Nuttige surfweer info:

Surfweer Zaterdag 23 april 2022

133 reacties

 1. Nee, probeer in 2023 weer is. Strand is dicht. Werkzaamheden gaan vaak in het weekend ook door.

  De weg naar P5/P6 is afgesloten, vanaf P1 is het zo’n 6km wandelen over verboden gebied.
  Tussen P3-P5 staan er meerdere graafmachines en bulldozers zand op te graven die ze dumpen nabij de opstelplaatsen van de windmolens. Daar tussen wandelen is vragen om problemen.

 2. Hvh was prima gisteravond. Tot uurtje of 7 het mooiste. Daarna drukker en iets minder clean en hol.

 3. Wijk was heerlijk gister. Mooie cleane lintjes en niet al te druk. Later wel veel stroming.

 4. Hebben er mensen ervaring in de regio Les sables d’olonne? Welke stranden werken er goed? Ik ga volgende week die richting op!

  B.v.d!

 5. Ik ben nu in Les Sables. Camping Dunes Les Sables, plaats F01 kiezen met zeezicht, je kijkt dan uit op de surfspot van Aubraille, deze loopt alleen met laag vaak mooi. Met veel Swell breekt het op het rif met hoog mooi, maar dan moet je goed kunnen surfen om niet op het rif te belanden. De beachbreak is met hoog shoredump met hele vervelende backwash. Zelfde geld voor iets meer zuid bij Sauveterre, al breekt het daar bij mid vaak ook nog mooi. Nog verder noord bij La Dune vooral bij Mid mooie longboardgolven.
  In de baaij van Les Sables is rolt het met alle getijden ok maar het mooiste uurtje voor hoog en afgaand naar mid. Grote voordeel hier is de beschutting tegen de Noord en Noord-West wind, gisteren overal grote rommelbak met 25 km/uur aanlandig maar in les Sables zelf mooie lange cleane rollers van borsthoog. Verder de stad uit altijd hoger maar dan wel beetje oppassen met de rotsen die links en rechts verspreid liggen.
  Grtz Hans

 6. Baaij van Les Sables rolt altijd ok, hoe meer richting zuid hoe hoger maar pas dan op voor de rotsen. Mooiste uurtje voor hoog tot afgaand naar mid. Ik sta nu op camping Dunes Les Sables en kijk vanuit caravan op de spot van Aubraille(zie foto uit caravan genomen). Hier breekt t met laag het mooiste, met hoog closeout op t strand en vervelende backwash. Sauveterre is ook mooi met laag, verder Noord La Dune prachtig longboarden met midtij.

 7. plage des Mouettes bij Saint Jean-de-monts…. leuke beachbreak

  La sauzaie (Bretignolles sur mer) voor de meer gevorderde surfer op een rotspartij, mid tot hoogwater vereist breekt altijd iets mooier dan de rest.

  Les dunes, la sauveterre mooie beaches niet bij hoog, dan backwash en shorebreak

  Plage de la mine (Jard sur mer) is ook heel mooi even zoeken op google maps een mooie golf die nooit barrelt maar lekker open faces geeft een mooi naar links kruimelt (eventje wandelen maar de moeite waard)

  een beetje meer naar Zuiden heb je Les Conches (Bud Bud) goed tijdens mid naar hoog en hoog naar mid. daar breekt het dan het best op een lange beachbreak zonder rotsen of iets dergelijks, wel iets kleiner dan la Sauveterre of Les Dunes maar wel lekker als de wind uit noord tot noordoost komt…. de swell is daar bijna altijd pal uit westen….

 8. Swell begint nu binnen te druppelen op de boeien, zal wel net te laat zijn voor vanavond.

  Zo zonde dat bijna alle data offline is. Raar ook dat een (semi) overheidsinstelling zulke dingen niet goed kan regelen.

 9. Ik ben een paar apps kwijt die ik gebruikte om zelf surfvoorspelling te maken. Een er van was een app waar je die swell hoogte kon zien langs de kustlijn. Een Scandinavische app met 3 letters dacht ik. Wie kan me helpen 🙂

 10. Ik heb vandaag op scheef zuid mijn donkergroene FCS 2 toolless single vin verloren… mocht die gevonden zijn: Nul Zes 149946 Twee Vier!

  Serieus de 2e dit jaar al. Deze tijdens een scherpe turn.
  De vorige heb ik het idee dat de leash er omheen zat tijdens het vallen van een nose ride en zo die vin los trok.

 11. Zet ze ook gewoon vast met een schroefje. Kost je drie euro om voor elke vin een schroefje te kopen en dan vliegen ze er nooit uit. Is toch een betere investering dan om de zoveel tijd voor 100 euro een nieuwe set te moeten kopen.

 12. skateboard, snowboard, wakeboard, kiteboard of wind/surfboard kan allemaal he in frankrijk 🙂 en frank heeft een hele lange kustlijn, maar dat je hier deze vraag steld… zou ik m lekker thuis laten ;-P

 13. Steld.. ?!?
  Jij kan beter wél je lessen volgen ipv te skippen voor golfjes. En dan heb ik het nog niet eens over je zinsopbouw 😞

 14. Mijn advies is ook om steeds FCSII vinnen met een schroefje vast te zetten, nadat ik ook eens een FCSII vin kwijt speelde door er gewoon met m’n voet tegen te stoten.

  Bespaart je alvast een hoop geld als je een vin kwijt speelt en beter voor onze zee.

 15. Valt er morgen nog wat te surfen?
  Ik kon deze week echt niet weg van mijn werk, waar ik heel hard van baalde.
  Graag hoor ik jullie ongezouten mening betreffend jullie surf prognoses.

 16. Als het goed is morgen begin van de avond de eerste boeimeting, dinsdagavond druppelt dat dan binnen aan de kust en woensdag een mooie dag totdat de thermiek erin komt.

 17. En nu weer allemaal hyper worden op een aankomende 2 tot 3ft…🙈

  Begrijp me niet verkeerd, het is beter dan flatness, maar waar blijven de betere golven (lees 5ft+)

 18. Hallo allemaal,

  Ik ben momenteel bezig met mijn afstudeerscriptie. Hierbij doe ik onderzoek voor bedrijf X om surftvakanties aan te bieden in Portugal en/of Spanje.

  Ik ben op zoek naar een van de volgende personen:
  – surf instructeur
  – oceanoloog
  – iemand die veel weet over surfen in Spanje en/of Portugal
  – Iemand die veel weet over klimaat en golven

  Weet iemand wie ik hiervoor kan benaderen? (:

  Nina

 19. Niet iedereen is een pro zoals jij die alleen uit z’n bed komt voor 5ft+ 😉

 20. Ik kom ook liever voor +5ft mijn bed uit hoor 😅 Maar het valt wel iets tegen, het voorjaar 2022

 21. Ik kan me geen slechtere winter/voorjaarsperiode herinneren dan de afgelopen 3 maanden qua golven en ik draai al heel wat jaartjes mee.

  Het weer is de laatste tijd wel lekker, dat dan weer wel!

 22. “Valt wel iets tegen” lijkt me een behoorlijk understatement. Het is echt huilen met de pet op de afgelopen maanden.

 23. Eyy, wie weet wat morgen het beste moment word in Noordwijk om wat lijntjes te scoren? Thanxx alvast!!

 24. Hoi @woensdag mij lijkt first light het beste vanaf 0530… correct me of im wrong.

 25. Morgenochtend een sessie van 2 uur kan al wel in een 4/3 toch, inclusief boots en gloves? Heb het niet snel koud.

 26. @voorjaar en Jelle, echt he…

  @BLYBY, voor een echte pro is alles langer dan 3 dagen geleden al vergeten en alles 3 dagen verder duurt veel te lang, dat nog naast dat alles kleiner dan 5ft eigenlijk te klein is 😉

 27. Er begint beweging te komen, enjoy the nuggets 🤙🏻

 28. Iemand een idee wat Ameland morgen doet? Zit een weekje op het eiland. Alvast bedankt 😃

 29. Noordwijk was helemaal niks vanavond en de banken liggen er ook behoorlijk slecht.. Zit er morgenochtend wat meer sjeu in de golven Tobias?

 30. Geen idee, nog nooit gesurft daar, maar de eilanden lijken me mooie surfcondities te gaan krijgen. Als je er toch zit zou ik gewoon gaan kijken, zo groot is het eiland niet

 31. Heel herkenbaar.
  Maand april was grotendeels wind uit oostelijke richting. Dat helpt niet echt mee, wat betreft golven aan de (NH) kust.
  Daarvoor hebben we ook een paar keer dikke storm gehad. Dat was qua kracht en richting ook niet de prettigste, maar golfhoogte was er wel.
  De paar keer dat de forecast veelbelovend was viel het me tegen. Of kon ik niet op het moment supreme.
  In december nieuw boardje gekocht. Dat heb ik pas 1x gepakt.

 32. Beetje te klein opnieuw overal deze morgen aan de Noordzeekust…

 33. Zou er vanmiddag nog iets binnen komen in het Zuiden? Waarschijnlijk niet hè als nu al overal zo klein is…

 34. Toch even hoopvol vanmorgen vroeg naar het strand gelopen om te checken….ai het is niet veel. Misschien met laag nog kleine break op de tweede bank.

 35. Vanmorgen vroeg m’n nest uit, naar strand en direct weer omgedraaid. Inmiddels op kantoor, is het tij weer prima en komt het weer binnen… It is what it issssss

 36. Hier was en het een heerlijke ochtend Surf hoor, mooie golven, mooie zonsopkomst!

 37. Aan degene die ik op de rotonde bij de noord tegenkwam met longboard op de fiets (denk torq don?). Je liet je petje vallen! Ik kon je niet meer inhalen (was degene op de fiets met de hond) om hem terug te geven. Hopelijk lees je het hier zodat ik hem terug kan geven. Je kunt me een berichtje sturen op 0639312339 om hem op te halen 🙂

 38. Soms lang wachten, koude poten, wel lekker zonnetje, en af en toe een surfbaar wandje op Bloemendaal. Prima wakker worden, niet meer en niet minder.

 39. Loopt er morgenochtend tussen 9 en 11 nog wat surfbaars bij Scheveningen? Windguru geeft nog 0,4m swell, dat kan alle kanten op…

 40. Een prachtig dagje op scheef..
  Klein maar zeeer fijn.
  Winterpak kan weer terug in de kast

 41. En dan te bedenken dat ik nog twijfelde…wat een heerlijke sessie! Ondanks dat ik noodgedwongen op slechtste moment ging wat tij betreft, tussen 8-10. Niet hoog, wel clean en veel.

 42. Heb rond 15:00 een leash gevonden op de parkeerplaats bij het duinpad, Mocht je hem missen laat even je nummer achter.

 43. Top dat de zuiderlingen wel een golfje hadden, hier in het noorden ging het net niet. Grens beetje ten zuiden van Noordwijk denk ik?

 44. @NH Die grens lag daarboven hoor! Bizar dat zoveel mensen naast de pot hebben gepiest vanmorgen…

 45. Vanmorgen was Texel aan met ruime meter glasgolven. Spot on waarvoor dank!

 46. Is er morgen ochtend met sunrise wat surfbaars in de buurt van Egmond aan Zee? Forecast ziet er niet al te best uit

 47. 5-5-22 Skins handschoen mt M verloren bij Wijk aan Zee (surfpad) rond 1900.
  Iemand wat gezien? Stuur een whatsapp naar 0619440544

 48. Was nog erg fijn longboarden op de noord tot donker! Windstil en mooie zonsondergang. Best kans dat morgenochtend ook nog wat loopt…

 49. eilanden liepen knap, anderhalf meter sets met offshore windje.
  met bijna hoog water kwamen de sets lekker door, met lager water lekkere holle bakkies.

 50. Van 1,5m gisteren naar 15cm vandaag, maar we hebben genoten. Op naar de volgende!

 51. Als t een dikke zwarte C* leash is dan is ie misschien van mij.. ik was daar gisteren en ik mis m…thnx

 52. Op de wadden, op de metingen en op een enkele set met laagwater in de middag.

  Komt voor dit weekend weer wat aan, fijn maar (nog) klein..er:

 53. Ik denk dat dat hem is (met geel volgens mij). Hij ligt in uitgeest. Als je je nummer achterlaat app ik👍🏼

 54. Goedemiddag Tobias.

  Waarvoor hoogte kunnen we zondagochtend verwachten denkje? En welke regio beter noord/Zuid Holland of Zeeland?

  Greetz.

 55. Klein, kleiner dan woensdag in ieder geval.
  In de middag wind, dus beter in het noorden met iets eerder de swell en wat langer hoogwater nog.

 56. Ik wil weten waar de vin pluggen erin gaan, de afstanden van alles. Thanks

 57. O jeej. Voor het eerst het winterseizoen overgeslagen! :O maar het begint wel echt te jeuken.

  Waar staan we met de watertemp / wetsuitdikte mensen?!

 58. Lekker

  Vanmiddag 1,5u in het water en totaal niet koud. Goede 4/3mm met 3mm schoentjes en hoge zonstand. Hand iig niet meer nodig, schoen in de middag eigenlijk ook niet.

 59. heeft iemand een linkje met recente info wanneer er wat surfcontests zijn in nl? ik wil graag met mn watercamera het water in om wat beelden te schieten.

  hsa heeft data van 2019, dat ga ik niet meer redden helaas.

 60. Zou het morgen of overmorgen bij opkomend in ochtend wat zijn bij Domburg? o.a. Ivm zuidwesten wind morgen twijfels.
  Ja met de Goedegolven cursus van Tobias ben ik bezig (wat overigens erg leuk en boeiend is) en ik weet dat je het beste zelf op de bonnefooi kan gaan. Toch hier weer deze vraag.

 61. Begint heel langzaam wat beweging in te komen, maar met deze richting en frequentie heb je daar nog helemaal niets aan.

 62. nog aardig hoogte in ZH, had ik niet verwacht. in kop NH vergelijkbare hoogte op sets in de vroege ochtend.

 63. Dat is echt K****.
  Ik ben sowieso van mening dat een groot deel van de vervuiling bij de industrie (breedste zin van het woord) ligt.
  Al kunnen wij als consumenten vegetarisch eten, niet meer met de auto naar het werk gaan en meer lokaal inkopen, het nog geen echt zoden aan de dijk zet.

  Ik ben benieuwd hoe de ongenoegen van inwoners kan worden uitgedragen.

 64. Weer mooi voorbeeld hoe ogenschijnlijk mooie en legale oplossingen helemaal geen oplossing zijn. Als de maatschappelijke- en vervuilingskosten zouden worden toegerekend werd veel meer lokaal geproduceerd en veel minder ‘geconsumeerd’.

  Als de vervuiling door vermenging in de haven al niet meetbaar is, dan is daarbuiten waarschijnlijk helemaal niets meetbaar (laat staan te koppelen aan gezondheidsschade bij surfers) en kan je ook alleen maar constateren dat waarden anders zijn dan in het verleden.

 65. Hoe schoon denk je dat surfen is? 0.2 ton uitstoot CO2 per board, die vervolgens weer vanuit china deze kant opkomen. Boards zijn niet te hergebruiken, productie wordt geschat op 750 000 boards wereldwijd per jaar… Om nog maar te zwijgen over wetsuits… We doen er allemaal aan mee.

 66. Ik heb gisteren er rond het middag uur in gelegen met een nieuwe 4/3, schoentjes en geen handschoentjes. Had er de hele middag in kunnen liggen. Zonnetje voor de handen is wel fijn.