Nuttige surfweer info:

Surfweer Zondag 21 juni 2020

105 reacties

 1. Vanavond rond een uur of acht (18 GMT 20:00 uur) vanavond de ZW- WZW 6 bft vanuit het kanaal.

 2. Net bij Noordwijk gekeken maar nog niet veel soeps, later vanavond nog maar eens koekeloeren

 3. In BE voorlopig alleen rimpels, benieuwd of er toch nog iets binnen gaat lopen. Hoop doet surfen!

 4. Flat, wat jammer! Geen enkele surfkans vanaf morgenmiddag? Mijn vriend en ik gaan morgen een paar dagen kamperen in Zeeland en willen graag het (beginners)board mee, als het de moeite is deze in de auto te krijgen naast de andere spullen..

 5. We vertrekken volgende week met ons gezinnetje en de camper naar noord Spanje en Portugal voor 9 weken. We willen veel vrij staan maar zeker ook af en toe een mooie camping. Natuurlijk gaat er ook gesurft worden maar niet ieder stop hoeft een surfbestemming te zijn. Wat zijn jullie favoriete plekken? Frankrijk willen we niet te veel tijd doorbrengen maar tips zijn ook welkom. De eerste stop zal net over de Franse grens zijn en niet te ver van de route en we hebben nog geen idee.

  Ik ben erg benieuwd naar jullie tips.

 6. Lekkere sessie net @domburg met fishje! Kwam wel later op gang dan 20 uur denk pas vanaf 21 uur.Thnx Tobias.

 7. Leuke film inderdaad. Ik hoopte nog op een goede afloop voor die dude die het niet ging redden, maar helaas, niet deze keer. 🙂

 8. Voor Spanje/Portugal, gewoon het boek Surf en Stay aanschaffen van Veerle Helsen, prachtig

 9. Het was vanochtend echt super leuk! Zuiderbad wijk aan zee.

  Leuke kleine golven! Thx Tobias!

 10. @Mooiste plekjes noord Spanje Portugal en Frankrijk

  Costa Verde en Picos de Europa; sochtends surfen op de vele spots, prachtige kust met baaitjes, smiddags bergwandelen in de Picos. Kan niet beter. Wij zaten ter hoogte van Llanes.

 11. Ik vertrek morgen naar Frankrijk, maar lees op verschillende sites wat anders over met hoeveel man je in een auto mag zitten. Woont iemand in frankrijk toevallig hier die weet hoe het zit?

 12. @Gerry

  ANWB lijkt me het meest betrouwbaar hierin: “Als u met (max 1) iemand uit een ander huishouden samen rijdt, mag niemand naast de bestuurder zitten. Er is slechts één passagier toegestaan ​​en hij moet achterin zitten, bij voorkeur op de stoel tegenover de bestuurder.
  Het dragen van een masker is verplicht voor passagiers vanaf 11 jaar en voor de bestuurder. De bestuurder kan echter worden vrijgesteld als hij een fysieke beveiliging tussen hem en zijn passagiers heeft aangebracht.

  Dit geldt niet voor leden van 1 huishouden”

  Weet niet of je uit één huishouden komt? Dan is het sowieso geen probleem

 13. Leuke film Tobias. Helaas wel herkenbaar dat het soms lastig of zelfs onmogelijk is om de momenten dat het echt goed is mee te pakken door werk / gezin / sociale verplichtingen. Dat is dan weer het voordeel van de corona crisis. Door het vele thuiswerken is het plannen van surfsessies een stuk makkelijker geworden.

 14. Mooie film!
  Maakt wat bij me los!
  Vorig jaar zomer schouder uit de kom gehad en sindsdien niet meer gesurft vanwege
  angst dat ie er nog een keer uit schiet. Was eruit geschoten door zwemmen in de golven.

  Mede door de film mis ik het gevoel. Enorm veel zin om weer het water in te gaan, maar als ik er al aan denk voel ik de schouder weer.

  Loop al een tijdje niet meer bij de fysio en doe (bijna) geen kracht-oefeningen.
  Tijd om weer een beetje kracht op te bouwen!

  Iemand ervaring mee en bijvoorbeeld tips om de schouder te trainen/ te ondersteunen?

  Thanks!

 15. Grappige film man! Lekker geromantiseerd… Realiteit is voor mij toch meer zoals kees in het eerste licht als hij flipt over z’n schoentjes enzo

 16. @Casellas
  goed in (laten) tapen en proberen. rustig beginnen en dan opbouwen. zou zonde zijn als je niet surft en het blijkt later geen probleem te zijn.

 17. @Casselas

  Ik had het zelfde probleem met mijn schouder. spreek je wel 30 jaar terug. de chirurg vertelde dat ik windsurf en golfsurfen wel uit mijn hoofd kon zetten. maar met elastieken gewichten en veel zwemmen ben ik er toch boven op gekomen. heeft wel 2 jaar geduurd. maar waar een wil is is een weg. ik stond al vanaf mijn 7de jaar op een plank.

  Mooie film komt er nog een vervolg!

 18. Heb zelf van mijn 16e tot 29e met een schouder die jaarlijks meerdere keren uit de kom vloog rond gelopen. Geboren met een los schouder gewricht. Op een gegeven moment een zuid afrikaanse rugby chirug in haga ziekenhuis ontmoet die ervaring en succes had met opereren. Schouder zit nu al 10 jaar op zn plek en was het beste wat ik ooit had kunnen doen. Revalidatie is wel heavy na operatie zeker 4 maanden uit het water en 8 voor je weer op oud niveau bent kwa peddel kracht en rotatie. Surf nog steeds volop en schouder lijkt sterker dan voorheen.

 19. Voor mij hebben kracht en fysio nooit veel kunnen doen. Ik denk dat je voor jezelf moet uitvinden of het een eenmalig incident is geweest of dat je los inkapsel heb. Bij mij was het zover dat ik snachts in bed wakker werd met schouder uit de kom en dat soort ongein. Check je opties er is geen reden om niet te surfen.

 20. Gewoon gaan surfen. Ik heb twee hernia’s gehad en een schouder uit de kom.

  Surfen versterkt je lichaam alleen maar.

  Beetje rustig aan doen.

 21. De controles hier in Frankrijk zijn zo goed als verdwenen, ik ben al weken niet meer aangehouden en zie auto’s vol mensen. Mondkapjes heeft niemand op in de auto, behalve taxi’s en OV.

  Top dagen trouwens nu hier in zuid west Frankrijk maar einde week komt de klad er helaas behoorlijk in.

 22. Iemand ervaringen met het dragen van een Apple Watch tijdens het surfen? Hoe bevalt dat en zijn er specifieke bandjes voor? Ben nml een keer een goedkoop horloge verloren tijdens het surfen.. andere smart watch ben ik ook benieuwd naar trouwens

 23. @casselas, mijn schouder vloog er onwijs vaak uit, zelfs tijdens mijn slaap maar ook tijdens surfen en windsurfen. Geopereerd in 2007 en sindsdien twee keer per week aan het zwemmen zonder andere oefeningen (wel fysio gevolgd na operatie natuurlijk). Nooit meer last van en altijd paddle fit. 1 tip: laat je opereren als het je leven teveel beïnvloed.

 24. Heb er zelf wel wat ervaring mee, altijd onder je pak stoppen sowieso. GPS werkt dan nog prima. Als je de dawn patrol app gebruikt, even de settings voor golven op slow waves zetten. Anders registreer je in de vaak kleine golven in NL niks tot weinig.

 25. Apple watch is overigens top als surf horloge, als je de settings goed hebt staan werkt het perfect. Qua bandje gebruik ik gewoon het standaard bandje.

 26. Hi Tobias ( of anderen) ,
  is er ergens een plek of shop waar je een keer een foil ( golf) kan uitproberen of clinics oid ?
  Zijn nogal kostbaar om zo ineens aan te schaffen. thanks !

 27. Had regelmatig last van schouder uit de kom, en voelde diezelfde ‘angst’ om bijv gespoeld te worden bij het surfen. Volgens fysio/arts al te laat om nog met krachttraining en fysio op te lossen, dus op m’n 20e laten opereren.
  Operatie en herstel zijn redelijk pittig (pas na 5-6 maanden voor het eerst weer gesurft), en na bijna een jaar ben je weer op je oude niveau en vertrouwen in je schouder was mijn ervaring (veel oefeningen thuis en fysio).
  Maar ik zou het gelijk weer doen als ik hetzelfde probleem had, je hebt er de rest van je leven plezier van!

 28. Bij Ozlines binnenkort!

  En er zijn ook nog een paar plekjes vrij voor aanstaande woensdag achter de boot in Zandvoort! Zie de laatste nieuwsbrief hier: https://mailchi.mp/41035cb42f66/f-one-foil-clinic-zaterdag-21-juni-5017786
  Voor volgende data moet je even inschrijven op https://fone.nl/hydrofoil-introductie-clinic/

  Nog een tip is bij Ouddorp waar de foils te leen/ in de test zijn van Natural High op de Brouwersdam. Alleen zul je ze dan wel even mee moeten nemen naar een geschikte foilspot, want op de Brouwersdam zelf zijn geen golven.

  Veiligheidstip, de eerste keer droeg ik een helm uit onwetendheid en angst. Tweede keer niet meer, want die schrik voor het nieuwe was nergens voor nodig. Het enige verschil met gewoon surfen is dat je je board nooit van je af moet trappen als je valt, want dan kantelt de foil juist naar je toe. Dus gewoon ontspannen laten gaan als je valt, dat is alles. In het begin kan het wel handig zijn om schoentjes te dragen, vooral de stabilizer fin kan scherp zijn als die niet regelmatig wordt afgekant met schuurpapier. En een leash is een must, voor de andere watersporters en jezelf. Probeer sowieso bij anderen vandaan te blijven als je het nog niet zo goed kan. Dat is met gewoon surfen overigens ook het advies. Hier nog even het linkje naar alle algemene surf-regels die ik vorige maand overzichtelijk bij elkaar heb gezet: https://surfweer.nl/regels/

 29. Dank iedereen voor de leuke reacties op de film! Of er een vervolg komt.. wie weet! ; )

  Wat betreft de schoudervraag.. Na wakeboarden, kitesurfen en surfing met jaarlijks meerdere keren de schouder uit de kom heb ik eerst een labrum herstel gehad (Bankartprocedure), zonder lang succes. Ging twee jaar goed en daarna was het weer raak, zonder heel gek te doen. Daarna bij Bergman Clinics een Laterjet operatie aangevraagd, en sindsdien geen problemen meer. Ook niet bij spoelen in overhead condities in het buitenland. Je geeft een krap jaartje op maar je krijgt er wel ‘onbezorgde’ jaren voor terug.

  Fit blijven is los van blessures sowieso belangrijk voor sporten zoals surfen ; )

 30. Gisterenochtend bij Egmond nog even met een SUP de zee op geweest. Zoals de forecast aangaf waren er in ochtend zeker nog wat ritjes mogelijk. Eigenlijk waren de omstandigheden beter dan ik had verwacht.

 31. Vraag: heeft iemand ervaring met surfen in Denemarken? En zo ja, is het aan te raden in de zomer?
  Ik zit te kijken naar surf locaties om mid-zomer naar toe te rijden en vroeg mij af of het onder doet aan het noorden van Frankrijk ivm de geografische ligging aan zee resp. oceaan.

 32. Thanks voor alle tips.
  Gelukkig bij mij maar 1 keer er uit geweest. Veel mensen die indd zeggen als het vaker gebeurt is operatie het waard, maar nog niemand gehoord die daarna nog door surfte, alleen mensen die het niet meer konden/durfden. Blijft een naar iets…

  In ieder geval maar weer er naar toe werken om het water in te gaan!

 33. Ik was er zelf nooit op gekomen, maar Stormriders Guide zegt dat Denemarken in de zomer goed kan zijn. Weliswaar minder swell, maar met westenwind “good rideable windchop”.

 34. Binnnekort gaan we met ze 4’en naar Frankrijk. Wij maken ons echter een beetje zorgen over hoe wij er moeten gaan komen. Wat we uit de site van de ANWB mee krijgen is dat in Nederland en Belgie je maximaal met 1 persoon van niet uit jouw huishouden in de auto mag zitten en in Frankrijk het niet uitmaakt mits je een mondkapje draagt. Nou zijn wij benieuwd of er al ervaringsdeskundige zijn met het stuk door nederland en belgie rijden en hoe reeele kans er is om tegen gehouden te worden. Uiteraard zijn we niet te beroerd om een mondkapje op te doen. We zitten desnoods te overwegen om een ouder 2 van ons tot de franse grens te laten brengen. Alleen dit is natuurlijk iets wat we liever vermijden. Alvast bedankt als iemand ons verder kan helpen!

 35. @Laurens ik was dit weekend naar de Alpen en totaal geen probleem gehad. Nergens politie te bekennen, in Frankrijk boeit het allemaal niet zoveel naar mijn ervaring, en in België is het sowieso een zootje en daar ben je zo doorheen. Dus volgens mij kun je gewoon gaan zolang je zelf maatregelen neemt met mondkapjes bij tankstation enzo.

 36. Ja Cold Hawaii klinkt wel als muziek in de oren! Ik zie dat er ook spots zijn met point breaks, dat lijkt mij wel cool. Ik ga mij er verder in verdiepen, ook w.b. Mid-zoner surf condities. Ik ben nog geen pro dus ben toch nog niet toe aan een pipeline.

 37. Het is hier fantastisch….. Wel alles knettervol met Fransen, vanaf 4 juli wel zorgen dat je iets geboekt hebt vrees ik.

 38. Zou me niet teveel zorgen maken, zijn weinig controles meer in Frankrijk. Ik moet wel toegeven dat ik met Frans kenteken rij, dat scheelt misschien. De Franse politie is absoluut niet vies van buitenlandertje aanhouden, zeker tijdens de lockdown was dat niet te doen. Ach ja, risico is er dat je een boete krijgt als je wel aangehouden wordt. Neem sowieso veel mondkapjes mee want er zijn nogal wat winkels met “Masque Obligatoire”.

 39. Die hittegolf is gelukkig maar een kortdurende golf. Na het weekend al een omslag naar lagere temperaturen en wind/swell uit het westen of zuidwesten!

 40. Vorig jaar rond deze tijd naar Klitmøller (Cold Hawaii) geweest als alternatief voor de Franse hittegolf. Alleszins goed uitgepakt. Het water is verrassend warm voor Noord-Denemarken (geen schoentjes meer rond deze tijd).

  Wel veel onbeschutte spots, en dus kwetsbaar met westerstormen. Cold Hawaii is dan ook een populaire kitespot. Wij vonden in Hanstholm, naast de visfabriek, goede beschutting door de pier die daar ligt en door de ligging op ’t noorden.

  Al met al best een leuk alternatief voor de Franse drukte, en een mooi idee om met één nachtje rijden in Scandinavië te kunnen surfen.

 41. Heeft iemand nog een goede suggestie voor een camping rond Hossegor? Het liefst op loop afstand van het strand ?

  Alvast bedankt!

 42. Ik zou graag morgen willen surfen in Nederland, iemand tips waar mogelijk…. 🙂

 43. Er zijn geen golven morgen. Dus ik ben bang dat het lastig wordt om te gaan surfen morgen. Het wordt wel een mooie stranddag;)

 44. Zie post van tobias hierboven, als je morgen wilt surfen moet je achter een bootje gaan hangen

 45. Geniaal dat fragment van Ronald Goedemondt. En tip tijdens flatness: Netflix Magnetic en meerdere delen van Don’t crack under pressure.

 46. Bericht op ANWB site over Frankrijk klopt niet. Zie Frankrijk.nl. ANWB heeft de regels overnemen mbt covoiturage, wat zoiets is als carpoolen. Net nog gecheckt bij kennis in Frankrijk: mondkapje alleen in openbaar vervoer verplicht en je mag met z’n tienen in een auto

 47. Heb wel wat leuks Frankrijk en noord-Spanje, maar niet voor hier…. een adres waar t heen gemaild kan? Groet van n andere camperfamily

 48. @casselas: na operatie schouder (en 6 maanden herstel) gewoon door gesurft. Nergens meer last van.

 49. Iemand die zin heeft en kan, dinsdag een surfsessie te doen ergens in Noord-Holland? Petten of wijk aan zee bijv?

 50. Als er morgen wat is te surfen, is dat dan tussen de kwallen door? Ik lees dat er net als de lieveheersbeestjes op het strand, veel kwallen in het water zitten?

 51. Ja morgen heel veel kwallen en lieveheersbeestje. Ik zou lekker thuis blijven dus en vooral niet het water in gaan.

 52. Vond het aantal lieveheersbeestjes wel indrukwekkend afgelopen week, kwallen zijn me niet als dusdanig opgevallen. Maar wat Wijkiki zegt; bij twijfel niet gaan. Venijnige beestjes die lieveheersbeestjes.

 53. Hi all, Friday 19 June I forgot my surfboard on the car park of Wijk aan Zee, the main car park near the restaurant Seayou. The board was in an O’neill board bag. It is an NSP green and white 7.6 as you can see on the picture. That would be fantastic if the person that found it could give it back to me🙏🙏🙏🙏

 54. Ziet er tof uit maar zou toch graag eens een outdoor’wavegarden’ zien ipv een soort flow rider.

 55. @domburg

  Via deze weg nog maar eens proberen hoor😇

  Sleutelkastje tribord enzo, even mailen info@flexxonderhoud.nl
  Of als je de volgende keer hier vraagt of iemand je spulletjes gevonden heeft misschien ook wel een soort van handig om contactgegevens erbij te zetten zelf🤓

 56. Lijkt idd op een drijvende flowrider. Wel met een dikke laminaire flow en ze maken ze ook tot 18meter breed. 340kWh verbruik, kansrijk product.

 57. Wat een topidee vanmorgen om 7u de branding in dikke rollers lange ritten tot het hoge water kwam en met dat ook de crowd werd ineens erg druk op mijn spot mooi met koffie op de bank nu

 58. Sup peddel gevonden bij wijk aan zee. Als ie van jou is, zet het merk en je contactgegevens in een bericht

 59. laatst wezen mountainbiken in het bos. Toen moest ik pissen dus ik een boom opgezocht. Kom ik een paar uur later hardlopend thuis, blijk ik mijn mountainbike te zijn vergeten na het pissen…

 60. @Henkie Dacht hetzelfde. Heb al veel zaken voorbij zien komen waarvan ik denk hoe kun je dat vergeten? Maar surfboard slaat wel alles🙈

 61. @sup peddel ik ben die van mij kwijt een F2 peddel maar ik weet niet of je die hebt gevonden.

 62. begint echt een … site te worden dat surfweer

  en ja ja haal deze comment er maar weer af aub!

 63. Ola! Ik zou morgen graag het water ingaan, rond 11:00. Ik las vandaag dat de reddingsbrigade op sommige stranden de rode vlag hees ivm stroming wind en hoge golven. Zou het morgen een beetje te doen zijn? Bloemendaal/Zandvoort?

  Ps; hee Hazzie, vrind. Alles goed? 🙂

 64. Morgenochtend kan ms nog wel maar uiteindelijk wordt het id middag en avond nog erger dan vandaag.

 65. Ik denk dat niemand meer naar wijk aan zee moet gaan!!! er zitten rare dingen in het water daar, mensen vergeten zomaar hun board enz..

 66. @Noutski mijn surfweer-bff! 🙂

  ja lekker gesurft gisteravond. liep lekker tussen 7 en 8 en de crowd was toen wel weg. Wel flinke stroming idd. Kijken of er vandaag nog een herhaling mogelijk is eerder op de dag.

 67. Iemand een idee?
  Is er nog wat duidelijkheid over België vanavond? Toch flinke WZW wind 6 Bf en op mumm zeegang tot 1,7m voorspeld, de moeite om er een uur voor te rijden met de softtop?