Nuttige surfweer info:

Surfweer Zondag 11 juni 2017

64 reacties

 1. Is het een kleine typo? Of wil je zeggen dat er dinsdagavond vooral voormalige Scandinavische Germaanse Noord-Italianen hun kansen moeten grijpen?

  Overigens grote dank voor de reports en updates!

 2. De WZW 7bft zit er nog steeds in voor eind van de middag. Eerst wind zonder golven meestal in dit soort situaties. Maar een paar uur wind kan soms ook al genoeg zijn.

 3. Hel van een wind rond 18 u in Domburg !
  Met dank aan de twee Belgen die me hebben geholpen m’n longboard terug op het dak te krijgen! Had het nooit alleen voor elkaar gekregen.
  Geen fijne surfsessie dus 🙁

 4. Maasvlakte P6 was onverwachts prima te doen vanaf 20.00 uur tot zonsondergang. Meer dan waar we op gehoopt hadden is altijd goed👍🏻🤙🏻

 5. Off topic vraagje: We willen op de bonnefooi aankomende week naar vendee kachelen en we zoeken een camping zonder veel poespas. Zijn er mensen hier die ideeën en goede ervaring hebben met een camping daar in de buurt? Alvast bedankt:)

 6. Ben zelf twee jaar geleden naar Jard-sur-Mer geweest (camping la Ventouse), ontspannen dorpje met basic camping. Gesurft in de buurt van Sables-de-Olonne en Tranche-sur-Mer. Was toen lekker surfen.

 7. On topic vraagje: gaat t wat worden op wijk na 19.00? genoeg push ondanks afgaand tij? Zou er nog wat lijn inkomen? Zin om te surfen; maar de laatste paar sessies waren erg matig…

 8. @vendee
  Camping Les Dunes in Longeville-sur-mer (niet Bretignolles).
  +/- 500 m van Les Conches en Bud Bud (mooie wandeling door het bos, maar ook met auto bereikbaar).

  Met de auto in een kwartiertje bij Tranche-sur-mer en Le Phare. Beide pointbreak achtige golf, waarbij Tranche in de zomer niet toegankelijk is ivm bootjes die daar dan voor anker liggen, maar nu als het goed is wel. Voor de rest genoeg hoeken in de kust waardoor je met verschillende wind en golfrichtingen uit de voeten kunt.

  Oh en je kunt er ook wild parkeren (is gedoogd). Mooie plekjes gezien waar je echt alleen de duin over hoeft om op t strand te zijn.

  Have fun!

 9. @Vendee
  Camping ramiers in longvile sur mer, vlakbij surfspot bud bud

  10 Rue des Pins, 85560 Longeville-sur-Mer, Frankrijk
  campinglesramiers.com

  niks bijzonders camping, erg relaxed, vlakbij bud bud, fiets of auto (1500m door t bos)

 10. Vandaag Cadzand eerste uur opkomend mooie golven. Later veel stroming maar zeker weer aangenaam verrast. Morgen weer spier pijn. Heerlijk!!!! Waar een mens al van kan genieten.

 11. @penguino: top bedankt! dacht dat Frankrijk al lang moeilijk deed over wild camperen? Maar goed we gaan het zien.

 12. Het is een dubbel feestje deze x in Crozon….
  Gieterenochtend bijna verzopen in 3,5e meters op Goulien omdat m’n leash brak (model big wave sup 5/16″) en vandaag gewoon prachtige cleane 1,5 a 2m perfectie op Kerloch aan de overkant. Dit gepaard met wat autopech maakt het tripje zowiezo al memorabel als de….

  Vandaag Kerloch!!

 13. (off-topic)

  HOI MATHIJS (als je echt zo heet),

  Vandaag ben jij op de Noord (Scheveningen) om ongeveer 16:15uur met je witte (blauwe streep) Torq tank over mijn zoontje Hessel (11 jaar) heen gestuiterd. (Je was aan het bodyboarden op een surfplank want blijkbaar lukt de take-off nog niet zo goed. Ik snap nu ook waarom je, zoals je op het strand zei, niet kon sturen.)

  Gelukkig was Hessel ongedeerd, alleen was z’n fcs JW 1 center vin van z’n firewire eruit geklapt en ligt nu dus op de bodem. Ook moet de finbox worden gefixt. We zijn er, na de aanvaring, met z’n drieën uitgegaan.

  Op het strand heb ik eerst gekeken of er iets met Hessel was en daarna de schade aan z’n boardje opgenomen. Daarna heb ik mezelf (Rogier) en Hessel aan je voorgesteld. Jij zei dat je Mathijs heette. Ook heb je toen gezegd dat je er niks aan kon doen en dat je het allemaal heel erg vond. Ik heb je ook nog gevraagd je eigen board te checken op schade.

  Nu ik Hessel heb uit laten tekenen hoe het is gebeurt blijkt dat je er wel degelijk iets aan kon doen!!! Je had hem niet gezien zei je (terwijl je op een gebroken golf in het schuim aan het inpeddelen was en Hessel drie meter voor je neus recht voor je lag met fluo gele schouders en fluo oranje wax op z’n boardje) Hessel heeft oogcontact met je gehad maar dat durfde hij op het strand niet te zeggen. Ook heb je geen sorry gezegd en niet eens aan hem gevraagd hoe het met hem ging na je gevaarlijke actie. Hij is 11 hè!

  Ik zag vanuit de line-up dat er iets aan de hand was en ben toen naar jullie toe gepeddeld om er vervolgens gezamenlijk uit te gaan.

  Omdat ik op dat moment niet helemaal doorhad wat en hoe het was gebeurd heb ik je voor gesteld om de kosten te delen. Daar wilde je aanvankelijk nog onderuit omdat je vond dat je er niks aan kon doen.

  Uiteindelijk heb je toegezegd dat je het zou kunnen verhalen op je WA verzekering. Ik wees je op het eigen risico maar dat had jij niet, zei je.

  Ik heb vervolgens je telefoonnummer aan je gevraagd en dat met een schelpje in m’n waxlaag geschreven. Ik heb je tot twee keer toe gevraagd of je nummer klopte….. Helaas kreeg ik toen ik je net belde de mededeling dat het nummer dat jij hebt opgegeven niet in gebruik is. Hoe kan het ook anders… Jij weet waarschijnlijk waarom!

  Nou ga ik eigenlijk in eerste instantie altijd uit van het goede in de mens en omdat je zichtbaar aangeslagen was van wat je had gedaan kan ik me nog voorstellen dat je door de commotie je ‘verkeerde’ in totaal 8 cijferige 06 nummer hebt gegeven.

  (JA IK BEN DOM IK BEN ER WAARSCHIJNLIJK IN GETRAPT!!!)

  Ik zou het dan ook zeer op prijs stellen wanneer je dit leest dat je op deze post reageert. Jouw kamikaze actie kost +- € 90,= euro (want ook nieuwe vin) Heb het boardje gelijk weggebracht en reparatie is tussen 40 en 50 Euro.

  Hessel is erg teleurgesteld in het feit dat je niet eerlijk bent geweest. Zowel over jouw verhaal aan mij hoe het is gebeurt als het feit dat je een fout telefoonnummer hebt opgegeven en dat je niet eens sorry hebt gezegd.

  Wanneer ik geen reactie van je krijg op deze post, zou het kunnen zijn dat je het niet hebt gelezen. Als ik je dan weer is tegenkom in het water van Scheveningen zal ik je dus ook in eerste instantie het voordeel van de twijfel geven zodat we dit op een eerlijke manier kunnen oplossen.

  Mochten we er dan niet uit komen, dan lijkt het mij beter dat je eerst nog wat surflessen volgt zodat je een take-off leert maken en daardoor dus ook meer controle over je board krijgt zodat je in een voorkomende situatie even om, bijvoorbeeld Hessel, heen kan surfen….

  Rogier.

 14. @Girus – je hebt mijn solidariteit. Ooit s hetzelfde meegemaakt, late take off op een goede overhead dag in Bredene, met side fin peddelende surfer meegehad. Dude heeft me aangesproken, en we hebben het geregeld, ik was in fout, dus ik betaal de damage. Ik had op dat moment niet voldoende cash bij, en zodus telefoon nummer doorgegeven, en na repair volledige bedrag gestort op die kerel zijn rekening.

 15. De surfer die door de branding heen paddelt is altijd verantwoordelijk en dient uit te wijken.

 16. Girus wat een klasbak ben je !!!
  En ja ook een echte vader.

  Als ,,Mathijs ” de helft van jou klasse heeft komt het goed. En anders mag hij zich geen SURFER noemen.
  Veel surf plezier met Hessel !!!!

  Rood..

 17. @Matthijs, paddling surfer heeft (volgens mij) minder bewegingsmogelijkheid dan degene die de golf surft. Of ben ik fout?

 18. @ Matthijs,

  Je hebt wel een punt maar voor een gebroken golf ga je niet peddelen tenzij je een beginner bent of een expert die er uit wil. Die laatste zou NOOIT!!! aanpeddelen op een gebroken golf als er een kind van 11 drie meter verder recht voor z’n neus ligt. Hij zou het best kunnen maar uit voorzorg en respect voor je medemens doe je zoiets niet!

 19. @ Redondo

  Je kon het niet echt surfen noemen…tenzij bodyboarden op een Torq ook surfen is? Daar hebben ze volgens mij zachtere (dus veiligere) bodyboards voor uitgevonden ( :

 20. wat een verhaal.

  Mag wel genomineerd worden voor de gouden pen.

  Hoop wel dat het beter voor jou en je zoontje afloopt en uiteindelijk dat diegene een take-off leert.

 21. @ Mathijs verkeerde inschatting maken kan altijd! Maar de situatie die hier geschertst wordt ben jij zeker verantwoordelijk. Als je ervaren bent genoeg bent dan laat je de golf gaan! Ook al zou de ander( in jou optiek) voorrang moeten verlenen. Je houdt in de line up altijd rekening met elkaar. Een jongen van 11 kan je in deze niets kwalijk nemen. Hem hooguit vertellen wat hij misschien anders had kunnen doen de volgende keer. Jammer dat je dit op deze manier denkt op te lossen. @ Girus mooi voorbeeld gegeven van hoe het zou horen👍🏻Alleen spijtig dat men er kennelijk niets mee doet.

 22. @ Matthijs

  En nog iets….

  Hessel surft nu al 6 jaar (i.t.t. de twee jaar ‘surf’ ervaring van de Matthijs van vanmiddag) Hij dropt nooit in (want dat heb ik ‘m geleerd) en zou zo’n actie wat hem vandaag is overkomen nooit zelf doen want dat is niet erg sportief en mocht hij dat toch per ongeluk toch doen, dan biedt hij op z’n minst zijn excuses aan.

  Slaap zacht….

 23. Mijn hemel.. Men gaat surfen en weet ik veel toeters en bellen. En komt nog verzekering aan te pas.. Men o men…

  #vroeger was het gewoon sorry# Zelf plank fixxe en gaan…

 24. Super leuk dat je een enorm betoog hier schrijft. Maar als je al meer dan 6 jaar surft (want je zoon surft alleen al 6 jaar), dan weet je dat het in scheef niet normaal druk gaat zijn en dat het ook vol ligt met kooks. Het lijkt mij dan ook niet verstandig en misschien zelfs wel onverantwoord om je zoon van 11 daar te laten surfen. Les geleerd zou ik zeggen, gelukkig alleen materiële schade en volgende keer misschien maar een rustigere plek opzoeken. Surfse

 25. ”De surfer die door de branding peddelt dient uit te wijken.”

  Klopt. Maar dat is geen reden om maar over iemand heen te surfen. Daar komt nog bij dat de uit peddelende surfen in principe uitwijkt door het gebroken gedeelte heen, maar als jij aanpeddelt op het al gebroken gedeelte maak je de situatie verwarrend. Je hebt dus wel degelijk verantwoordelijkheid hier.

 26. Wat een hoop geschreeuw om een aanvaring zeg.. bots, au, opstaan en weer doorgaan toch? Schade is risico van het vak

 27. @@ Girus

  ( :

  @ Moe

  Vroeger was alles beter! Toen vonden we het al druk als we er met 30 man inlagen.

  @ Gezeur

  Ik heb de afgelopen 20 jaar ook wel eens door mijn fout schade gemaakt. Ik heb altijd netjes afgehandeld en betaald en zal dat ook blijven doen.

 28. Hoe laat raden jullie vandaag aan om erin te gaan? Zonder last te hebben van cooks als die Mattijs

 29. Gelukkig is er niemand gewond geraakt.
  Even los van bovenstaand incident, ben ik de enige die de surfregels in de soms rommelige NL golven, lastig vind om te volgen? Het is niet altijd meteen zo duidelijk. Ik vind het niet zo erg als iemand een keertje indropt op mij of iets verkeerd inschat. Ik gun graag iemand een mooie golf.

 30. Ha, misschien weer een linkje naar de ’10 geboden’ Tobias?
  Wat mij opvalt in NL is dat als ’t druk is, toch iedereen recht naar de peak terugpeddelt. En daardoor moer je regelmatig een golf laten gaan, omdat je niet moedwillig hoofden van rompen wil gaan scheiden. In buitenland wordt er (meestal) netjes met een boogje terug gelaveerd. (Wellicht door de wat grotere golfhoogte..)
  Enfin, moge de common-sense zegevieren. Heb pret!

 31. Of je nou recht of met een boogje terug peddelt, in een line up als die in scheveningen hinder je bijna altijd wel iemand. Het is er soms gewoon te druk om fatsoenlijk te kunnen surfen (zoals gisteravond rond 7 uur)
  Verder, als je schade maakt dan los je dat samen op. Een nep telefoonnummer opgeven is een surfer onwaardig.

 32. @Girus inderdaad niet zo relaxt die actie van die Mathijs, maar ik zou toch niet al te veel heisa maken om die paar Euro (hoewel het je meer om het principe gaat waarschijnlijk). Laat het een wijze les zijn voor je zoontje, want hij gaat nog een hoop onbetrouwbaar volk tegenkomen in zijn leven.

 33. Het spijt me maar hessel lag echt zelf in mijn lijn en kon nog makkelijk ontwijken als die opgelet had. Lang en mooi verhaal maar niet de waarheid. Mijn echte nummer is:

  06 16 30 14 60

  Gr Matijs

 34. Wat een bullsh%t matijs. Als er iemand in je lijn ligt, dan laat je de golf lopen. Heel jammer van die golf, maar geloof me, er komen er nog meer.
  Als je toch bewust een golf pakt terwijl er iemand vlak voor je ligt, dan ben je nog een grotere kook dan wanneer het gewoon onkunde was.
  gisteravond
  on topic: ik hoop vanavond nog een lekker golfje te kunnen scoren. komt dat metertje deining er nog steeds aan?

 35. Allemaal leuk een aardig die commotie, maar ik heb geen verkeerd nummer gegeven gisteren. Zou kunnen dat er iets mis is gegaan met de wax laag op je board. @Rogier, Stuur me even een berichtje en dan lossen we het op.

  06 10374362

  Fijne dag allemaal,
  Mathijs

 36. Bedankt voor deze update. Weet ik weer waarom ik voorlopig niet op Scheveningen ga surfen.
  Mensen, die kust is breed genoeg dus ga eens ergens anders kijken als de standaard spots Domburg / Ouddorp / Maasvlakte / Scheveningen / Wijk aan Zee ……

  Gewoon een strandopgang vinden tussen deze standaard spots en kom er achter dat je daar ook gewoon kunt surfen. Er zijn heel veel spots waar er dan een man of 5 in liggen terwijl er 150 in Scheveningen in liggen op dat zelfde moment. Mischien zijn de golven iets minder maar je hoeft ze ook niet steeds te delen.

 37. Gebruiken terroristen tegenwoordig geen vrachtwagens meer maar surfboards?

 38. De surfer die een golft heeft heeft voorrang, diegene die terug peddelt naar de line up moet de ideale lijn ontwijken. Maar dit wil niet zeggen dat de surfer die al staat/gaat over iemand heen kan surfen. De surfende partij is wendbaarder. Verder is scheef noord betrekkelijk drama voor zover het drukte betreft. Zeker met vloed dropt iedereen op elkaar in zo lijkt het. Vanuit verzekeraar bezien; sport en spel levert een verhoogde drempel op om tot aansprakelijkheid te komen. Dus zal wettelijke aansprakelijkheid niet snel aan genomen worden. Deelnemers stemmen in feite indirect in met bepaalde risico’s die het spel/sport met zich mee brengt (mishandeling/opzet even buiten beschouwing gelaten. Op scheef noord is de kans op een botsing/drop in nogal groot dus lijkt me kansarm om dit op je AVP/WA te claimen. Verder zijn er AVP’s met en zonder eigen risico. Dit alles neemt niet weg je onderling de schade wel kan regelen. Zoals Girus schrijft kan Matthijs niet goed of helemaal niet surfen. Hoe dan van hem verwachten dat hij je zoon ontwijkt. Beginners zijn m.i. beter af met een soft top en/of ga een stukje verder op liggen. NL is een van de weinige landen waar kooks naar eigen zeggen “recht” hebben op de beste spot. Gelukkig hebben we al deze toestanden op Wijkie niet. Daar is iedereen lekker lief voor elkaar. Tot slot; belangrijkste is dat Hessel niet gewond is geraakt. Ciao!

 39. Pff dit lijkt net een theekransje!

  baal vandaag echt van de miezerige golven,zal het nog beter worden later op de dag?alle grote sites zitten er voorlopig naast.

 40. Nah! Is er ineens een Matijs en een Matthijs die zich melden met twee verschillende nummers. Zouden ze kloppen?

  Sorry voor de commotie bazen! Dank voor de support en ook andere feedback. Had niet echt verwacht dat het zo’n ‘ding’ ( ; zou worden.

  Ps. Niet zo liegen Matthijs ouwe jokkebrok!

  06 10 99 74 staat er nog heel duidelijk in mijn wax (en ja dat is een beetje dom van mij om daar in te trappen) en dat lijkt in de verste verte niet op de twee bovenstaande nummers.

  Ik ga je bellen…. we zullen zien!

  Einde van deze topic!