Nuttige surfweer info:

Surfweer Zaterdag 9 juni 2018

156 reacties

 1. 7:30 webcam scheveningen is niet overtuigend: geen lijn. Wind: 14-16knopen: dus chop. Mogelijk neemt de wind iets af gedurende de ochtend. Golfhoogte is toegenomen maar dat lijkt door de 14-16knopen te komen.
  Misschien uitstellen om te rijden tot zondag.

 2. Was onverwacht nice vandaag. Redelijk choppy buiten maar de lijnen trokken wel clean naar de inside

 3. Vandaag bij windsurf pad in wijk bastaard satijn rups zien lopen volgens mij. Dus weer opletten…

 4. Vandaag HvH was ook windchop, van 11.00-13.00 er in gelegen. Wel lekker zonnetje

 5. Ik ben vandaag vrij, kan er nog met een lange plank surfed worden met opkomend tij? of komt de swell pas vanavond aan?

 6. Volgens mij doen de golven vanaf A12 er 8 tot 12 uur over om hier te komen. Wekker vannacht om twee uur zetten en nog eens kijken.

 7. Planning was om morgen te gaan in Domburg maar de swell is alweer afgezakt volgens mij😢

 8. Wat is vanavond beter voor scheveningen?

  Later op de avond (wellicht meer swell, minder wind, maar laag tij),
  Of vroeger op de avond (dichter op hoog tij)?

  Thanks!!

 9. Zuid-Holland (midden) was mooi rond hoog, hoorde ik net. Lange lijn van 1m hoogte en soms hoger.
  Helaas nu die wind er op…

 10. Wat verwachten jullie van zandvoort vanavond? Te veel wind en verkeerd getij of zal er nog wat te surfen zijn?

  tnx!

 11. Was erg lekker, mooie holle lijnen en de wind had nog niet veel effect. Inderdaad iets meer dan een metertje gemiddeld en soms een goede piek die daar ruim boven ging.

 12. In Oostende hadden de golven een beetje hoogte maar niet al teveel kracht. Een slappe sessie maar toch weer es wat actie.

 13. Morgenmiddag met hoogwater hopen op een sessie na maanden gemist te moeten hebben!

 14. Zuid Holland was inderdaad beter dan verwacht.
  Wind bleef side-shore genoeg zodat het net geen echte puinbak werd.
  Rommelig werd het wel, maar de swell was hoger en krachtiger dan ik had verwacht dus het bleef gewoon good fun.
  Rond hoog tij kwamen er zo nu en dan mooie dikke golven binnenrollen van borst- tot schouderhoog met meer dan genoeg punch.

 15. Ik Iees goeie verhalen over zuid Holland, was Scheveningen dan beter dan het er op de camera uitzag?

 16. De wind is nog vol aan t blazen in Zandvoort. Geen lijn en brrrrrr Fripse wind

 17. Ik ga naar scheef voor de mensen, niet de golven 😀

  Ben hele dag in Leuven, hopelijk nog op tijd thuis voor avond sessie!! De beachbums die kunnen vandaag, have fun!

 18. nog een uurtje wachten totdat de wind echt is afgenomen en dan snel fietsen naar Katwijk!

 19. Ik snap wel dat er meer spots in zuid holland zijn, probeer gewoon even uit te vinden of mijn skills om die camera te ‘lezen’ een beetje op orde zijn jongens;)

 20. wat is er gebeurd met rijkswaterstaat? die geven aan dat het 13.40 hoog water is op scheveningen. Op de cam ziet er nu uit als laag en magicseaweed zegt dat het 15.36 hoog water is.
  de golfhoogte iets voor de kust zou +/-170cm zijn volgens rws? dan zou het nu toch wel super moeten zijn….. zonde van mijn belasting centjes.

 21. Joow wordt het vanavond wat op Domburg? De webcam ziet er (van wat ik ervan kan maken) tamelijk de moeite uit. Wind gaat afnemen, alleen zit het getij wel volledig laag om 21u…

 22. Zonnetje schijnt, wind gaat een beetje liggen, bijna hoog water, klink dat als een mooie surf zo meteen ?!

 23. Komt er nog een speciale vaderdag voorspelling? Zodat moeders snappen hoe laat ze ons met wat kunnen verrassen

 24. Morgen gaat het behoorlijk waaien en stormen en vrijdag ochtend is het compleet stil. Kunnen we dan wat surfable golven verwachten?

 25. ben benieuwd of er morgen bij het eerste licht nog wat staat in zuid holland. Het ziet er nu al flink lager uit dan vanmorgen vroeg en vanmiddag met hoog.

 26. Weertoppie hoor tot half 6. Daarna klotsbak door afgaand. Clean genoeg en zat hoogte.. cravings voor echte golven nu! 30 juni richting france mits er swell staat. Zou erg blij zijn met wat tips voor consistente pots in een wat noordelijker deel 🙂

 27. Zal het ook nogmaals bevestigen, erg genoten op wijk aan zee tussen 15 en 18.
  Gaat de westerwind voor golven zorgen op vrijdag?

 28. Ha leute!
  Enig idee of het morgen ochtend rond 0700 zin heeft om te surfen in Scheveningen; later op de dag werk en ellende dus hopelijk een vroege ochtend sessie!?

 29. @Wijk, ben een paar keer bij point la torche geweest in west bretagne. Eindje rijden maar dan heb je ook wat

 30. Avondsessie 19:45-21:45 overzichtelijke rollers & een heerlijk zonnetje op je kop = muy genietos. More please

 31. Zou het vanavond nog wat worden. De cams zien er niet heel veelbelovend uit…helaas

 32. Hoe zien de komende dagen eruit?
  Zie voor morgen eind vd dag en zaterdag een paar kleine swelletjes!

 33. Als gisteravond het briesje naar het zuiden had gedraaid had het perfect geweest! Hij bleef nu zuiwestelijk staan maar had allleen invloed op het water! Supercrowded zoals gewend bij pier en metertje semiclean met vrij korte periode en redelijk krachtig!

  Ben daarna verkast naar 1/2e windmolen, 4 man daar maar wat een lange dikke barrels met afgaand tij daar zeg, echt veel groter dan ik kon inschatten vanaf de kant, lange peddel terug naar golv en die knalde je weer richting strand! Zelden zo goed gesurft in Juni!

  Goed gezelschap van WaveskiBas later! Stoked!
  Rond 2100 was het feestje over!

  Bertski!

 34. Er lijkt voor vanmiddag nog wel wat op de kaarten te staan voor ZH/NH, houden we daar iets surfbaars aan over of wordt alles weggeblazen?

 35. Ik gun iedereen zijn stoked-heid maar lange dikke barrels… Een cover-up door een zuigende piek á la maar lange dikke barrels wordt ik een beetje melig van

  Het was wel een mooi dagje gisteren!

 36. Hallo Dirbee,

  Ik heb op je site een bericht achter gelaten.
  Thanks amigo!
  See you soon.

 37. Morgen 0.4 m swell voor wijk met weinig wind. Lastige boardkeuze. Ga ik voor m’n lost puddle fish of zal ik m’n gun in de wax zetten voor een paar epische barrels.. lastig lastig

 38. Domburg was onverwacht leuk. Net voor hoog. Lange lefthanders, waar een aantal wandjes schouderhoog tussenzaten. Wel een wildwaterbaan met W-wind en Swell. Tricky met die leashvangende paaltjes..

 39. @Poseidon: La ma kletsen, pure kinnesinne 😉
  Het was inderdaad mooi bij middenste molen. Ik lag daar gisteravond ook, om de crowd te ontlopen, gelukstreffer . Zaten mooie wandjes tussen. (Maar nog mooier was het er ‘smiddags voor hoog 😉

 40. Dikke rollers vanmiddag same spot as posie wel zo driehonderd kiters en windys om me heen lekker hollandse bakken geen zeehond !!!!!!

 41. Voor zover ik het kan zien is de wind veel west of zuidwest gebleven boven in de Noordzee. Helaas dus weinig golven vrijdag. Wadden/noorden pakken nog wel een restje.

 42. Storm lag wel mooi voor verre noord-swell. Die lijkt dan op zondag/maandag te gaan binnenkomen.
   

  1. Ik pak voor dit soort swells altijd een spot aan de overkant, om de westenwind er uit te filteren. In dit geval Scarborough.

 43. WAZ 20:00 – 22:00 afgaand. Wat een supersessie vanavond. Zowiezo by far de beste van dit jaar tot nu toe (tel ik Frankrijk niet mee natuurlijk). Maar wat een heerlijke hoge krachtige windlijnen en zoals verwacht kelderde de wind naar een acceptabel aantal knopen (op de sup). Oh ja, ook dit was bij de molens uiteraard…

 44. Hoe ver N-H is dit? Ik kan namelijk best een stukje gaan rijden vanaf amsterdam 🙂

 45. Bij “de palen” was ie echt heel lekker gisteravond. Beste avond van de week en zonnetje 🤙

 46. Off-topic : we willen met het gezin (kids 5 en 8 jaar) in de kerstvakantie naar de zuidkust van Portugal om te surfen. Welk dorp is het best gelegen als uitvalsbasis voor de mooiste spots?

 47. Als je nog enigszins wat vertier voor de familie wil hebben zou ik niet verder naar het westen gaan dan Lagos. Vanuit daar pak je makkelijk de auto naar Zavial, Sagres, Arrifana etc. En als de westkust te heftig is, pak je de zuidkust.

 48. Boards huren kan bijna overal op de spots (in het lente en zomer seizoen, kerstvakantie weet ik niet) maar in Lagos zelf zitten ook aantal verhuur winkels. Zelf altijd wel prettige ervaringen gehad met Lagos Surf Center, ook om informatie te krijgen over spots en omstandigheden.

 49. Ach natuurlijk, dat had ik moeten zeggen, “Windlijnen”
  O nee, er stond geen wind, ehhh, dikke lijnen dan maar!

  Sorry aan alle lovely surfers en surfinnetjes die aanstoot namen aan mijn lange dikke Barrels😊 daar bij die Molen die hele malle molen!

  Enne Dirkee heeft gelijk, voor mij is handerhalf al overhead!

  Sorry sorry sorry

 50. Neem even contact op met de boys can noordzeeboardstore die weten hier genoeg over

 51. Ha collega’s,

  Wie kent er een mooie ‘natuurcamping’ in de buurt van een mooi surfstrand in NL om in de zomer een weekje te chillen? Domburg misschien, of op Texel? Ik hoor het graag, ben benieuwd naar jullie ervaringen!

  Groet,
  E

 52. Ga naar praia de odeceixe met kids. Heerlijk strand met rivier en leuke break. Meer breaks in de buurt zoals praia do amado.
  Een andere goede optie is net ten noorden of juist ten zuiden van ericeira. Praia sao juliao of sao lourenco.
  Ik kan ook de buurt van peniche aanraden. Bijvoorbeeld ferrel of Foz do orelho.

 53. O. Ik zie nu kerstvakantie staan. Dan is alles aan de westkust vrij koud denk ik.

  Dus naar Algarve?

 54. Morgen wordt een aardige golfhoogte voorspeld in NH. Wat is beter: begin van de dag, middag of avond een nat pak halen?

 55. Thanks! Ochtend it is… Zou leuk zijn een paar mede-surfers tegen te komen bij WAZ 🙂

 56. Vraagje; heeft er iemand een idee waar een shapingbay in Amsterdam te vinden? Kan niet echt iets vinden en heb er thuis geen ruimte voor

 57. Ja zit ook te kijken. Zie op bloemendaal wel nog golfjes, en een aardige stroming. WAZ heeft geen zin. Scheveningen ziet er daarentegen beter uit! Kom zelf uit Haarlem, weet ook nog niet waar ik heen ga 🙂

 58. Hope for the best dan, halverwege opkomend tij uitpeddelen uitpeddelen lijkt me. Viel spass!

 59. Heel rommelig nu, misschien einde dag nog de moeite waard maar wind zakt er niet echt uit. Heb er een hard hoofd in…

 60. Aankomend weekeinde ga ik surfen op Vlieland. Heeft het zin – met NW-wind van 5 Bft. en golven van 2+ meter – om naar de Oostkant van het eiland af te reizen voor wat beschutting? Iemand tips? Bij voorbaat dank!

 61. Ach, mag ik hier even vragen wie er binnenkort in de buurt van HOSSEGOR komt en wat epoxy mee terug wil nemen, tegen betaling…

 62. Vlieland kan best aardig zijn,maar met nw wind komen de golven ook uit die richting vrees ik..dan is er aan de oost kant weinig wind,maar ook weinig golven denk ik..
  Aan de NW kant is daar toch ook die ene spot?pad van 21 ofzoiets?
  Of paaltje 21?kweeniemeer precies..

 63. kerstvakantie kan je er van uit gaan de de dikke winterswells er al aardig inkicken hier. dus alles ten noorden van sagres is meestal behoorlijk flink( ik woon 10km van sagres dus praat niet alleen over wat vakantie ervaring) In de winter surfen we hier vooral tussen sagres en lagos dus Lagos of Praia de Luz zou een mooie compromis zijn met je familie tussen surf, strand en toch nog genoeg leven kwa restaurants in de buurt.
  Normaal gesproken zou ik deze situatie aangrijpen om mn eigen hostel vlak bij sagres te promoten maar das toch al lekker dicht dan voor de winter omdat ik dan in de tropen zit 😉 anyway…Hostel on the Hill 😉 😉

 64. …maar wel een half uur met de auto naar Domburg. Bij Domburg lijkt me Noordduine Camping een prima uitvalsplek voor de surfspots. Je hoeft alleen de duin maar over te steken..

 65. Als je een stukje door rijd na Noordduine richting Westkapelle kan je zo met je auto het strand oprijden. Perfect spot in Domburg👌🏻

 66. Off-topic ! Iemand nog tips voor leuke appartementjes en spots in Portugal tussen Lissabon en porto in? In Augustus.

 67. @Maarten: Praia Da Tocha, +/- 1,5 uur rijden ten zuiden van Porto. Klein vissersdorpje, authentiek, relaxed, no crowds! Kilometers strand, beach break. Loopt het daar niet, dan genoeg andere spots in de buurt op half uur reisafstand auto.
  In Praia Da Tocha is één surfguesthouse, kleinschalig maar hele relaxde sfeer. Zoek even op Ticket2surf

 68. als ik jouw zou ik voor baleal/ferrel gaan. uurtje rijden boven Lissabon. heel wat spots op loopafstand van elkaar…. en bijna alle wind richtingen offshore wind 🙂 ik zit altijd in ananas surfhouse (ff googlen)

 69. Nu we toch off-topic bezig 🙂 nog een vakantieganger naar Portugal hier..
  In juli ga ik met de camper vanuit Lissabon via de westkust richting het zuiden. Iemand nog goede tips kwa surf en leuke plaatsen?!

 70. Portugal heeft superleuke plekken om te surfen. Ben zelf in februari geweest en hele leuke mensen o.a. surfers uit de hele wereld ontmoet. Ik ga niet verklappen waar ik geweest ben maar kan iedereen aanraden om op ontdekkingsreis te gaan. Eerste letter is een N. Ander plekje begint met P. Succes…en veel plezier..

 71. Ik kan je de volgende plaatsen aanraden:
  Zambujeira do Mar (kleine baai tussen kliffen)
  Monte Clerigo (mooi duin dorpje tussen de kliffen met groot strand en surfcommunity)

  En voor mij de holy grail:
  Praia do Amado
  (Grote surfcommunity hier, parkeerplaats met allemaal campers en gezellige sfeer)

 72. Gisteren wezen windsurfen EN golfsurfen in wijk. Waaide hard voor het surfen maar was goed te doen. Vooral begin van de avond kwamen er best lekkere klappers binnen. Is er nog een forecast voor komende week of vooral het weekend en daarna? 🙂

 73. Was gisteren ook in Wijk aan zee en was mooi surfen. Ben tussen 14:00 en 16:30 geweest. Was lekker druk en hoop blije gezichten gezien. Eind van de middag werden de rollers steeds groter. Zondagmiddag kan veel slechter 🤙. Noordzee bedankt.

 74. Vanavond ook heerlijk in Wijk bij sunset. Veel take-offs en lange rides…. Wat wil je nog meer?!

 75. Hoop dat er vanavond nog wat loopt. Als er iemand een eyeball heeft aan het einde van middag dan hoor ik het graag.

 76. Wordt er nog gesurfd op Egmond aan zee?? Of kan ik voor een betere break beter doorrijden naar Wijk aan zee, Callantsoog of Petten?

 77. Nog niet de moeite waard hier. Rommelig en weinig hoogte. Stevige wind.