Nuttige surfweer info:

Surfweer Zaterdag 24 november 2018

83 reacties

 1. De twee lagedrukgebieden die ons het komende weekend/maandag de surf gaan geven. Dit kaartje is van vrijdag waarop een storm met 6m hoge golven te zien is boven Noorwegen. Hiervan komt in de regel 2,5 dag later bij ons een swell van 0,6m met een hoge periode (veel energie).

  Daarnaast trekt het laag op de oceaan dit weekend weer terug het Europese vaste land op en diept een klein beetje uit met als gevolg een harde noordoosten wind boven de wadden en golven van 2,5m hoog bij 6/7 seconde periode uit deze zelfde noordoostelijke richting.

 2. Dus betere golven in NL dan Normandië? Haha! Morgen beslissen of ik een roadtrip ga maken dus ik ben benieuwd.

 3. Ja zag het net ook, ben benieuwd hoe ver de verwachting van tobias van die MSW ligt.
  Heb meer vertrouwen in Tobias though, that man knows his shit!

 4. Dat zal wel meevallen. Meer dan genoeg swell op de exposed beaches van Portugal en Frankrijk. Alleen dat laagje met kern boven Poitiers geeft onshore in het zuiden.
  Wel offshore in Bretagne noord en Normandie, alleen daar komt pas wo/do weer genoeg swell samen met de Zuiderstorm. Niet zo heel gunstig dus.

  Portugal zal vandaag nog zuid offshore zijn en op een aantal plekken 1,5 golven. Niet heel clean ondanks de offshore. Ook zondag valt het nog mee wat betreft de windkansen, maar maandag draait het overal naar noordwest / aanlandig met nieuwe swell (dus dan alleen cleane surf aan de zuidkant van schiereilanden / bretagne.

 5. Terug naar eigen land.

  Die wind uit noordoost komt zondag wel wat laat op gang.. dus hopelijk gaat dat nog wat geven voor donker met hoog.

  Swell van ver is nog niet op de boeien. Kan nog komen, alleen zal heel klein zijn.

  Zet mijn opties op maandag, want dan komt de swell van de wind op zondag bij Denemarken beter binnen. Helaas voor N-H niet veel soeps. Daar is het wachten tot woensdag/donderdag de zuid-fohn de swell aan gaat blazen!

 6. Zondag 10:00 golven bij J6 platform – nog een heel eind te gaan. Dus dat wordt te laat voor mij.

 7. hmmm, dat schiet niet op inderdaad.
  Verre swell is ook wel erg klein met 40-60 cm op die diepte in de Noordzee.
  En de windswell lijkt nog niet echt over de 5 s (200 mhz) heen te komen, dus daar valt vandaag ook nog weinig van te verwachten.

  Morgen nieuwe ronde, betere kansen.

 8. Was wel even lekker in de branding van vier tot vijf
  Lage periode en lekker kunnen oefenen op starts 😉

 9. Wat wordt morgen de beste tijd om het water in te gaan,Genoeg size voor laag – mid? Thanks in advance!

 10. Om 6:30 snel afnemende golfhoogte (93-89cm) bij halftij. Tegen de tijd dat ik er zou kunnen zijn, zou het wel eens wat klein kunnen zijn ( laagtij) . Bovendien regen en 15-17knopen uit oost. Dus thuis blijven voor mij. Spijtig

 11. Zit weer een toename in boven de wadden, wat uiteindelijk zal resulteren in meer golven dan er nu op de webcams en metingen van dichtbij is te zien.

 12. ja die toename had ik niet verwacht om 7u.
  Maar had het leuk geweest met regen, windje (14-16knopen) en 5*C?

 13. Ja. Nat word je toch. Offshore wind. 5*C is peanuts als je neopreen op orde is. Gaan als ze staan.

 14. @eddyc: bij regen (plus 15knopen) koel je wel meer af op een SUP – en anderhalf uur heen rijden voor onzekere golfhoogte maakt het minder interessant.

 15. Domburg viel tegen qua hoogte vanmiddag. Wel lekker na een lange periode ni gesurft te hebben en totaal niet koud ook!

 16. Mooie film!!

  En ja hoor, de wind is weer gedraaid naar zuid voor donderdag.
  Wordt hem net niet voor de zuid regio, mark my words…

 17. Wil iemand de kennis delen over welk tij je Noordwijk en omgeving surft met de zuiden wind die komende dagen komt.

 18. Zuidzuidoost zelfs om 13u donderdag-middag.. dan gaat het hem in het noorden ook niet echt worden (muv paar spots).

 19. Leuke film! We zijn jullie nog bij @Gwendrez tegen gekomen… Camper volgeladen met kinderen 😉 Wat een mooie golven die avond (mooie week overigens) en die prachtige lucht..

 20. Zondag is nog ver weg.
  Laatste kaarten geven windstill weer en hele kleine golven. Op zich geen verkeerd scenario voor wie ’t longboard surft!

  Maar goed, kan ook zo weer omslaan.

 21. Wind lijkt idd na 15:30 vanuit Zeeland als eerste meer zzw te worden ipv zuid/zzo.
  Dat zou niet verkeerd zijn, want het waait hard genoeg!

 22. Eerste meetpunt is meer dan 100km op zee daar zijn de golven maar dan richting engeland duh !!!!

 23. Paar aardige dagen gehad dit najaar, maar lijkt wel een van de meest flatte najaren zolang ik me kan herinneren. Geen lekkere dikke W stormen enzo. Vorig voorjaar ook heel veel oosten stormen.

  Is het toeval, of is het klimaatysteem aan het veranderen?

 24. Een vriendin van mij die wereldwijd stormen bestudeerd (heeft een PhD daar in) vertelde dat er juist meer echte stormen in Europa komen. Ze vertelde dat ze vaker en heftiger worden, dus dat zou positief moeten zijn voor de surf haha. Hopen dat het nog komt dit najaar.

 25. Klopt, maar als die stormen allemaal zuidelijker overtrekken (Portugal en Italië dit najaar bijvoorbeeld) en niet over de Noordzee met de bekende ZW-er en NW-er of Noorse zee voor lange fetch N-swell, dan profiteert de Noordzeesurfer zeker niet van deze verandering.

  Ik ben ook nog niet overtuigd door de NO-ers. Cleane golven, dat wel, maar hoogte en push vind ik vaak tegenvallen.

 26. wijk richting 1ste molen tussen 10.00 en 12.00 , mooie longboard lijntjes met lange ritten prima vermaakt met 3 mensen erin

 27. Scheef tegen donker nog best geinig. Harde offshore met dikke spray en behoorlijk lange lijnen. Wel lang wachten op de sets en de hoogte ontbrak helaas. Goed vermaakt, dat wel!

 28. Yes! Zou leuk zijn om te linken. Was je van plan zaterdag of zondag te gaan? Stuur me anders een berichtje op 0487210649

 29. @Mark: zag jullie liggen, twijfelde, maar vond het te hard waaien voor sup. Heerlijk vermaakt op de windsurfer. Mooie lijnen!!

 30. Hello iedereen

  Iemand places to stay en must do surfspots voor Lanzarote en fuerteventura?

  Gracias!

 31. Kun je in Nederland in de zomermaanden wanneer de zeetemperatuur 18-22 graden (juli/augustus/september) met een chest zip high end 2mm shorty die GBS gestikt is vooruit komen? Eventueel met 4mm wetsuit sokken tegen koude voeten.

  Of is dit gekkenwerk en moet je er na een 30-60min al uit?

 32. Haha door die smiley op het einde weet ik nou niet of dit sarcastisch is. Moet gewoon kunnen dus? Iemand hier dat wel eens gedaan?

 33. Was net lekker bij wijk tussen bunker en pier met mooie lijnen. Met 5/3 mm schoentjes, cap en handschoenen goed te doen.

 34. Ja hoor..de dames ook met bikini..zelf meestal 2-3 mm aan maar met zon echt te warm dan in de zomer.

 35. @teletubby
  Probeer in te schatten of die shorty een miskoop zou zijn. Ik vertrek voor 3 maanden naar Australië wanneer het daar winter is. Op het moment surf ik in een 5/4 maar kan een goede deal (50,-) krijgen op een nieuwe 2/2 high end gbs sealed shorty, vraag me alleen af hoever ik daarmee kom in als ik terug ben in NL en het te warm is voor de 5/4
  Jij misschien enige input?

 36. Ik heb een paar maanden in m’n 2/2 aggrolite gesurfd, die heeft wel lange mouwen maar heb het er uit nooit koud mee gehad.

 37. @Max Homegrown/Casa hilda Fuerteventura. En voor Lanzarote Surfschool Lanzarote/Famara appartments

 38. @Max

  Northshore fuerteventura, Harbour wall, Glass beach afhankelijk van de wind.

 39. Dinsdag lijkt een goede dag te worden met N swell en een lage drukkern boven NL met O wind..

 40. Gisteren offshore wind en mooie cleane krachtige golven (klein tot middelmatig) in Wissant. Super !

 41. @shorty..ik zou voor full dun pak gaan voor Australie. Heb mijn 2-3 mm ook in Morocco gebruikt. Betere bescherming tegen kwallen en zon.

 42. Hoi allemaal🙃
  Ik ben al een tijdje op zoek naar een stalling voor mij longboard in Wijk aan zee. Helaas is alles verhuurd. Is er misschien iemand die zijn plekje (tijdelijk) niet gebruikt en die aan mij zou willen onderverhuren? Stuur mij dan een berichtje op hannah.garcia@hotmail.com

 43. Ik kan maar een dag kiezen om te gaan. Morgen of dinsdag, voor welke dag is het meest gunstige voorspelling voor Scheveningen denken jullie?

 44. Maandag nacht: NNW wind wat golven zal genereren. Dinsdag afnemende wind. Vooral weinig wind op Domburg na 12u.