Nuttige surfweer info:

Surfweer Zaterdag 29 september 2018

101 reacties

 1. Dankzij ‘Inge’ gaan mijn vinnen weer zingen, of zoiets Maandag iig weer een dikke lange noord-fetch. Speciaal voor de surfers die het vandaag maar te klein en te clean vinden.. bron http://wind.met.fu-berlin.de/wind/main.php?lId=400

  Check ook de medicane met de naam Zorbas, bij Griekenland http://www.nos.nl/artikel/2252354-medicane-zware-storm-onderweg-naar-griekenland Ook al geeft het perfecte mediterraanse surf, daar wil je nu eigenlijk niet zitten..

 2. Peak wave zit op 8,7 seconde met een hoogte van 1m iets verder op de Noordzee.
  Nog genoeg swell in aantocht dus, voor het weekend weer over z’n hoogtepunt heen is…

 3. Die stokedness is gaaf, maar we moeten niet overdrijven. Barrels zijn een unicum in NL.

  Prima wandjes voor de lange plank. Niks meer en niets minder.

 4. het ziet er op de webcams in Belgie toch nt vet uit.. om 16:30 pas hoog hoog maar zoveel zal het nt meer toenemen denk ik..?

 5. Bloemendaal was lekker hoor vanochtend, mooie wandjes en een heerlijk zonnetje! Hoogte genoeg voor long- en funboard.

 6. Vrijdagavond was echt een onverwachte verassing: brede lijnen, krachtige golven en een wind die bijna helemaal wegviel.

  Vanochtend ook heerlijke swell!

 7. Castricum vanmorgen zat een vreemde zuidelijke stroming door de noord deining. Daarom lastig golven pakken, maar toch goed surfbare lijnen. Jammer dat ik zelf de vorm niet had, mooie dag!

 8. Van 7.45 tot 12.00, shortboarden begin goed toen rond 10 even niks en daarna weer heerlijk. Genoeg hoogte en kracht om te rippen met me 26 liter.

 9. OK Dirk, meeste stemmen gelden: Ook ik stem ‘FIJN’ voor vanochtend (vroeg) op WAZ.. 😉
  Wordt vervolgd (Dinsdag 😉
  SurfZ, Elwin.

 10. Hoek van Holland was heerlijk op de SUP. Totaal 6.5 uur op het water gestaan. Nu ben ik een oud mannetje🎅

 11. Surfen in je 4/3? Volgens mij kan je nog prima in je 3/2 surfen. Het water is heerlijk warm.
  Wijk was lekker hoor gister middag

 12. S’morgens (eerste licht), s’middags of laatste licht maakt veel uit deze periode…

  Nu bijv.4 graden vanmiddag in de zon 20+

 13. Benieuwd naar wie de foto’s gisteravond maakte bij Wijk! Waren mooie longboard lijntjes nog

 14. t Lijkt er op dat die onshore wind toch wel iets van golfhoogte weet op te stuwen richting de Noord-Hollandse stranden.
  De zuid-hollandse en zuidelijker niet. Hoewel het hoge water daar eind van de dag mogelijk nog wel een zet aan kan geven.

 15. Hoi!

  Vraagje, vriend en ik gaan in december naar Sri Lanka, vliegen met Emirates.

  Weten jullie hoe het zitten met meenemen van je surfboard en backpack bij Emirates?

  Site en telefoon gesprekken geven weinig duidelijkheid..

  Thanks!

 16. Morgenochtend om 8:00 windkracht 7 uit NNW.

  Dus shortboarden zou normaal gesproken wel moeten lukken 😂

 17. Goede berichten voor morgenochtend, hoe staat het ervoor met de planning voor morgenavond 5-8 uur? (WAZ)

 18. Ik vloog in mei naar Sri Lanka. De heenweg KLM + Emirates kostte mij 100 euro, de terugweg via Etihad was nog eens $160 extra. En je moet je board vantevoren aanmelden.

 19. Als je iets beter je best doet… kan je het echt wel vinden op de website….

  Iets met l+b+h. Als dat niet hoger is dan 300, dan …..

  You do the math en de moeite !

 20. Lekker gesurft gister waren best leuke golven beetje lastig met takeoff !waz ook gezellig met de jonge crew ben benieuwd naar filmpje stuur anders ook naar waveskiriders op facebook aub see you guys in the water thanks!!

 21. Net even ‘gesurft’ op eerst de Zuid en daarna de Noord. Lag alleen op de Zuid en dat vind ik niet zo prettig met dit soort omstandigheden. Op de noord lag ik met een paar andere peddel-duckdive-peddel mannen het schuim te trotseren, met zo heel af en toe een wandje waar je wat mee kon.

  Er stond nog een fotograaf (blauwe jas) op het havenhoofd / strand (ik heb je nog even gesproken voordat ik het water in ging). Heb je nog leuke platen geschoten en zo ja,kan je me vertellen waar ik ze kan vinden?

 22. Straks voor het donker, richting hoog water, is Vlissingen een optie met side off shore wind

 23. @JHK, Costa Rica is fantastisch, al tweemaal geweest!
  Aanrader: sowieso Santa Theresa, mooie golven en ook aangenaam om wat te chillen. De tweede keer dat ik er was zijn we ook naar de oostkust gereisd, erg fijn! Iets meer een rasta vibe, iets minder consistente swell (voorspellingen ter plaatse goed in de gaten houden) maar erg fijn!

 24. Ben van plan om vanavond naar wijk aan zee te rijden, zag dat het rommelig was op de Webcam. Zouden we een update/eyeball kunnen krijgen?

 25. Hallo surfers

  Heeft iemand ervaring met de pop-up surfshop uit het bericht van Tobias? Er staan interessante deals op de site, maar zie verder weinig info over wie er achter deze webshop zit. Dat maakt me wat terughoudend. Thanks! Groet, Merlijn

 26. Ben Momenteel aan Domburg, te veel wind, woelige bakken van 2 meter en niemand in het water , misschien wordt het straks iets beter

 27. IJmuiden AAAHHHH!!! Uur of 18:00 erin. Fucking zandstorm op het strand, even wachten en de lange peddel naar buiten (on sup!) Half uurtje véél minder wind en heerlijke 2 meter plus bakken. Daarna kwam ‘ie weer full on terug, werd alles stuk gewaaid en was het bijna niet meer te doen. Een rit was dikker dan welke dan ook afgelopen tripje naar Bretagne…. wat een sessie, bring on wednesday

 28. Morgen na werktijd zien Knokke en Oostende er goed uit! Belgians be aware!! Onder voorbehoud…

 29. gisteren mijn winterpak weer aangehad en dat was best aangenaam met die harde wind. Ik ben alleen afgevallen en nu zit mijn pak wat slobberig dus ik moet nodig een nieuw pak (of die 7 kg er weer aan snacken). Iemand ervaringen met de SRFACE pakken?

 30. Goede vriend had hem besteld en zag er heel goed uit, hij was er blij mee. Ik krijg hem vandaag binnen dus zal woensdag avond een reactie plaatsen

 31. Momenteel nog gewoon in 3/2. Kan de zomer maar niet vergeten.

  Ook omdat dit het enige pak is dat ik momenteel heb, ben van plan om hierna een 5/4 te kopen.

 32. Wijk aan zee ziet er op de cam minder rommelig uit, valt er nog te surfen vanavond of raden jullie het af?

 33. ScheefN was best vermakelijk vanochtend. Eerst dikke bakken achterin later wat leukr lijntjes vlak naast de pier….prima opener van de herfst

 34. Fotograaf die afgelopen zaterdag de 29ste at domburg in het water lag, gezocht??? Cheerssss

 35. Weet iemand of er iets loopt bij Ijmuiden? Ik heb die plek vaker geprobeerd maar nooit echt geluk gehad en wil na 5 uur gaan. Vraag mij af of er iets gaat lopen.

 36. Zouden we een eyeball/update van WAZ kunnen krijgen.
  Heb de surfspullen mee naar het werk, weet alleen niet of surfen mogelijk zou zijn.

 37. Als je morgen moet gokken voor Zeeland: ochtend of avond sessie? Wind gaat er meer uit in de avond, maar blijven de golven?

 38. Valt er al wat te zeggen over na deze week? Hij lijkt plat te gaan vanaf ongeveer 8 oktober?

 39. Loopt met ZW’ers en droppende wind. Loopt met hele dikke NW’ers in de luwte van de Pier. Loopt over het algemeen met Noord en West swell component maar lengte van de pier is een bepalende factor..

 40. 2 jaar geleden met Emirates naar Australie gevlogen. Board kon gratis mee, maar kwam er wel met veel schade uit. Ik zou het afraden of extreem goed verpakken.

 41. Hoeveel tijd zit er tussen die F16 boei en de kust van N-H? En komt 100 MHz overeen met een interval van 10 seconden?

 42. Ik zit komend weekend toevallig in cadzand. Weet iemand of daar wat te surfen valt als er al wat golven zijn of is bijvoorbeeld knokke meer aan te bevelen?

 43. He Mark, Cadzand is surfable. Wel hoog water nodig met N swell. Knokke is niet beter

 44. Ik heb het vermoeden dat Wijk aan Zee de laatste dagen erg rommelig is.
  Zijn er alternatieven waar je deze dagen heen kan waar het toch nog mogelijk is om te surfen?

 45. Zou iemand zo vriendelijk willen zijn om een update te geven voor WAZ zo rond 17.00/18.00?

 46. @johnny utah dank voor je reactie. Weet jij toevallig ook waar je het beste kan gaan surfen of breken de golven langs het gehele strand.alvast bedankt voor de tips

 47. Ook net uit t water. In noordwijk Rommelig…. al vind ik t lastig dat als beginner te beoordelen. Misschien gin ik ook op t verkeerde moment. Overgang vloed naar eb. Daarbij blijf ik vaak voorin de branding. Durf niet erachter. Waarschijnlijk is t daar beter.

 48. Vanochtend was Domburg goed te doen net na hoog. Redelijk dikke bakken. Vanavond rond hw, zullen ze wat minder hoog zijn maar door afname van de wind wellicht redelijk clean.