Nuttige surfweer info:

Surfweer Zondag 17 januari 2016

71 reacties

 1. Zooo druk en dat in de winter maar het waz goed mooi hoge golven met genoeg kracht misschien zo nog een keer

 2. Wijk 9:00-11:00 – Omdat Wijk in mijn ervaring niet zo lekker loopt met swell uit het noorden, vanmorgen eerst Bloemendaal gecheckt. Was vrij piekerig en voor longboarden erg korte lijnen. Doorgereden naar Wijk – hert gespot op de tussenberm van de Zeeweg – even gekeken bij de eerste parkeerplaats en toen toch bij de pier erin gegaan… in het water hetzelfde verhaal als Bloemendaal; maar dan druk ;).
  Het (afgaande) getij zat natuurlijk niet helemaal mee, maar swell uit het zuiden komt (voor longboarden) naar mijn mening toch iets mooier binnenrollen.

 3. @Tobias wat gaat er gebeuren met die orkaan van afgelopen week die op de oceaan ligt? Gaat die boven langs schuiven komende week?

 4. Heerlijk gesurft op Hoek van Holland. Prijs gewonnen voor beste wipe out, maar deze golf mocht er ook wel wezen. Foto van 65things. Meer volgt, ook van de bewuste aktie.

 5. En nog een paar van dezelfde fotograaf, Robin Bakker. Thanks man! Mooi aandenken aan deze fijne dag.

 6. Hoi!
  Ik heb mn handschoentjes op mijn auto laten liggen gister in Wijk. Rond een uur of half 11…
  Heel raar, toen in thuis kwam waren ze weg.

  Als iemand twee 5mm xcel 5 vinger handschoentjes heeft gevonden hoor ik het graag!

  Thanks

 7. Rechtuit uitpeddelen of een beetje uitwijken als je ziet dat iemand een golf probeerd te pakken?…

 8. Er zijn er net twee geweest. Dfrost New Years surf en de V-beach winterspecial. Eigenlijk al uniek om twee wedstrijden in de winter te hebben Of eigenlijk 3 want surffrenzy is ook al geweest.

  De volgende kan nog wel even duren. Nk Surftour start meestal in Mei/Juni met de eerste wachtweekenden. Extra veel tijd om nog een beetje te oefenen dus!

  Alleen niet vandaag, want het is flat…

 9. Wat voor hert? Dam of Ree hert?

  Wij hebben Bdaal geeyeballed, toen naar wijk, bijna in het water, toch maar weer terug naar Bdael.. XD XD

 10. Hele nette wipe-out. Gecontroleerd en toch die maximale armspreiding pakken. Terechte winnaar lijkt me. Gefeliciteerd!

 11. oh wat mis ik Pipo de kloon af en toe. Iemand nog tips voor een leuke mooie familie camping met een goede (longboard) spot. Niet al te ver hier vandaan? +/- 1000km?

 12. @ Marcel, camping Kerlaz, Tréguennec. Drukke en lege spots op fietsafstand. Punt van Bretagne pakt all swell zelden of nooit flat.

 13. Wie wil z’n longboard ruilen tegen mijn Bufo quadfish? Maar nu serieus, ik heb een Bufo te koop en ben zelf op zoek naar een tweedehands noserider (10 ft, iets kleiner mag)? Ruilen hoeft dus niet 🙂

 14. Dinsdag. Nog steeds flat. Er is wel een heel klein prikkie noordswell binnen aan het lopen, maar met 12 cm hoogte is dat nog te klein om te kunnen surfen. Wellicht op de noordoostelijke wadden..

 15. @@ Singlefin: Ik ben geen herten-expert. Hij was bruinachtig, met een flink gewei!

  @Niels Jansen: mijn ‘Lady pintail’ van CeCe (9’4 x 22 7/8 x 2 7/8) is te koop. Zie ook de tweedehands surfspullen groep van Aloha op Facebook. Staan al wel enkele mensen op de lijst voor bezichtiging.
  Die van jou is niet oranje en heeft 1 (of 3) fin(s) teveel, dus ruilen gaat ‘m niet worden 😉

 16. Iemand toevallig bij wijk een FCS II AM PC Large links gevonden? Die heb ik ff rustig uitgetrapt tijden een kleine whipeout 🙁

 17. Eybal wijk…Niet echt was net op wijk maar tis rommelig en klein niet de moeite voor een natpak wat mij betreft

 18. Boardshort kan makkelijk nog in het “Lauwe” water op Fuerta.

  Echter in Hollandia adviseer ik je wel om wat neopreen aan te trekken over je handen, voeten en ook wel hoofd. Want niemand heeft trek in een brainfreeeezze.

  Adios

 19. Ik zie nog bijna elke dag een stelletje in boarshorts en bikini een duik nemen, na een halve minuut zijn ze er weer uit. Genoeg voor een golf dus als je t goed timed 😉 schijnt gezond te zijn ofzo brrr…

 20. mijn wetsuit lekt minimaal maar helaas precies bij het kruis. iemand postte laatst een repairkit voor wetsuit. wil graag de naad aftapen/dichtlijmen met een soort strip. heeft iemand die link nog? thanks alvast.

 21. Om deze flatspell dagen door te komen. Deze week ga zuid-west frankrijk behoorlijk af. Dit zijn een paar verse plaatjes uit Lacanau van vanmiddag.

  Ziet er classic uit.

 22. ja werkt maar erg duur en heel klien tubbetje .Ik heb laatst een soort polymeerkit zwart bij een betere bouwmarkt gekocht werkt ook heel goed alleen niet op de buiten kant van nieuwe pakken en dan knip je een oud pak voor padges

 23. dank, ja bizon heeft ook neopreen lijm. zal eea testen. komt goed. ps france ziet er goed uit. die forecast pff

 24. Yoo tobias,

  de xcel polypro hooded komt die binnenkort nog in maat L binnen denk je?

 25. Aankomende zomer heb ik plannen om surftrip te maken naar de Canarische eilanden. Heeft iemand tips of leuke ervaringen in dit prachtige gebied? Laat het me graag weten!

 26. Moderator Wake up Call😴

  Tobiaaaas?
  Vroeger, kon ik mij nog herinneren, bestond Surfweer uit een klein Wit piepklein vlakje met Tekst over de Surforecast, grappig dat jouw site nu voor 80% uit reclame bestaat!

  Denk dat jouw adverteerders graag een Update willen om bezoekers te trekken😌

  Wij ook graag!

  Trouwens, laat het eerste regeltje maar staan!😎

  Cherio!

 27. Mooie beelden van het v beach gebeuren!! Genot om naar te kijken! Echt leuk om te zien hoe het niveau door de jaren heen op alle fronten stijgt!!