Nuttige surfweer info:

Surfweer Zaterdag 26 oktober 2019

81 reacties

 1. De trog/occlusie bij Texel geeft pas na zondag 12 uur UTC een toename van de golfhoogte op zee. Te laat voor de zuidelijke regio’s, maar ruim op tijd voor Z- en N-H :

 2. Met een longboard tegen de wind in..eindeloos op de neus staan!
  Met een fish wind mee..is snel gaan!

 3. had wel een rimpeltje verwacht met deze windrichting, maar het ziet er een stuk beter uit dan ik had verwacht. Helaas kan ik vandaag niet. Het is wachten tot maandag voordat ik weer tijd heb om een nat pak te halen.

 4. wat deed die dude met zijn waterscooter in wijk? (het) snapt zeker niet dat daar gasten aan surfen zijn….

 5. Hadden we hier maar een gast met een waterscooter, had vandaag behoorlijk gescheeld om op de derde bank te komen….

 6. Was genieten op de Noord! Met opkomend paar goeie beukers en namiddag zonnetje erbij. Op het ringbaardje na die weer eens iemand overdreven uitkaffert goeie sfeer ondanks drukte. Morgen weer!

 7. Mogen vaker mensen terecht worden gewezen als ze bijv weer is een hardtop huren en die laten schieten, indroppen of niet voor het witwater peddelen en dus de lijn vd surfer gaan liggen. Snap je niet wat je aan het doen bent ga dan aub naast de crowd liggen en oefenen net als in de rest vd wereld en hou je aan bovenstaande surfregels please

 8. Mensen overdreven uitkafferen is iets anders dan mensen terecht wijzen, goed lezen @ @stoke

  En als je niet iemand op een normale manier ergens op kan wijzen moet je verkassen ergens anders heen waar het lekker rustig is ipv de drukste surfspot van Nederland proberen elke kook uit te kafferen.

 9. Er is een verschil tussen “terecht wijzen” en “uitkafferen”…dat kan namelijk ook op een nette manier.
  Vaak zijn het mensen die het gewoon niet weten of doorhebben dat ze gevaarlijk bezig zijn (hoe logisch ook…

  Uitkafferen kan daarna ook nog, als ze er alsnog mee door gaan 😉

 10. Vandaag erg genoten met mijn surfplank. Sommige golven moeten wel 1,5 meter hoog geweest zijn. Dat weet ik zeker!

 11. Uitkafferen idd niet netjes tot op zekere hoogte en je weet niet eens precies wat er gebeurde. Ik ben altijd rustig. Totdat iemand zn board f laat schieten in een drukke lineup omdat je net begint maakt het dan niet uit een gat in je board pak of je hoofd. Gaat erom dat je je verantwoordelijkheid neemt als je het water in gaat al helemaal met een hardtop zonder kunde.
  Verzoek bij deze aan @tobias om het boekje van de hsa “Op weg” bovenaan te plaatsen hier staan alle surfregels en tips in aan heel surfend NL.

  http://www.hsa.nl/op-weg/

 12. heerlijke klesters met t vaste tij en vaste kliek op scheef. tij wind golven drukte maken het soms lastig voor de minder bedeelden om te weten hoe correct te handelen. naar mijn inziens heb ringbaard een voorbeeld functie die die weer aandeed naar de groms, thanks daarvoor! Making surfing great again….

 13. Super foto’s ,vooral die met die gast free fall…….kan me zo inleven hoe die zich voelt…..👍👍

 14. Zo ff kijken! Al weekje er niet in gelegen. Vandaag voor het eerst schoentjes aan? Of is dat nog niet nodig?

 15. Waaattt een vette sessie gisteren namiddag zeg!! Net terug uit (noord) Frankrijk, maar gisteren was wél hoger en krachtiger!

  @Henkie, schoentjes, ja absoluut. Ik snap sowieso niet dat er nu nog mensen in liggen zonder cap of zonder oordopjes met deze wind, is echt zo relax om te hebben.

 16. Petten was helaas niet alert waardig. Een klotsbak, van de golven was nauwelijks iets te maken. Volgende keer beter

 17. @Tobias, weet jij hoe zuid Marokko er volgende week uitziet wat betreft de surfvoorspellingen? Wind/golven? thnx

 18. Aan hoogte geen gebrek gehad in Zuid Holland!
  Het waren eerder de skills die het lieten afweten…
  Gelukkig waren de “NL-pro’s” er ook om even te laten zien hoe het moet.
  Mooie dikke schouder- tot hoofdhoge bakken.
  Verre van clean, maar meer lijn dan ik had verwacht.
  sweet!

 19. @Maarten en Coos…wat een mooie picas..holy moley.mooie dag was het om fotos te maken.keep it up!
  Muchos Graçias

 20. Aardige bakken, maar helaas ook stevige bries.
  Voor de SUP hard werken, met longboard waarschijnlijk minder last van. Door de klots waren de ritten ook vaak korter dan gewenst, take off-plof! 🙂
  Werd rond 16u beter.

 21. Lekker hoor, het blijft nog de hele dag doorswellen. En zelfs morgen is het nog niet helemaal flat.

 22. Wijk was geweldig net van 14-16u!! Zelfs nog in een barreltje, maar die at me op. Mooie cleane wanden en vooral fijne lefthanders. En zon & offshore, heerlijk, heerlijk.

 23. H.E.E.R.L.IJ.K
  Van 16-1730 was super lekker!
  mooie wandjes van soms anderhalve meter hoog die traag richting het strand rolden wachtend op gelukkige surfers om ze te berijden

 24. Allemachtig, wat werd het sick snel stijl en hol en redelijk krachtig op scheef. Weet iemand hoe dat komt? Hoogwater?

 25. Ok, hier spreekt een domme jongen, die het nodig vond om zijn GPS horloge op het dak van zijn auto te laten liggen na een surfsessie. Mocht iemand in Bergen aan Zee een garmin klokje vinden, zou ik het waarderen als je me een belletje geeft. 0615668731.

  Oh, en de surf viel ook nog tegen 🙂

 26. aiaiai en daar zat ik dan de hele dag op kantoor tussen de vergaderingen door naar de webcam te staren. mijn collega’s vroegen zich vast af of het wel goed met me ging toen ik een traantje weg moest pinken omdat ik niet mee kon genieten van al dat moois.

 27. is het morgen nog de moeite waard om eventueel naar ter heijde te gaan vanaf 11 uur? of welke spots zouden evt beter werken?

 28. Mooie plaatjes weer van Ed.
  Ik ging er bij Wijk (molens) iets te vroeg in, was nog slap en klein. Werd beter met het tij, maar toen had ik het meeste van m’n kruit al verschoten.
  Veel korte ritjes, vooral langere lefty’s, paar memorabele 🙂

 29. Toch blij dat ik niet vanochtend om 07:00 op het strand stond te blauwbekken. Praktisch flat.

 30. Als ik die foto’s zie van ed realiseer ik me pas hoe ruk die zandbanken/tij bij Scheveningen is. Zelfde hoogte en kracht maar stuk holler en shorebreak achtig. Ik hoop dat die opspuiting voor wat mooie surf zorgt, fingers crossed.

 31. Ben ik nu gek. Of loopt er nog swell op de A12 F16 J6 K13???? Nog de moeite met vloed op de lange plank?

 32. Hoe ziet het eruit voor donderdag vanaf een uurtje of 12? Wat te verwachten met een longboard bij wijk of Zandvoort?

 33. @Ed ziet er weer super uit, mooie lijnen!

  @strakke platen: haha… ja

  Hier nog wat van Scheef, lijkt meer een speeltuin in verhouding, ach ja als je maar lol hebt.

 34. zolang het niet stormt en er een een beetje beweging in de zee zit is het toch goed voor beginners toch, dus gewoon gaan als het niet stormt