Surfweer zondag 20 februari 2022

Na de storm ‘Eunice’ van 18 februari blijft het nog de hele maand lagedrukweer in de lage landen. Het ziet er naar uit dat eind deze maand wel iets van een groter hogedrukgebied onze kant op komt. Tot die tijd zijn de lagedrukgebieden aan zet en dat betekent de hele week weer golven. Dit weekend gaat dat waarschijnlijk niet echt lukken, maar volgend weekend ziet er al een tijdje heel geschikt uit op de weerkaarten. Voordat op zaterdag het hogedrukweer arriveert schuift er vrijdag nog een felle depressie via Schotland naar Noorwegen en laat een verse langere noordswell achter. Op zaterdag zou het dan windstil moeten worden met golven tot 1,5m hoog. Helaas is deze ontwikkeling wel de start van meer hogedruk boven onze omgeving, waarbij de depressie vanaf de Oceaan wel blijven komen, alleen ver noordelijk langs schuiven. Een typische voorjaar situatie, waarbij de swell ver alleen op de wadden en een stuk van het noordwesten nog leuke golfjes van soms 1m hoog geeft. Allemaal nog ver weg, maar het moest er natuurlijk een keer van komen. Eenzelfde weertype kan niet eeuwig durend zijn op onze breedtegraad. Dat maakt het weer en in het bijzonder het surfweer, juist zo interessant. Hieronder de komende dagen per dag een algemene verwachting. Voor meer detail en last-minute update per dag, check de surf-report comments sectie hieronder of schrijf je in voor de betaalde sms dienst via surfweer.nl/sms

Zondag 20 februari
Een klassieke zuidwester midden in een zone van een koufront dat over is getrokken en een warmtefront dat nog moet arriveren. Dit noemt men de warme sector, gekenmerkt door vrij vochtige en zachte lucht met regen die continue doorstaat. Geen echte buien dus met onweer, stortbuien of met windvlagen van boven de 100 km/u. Deze zijn pas kenmerkend voor bij het koufront dat einde middag arriveert. Echter wat ook altijd bij een koufront plaatsvindt is een zeker mate van windkrimping. De zuidwest die de hele dag met 7bft doorstaat gaat dan iets naar ZZW tijdens de toename laatste uur voor donker. Daardoor blijft de ergste wind op zee, desalniettemin is het vandaag niet echt ideaal surfweer. Toch kan er met maar en beetje beschutting prima gesurft worden, omdat de wind zo steady doorblaast en niet te aanlandig is. Tenminste, in zuid-holland en in mindere mate noord-holland. In Belgie is de richting nog wat gunstig, alleen daar volgt wel al iets meer windtoename vanaf een uur of twee. Nog steeds niets in vergelijking met storm Eunice, dus de die-hard shortboarders etc. kunnen zijn iets mee zien te pakken van het golfgeweld die door de wind ontstaat. In Zeeland is dat alleen met laagwater en die periode is eigenlijk net wat te kort (tot een uur of 13:00 maximaal). In Zuid-Holland even wat langer de tijd en in Noord-Holland ook, maar het zal wel flink stroomopwaarts met de wind mee gaan in de loop van de middag. Als laatste pas in Noord-Holland waar het om 15:00 uur nog vol hoogwater is. De windkracht 8 en mogelijk zelfs even 9 volgen dan pas als het donker is (Zeeland/ België wel al een uur eerder). Echt windgeweld met 9bft en wind van 100 k/m wordt verwacht vanavond laat tussen 20:00 en 23:00 uur. Tot die tijd dus niet heel veel aan de hand, iets wat in de warme sector in de regel ook niet echt extreem te verwachten is. Bij zeilers is deze zone bekend en geliefd, tenzij het een hele korte periode duurt en het dichtbij de kern van een stormdepressie zit. Die kern ligt nu echter ver weg, vandaag nog bij IJsland, maar komt wel heel snel dichterbij.

Maandag 21 februari
Maandag totaal andere wind, omdat de kern van het stormlaag bij IJsland binnen 24 uur ineens vlakbij ligt. In de ochtend staat er een WZW storm 9bft met wind gusts van net iets boven de 100 k/m uur aan zee. Dit valt nog alles mee met de storm van afgelopen vrijdag, die in de top 5 van de zwaarste stormen van de laatste 50 jaar is geplaatst. Qua (surf)weer is deze echter niet te onderschatten, omdat de wind zo recht aanlandig is. Eigenlijk valt er geen surfbare golf te bekennen, omdat de wind zo pal westnoordwest blijft. Heel misschien wordt het toch nog wat meer WNW tot NW en zou het in een uiterste uitzondering mogelijk zijn om een gaatje te vinden waar de swell wel en de wind niet vol binnenkomt. De wind neemt in het zuiden van Nederland af naar 5-6bft en het tij is tweede helft van de middag vol hoogwater.

Dinsdag 22 februari
Dinsdag een interessante start van de dag met even een zuidenwind die bij zonsopkomst met 4 bft nog niet heel veel voorstelt. Al snel wordt het 5 bft en tweede helft van de ochtend 6bft. Toch blijven de golven uit het noorden goed door de wind heenkomen in Zuid- en Noord-Holland. In Zeeland en België lukt dat minder goed vanwege de te snel lagere waterstanden. Midden op de middag wordt de wind meer aanlandig en draait van ZZW naar W-WZW waarbij de hoogte ineens wel aankomt. Alleen dan niet echt meer mooi, met het tij er in en de wind die het rommelig maakt. Uiteraard valt er wel iets te surfen, want harder dan hard wordt de wind nu ook weer niet.

Woensdag 23 februari
Doordat die wind op dinsdag naar de westhoek is gegaan, zal er woensdag nog een mooie west-swell lopen met een lichte wnw oorsprong (verder op zee is de wind van dinsdag op woensdag wnw). Hoge golven in N-H en redelijk ok in Zuid-Holland. De wind is eindelijk voor een langere periode wat meer gunstig, d.w.z. matig uit ZW krimpend zuid aflandig. Cleane condities, wel met afgaand tij maar de hoogte zit er goed in. Ook in de middag blijft het in het noorden en op de wadden nog vrij goed doorkomen met ruim 1m. In het zuidwesten neemt het flink af en is de WNW swell net iets te weinig NW om de kust goed te blijven raken. Helaas zit er voor België en Zeeland dus niet heel veel in het vat deze dag.

Donderdag 24 februari
Na de betrekkelijke rust van woensdag volgt er donderdag gewoon weer een randstoring met regen en wind. Een groot deel van de dag is het nog droog met een krachtige zuidstroming en prima windgolven in het noorden, maar flat in het zuidwesten. Ergens in de middag volgt de regen van het koufront met in en achter het koufront even wat minder wind en mogelijk in de regen wat betere surf-opties. Al dat water maakt toch niet uit, hoewel er op een koufront natuurlijk altijd even het risico op onweer is. Later op de middag trekt de wind weer aan en komt dan uit het westen. Dan zullen er in het zuiden ook wat hogere golven opdoemen, maar heel netjes zal het niet worden.
Cleane mooie surf komt pas weer in de forecast nadat het op vrijdag de hele dag west tot noordwest heeft gewaaid. Overigens dan niet al te hard, dus met een beetje beschutting hoge bakken onshore surf. Echt mooier wordt het dan die dag daarna, met het hogedrukgebied dat voor een windafname zorgt. Hou alvast rekening met vroege hoogwaterstanden in het zuiden en een wat latere piek in het noorden. Op de wadden ook eindelijk weer eens een topdag en dan ook echt de hele dag. Het wordt daar een stuk later pas hoogwater, op Schiermonnikoog bijvoorbeeld pas vloed vanaf een uur of 15:00. De meer westelijke wadden pakken al eerder mooie surfmomenten, in de ochtend ook al. Het wordt 100% droog weer, maar wel frisjes omdat het in de ochtend boven land nog even onder nul is en de lucht (zwakke wind) van land naar zee beweegt. Bij deze wetsuitadviezen is in de vroege ochtend maar even 1mm bij opgeteld worden:

Wetsuit-advies 7 gr C zeewater
Zondag: 5/4mm vaste cap, schoentjes 6mm, handschoen 4 a 5mm
Maandag: Een 6/4 met vaste cap, 5mm hand, 7mm schoentjes
Dinsdag: Wetsuit 5/4mm hooded 7mm schoentjes 5mm handschoen
Woensdag: Wetsuit 5/4mm losse cap 6mm schoentjes 4mm handschoen
 1. De weerkaart van 13:00 uur zondagmiddag. Duidelijk is de brede warme sector waar een groot deel van noordwest Europa vandaag in zit. Dat is dus de zone tussen het koufront (blauwe lijn met tandjes) en het warmtefront (rood met halve rondjes).

  Eunice is al bijna helemaal opgevuld en ligt rechts van Scandinavië. Niet meer te herkennen dat het ooit een storm is geweest.

 2. Drijven nu 26 lege containers voor de kust van Vlieland…, even in de gaten houden als je gaat surfen daar 🙁 en wellicht ook elders langs de kust in N-H en Zuid-Holland de komende dagen.

  https://www.kustwacht.nl/nl/nieuws/20220219-containerschip-verliest-containers

  Het containerschip Marcos V meldde op 19 februari in de ochtend aan het Kustwachtcentrum dat het containers op zee heeft verloren. Het schip voer richting Rotterdam. Het schip verloor de containers in de vaarroute richting het zuiden, tussen het noorden van Vlieland en west van Schoorl. Op dit moment is bekend dat er 26 containers verloren zijn. De 40ft-containers bevatte geen lading.

  De Kustwacht werkt samen met Rijkswaterstaat en de veiligheidsregio Fryslân met betrekking tot de verdere afhandeling van dit incident. Rijkswaterstaat ziet toe op de berging van de containers. Ze stellen hiervoor de scheepsbeheerder aansprakelijk. Vanuit de veiligheidsregio is geïnitieerd dat op de Waddeneilanden actief gezocht wordt naar containers. Mochten strandbezoekers containers of delen ervan aantreffen, kunnen ze dit melden bij de gemeente.

  Lokaliseren
  Onze noodhulpsleper Guardian lag vanwege de harde wind al op zee en is direct ingezet om te zoeken naar drijvende containers. Het Kustwachtvliegtuig is gealarmeerd om te zoeken vanuit de lucht. Tot op heden zijn geen containers aangetroffen. De Kustwacht waarschuwt het scheepvaartverkeer op het gevaar van de verloren containers.

 3. Niet echt een surf report, maat wel de moeite waard… https://youtu.be/rL1AkVjhMVc

 4. Bijna 10m Hmax nu op de boei meting Zuid-Holland.

  Nog niet zo hoog eerder gezien uit die richting! Zevende bank 🌊

 5. Check-point charly ging af!! Zonnetje erbij, feestje om na werk de andere locals te zien knallen

 6. Deel 2

 7. It sure did

 8. Hoe wordt het morgen?

 9. is maasvlakte nu echt dicht? of alleen P6 ?

 10. Heel de Maasvlakte is voorlopig dicht

 11. Genoeg swell. Alleen wind werkt niet mee. Van 10-11:30 wel even wat mooier ZW, maar om 12u alweer toename vd zuidwest wind helaas.

 12. Nee

 13. Jeetje dat was een pittige peddel om door de branding heen te komen… Wat kan de zee misleidend ogen. Golven head-high+
  De zon maakte alles goed. Hopelijk op korte termijn een betere sessie voor mij. Heb wel anderen lekker zien gaan.

 14. @ waz kan door getij komen, maar nu 12u ziet webcam lager dan schouderhoog eruit.

 15. Pittige peddel maar aantal erg mooie golven zojuist

 16. Head high plus

 17. Vandaag weer eens scheveningen noord gesurfd! zijn ze nog niet zo gewend aan Waveski 😬mooie golven en goede sfeer 👍niet druk geen zeehond!

 18. Er is binnenkort een verbod op Scheveningen Noord voor Waveskiers, Suppers enzovoorts. Alleen golfsurfers en kiters mogen dan nog in de voor hun bestemde zones. De rest mag bij de landingszones te water, net als de rest van de boten. Na te lezen op waterrecreatieadvies.nl

 19. Morgen einde middag de moeite door de afnemende wind? Of gooit het getij roet in het eten?

 20. Klein vraagje aan de kommunity hier:

  Is in de zomer surfen in een 4/3 een beetje te doen, of is dat snel te warm? Ik zit met deze vraag omdat ik 2 pakken wil aanschaffen en ik denk dat een hooded 5/4 eigenlijk wel een must is? Ik ben benieuwd wat jullie vinden.

 21. een 4/3 in de zomer moet ik niet aan denken zeg. Voor het voor en na seizoen prima maar als het water 15+ graden is heb je aan een 3/2 meer dan (soms alsnog te) genoeg

 22. Ik doe op koudere winderige dagen in de zomer of bij dan patrol nog wel eens zo’n dikke lycra onder mijn 2/3pak. Als het goed weer of in ieder geval als er weinig wind is, is een 2/3 voldoende

 23. Gebruik al jaren alleen een 5/4 hooded en 3/2 pak.
  Vaak is er in het voorjaar een periode van 2-3 weken met hoge temperaturen en is een 4/3 weer veel te warm.

  Plaatje is de zeewatertemperatuur – de gele gedeeltes zijn 4/3, daarbuiten is het 3/2 of 5/4

 24. Vind het toch ook wel prettig om een 4/3 erbij te hebben moet ik zeggen. Voor die koudere ochtenden in het voorjaar of najaar of zelfs in de zomer. Daarnaast, vind is een 4/3 ook perfect in de atlantische oceaan (daar vind ik een 3/2 vaak net te koud richting winter). Als je er puur rationeel naar kijkt kost het je ook niet meer onder aan de streep omdat je andere pakken ook minder hard slijten, maar is natuurlijk wel een investering aan het begin.

 25. Ik gebruik sinds 1984 voor het surfen en windsurfen maar twee pakken: een 3/2 en een 5/4 (of 5/3) met losse cap.
  Beide pakken zijn dan wel telkens de top off the line van wat er op dat moment mogelijk is. Zeker voor de 3/2. Want met een goede 3/2 kan je dan redelijk lang doorsurfen richting de winter. Het nadrel echter is dat dure pakken vaak iets minder lang meegaan. Maar alles is persoonlijke voorkeur.

 26. Hier ook alleen een 3/2 en 5/4.
  In de zomer vind ik een 3/2 vaak al te warm.

 27. In mijn kast hangen een oude 3/2, een nieuwe 3/2, een 4/3, een 5/4 en een 5/4 hooded. Daarnaast een lycra, een polyshirt en een polyshirt met hood.

  Echte periode voor 4/3 is wat beperkt, ongeveer een maand in voorjaar en in latere najaar, maar… De 4/3 gebruik ik ook bij lagere buitentemperatuur of hardere wind. Soms mee naar een surftrip. Of als mijn 3/2 nog nat is en ik geen zin heb om een koud nat pak aan te doen :-).

 28. Think tomorrow (Sat.) is big enough for Shortboarding?

 29. Ik heb liever wat te warm dan te koud, dus liever een 4/3. Als het te warm zou zijn kan je altijd wat water in je pak laten lopen en dan ben je zo weer afgekoeld.

 30. Koop voldoende pakken met verschillende diktes. Heb je plezier van. Een 3/2 droogt snel genoeg voor de volgende dag. 4/3 iets minder snel. Maar voorjaar en najaar onmisbaar. Winter is voor mij ook 5/4. Schoenen ga ik upgraden van 5 naar 7 mm! Die worden bij mij eerder koud dan mijn 5 mm lobsterclaw wanten. Koop de collectie van vorig jaar en niet de high end line. De prijs/kwaliteit verhouding zal je niet tegenvallen.

 31. met een goede 4/3 kan je een heel eind het najaar/winter in als je er een losse hoody bij neemt. Ik haal het soms tot december. 4/3 is ideaal voor surf trips en voor koude dagen in het voorjaar en zomer.

  Ik heb zelf ook alle diktes en koop vaak een nieuwe voordat de oude helemaal af is, dan heb je echt een goede range van pakken liggen.

  Heel soms overweeg ik zelfs een 2 mm long john aan te schaffen, maar dat is echt maar voor een week per jaar denk ik

 32. Goeie 4/3 in NL heb je het meeste aan imo. Jarenlang all season mee doorgesurfd. In de winter hooded vest eronder en prima te doen met goeie schoentjes en handschoenen. Dit jaar voor het eerst een 5/4 erbij en snel te warm, maar heb zelf dan ook een aardig isolerende speklaag van nature

 33. 6mm dames wetsuit, fixed cap, 5mm handschoenen, 7mm schoenen.
  4:3 dames wetsuit, 2mm schoenen. Zo’n capje erbij die je onder je kin draagt. Of niet.
  In de zomer een 3:2 backsip. Goed genoeg. Shorty erbij voor de echt warme dagen, voor die enkele keren. Ook handig voor in Spanje/Frankrijk. De 4:3 mee naar Bretagne in de zomer/herft. En vergeet de Long Jane niet. Mocht je een vrouw zijn die om advies vraagt.

 34. Heel erg bedankt allemaal voor de vele verfrissende reacties. Hier kan ik echt iets mee!

 35. En van elke dikte twee pakken zodat je nooit een nat pak hoeft aan te trekken

 36. Golfjes, geen wind, lekker zonnetje, nog even wachten op getij voor een mooie zandbank!

 37. Nu ook gore olie op Scheveningen. Teer achtig meuk. Waar kan ik de tips terugvinden voor olie van board en pak halen? Thanks!

 38. Wasbenzine. Werkt ook goed voor wax

 39. Mooi 🤩 best druk, krachtig, zon en een drone ..wat wil je nog meer

 40. OLIE

  Ik zou het eerst met een doekje met zonnebloemolie proberen en daarna ontvetten met zeep

 41. Mooie sessie op Egmond vanochtend. De banken zijn flink verschoven door de stormen. Ff zoeken dus maar het levert prima golven op. Ik had een 5/4 aan maar met de zon had een 4/3 ook gekund.

 42. Kleine setwave @Domburg :), mooi clean met zon, hoogte beperkt…

 43. Fun morning

 44. Iemand een idee of / waar drone footage van vandaag te vinden is?

 45. Vanochtend 26/02 rond 11:45 Heren pak Oneill Psycho maat XL gevonden op de weg richting de Noordpier ter hoogte van het Windsurfpad/Peter Volwaterpad. Mis je je pak bericht hieronder dan ff.

 46. Mooie einde dag sessie Wijk windsurfen.
  17:00 – 18:30 was prachtig. Mooi metertje en hoger, bijna geen wind én sunset vibes all alone. Beautifull!!

 47. Winsurfpad…

 48. O.M.G. het is moeilijk.. windsurfpad

 49. Beautiful 😉

 50. Heerlijke impressie van de drukte. Goed voor de stuur skills haha. Wat een lekkere sessie.

 51. Zal dit nog iets geven in het zuiden? wellicht een longboardlijntje zonder wind (met regen)

  Kan iemand een uitspraak welk model het meest betrouwbaar is? gebruik zelf vooral ECMWF

 52. wat foto’s van zaterdag

  https://www.facebook.com/Macario-Gomes-Photography-138371762999239/photos/?ref&tab=album

 53. https://fb.watch/brnCsduUMU/

  en een sequence

 54. Mooie foto’s Mac

 55. Niet om te zeuren maar nummer 3/4 gaan de verkeerde kant op )hoewel 3 nog twijfelgeval is) 1/2 zijn “safe” om jou niet in de weg te zitten… niet leuk dus as het druk is en de regels worden niet nageleefd

 56. Haha, zeker waar. Genoeg mensen die de regels niet naleven. En situaties gehad waarbij alles maar net goed ging. Maar dat wou ik met deze post niet benadrukken 😛

 57. Werkt de webcam binnenkort?

  Forbidden

  You don’t have permission to access this resource.

 58. Denk kapot gewaaid, net als die van petten, maasvlakte en een rits andere cams

 59. Als we het toch over webcams hebben, die van hart beach is al weken zeer onscherp. Denk even doekje halen over de lens.

 60. Nee, nummer 3 had volgens het boekje keihard richting de white water moeten peddelen. Dan had je nog beter je stuurskills kunnen laten zien.

 61. @nummer 3. Hoe dan. Je peddelt 5km/u. Oprechte vraag, want ik merk dat ik niet goed weet wat ik moet doen als nr.3 in dit geval. En ook de realiteit van hoeveel meters verschil kunnen maken als peddelaar. Nr. 3 had naar white kunnen peddelen maar naar mijn idee weinig verschil kunnen maken. Zeker op moment supreme zeg maar.

 62. Nr 3 had eerder deze richting moeten zien. Er vormt zich een piek links in beeld (7 seconde eerder). Op dat moment kies je er voor om naar de piek te peddelen.

 63. Ergens in mei/juni ben ik van plan om twee weken te gaan surfen ergens in Frankrijk. Ik ben op zoek naar een plek waar de hond mee mag naar het strand. Idealiter zijn de golven mellow en geschikt voor beginner/intermediate surfers die bezig zijn met bottom turns op niet al te hoge groene golven. Les Dunes in de Vendée leek ideaal, maar daar mogen vanaf 1 april tot 30 september helaas geen honden op het strand. Heeft iemand hier tips? Bedankt voor het meedenken 🙂

 64. Le clos des pins in longeville sur mer

 65. Had gewoon keihard moeten indroppen. Beter voor iedereen.

 66. Soms zie je de surfer niet aankomen, of de piek niet vormen omdat er door de relatief korte periode nog een golf voor loopt. NL is geen pointbreak met 17 sec.

 67. Complete line up take over, nu het flat is!

  Zie je niet vaak dit. https://surfweer.nl/webcam/

 68. Met af en toe een golf meeuwhoogte:

 69. een zogenaamde seagullf

 70. Hoi.

  Vergis ik me of is het aankomend weekend nogal aan in Bretagne?

  Zet mijn spullen vast klaar.

 71. Ziet er inderdaad huge uit.. 17 sec

 72. @praktijk das precies mijn punt! gebeurt mij (bijna) namelijk nooit ergens anders dan in nederland eigenlijk! dus ik denk redelijk blijven over deze regel (in nederland) beste regel is!

 73. Nog wat te surfen in Domburg aankomende week?

 74. Helaas ws een volle week flatness.

 75. Vraagje om advies!
  Ik zit momenteel in het buitenland en m’n finbox is kapot (iets dieper in m’n board). Ben van plan om het in Nederland professioneel te laten repareren, maar wil nog wel door surfen. Als ik het nu met solarez waterdicht maak verneuk ik dan het board? Of kan dat daarna dan alsnog goed gerepareerd worden?

 76. Als ik op trip ben repareer ik met solarez. Daarna breng ik mijn board meestal naar srfboards. Dat gaat altijd goed.

 77. Met dank aan @tobias!

 78. Yoooo. Ik zag toch aardig wat surfers en suppers op de webcam van Aloha bij WAZ. Is het morgenochtend ook een klein beetje de moeite om met de sup wat rimpels te pakken? Asking for a friend. 😄

 79. Thanks @camping !

 80. Neem de surfweer sms 🙂 dan had je het antwoord vanmorgen al gehad

 81. Heb ik al jaren, maar soms gaat hoop tegen beter weten in. 😁

 82. Ja Wijk aan zee was toch nog onverwacht lekker. Wel met een longboard uiteraard. Zo zie je maar, ook als er niks in de forecasts staat gewoon gaan en checken.

 83. Vandaag minder op de metingen dan gisteren…

  Meting A12 loopt wel iets op, maar is ver, ver weg.

 84. Heeft iemand ervaring met surfen in Normandie? We willen komend weekend naar Siouville-Hague gaan. Lijkt mooi te worden maar lees ook dat het daar veel swell nodig heeft om te kunnen surfen. Iemand tips? Alvast bedankt!

 85. komend weekend is er genoeg swell, dus je hebt geluk

 86. De A12 gisterochtend 08:00 was 80cm, vanmorgen 08:00 was die 140 cm.
  Is het dan de sterkere wind die de golven weg blaast?

 87. Die 140 cm is geen swell uit het noorden, maar windgolfhoogte uit het zuidoosten.

  Er was / is gewoon niet zo veel swell dus.

 88. @tobias verwacht je zondag iets van swell in HvH met de noordoosten wind?

 89. Morgen iets te suppen bij WAZ? Met golfjes? 🙃🤙

 90. Ben bang van niet. Geen swell op de barometer:

 91. En dat zou wel eens de hele maand zo kunnen blijven met continue hogedruk boven Scandinavië.

  Jammer genoeg kwam dit weertype niet een week of 4 geleden, dan was het schaatsen geblazen geweest! Hoewel ik denk dat er op zeer kleine schaal wel weer een idioot de ijzers onder zal binden later volgende week..

 92. Jammer… typisch gevalletje van dubbel pech

 93. @tobias zondag en maandag ook geen surf kansje in Be?

 94. Zondag gaat echt wel wat lopen hoor, Tobias je zal het wel zien ouwe dibbes!!

 95. Kzou voorzichtig zijn met je finbox. Komen veel krachten op en solarez gaat dat niet houden
  Dus boardje huren of ff daar laten fixen.
  Afhankelijk van hoe ernstig het is natuurlijk.

 96. Ik neem sowieso op trip mee: harder, hars, glasvezel schuurpapier weegschaaltje. Moet je wel mee kunnen werken maar dan fix je wel alles.

 97. zou er zondagavond nog een oostenwind lijntje binnenlopen in het zuiden van België?

 98. Nog beter, koop een epoxy setje van Bison. Dat is 2 componenten, maar in een spuit waardoor je automatische de juiste hoeveelheid hars en harder hebt. Kost 7 euro, neemt geen ruimte in, verkleurd niet en is in 7 minuten keihard.

 99. zaterdag, 26 februari, hebben we een Bluetooth speaker gevonden op de parkeerplaats bij wijk. Als deze van jouw is, of je weet van wie deze is, laat me het weten. Als je het type en kleur weet is ie van jouw.

 100. Ik ben het gewoon niet meer gewend…

 101. Hi Emiel! Ik ben de mijne kwijt sinds die zaterdag en heb die dag gesurft tussen de tweede en derde molen. Als het mijne zijn zou dat fantastisch zijn. 😀 wit trouwens, als je de Bluetooth kunt zien, dan zie je als het mijne zijn ook mijn naam!

 102. Kwa fetch lijkt het wel goed te zitten, lijkt me. Dikke bakken zullen het niet worden, maar wellicht is het net genoeg voor een mooi longboardgolfje.

 103. Excuus, ik heb mijne gevonden!

 104. Knie- max heuphoog in Bergen. Maar hé: 1) heerlijk zonnetje 2) Heerlijk uitgeslapen omdat ik er niet veel van verwachtte en 3) heerlijk anderhalf uur mini-righthanders kunnen surfen dankzij de banken die Eunice en haar vriendjes wat hebben aangescherpt. Kan een zondagochtend veel beter?

 105. Egmond was vanochtend prima. Mooie rechtse lijnen. Gewoon een fijne sessie in het zonnetje 🙂

 106. morgen nog een beetje golven?

 107. in de beschutting van t havenhoofd een paar mooie kletsers kunnen vangen in de vroege middag. op t havenhoofd na de sessie was de windkracht pas goed te voelen.

 108. Morgen wat surfbaars van over?

 109. Ik ga wel ff kijken bij t eerste licht.

 110. Wel ff de boeitjes checken voor ik ga. Lijkt me wel zo wijs…

 111. Heb op die dag een Ue Boom zwarte bollige speaker verloren, mijn nummer is 0636359955 als je die heb gevonden, alvast bedankt!

 112. Hij was lekkah!

 113. Waar kwamen die golven vandaan?
  Het is al een tijdje aflandig.
  Mooie verrassing op Wijk, het was prima longboarden.

 114. Probeer is te kijken op websites als windy, daar zie je hoe en waar de swell zich opgebouwd. A12 (midden noordzee) zag er prima uit gister, 120cm op 10 sec.

 115. Of naar de UKMO fax kaartjes.

  Vrijdagochtend diepte er een laagje uit tussen IJsland en Spitsbergen. Duurt 2 a 3 dagen, maar dan heb je de swell hier in de lage landen.

  Als er niets tussenkomt van wind uit andere richting.

 116. Nu weer helemaal flat. En dat blijft het tot 3e of zelfs 4e week van maart.

  Alle lagedrukgebieden lossen op boven de Atlantische Oceaan zelf. Er gaat niets door over het stuk tussen IJsland – Noorwegen.

 117. West swell voor Wimereux dit weekend.

 118. Ben niet bekend met Wimereux en beste omstandigheden, waar kan ik op letten deze week (wind- en swellrichting) om een besluit te nemen om daar naar toe te rijden voor een sessie op zaterdag?

 119. Wimereux zelf, of cap gris nez, daar vind je protectie bij harde wind, al een paar keer gesurfd, werkt enkel met opkomend en af trekkend, het moet wel hard waaien eer het daar werkt
  Wimereux zelf bij minder wind, zelf nog nooit gesurfd, maar het kan werken, ik denk eerder zondag te gaan.

 120. Dank!

 121. Dan maar een paar keer naar het Zuiden rijden. Genoeg swell.

 122. Is het de moeite om naar wimereux te rijden voor twee dagen surf dit weekend ?

 123. vergeet niet dat Wimereux in het Kanaal ligt en ground swell er alleen tijdens en vlak na hoogwater goed door komt. Tevens staat er een stevige Z tot ZZW wind, dus heel clean zal het niet zijn.

 124. Ah oke, niet heel clean is wel oke (alles beter dan de huidige flatness). Eventueel nog een andere locatie die dit weekend beter werkt dan?

 125. trouville misschien beter?

 126. Jij snapt het niet helemaal, word niks daar

 127. Oke heb je misschien een alternatief dan?

 128. Zondag wordt het zeker iets maar wel vroeg ’s morgens direct na hoogwater. Bij halftij breekt er bijna niets meer. Zaterdag is het echt groundswell en dan ben je nooit zeker wat het wordt in Wimereux. Ik heb nog betere kwaliteit golven gehad in Pourville (naast Dieppe). Daar moet je iets later zijn (1,5u na hoogwater).

 129. WAAAAAAAAR ZOIIIOOOOJJJN DE GOLLLLLLLEVÛHHHHHH

  POSITVE VIBRATIONS

 130. Misschien buigt de swell rond cap gris nez en dan heb je offshore?

 131. Hi Tobi, paar jaar geleden was er een “shape off” wedstrijd. Nu tijdens corona zijn er talloze shapers bijgekomen en is de kwaliteit van de boards flink gestegen. Misschien een idee komend jaar weer iets op te zetten?

 132. @anoniem
  Ik zeg altijd: geduld is een schone zaak

 133. In Wissant is zuid helemaal offshore.