Nuttige surfweer info:

Surfweer zondag 18 maart 2018

89 reacties

 1. Interessant weerkaarten op dit moment. We hebben nu eerst te maken met de windswell die afbuigt van de blauwe lijn en uit het noordoosten komt. Tegelijkertijd zorgt de depressie bij Spitsbergen/Groenland voor een deining met een periode van meer dan 16 seconden. Deze is alleen heel lang onderweg. Kan wel 3 dagen duren!

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/820ee.jpg

  En dan komt ook nog het koufront door op maandagavond die in de Noordzee zelf voor noordelijke swells gaat zorgen. Dit koufront ligt nu op bovenstaande kaart nog van Noorwegen naar het noorden IJsland. Ziet er dinsdag in ieder geval meer dan voldoende uit overal!

 2. En de swell van ver, met een periode van 15+ seconden, is op 20 maart nog onderweg. Arriveert pas woensdag:

 3. Ik ben naar het oosterstaketsel gegaan, was goed te doen totdat het rond half 2 terug hard begon te stromen. Hoe was het aan de pier?

 4. Waarheen maandag om uit de wind te surfen ?
  – Westenschouwen is mogelijk : doch enkel in de ochtend (tot 13u of 13u30) want bij opkomend tij stroomt het daar flink
  P5/P3 misschien als wind ONO staat

 5. @@Blankenberge. Aan de Pier waren er dikke golven, maar de sideshore wind zorgde voor sterke stroming en blies water in je gezicht tijdens de take-off waardoor je niet veel kon zien. Heb er een uurtje ingezeten.

 6. Waar is die foto gemaakt? Echt top. Gister 2 1/2 uur bij V-beach in het water geweest. In m’n uppie. Mooie sterke bakken, maar de wind maakte het starten erg lastig.

 7. Parnassia was niks, veel te klein en koud. Wat een verschil met bovenstaande foto. Volgende keer rij ik naar het zuiden.

 8. Wijk was ook niet veel. Was Zuid-Holland nou echt goed te doen? Of zeldzame shorebreak bakken en een goede fotograaf?

 9. Er was vandaag iemand in Scheef Noord met enkel een camera in het water. Mocht je dit lezen, ik ben erg benieuwd naar je foto’s 🤞😊

 10. Heerlijk van 15.00 tot 17.00, in de sets mooie wandjes. Er was nog iemand bezig met foto’s maken vanuit het water, kunnen die foto’s nog ergens aanschouwd worden?;)

 11. @scheveningen le Nord dat was idd 65things. Super surfweekend laat die NO maar vaker langs komen!

 12. @tobias
  Hoe komt dat de hoge periodes op woensdag in België niet werken? Hoe hoger de periode, hoe meer kracht toch?

 13. beetje lastig surf reports schrijven als je niet mag zeggen waar en wanneer het mooi is

 14. beetje lastig surfen als heel nederland krijgt voorgekauwd waar en wanneer het mooi is.
  Het is al druk genoeg.

 15. Helaas op vrijdag mijn center fin+box eruit geblazen. Een blauw gekleurde tokoro futures centerfin, op scheveningse strand tussen de haven en de pier. Iemand iets gevonden toevallig?

 16. Wees blij dat er al zoveel voorgekauwd wordt hier.. er zijn genoeg bronnen tegenwoordig om zelf best nauwkeurig voor te spellen waar en wanneer het goed zou kunnen zijn/worden… als je wil surfen moet je er wat voor doen.. anders moet je een andere hobby gaan zoeken…. peace!

 17. @Kennemerdönner, zei op 19 maart 2018 om 10:06
  Iemand board repair adres omgeving NH? Haerlem eo.

  Dhttp://boardrepair.nl/contact.htm

 18. Het is altijd de vraag ik was niet daar maar waar was het beter. Daar waar ik was was ik alleen en dat was goed genoeg lekker in de zon.

 19. We hoeven inderdaad niet zuur te reageren hier, maar man wat is maart een teleurstellende maand voor de surfer uit N-H.

 20. Tobias, hoelang duurt het ongeveer voordat de swell die op de a12 boei gemeten word hier in N-H (rond wijk aan zee) aankomt?

 21. @toch een beetje zuur.
  Als surfen je passie is zul je je moeten schikken naar moeder natuur. Het reizen hoort erbij op zoek naar de juiste spot waar, met het juiste getij de juiste golven breken.
  Als je op je stek wilt wachten tot de golven naar jou toekomen moet je of een fantastische surfstek voor je deur hebben of…. niet zeuren😜

 22. Eindelijk vrij… EN GOLVEN, nouja vermoedelijk dan! Denk dat ik morgenmiddag Scheveningen pak!

 23. rij naar zuid holland é als je wil surfen. zure opmerking… je hebt zalige surf gemist

 24. Zuur is het om te zien dat die mooie swell vanmiddag wordt vergezeld met een kleine 6 bft uit NNW tot N…

 25. Leraar zeg mij nog een keer,
  Ik vergeet het telkens weer,
  Wanneer doe ik mijn Go-pro aan,
  Voor of nadat ik ben gaan staan.

 26. gojibes:

  na een avond yoga doen
  voelt zij zich een dolfijn
  in de oceaan die zij haar thuis noemt is tijd
  zo passé want haar klokje tikt het tij
  high on gojibes en chai
  surft ze
  een plank gemaakt door Chinese kinderhanden
  uit Bali of uit Aus waar ze
  na gemiddeld een 7.5
  besloot
  haar leven uit te vogelen

 27. IJmuiden Slag was ook oké. Iets te vroeg erin gegaan, denk ik. 16:00 was nog niet veel soeps, uurtje later af en toe aardige sets.

 28. Wijk 7.30-9.30 – Prima longboarden op heuphoge lijntjes. Naar het eind van de sessie toe vond ik de ‘kracht’ afnemen (of was dat mijn eigen kracht?!). Jammer dat het afgaand was en niet opkomend… maar desalniettemin de moeite waard met volume onder de booties.

 29. Wijk 0800 tot 1000 – leuk, relaxt op de longboard. Mooie lange ritjes. Wat meest relaxte was is dat we met 10 man in het water lagen. 9 man dicht bij de pier. Ik lekker iets er vanaf de pier op mn privé bankje. Das pas classic.

 30. Nice! Ik had dat gisteren op 6. Wind nam af en er bleven maar van die barrels zoals afgelopen weekend binnenkomen. Kon even goed oefenen om zoals Roy van Eijk te droppen!

 31. Ik kwam gisteren op de zuid een gast tegen die foto’s maakt. Hij zei dat hij ze upload op zijn website/account scheveningen surf pic, ik kan dit alleen nergens vinden en ik heb er ook nog nooit van gehoord, iemand anders een idee?

 32. In november gaan wij, jong gezin van 4,richting de Canarische eilanden. Zijn er tips voor gran canaria of tenerife waar te verblijven als goeie uitvalbasis voor surf en vriendelijke stranden?
  Alast bedankt

 33. Heb net de maand februari op tenerife doorgebracht. Omgeving los christianos is qua surf top. Meerdere spots op loopafstand en iedere dag golven. Wel intens toeristisch, dus niet de mooiste omgeving qua natuur, maar met kinderen wel lekker practisch.

 34. Mooiste moment moet nog komen. Swell lijkt niet echt af te nemen op de boeien, terwijl de wind dat wel gaat doen nog. Ik zeg Go!

 35. Tobias, ga je ook internationaal? Forecast voor Frankrijk volgend Paasweekend? Ruim voldoende swell maar ook veel wind?

  Naast surf-report, iemand een goede site met forecast voor swell maar ook wind&weer?

 36. Voor weer een wind: meteo.fr
  Denk niet dat ze ook golven meenemen in hun voorspelling

 37. @Bas
  Ik vind https://www.windy.com/?45.181,4.740,5 Een fijne site. Je kunt zelfs 2 grote modellen tjekken hoe ze erover denken. Tevens zie je de fetch n de windontwikkeling. Zo zit ik nu al stiekem te genieten van de kaarten voor komend weekend. Voor hier aan de kust dan. Kan allemaal veranderen, maar heb al voorpret.
  N ik geniet nu nog na van die perfect swell van vorig weekend…. zag ik op Windy ook al een week daarvoor aankomen;-)))))

 38. Het weer ziet er met pasen idd niet zo best uit vanwege het lagedrukgebied. Voor heel Europa eigenlijk, omdat het laag zo groot is. Wel een voordeel als het centrum van het laag precies boven Frankrijk ligt, want in de kern staat meestal maar weinig wind.

  Ben zelf fan van meteociel.fr voor Frankrijk. En voor het weer http://www.meteociel.fr/tendances/11537/bordeaux.htm

 39. Dag Allemaal!
  Ik vertrek met mijn mede zeilers&surfers richting onze eerste stop Noorwegen om daar surf-, snowboard- en skicharters te organiseren vanaf een zeilschip, met ons bedrijf, sailing taxi.
  We zijn van plan om via Stavanger/Alesund richting Lofoten te varen en via Hebriden en Faroer eilanden naar Ierland af te zakken. Dus alle tips zijn welkom! Je kan ook een persoonlijk berichtje sturen naar onze facebook of info@sailingtaxi.com.
  Alvast bedankt!
  Guus Broekman en crew

 40. Dag allen,

  Even een off-topic vraagje: iemand ervaring met surfboards en KLM vliegen? Weet iemand of ze gaan kijken hoeveel boards er in de tas zitten en of dit uitmaakt als het gewicht en de afmetingen wel binnen de gestelde eisen vallen?

  Bedankt!

 41. Hola,

  Zijn er mensen die met paasweekend de surf elders willen opzoeken? Ik sluit me dan graag aan!

 42. @Jelle: Ze hebben gewoon maxima voor afmetingen en gewicht. Maakt hen niet uit wat je erin stopt. Ik heb twee boardbags ooit aan elkaar vast getapet met wrap erom heen en dat ging zonder probleem. Check de KLM site voor details.

 43. Ah super, dankjewel! Ik gokte er al op dat dat zo was maar wilde toch liever niet voor verrassingen komen te staan op het vliegveld

 44. KLM binnen Europa kan best wel moeilijk doen. die embraers zijn ‘klein’ is hun excuus en dan zijn ze para dat het niet past. uit mijn hoofd mag een boardbag max 20cm hoog/ diep zijn. daar vragen ze naar als je m aanmeldt. gewoon zeggen dat ie 19 cm is ofzo. ze meten het niet na, maar zodra je twijfelt gaan ze vet moeilijk doen. dat is een eenmalige wijze les geweest. enjoy the trip

 45. @Sailing Taxi Vet concept Guus! Lijkt me leuk om een week mee op de boot te gaan! Ergens waar het wat warmer is! 😉

 46. En het komt zelfs nog wat verder zuidelijk op dit moment!
  De wind lijkt er toch niet veel vat op te hebben dus zou kunnen dat het tot en met hoogwater (en iets daarna) nog ok blijft voor longboarden!