Nuttige surfweer info:

Surfweer Zaterdag 24 januari 2015

90 reacties

 1. Hoi allemaal, heeft er iemand ervaring met surfen in Taghazout (Marokko) in maart? Zijn de spots daar te voet bereikbaar of is een auto huren nodig? En zijn er bepaalde spots aan te raden voor beginnende/ gemiddelde (3jaar surf) ervaring? Alvast heel erg bedankt voor de tips!!!

 2. Auto huren is zeker aan te raden. Kan je ook nog mooi uitwijken naar imsouane en tamri ten noorden van tagazoute of naar beneden sidi ifni. Pak sidi ifni dan wel op het laatst mee, want hier heb je de grootste kans om ziek te worden van het zeewater. Niet altijd even fris zeg maar. Pas op voor overstekende schapen, ezels en kamelen in het donker 🙂

 3. De strand opspuiting is tot heden nog niet de zee zelf in gegaan. Tot nu toe hebben ze alleen het strand verhoogd. Ik ben benieuwd of ze nog wat leuke surfbare ontwikkelingen voor ons creëren.

 4. Leuk die aankondiging van de “eerste” surfwedstrijd van het jaar, maar hoe zit dat met de New Year’s surfwedstrijd in Zandvoort? Is dat zo’n slechte wedstrijd dat deze niet meetelt?

 5. O ja, dat was ook al in dit jaar! De enige wedstrijd ook die niet met een wachtraam werkt waardoor ik er ook niet actief bij betrokken ben. Voor alle andere wedstrijden help ik mee met het maken van de call. Hier nog een mooi filmpje van deze dag en wat een geluk dat er zulke golven stonden!

 6. Lekker filmpje Tim.
  Ik herken Beliche….uiterste (zuid-west) puntje dus.
  Wel een stuk vriendelijker dan toen ik er was…….

 7. Mooi om te zien Tim! Ik hoop ook snel weer is een sagres te zijn. Mareta heb ik nog nooit zo hoog gezien lijkt me geweldig.

 8. Nu is het bepaald niet meer secret en staan de hippies rij aan rij in afgeragde duitse busjes. Zag dat de spot zelfs in de footprint surf guide staat….wel lekker surfen daar.

 9. stond een gast te filmen op het havenhoofd scheef noord, fixe camera, iemand enig idee waarvoor?

 10. ow & die eerste link, die nu een vraagteken geeft (in ieder geval in mijn browser) is van de meetadviesdienst ‘dynamisch’ ‘forecast waarbij je in de eerst volgende 24 uur de verwachte wind en golven kon zien.

  www . meetadviesdienst.nl / dynamisch / forecast / image / wigo_12 . jpg
  (hier even uit elkaar getrokken zodat je m kan zien)

 11. Swell valt wel wat tegen met slechts 107cm op de K13 boei. Wel een lichte stijging te zien op de spectra https://surfweer.nl/spectra/ , ook op de boeien daar ten noorden van. Maar even afwachten en hopen dat het tij nog op tijd kan keren voor het donker.

 12. Lagen trouwens op sommige plekken wel stukjes ‘stook olie’ in het water, een paar ranzige kleverige bruine vlekken op mijn board en wetsuit.

  Kreeg tip van een andere surfer: haal het er af met olijf olie… Werkte! 🙂 Bedankt!

 13. Wijk 10:00 – 12:00 (naast de pier)
  Op de cam zag het er ruk uit maar ik ben toch ff gegaan… En dat bleek een goede beslissing! Was wel moeilijk om er doorheen te komen, maar eenmaal achter was t clean en kwamen soms flinke bakken aanzetten. Man man man…
  Stoked als een zeehond!

 14. Veel olie
  op Scheveningen noord. In het water een oliestank en olie onder mijn schoentjes van het strand.

 15. Iemand een idee of de swell sterk genoeg is om net voor hoogtij te shortboarden in domburg? dank voor feedback

 16. Scheveningen noord was best okee alleen had k ook last van olie/teer. mijn pak zit er onder.. Heeft iemand tips om dit te verwijderen?

 17. Olijfolie lijkt me een goed idee, misschie daarna wat groene/zachte zeep.
  Al de tweede keer deze maand dat er veel olie drijft op de noord… stokedolie, ja..
  Wel goor, en slecht voor ogen oren enz..

 18. jezus wat was wijk kut shortboarden deze middag! wel een paar longboarders echt lekker zien gaan. zou ook wel zo`n vliegdekschip willen voor in nederland. ben helamaal klaar met het shortboarden hier op die slappe bakken.

 19. Wijk was best ok. Wil degene die z’n hond (boxer) op het strand laat tijdens het surfen de volgende keer z’n hond thuis laten of in de auto. Dat beest ging kapot van de kou. Niet zo tof en best aso…

 20. Scheveningen maar niet bij de haven gegaan ivm de olie die altijd die hoek indrijft bij nw wind en swell. Super lekkere 2,5uur sessie gehad, gewoon op shortboard. Uitschieters schouderhoog, nietwaar Jeroen?

 21. Beste surfers,

  Ik ben 25 januari een blauw/grijze sporttas met surfsKleding en een gopro verloren in het gebied tussen bergen aan zee en Oudorp. Als iemand de tas heeft gevonden, ik ben te bereiken via K.bommer@kpnplanet.nl. Alvast bedankt!

 22. @Atch,

  ik snap daar ook geen hond van.. Zal ook niet de eerste keer zijn dat er op die manier een hond wordt meegenomen 🙁

 23. @ Bergen aan Zee, goed lezen is belangrijk! Dacht tussen Bergen aan Zee en ouddorp, wat een betrekkelijk groot gebied is. Zie nu dat het Oudorp is. Is iets logischer. Succes hoop dat de eerlijke vinder hem terugbrengt.

 24. Wijk met opkomend was te gek op de langplank.
  Lange ritten met redelijk wat lijn. En iedereen kwam aan de beurt.

 25. Is er wel gewoon te surfen op de noord momenteel en komende dagen? Komt weer een mooi feestje aan voor windsurfers as woensdag XD

 26. Wijk was Gooooood gister!

  Wat een Feest hoger dan 1 1/2 meter zeker!

  Geweldig met doodtij de achterste bank te kunnen surfen op Wijkiki! Heel apart zo ver op zee!

  Iedereen verspreid over een breed gebied en Relaxte sfeer!

  Stoked!

 27. zou het nog iets worden vandaag of wordt het morgen? de cams zien er niet echt goed uit iemand eyeball wijk?

 28. Ik vrees van niet. Gaat pas tegen einde middag waaien. Dan zal snel de hoogte toenemen maar rommelig is het dan ook. Morgen is de dag, Mark!

 29. Wijk 13:45-16:00 – was inderdaad aardig voor met de lange plank (’t worden er wel steeds meer trouwens).
  Anyway, ’t was niet zo mooi als afgelopen week(end) maar goed genoeg om weer even vooruit te kunnen.

 30. @Anonymous: yup (tenzij er tijdens mijn sessie nog een andere look-a-like-dog was:)

 31. ha dank @tobias morge dus
  en wat een tof filmpje van oscar leuk om hem weer eens te zien met mr jansen jr

 32. Ha Tobias,
  zend je vandaag nog een sms uit? Dan weet ik ongeveer hoe laat ik vrij moet vragen 😉
  Keep up the goodwork. Je bent me steun en toeverlaat op het gebied van voorspellingen! thanks daarvoor

 33. Uiteraard, zoals iedere dag. Heb je hem gisteren niet ontvangen?
  Beste tijden voor morgen zullen vooral heel vroeg zijn of pas helemaal aan het einde van de middag. Of vraag je het niet voor morgen? Woensdag ligt de situatie precies andersom, dan juist best midden op de middag.

 34. Dat is vreemd. Stuur even een mailtje naar surfweer @ gmail.com, dan kan ik even kijken wat er fout gaat. Een sms of app terug naar het nummer waar ze vandaan komen mag ook.
  thanks

 35. @singlefin; heb zelf ook een hond en dacht aan mr. Jansen te zien dat het best koud was voor hem. Just saying…

 36. @Atch: Ik denk ook wel dat ie ’t op dat moment koud had… ik denk/hoop dat dat beesie net zo stoked is in de koude branding met het najagen van meeuwen en andere honden en dat ie de kou in de auto naar huis alweer vergeten is (net zoals wij wanneer we onze vingers en tenen na een goede wintersessie weer voelen;).
  Ik wilde ff aangeven dat deze hond dit gewend is… of zoals z’n baas zegt: “Waar ik ga, daar gaat hij.”. Maar enough said, ik ben blij te lezen dat er goed op dieren gelet wordt!