha. Graag een mailtje tvtongeren@hotmail.com Alvast bedankt.

  greetzz

 14. Stond er ook versteld van dat ik tot twee keer toe vinnetjes ben verloren, gewoon in de Nederlandse golven. En het is nou niet zo dat we hier superkrachtige whitewash of rotsen/reef hebben waardoor losschieten nog enigszins goed te praten valt.

  Sinds ik ze met één schroefje heb vastgedraaid trouwens geen vinnen meer verloren, dus dat is inderdaad de beste oplossing voor mij.

 15. het schijnt dat het losschieten van die fcs2 kan gebeuren doordat je leash de fin eraf kan trekken bij een wipeoutsituatie.

 16. @anoniem, je had iets eerder moeten zijn, Egmond liep prima rond 12:00. Eerst achter later voorste bankjes.

 17. Dat is denk ik inderdaad de meest logische verklaring. Ligt het toch een beetje aan mezelf: ik maak te veel en te harde wipe-outs…

 18. Haha, ach, wipeouten is een goeie zaak, daar leer je van. schroefje erin en vrolijk mee doorgaan zou ik zeggen

 19. Offtopic, nu er deze week toch niet zoveel surf is:

  Iemand ervaring met Costa Rica met kleine kinderen (2 en 4 jaar).
  Is dat een beetje te doen? Tips voor kindvriendelijke accomodatie? Hoef niet te veel rond te trekken. Dacht er aan 3 spots te kiezen en per spot 5-6 dagen te blijven (bijvoorbeeld in de regio Guanacaste), eind april begin mei.

  Kan ook gewoon naar Frankrijk natuurlijk, maar wil weer eens wat anders. Twijfel alleen of het niet te veel gedoe is met kinderen, en ik gelet ook op de extra kosten toch niet beter nog een paar jaar kan wachten…

 20. Costa Rica moet je volop ervaren. Ik heb een toptijd gehad in de regio Mal Pais. Heerlijke golven, middenin de regenwouden en vriendelijke mensen. Of het met kinderen te doen is heb ik zo mn twijfels over (ik ben zelf geen vader maar toch). Reizen in Costa Rica kost tijd, veel tijd, omdat de wegen erg slecht zijn. Je komt volledig door elkaar geschud aan op je bestemming en zelfs voor een volwassene is dit na een uurtje of vier irritant laat staan voor kids van 2-4. Tel daarbij op het feit dat de natuur erg ruig is (prachtig maar gevaarlijk), je veel stekende beestjes hebt en er in ieder geval rondom mal Pais geen bewaakte stranden zijn, en je kunt je afvragen of je niet moet wachten tot ze 10-12 jaar zijn. Just my two cents. Cheers. L@rs

 21. Ben zelf vader van dochter van 2 jaar. Heb reeds california, indonesie en costa rica gedaan met haar. Perfect te doen. In costa rica hebben ze ook kleine kindjes van 2 jaar hoor. Enige lastige is de vliegtuigreis.

 22. Hee daniel,

  Gewoon doen met die kleintjes! Met onze dochter ( nu 7 ) zijn we op de canarische eilanden, dominicaanse republiek, nieuw zeeland, australie en natuurlijk frankrijk geweest. Vliegen ging gemakkelijker als met de auto. Daar krijgen ze steeds aandacht van oa. De stewardessen, kunnen ze lopen en filmpjes kijken. De beperking ligt meestal bij wat de ouders denken wat de kinderen wel/niet kunnen of willen en niet bij de kinderen zelf!

 23. Costa Rica is goed te doen met kinderen. Geen gevaarlijk land, wegen zijn over het algemeen goed.
  Alleen het si natuurlijk dat je gaat surfen, maar vergeet de kinderen niet he, want aapjes in het wild zien is voor hun een stuk leuker dan weer op papa wachten op het strand 😉

 24. Daniel, Costa Rica is bij uitstek een land om met kleine kids te doen; zoveel te doen en zien voor iedereen. Afstanden zijn relatief kort, reizen met de auto is goed te doen (buiten het regenseizoen om). Als het toevallig slecht weer is aan de oostkant, ga je naar west, en andersom.

 25. Tip voor een prachtig boek over alle surfspots in frans en spaans baskenland…echt een aanrader!

 26. Wat een geweldige coverfoto heeft dat boek! Dat geeft even iets van verlichting in de flatspell

 27. In Zandvoort ook flat vandaag, daar maakte deze eenzame kano-er gebruik van. Als je niet kan surfen kun je altijd nog buikspieroefeningen doen.

 28. Wijk aan zee had vanmiddag (13:30-15:30) een mooie verrassing! Je moest veel geduld hebben maar het was het wachten op de setjes meer dan waard! Vooral naast de pier liep het heerlijk met hier en daar een heuphoge ultra cleane lijn! Best wel stoked want het was prijs schieten met een longboard

 29. @Pepe: nice, ziet er inderdaad goed uit voor longboarden! Ik zie het piekje nog net staan op ’t golfspectrum van IJmuiden en het (opkomend) getij zat ook mee.

  Komende dagen volgens mij helaas niets van dit maar (lichte) wind uit zuid(oost). Misschien begin volgende week weer zo’n verrrassing van het laag dat zondag voor het noorden van Noorwegen ligt… al vrees ik van niet gezien de dominante westelijke windrichting daaronder.

  Ik word niet zo blij van de (ECMWF) kaarten voor komende week…

 30. off topic,,

  Nu er hier bij ons toch niet veel te surfen valt ben ik van plan begin volgende week (alleen) naar Bretagne te trekken. Ben van plan om 2 of 3 dagen te blijven en zou gewoon in men auto willen slapen. Iemand hier ervaring mee ? gaat dit zomaar overal ? is dit wat veilig,…

 31. @Vietnam de zuidchinese zee is zeer ondiep en moet het hebben van lokale windswell. Wel veel kustlijn, en inderdaad wel plekken waar je als je goed zoekt en veel geluk hebt kunt surfen. Da nang, Nha Trang bijvoorbeeld. In kwaliteit niet veel beter dan in NL, behalve dat het weer er meestal lekkerder is. Voor de surf moet je er niet heen, wel voor fantastisch eten.

 32. @ bret@gne

  Baie de Trespasses; mensen camperen op parkeerplaats net voor hotel, geen probleem, top uitzicht, top surf…

 33. @ Bret@gne,

  Joh wat kan er gebeuren, in het ergste geval zit je wat anders op je board.

 34. @ rensz: dank! Hoofddoel is vooral rondtrekken, maar als ik onderweg wat tegenkom, is het mooi meegenomen.

 35. Al die mooie foto’s en verhalen. Wenste dat ik weer een keer mag surfen, maar wordt al maanden lang in een kamer gehouden en zie niemand. Blijkbaar is dat de beste oplossing als je een ziekte heb. Het zou me goed doen.

 36. @actionsports

  Wauw.. dat klinkt echt k u thee!
  Geen hoop?
  Niet via het zolder raampje even naar buiten kunnen glippen?

 37. @daniel
  Costa Rica is fantastisch met kids, ben vorig jaar 3 weken geweest naar rancho burrica. Supertrip. Mijn jongste was net 3 en de oudste net 6. Ik kan beter naar Costa vliegen dan met de auto naar Hoek van Holland met de kids. Tide pools, vissen, klauteren in watervallen. Ik zeg doen!!!

 38. @sjaak ik heb het isbn nummer erbij gezet overal dus als het er is wel zo’n 30 euro dan heb je ook wat

 39. @tja en @sjaak trekhaak,

  Er van uitgaande dat de Franse tekst in dat Boek algebra is voor jullie
  ( geen belediging) wil ik jullie linken naar de zeer mooie Foto,s van Surf-fotograaf,

  Laurent Masurel !

  Hij is de fotograaf van dit Boek!
  Zeer mooie en aparte Foto,s van deze kunstenaar!

  Google,afbeeldingen, en maar scrollen!
  Helaas is dat wat de meeste Noordzeesurfers de komende tijd hebben te doen!

  Maar dat is ook een beetje (internet)Surfen toch?😉

  Bertski!

 40. Nog even een toegift,

  Als de moderator geen bezwaar heeft tegen deze link,

  6feetandperfect-gallery.com
  Les photos en dan bv als keus Big Wave

  Smullen!

  Bertski!