Surfweer Zondag 1 augustus 2021

De kaarten zijn geschud en ondertussen is het wel duidelijk geworden dat de swell na het weekend hoger gaat zijn dan in het weekend. Geen probleem natuurlijk, want de dagen zijn lang en ook met eb is er vaak op veel spots nog goed te surfen. Wel is het zo dat hoogwater perfect voor een weekenddag zou vallen, want die is momenteel na halve maan tussen 9 en 12 uur. Bij Volle maan vallen de getijden meer rond de middag 15u hoogwater, wat het altijd lastig maakt om in de avond te surfen als de swell uit het noorden komt. Dat is pas iets voor volgende week, eerst maar eens de komende dagen bekijken.

Zondag 1 augustus
Prima swellrichting en hoogte voor iedereen om een beetje te cruisen op longboard of sup, hoewel de wind niet gunstig uit land komt. Die is namelijk onshore, naar het land toe en dat maakt het wel choppy. Vooral in de ochtend, want tijdens de regen lijkt het wat uit te cleanen en is ook nog net gunstig hoogwater. In het zuiden is het wel heel klein en kan men beter wachten tot er wat meer swell arriveert in de avond. Vooral in Belgie en Zeeland is dat het geval, want daar komt het hoogwater veel eerder dan in Zuid- en Noord-Holland. Hoewel dat opkomende getij in Zuid_Holland ook al voor verbeterende condities zal zorgen in de avond. Kortom, een dag om gewoon midden op de dag een beetje fun te beleven met de hele familie. Of als je er het beste van wilt maken, juist zo laat mogelijk er in te plonsen. Ook al komt de sea-breeze na de regen weer terug, die neemt in de avond ook weer geleidelijk af tot zwak.

Maandag 2 augustus
Maandag ook een zwakke wind, maar de golven zijn dan niet zwak met een hoogte van 1,4meter en 8-9 seconde periode deining. Dit is iets wat je normaal gesproken in Frankrijk graag hebt, maar voor Nederland is het ook meer dan prima. Zo hartje zomer misschien wel de beste dag, hoewel we niet weten wat er nog gaat komen. Behalve dat hartje zomer langzaam minder hartje zomer wordt..
Zoals gezegd zijn de getijden met hoogwater het meest ideaal in het zuiden en dat kan zowel in de ochtend als late avond nog een keer feest zijn. Beter in de ochtend, want dat pakt ook de periode na hoogwater mee (die daar nog al eens beter kan zijn dan de periode net voor hoogwater). Het ligt een beetje aan de zandbanken en de versnelling van het toenemende getij. Die is net na halve maan meestal niet zo sterk, dus dan kan het juist beter zijn om te wachten tot het helemaal volloopt. Sowieso is de wind later op de dag steeds zwakker dan aan het begin. Hoewel dat niet betekent dat de vroege ochtend nog matig is. Alleen weet ik nu al dat mensen gaan posten om 7 uur: het is flat. Deze comments zullen dus worden verwijderd, want ze voegen niets toe (tenzij er echt geen swell is natuurlijk). In de namiddag en avond blijft de surf goed, maar gaat met afgaand tij en noordenswell wel 2 x meer stromen. Later in de avond weer minder stroming aan het einde van de eb-periode. En de ZW regio’s profiteren dus nog van halve vloed naar hoogwater in de late avond!

Dinsdag 3 augustus
De swell is nog steeds genoeg voor een laagwater surfsessie in Zuid- en Noord-Holland. Later met hoogwater gaat het zuidwesten ook nog fun worden, maar met afgaand tij is er nu juist niet veel meer van over. Alleen op de wadden blijft het ook in de middag nog goed genoeg voor fun en fishboards.

Woensdag t/m het weekend
Flat, maar het ziet er naar uit dat het vanaf vrijdag weer gaat waaien met een ZW swell in het weekend. We gaan het zien!
 1. Maandag nog steeds wind ten westen van Noorwegen, terwijl er boven ons land geen drukverschil is (en dus windstil). De wind bij Noorwegen zou genoeg moeten zijn voor nog een dag met swell op dinsdag (maar wel veel kleiner).

 2. 😎 Dat ziet er top uit!

  Ik ga volgende week ook naar Portugal; Moeilijk veel zin in 🏄‍♂️

 3. Oh ja, helemaal vergeten de vakanties er bij te doen. Maar die zijn inmiddels zo prima dat het niet meer hoeft. Ook voor volgende week genoeg swelk op de Oceaan:

 4. Hier echt even wachten tot vanavond, loopt wel iets maar met de onshore en HW nu niet de moeite. Gaat wel leuk worden denk ik!

 5. Wat is het wetsuit advies?

 6. Afgelopen week was leuk in Frankrijk (Biscarosse). Maar zo te zien wordt het komende week pas echt lekker.

 7. Zo hé, dat begint ergens op te lijken! Haewene Brim boei meting:

 8. lekker man, dit wordt de hele dag en morgen surfen, heel even wachten tot de wind er iets uit gaat 🤙

 9. Ola; heb overdag geen tijd maar wilde vanavond en morgenochtend nog wat golven pakken rond Camperduin ofzo; nog tips voor spots en getij? vanavond is het laag daar natuurlijk, ik dacht zelf zo kort mogelijk voor donker om net na lag te zitten?

 10. Foto poging 3

 11. Heerlijke sessie vandaag. Tobas, dank voor je alert. Moeite van een vroege wekker meer dan waard.

 12. Cadzand vanochtend lekker, mooie sets van 08.00 – 10.00. Foto na sessie rond 10.30 gemaakt.

 13. Tnx, Tobias. Inderdaad heerlijke ochtend sessie!

 14. Tnx Tobias! Puike voorspelling!

 15. Ochtendsessie in hvh was prachtig! Goede sets (1,5m+), leuke lijnen. Half uurtje na hoogwater was het mooie er een beetje vanaf.

  Er lag vanochtend een fotograaf in het water. Ben benieuwd naar de foto’s!! Weet iemand wie dat was en hoe te bereiken?

 16. Perfecte voorspelling voor vandaag, super swell en surf (met surfboard en brandingkano’s) Castricum aan Zee. We zijn eerder gegaan dan hoogwater advies van de surf-app, omdat het met midtij laatste jaar daar beter is. Vanwege stormen die de banken verplaatst hebben ;-).

 17. poging 4
  word press error

 18. ZV was matig vandaag, teveel wind en slap

 19. Hallo!

  Hyped om zo te gaan surfen. Normaal ga ik altijd in Petten, alleen vanavond daar laag water is niet altijd top.

  Wat is een goede plek om vanavond te gaan surfen?

  Steven

 20. @Anoushka: ik zat de cams te checken, maar zag niemand in het water in Castricum (wat natuurlijk niet alles zegt), dus naar Wijk gereden, wat goed was. Ik ben bij Castricum vaak een beetje aan het zoeken naar het juiste getij, maar begrijp dus dat mid-tij het beste is? En dan eb of vloed? Of maakt dat niks uit? thanks in advance!

 21. @Dan, zowel rond midtij eb als vloed zijn goed. De stroming vanmorgen was nog naar het zuiden, dus raakten we uit beeld bij de webcams ;-). En surfers 2de bank zijn er moeilijk op te zien! Ben nog 2de keer gegaan ruim 2 uur na hoogwater, was ook fijn, wel vaak steiler met afgaand tij. Tot ziens bij Castricum:-)

 22. Zwaar genieten vandaag pier Velsen noord ging helemaal af mooie bakken goede sfeer en geen zeehond 😘

 23. Loopt alleen de tijd scheef op rws Nap? Of klopt ook getij niet?

 24. Einde ochtend was top surfen. Goede lijn en push. Wij waren bij regio Noordwijk, niemand te bekennen. 3 man privebankie. Helemaal top.

  10:30 – 13:00 perfect getimed.

  Stoked.

 25. Wat een lekkere bakkies op Wijk. Heerlijk vermaakt met mijn single fin.
  Thanks Tobias

 26. Lekker hoor! Heerlijk vandaag,geniet!

 27. Het opspuiten van het strand bij Ouddorp heeft het geen goed gedaan. Toch even in de ochtend kunnen peddelen

 28. Plaatjes van vanochtend:
  https://www.surfed.nl/sessions/2021/210802/index.htm

 29. Wat een avond! Een van de beste avonden ooit.

 30. Zvoort was aan!

 31. Hoe werkt de getijstroming in Frankrijk? Specifiek Vendée. Met vloed stroming van zuid naar Noord? En met eb stroming van noord naar zuid?

 32. Wat een top sessie

 33. Ja die ging fucking lekker!!!*

 34. Yep it was the session of the year! Had a peak to ourselves with set after set coming in – nice long rides. So good!

 35. Morgenochtend nog verder genieten van deze swell hopelijk!

 36. iemand zijn of haar roze/paarse mystic poncho kwijtgeraakt op de parkeerplaats bij de pier in wijk? hangt aan een hekje tussen de windmolens.

 37. Was echt heerlijk he! Zeldzaam genieten

 38. Ronduit episch gisteren, man man wat een sessie.

 39. Voor de Texel kenners. Ik heb einde middag de boot naar texel met mijn gezin. Zou er nog wat van die swell over blijven voor een longboard sessie?

 40. Getij stroming in Vendée:
  https://marc.ifremer.fr/resultats/courants/modeles_mars2d_atlantique_nord_est/(typevisu)/map/(zoneid)/7069#appTop

 41. epic gisteravond! leuk dat nog eens gebeurt zo nu en dan!

 42. Mooie foto’s, je hebt echt oog voor het moment.

 43. @@Ed dank je

  Eentje van vanochtend:

 44. Zit vanavond surfen in scheveningen er nog in denken jullie?
  Groetjes en surfsup

 45. zIt vanavond surfen er nog in bij de pier in scheveningen?

  Surfsup!

 46. Hoi ben morgen in outdorp
  Is er kans op leuke golven

 47. Lees ff de forecast die hier boven staat, daar staat je antwoord.

 48. Hier ook genieten van jouw foto’s! Site opgeslagen bij de favorieten!

 49. Gisteren wijk 10 tot 13.00 was naar mijn mening niet echt geweldig dikke klots met een enkele lijn soms . En om ff te zeiken …waarom ???sommige mensen in de lineup met name met een shortboard als drijfhout daar liggen ,niet opzij gaan als je inpeddeld en zelf blind indroppen en niet om zich heen kijken bij elke golf ongeacht of er al iemand in zit of dat ze hm kunnen halen.

 50. Maar daarintegen was t Vanochtend een feest mooie cleane lijnen super relaxte crowd ,gezellig en elkaar de ruimte geven en bij incidentjes ff een sorry en duipje omhoog . Zo was surfen bedoeld .

 51. ik ben gisteren mijn Hurley wetsuit maat large tall vergeten op de p6 Maasvlakte …heeft iemand deze gevonden? zoja zie ik graag jouw reactie, bedankt alvast

 52. Mark, je hebt helemaal gelijk.

 53. Wees blij dat je erin lag en niet hoeft te werken oid

 54. Helemaal gelijk, ook Scheveningen gister vergeleken met vandaag was hartstikke arelaxed. Vandaag gewoon relaxed sfeertje in het water en mensen gunnen elkaar. En @@mark werk of geen werk, als je in het water ligt, lig je met elkaar en doe je sociaal.

 55. Bedankt

 56. @Mark, ik was zowel 2 als 3 augustus in het water bij Wijk. Aan je omschrijving te lezen lag weet ik zeker dat ik voor jou in het water lag. Je was chagrijnig omdat ik in de weg lag, maar je was al zeker 10 meter aan het peddelen voor die golf maar je had hem toch niet gehad. Je stopte met peddelen en zei tegen mij ‘verdomme man, ga nou is uit de weg’. Je was gewoon chagrijnig omdat je op de mooiste surf ochtend van de zomer geen ene golf hebt kunnen pakken doordat je board niet genoeg volume had. Na je ff te hebben afgebrand is mijn boodschap, doe gewoon rustig en geniet een beetje ook al gaan dingen soms niet helemaal zoals je wilt. Fijne dag en tot de volgende keer in Wijk!

 57. @@Ed goed bezig! :=)

 58. is er iemand die gisterochtend een pintail skateboard heeft gevonden vh merk Arbor op het parkeerterrein van vlugtenburg s’gravenzande mocht je m meegenomen zou ik hem graag op komen halen met vindersloon bedankt alvast Patrick

  tell 0624214162

 59. Nope @anoniem je heb de verkeerde voor je ik scheld zowie zo nooit iemand uit int water en ik pak veel heb ook board 9.6met veel volume …dus chille ouwe

 60. Mark zo te horen tijd voor een Waveski en echte fun 😂😂👍

 61. Sowieso

 62. Butt shot Ed doet zijn naam weer eer aan 🙂

 63. .. wie die surfer in wijk dinsdagavond in het rood met zwarte wetsuit was.. Zelden iemand in wijk zo zien rippen zeg..

 64. Wordt er morgen swell verwacht in Vlugtenburg S’gravenzande

 65. is er toevallig iemand die zn deur per ongeluk heeft opengegooid tegen een andere stilstaande nieuwe auto. behoorlijke schade in mn berijders portier…bedankt voor het niet acherlaten van een briefje..

 66. Toevallig foto’s gemaakt bij Maasvlakte gister? Was wel benieuwd of er wat plaatjes zijn, mooie dag was het..

 67. Ouddorp en sowieso 😂

 68. check https://waarborgfonds.vereende.nl

 69. Vlugtenburg pakt veel golven op!

  Je kan dit altijd vragen aan de gasten van Dutch Surf Academy.
  Chille gasten en zij weten altijd precies wanneer er golven zijn

 70. Geen ooggetuigen en geen bewijs levert helaas niks op in zo’n situatie.

 71. Staan windgolfjes in Egmond!
  Voor de gemotiveerde onderons.

 72. Hoe het met de swell zit, komt er nog wat deze (NH) kant op vanavond/morgen?