Nuttige surfweer info:

Surfweer Zaterdag 27 januari 2018

61 reacties

 1. De fronten die zaterdagmiddag onze kant op komen, maar bereiken onze kust pas in de avond (helaas).

 2. Zondag geen ellende met fronten over onze omgeving. Wel een knik in he front precies in het midden van de Noordzee. Helaas diept deze ‘golf’ in het front niet uit tot een laag, anders was het bingo geweest. De volgende knik, die hier nog 100 km ten noordwesten van Ierland ligt, zal dat wel doen!

  Kijk maar eens op de kaartjes via https://surfweer.nl/ukmo.html

 3. Zondag om 04:00 is de wind achter het vijfde front alweer teruggevallen tot vrij krachtig. Interessant is echter ook wat het laag daar boven in doet met WNW 9bft! Normaal gesproken heb je 24u later hier wel swell van aan de Noordzee kust. Vooral in Noord-Holland (en deels Zuid).

 4. yoo vraagje: Is er iemand geïnteresseerd om een box te delen op Wijk aan Zee? Ik heb een optie voor een box waar tot 4 boards + wetsuits etc in passen maar deel deze graag. Kosten zijn 300 euro p/j in totaal. Ook kan er gedoucht worden enzo!

  Perfect om al je surfgear te stallen als je op de motor komt zoals ik!

  Mail: ykevdevries at gmail .com!

  Groetjes

 5. Voor de mensen die een beetje in een dip zitten vanwege weinig swell. Kwam er net achter dat Under an Artic Sky op netflix staat.
  Wordt een leuke zondag middag

 6. Kan heel hol lopen op de zandbank @ Lacanau. Niet in mei gesurft, but if you hit it, you hit it good.

 7. Nederland zonder dijken. #newspots @scheefdeoost #nolocalsallowed #nospotclaiming. 🏄🏼🏄🏼🌊👏👍

 8. Wij zitten goed in de duinen, wel met de bomschuit boodschappen doen in Utrecht aan zee. XD

 9. timboektoe.org/webcam geeft stream unavailable..

  was hier een fix voor, of issie nu gewoon echt offline?

 10. Anyway, de swell is er. Loopt steeds beter naar links in het spectrum. Ook voor het zuiden ziet het er voldoende hoog uit, maar op de wadden is het wel 2,5 x hoger dan in Zeeland.

 11. Het ziet er op de cam nog niet zo spectaculair uit, maar heb een oppas dus ga toch Wijk maar eens checken.

 12. Ziet er al beter uit. En denk dat er zo ook wel wat surfers op de cam te zien zullen zijn want het is lekker druk hier op de parkeerplaats van Wijk

 13. Ik ben vandaag een vin verloren tijdens het surfen bij Hoek van Holland. Type: FCS II MF Mick Fanning Medium. Gevonden? Mail even naar gevonden@myswell.nl en je maakt mijn dag nog beter!

 14. Goede 1.5 tot soms echt wel 2m noord Holland noord, lijn was niet al te best en beetje rommelig, maar geen stroming en zonnetje en lekker

 15. Scheef was top, veel meer hoogte dan ik dacht! Met hoogwater was het feestje wel een beetje voorbij..

 16. Wow… Dikke alertwaardige sessie, voor zolang het duurde. Ik ging er denk ik rond een uur of 13:30 in bij de 2e windmolen (waz) en het ging behoorlijk af. Met sideshore 4bft max en goeie hoge snelle golven wat verder buiten heb ik me zééér goed vermaakt on sup. Na hoog werd het wel snel minder liep nog wel maar veel minder duidelijk en klotseriger. Ben achteraf nog bij de pier wezen kijken.. komt nog een impressie 🙂

 17. Een van de beste sessies van deze winter gehad in Petten! Ongelofelijk mooie golven en geen stroming. genieten

 18. Om 14:00 erin gedoken op Wijk. Waar het zoals verwacht best druk was maar wat mij betreft te doen (in een weekend was het waarschijnlijk a-relaxed druk geweest). Vond het nog best taai om achterin te komen (beheersing van de duckdive basics was geen overbodige luxe) maar de moeite werd beloond. Hoogte idd prima, en niet te hol wat bij de take off een voordeel is voor een intemediate op een Baked Potato. Afwisseld dikke drops in close-outs en soms wat langere lekkere ritten down the line. Erg bevredigend.

  Merkte net als Dirbee dat zo rond 15:30 het goeie er wel van af was. Het werd klotseriger en ik zag ook ineens veel minder mensen nog golven pakken. Een lekkere laatste golf zat er met armen als spaghetti helaas niet meer in, maar buiten dat voor mij één van de lekkerste sessies van de afgelopen maanden. Om 16:15 eruit gegaan.

  Viel mij trouwens ook al op dat er bijzonder weinig stroming stond, terwijl ik altijd begrepen heb dat juist rond hoog de getijdestroming het sterkst is. Nu was de wind natuurlijk niet heel hard en grotendeels onshore, maar toch. Heb jij hier een verklaring voor Tobias (of iemand anders?)

 19. Nice sessie op Hoek gehad gisteren. Was tot 16.00 prima, daarna echt wel minder maar tot 17.00 nog golven kunnen rijden

 20. @Daniel, wat is de plek in P? Was er voor het laatst op 29dec, mooie golven, maar kon er maar niet de juiste positie vinden……

 21. De hele week tot 18:30 werken ben echt bang de week met de beste swell te missen deze winter ;(

 22. @Dre Dacht dat je sowieso niet meer in Petten moest zijn sinds deze surfspot ceremonieel ten grave is gedragen. Maar zo slecht is het er dus geworden door de versterking van de kustverdediging?

 23. @maarten
  In theorie is de stroming het sterkst wanneer de waterstand het snelst verandert, dus met midtij. Met hoog is er dus juist minder stroming, de richting van de getijdestroming keert dan om. Met opkomend stroomt het naar het noorden en met afgaand naar het zuiden. De praktijk is soms wat grilliger wegens traagheidseffecten, maar als vuistregel werkt bovenstaande uitleg prima.

 24. Vraagje over wetsuit dikte. Vanaf maart te doen met een goede 4/3 of is dat echt te optimistisch

 25. Ik trek zelf meestal pas in mei een 4/3 aan, en dan nog met cap, schoenen en handschoenen. Die kunnen richting het eind van de maand dan wel uit

 26. Rozen, rumbonen, en Stenaline, het is weer fijn om in HvH te zijn/
  16:00 18:00 lekkere setjes relaxte hoogte kuierde om het piertje heen. #mahalosign

 27. Waarom denk je dat? Dit weekend wel nog kansen op mooie surf, maar daarna valt het toch even stil lijkt me. In ieder geval hoop ik wel dat je gelijk hebt want na bijna 2 maand non stop studeren is de drang om te surfen ontzettend groot. Zeker na al die prachtige dagen die er de afgelopen periode al geweest zijn…

 28. @Maarten Had ik ook al eens vernomen, maar hoorde af en toe ook goede berichten (en alerts van Tobias). Dus geprobeerd….maar vond één en al stroming en diepe geulen. Dus benieuwd waar Daniel gelegen heeft….

 29. Tof filmpie nou snap ik dat je geen tijd had waarschuw volgende keer dat je gaat lijkt me gezellie

 30. Iemand een idee van of het zondag tem dinsdag ergens de moeite kan worden? Ik weet dat het misschien nog wat ver is om zeker van te zijn, maar heb eindelijk eens 3 daagjes verlof en zou zooo graag nog eens enkele golfjes riden na lange tijd 🙂 Tof filmpje trouwens Dirbee!

 31. Thanks all!!

  @Paul: doen we, ik was idd misschien een beetje te gehaast, sorry pik, maar ik wou nog lekker hoog meepakken en daarna voor de leftovers de drone even uilaten.
  En dat is gelukt…

 32. Echt fijn dat je aangeeft waar en hoelaat, als je later oud en wijs bent, kom je tot de conclusie een puike bijdrage geleverd te hebben aan de ondergang van vrije surfcultuur. Neem nog een ADHD pilletje

 33. Komen nu bijna elke week in Petten(aangezien we dichtbij wonen). Ik hoorde inderdaad dat het vroeger beter was! Maar daar is voor mij niet veel van te merken, maand januari wel 4-5 prachtige sessies gehad. Het enige nadeel is de stroming, maar je leert na een tijdje wel waneer die minder is met het getij. Waar lag jij er in de 29ste dec @dre

 34. Als je morgen vroeg bent moet je het maar even zeggen! Mijn wekker staat om 7 uur en gaan weer te water. STOKED

 35. Kak (rijkswaterstaat heeft onderhoud gedaan aan haar webpagina): Deze webservice voor waterdata is met de overgang naar het nieuwe webportaal https://waterinfo.rws.nl vervallen.

  … ik vond de oude tabel een stuk inzichtelijker 🙁