Nuttige surfweer info:

Surfweer Zondag 1 augustus 2021

72 reacties

 1. 😎 Dat ziet er top uit!

  Ik ga volgende week ook naar Portugal; Moeilijk veel zin in 🏄‍♂️

 2. Oh ja, helemaal vergeten de vakanties er bij te doen. Maar die zijn inmiddels zo prima dat het niet meer hoeft. Ook voor volgende week genoeg swelk op de Oceaan:

 3. Hier echt even wachten tot vanavond, loopt wel iets maar met de onshore en HW nu niet de moeite. Gaat wel leuk worden denk ik!

 4. Afgelopen week was leuk in Frankrijk (Biscarosse). Maar zo te zien wordt het komende week pas echt lekker.

 5. lekker man, dit wordt de hele dag en morgen surfen, heel even wachten tot de wind er iets uit gaat 🤙

 6. Ola; heb overdag geen tijd maar wilde vanavond en morgenochtend nog wat golven pakken rond Camperduin ofzo; nog tips voor spots en getij? vanavond is het laag daar natuurlijk, ik dacht zelf zo kort mogelijk voor donker om net na lag te zitten?

 7. Heerlijke sessie vandaag. Tobas, dank voor je alert. Moeite van een vroege wekker meer dan waard.

 8. Cadzand vanochtend lekker, mooie sets van 08.00 – 10.00. Foto na sessie rond 10.30 gemaakt.

 9. Ochtendsessie in hvh was prachtig! Goede sets (1,5m+), leuke lijnen. Half uurtje na hoogwater was het mooie er een beetje vanaf.

  Er lag vanochtend een fotograaf in het water. Ben benieuwd naar de foto’s!! Weet iemand wie dat was en hoe te bereiken?

 10. Perfecte voorspelling voor vandaag, super swell en surf (met surfboard en brandingkano’s) Castricum aan Zee. We zijn eerder gegaan dan hoogwater advies van de surf-app, omdat het met midtij laatste jaar daar beter is. Vanwege stormen die de banken verplaatst hebben ;-).

 11. Hallo!

  Hyped om zo te gaan surfen. Normaal ga ik altijd in Petten, alleen vanavond daar laag water is niet altijd top.

  Wat is een goede plek om vanavond te gaan surfen?

  Steven

 12. @Anoushka: ik zat de cams te checken, maar zag niemand in het water in Castricum (wat natuurlijk niet alles zegt), dus naar Wijk gereden, wat goed was. Ik ben bij Castricum vaak een beetje aan het zoeken naar het juiste getij, maar begrijp dus dat mid-tij het beste is? En dan eb of vloed? Of maakt dat niks uit? thanks in advance!

 13. @Dan, zowel rond midtij eb als vloed zijn goed. De stroming vanmorgen was nog naar het zuiden, dus raakten we uit beeld bij de webcams ;-). En surfers 2de bank zijn er moeilijk op te zien! Ben nog 2de keer gegaan ruim 2 uur na hoogwater, was ook fijn, wel vaak steiler met afgaand tij. Tot ziens bij Castricum:-)

 14. Zwaar genieten vandaag pier Velsen noord ging helemaal af mooie bakken goede sfeer en geen zeehond 😘

 15. Einde ochtend was top surfen. Goede lijn en push. Wij waren bij regio Noordwijk, niemand te bekennen. 3 man privebankie. Helemaal top.

  10:30 – 13:00 perfect getimed.

  Stoked.

 16. Het opspuiten van het strand bij Ouddorp heeft het geen goed gedaan. Toch even in de ochtend kunnen peddelen

 17. Hoe werkt de getijstroming in Frankrijk? Specifiek Vendée. Met vloed stroming van zuid naar Noord? En met eb stroming van noord naar zuid?

 18. Yep it was the session of the year! Had a peak to ourselves with set after set coming in – nice long rides. So good!

 19. iemand zijn of haar roze/paarse mystic poncho kwijtgeraakt op de parkeerplaats bij de pier in wijk? hangt aan een hekje tussen de windmolens.

 20. Voor de Texel kenners. Ik heb einde middag de boot naar texel met mijn gezin. Zou er nog wat van die swell over blijven voor een longboard sessie?

 21. Gisteren wijk 10 tot 13.00 was naar mijn mening niet echt geweldig dikke klots met een enkele lijn soms . En om ff te zeiken …waarom ???sommige mensen in de lineup met name met een shortboard als drijfhout daar liggen ,niet opzij gaan als je inpeddeld en zelf blind indroppen en niet om zich heen kijken bij elke golf ongeacht of er al iemand in zit of dat ze hm kunnen halen.

 22. Maar daarintegen was t Vanochtend een feest mooie cleane lijnen super relaxte crowd ,gezellig en elkaar de ruimte geven en bij incidentjes ff een sorry en duipje omhoog . Zo was surfen bedoeld .

 23. ik ben gisteren mijn Hurley wetsuit maat large tall vergeten op de p6 Maasvlakte …heeft iemand deze gevonden? zoja zie ik graag jouw reactie, bedankt alvast

 24. Helemaal gelijk, ook Scheveningen gister vergeleken met vandaag was hartstikke arelaxed. Vandaag gewoon relaxed sfeertje in het water en mensen gunnen elkaar. En @@mark werk of geen werk, als je in het water ligt, lig je met elkaar en doe je sociaal.

 25. @Mark, ik was zowel 2 als 3 augustus in het water bij Wijk. Aan je omschrijving te lezen lag weet ik zeker dat ik voor jou in het water lag. Je was chagrijnig omdat ik in de weg lag, maar je was al zeker 10 meter aan het peddelen voor die golf maar je had hem toch niet gehad. Je stopte met peddelen en zei tegen mij ‘verdomme man, ga nou is uit de weg’. Je was gewoon chagrijnig omdat je op de mooiste surf ochtend van de zomer geen ene golf hebt kunnen pakken doordat je board niet genoeg volume had. Na je ff te hebben afgebrand is mijn boodschap, doe gewoon rustig en geniet een beetje ook al gaan dingen soms niet helemaal zoals je wilt. Fijne dag en tot de volgende keer in Wijk!

 26. is er iemand die gisterochtend een pintail skateboard heeft gevonden vh merk Arbor op het parkeerterrein van vlugtenburg s’gravenzande mocht je m meegenomen zou ik hem graag op komen halen met vindersloon bedankt alvast Patrick

  tell 0624214162

 27. Nope @anoniem je heb de verkeerde voor je ik scheld zowie zo nooit iemand uit int water en ik pak veel heb ook board 9.6met veel volume …dus chille ouwe

 28. .. wie die surfer in wijk dinsdagavond in het rood met zwarte wetsuit was.. Zelden iemand in wijk zo zien rippen zeg..

 29. is er toevallig iemand die zn deur per ongeluk heeft opengegooid tegen een andere stilstaande nieuwe auto. behoorlijke schade in mn berijders portier…bedankt voor het niet acherlaten van een briefje..

 30. Toevallig foto’s gemaakt bij Maasvlakte gister? Was wel benieuwd of er wat plaatjes zijn, mooie dag was het..

 31. Vlugtenburg pakt veel golven op!

  Je kan dit altijd vragen aan de gasten van Dutch Surf Academy.
  Chille gasten en zij weten altijd precies wanneer er golven zijn