Surfweer Zaterdag 23 april 2022

Na een week met matige oostenwind gaat het vanaf vandaag steeds iets meer noordoost draaien en ook een stuk harder worden. Eindelijk golven van 1m en hoger, hoewel dat niet overal het geval zal zijn. In Noord-Holland is het vaak toch te aflandig en schampt de swell van dichterbij nog te veel. Zodra er meer periode in komt, lukt dit door de refractie over de zandbanken wel steeds beter. Met name in de regio onder IJmuiden, dus vanaf Zandvoort-Noordwijk-Katwijk en lager. Richting Belgie wordt het zelfs onstuimig en met de wind hard op de kust op zondagavond al niet meer te doen. Toch zitten er ook mooie momenten tussen. Hieronder per dag de kansen beschreven:

Zaterdag 23 april
De metingen zien er al een stuk beter uit dan gisteren, alleen nu is het wachten op het juiste tij laat op de middag en op een afname van de wind. Dat laatste gaat vooral in Z-H en Zeeland en BE in de middag het geval zijn, terwijl de wind in de noordkop en op de wadden juist flink toeneemt een noordoost draait. Op Texel en overige wadden onstuimig, bijna niet te surfen. Hoewel Texel nog meevalt en lager in N-H zitten wel wat lijntjes maar pas laat in de avond als het tij omkeert. Meer naar het zuiden van Holland al eerder tweede helft middag de eerste leukere golven knie naar heuphoog. In de avond wordt het dan lekker hol vooraan de kant, kan soms wel wat te snel uitclosen, maar iig leuk voor de korte fish. Ook in BE en Zeeland dit soort condities met nog wel wat meer sideshore wind (iets minder clean). Toch weet de afname en het tij voor aangenaam surfweer te zorgen. Eerder bij opkomend dan bij helemaal hoog naar afgaand, omdat dan de wind richting zonsonder toch weer lijkt toe te nemen.

Zondag 24 april
Zondag is het verloop van de condities over de dag heen omgekeerd aan die van zaterdag. De wind wordt in de middag niet minder, maar juist meer aanlandig onshore en neemt ook nog eens sterk toe na 15:00 uur. Eerder zitten dus de beste surfmomenten waarbij de wind later in de ochtend best wel minimaal op het grensvlak van N-H en Z-H. Daar nog lang vrij cleane maar kleine golven tijdens het restje na hoogwater. Prima longboarden en voor iedereen leuk. In het zuiden meer hoogte, maar ook meer wind. Die is dan nog wel noordoost, dus zeker nog te doen in Z-H, Zeeland en BE. In de middag na 16u is dat niet meer het geval met eerst N en later NNO windkrach 6 vol op de kust (met windstoten tot 70 km/u -33 knopen). Alleen met beschutting valt er dan nog wat van te maken, maar die is ver te zoeken nu de spots rond de Maasvlakte voor een jaar lang dicht zijn. Wellicht biedt BE nog kansen, maar eigenlijk blijft het gewoon hard waaien tot donker. In Z-H wordt de wind laatse 1,5 uur voor donker wel weer iets meer NNO-NO ipv meer noord. Desondanks is het oppassen bij de havenhoofden, kan sterk naar buiten gaan stromen tijdens eb van 17-19u. Daarna opkomend is een beter idee, maar wel voor donker er uit, want eenmaal hoogwater 22 uur stroomt het ook weer buitengaats.

Maandag 25 april
Een mooiere dag, want de wind is licht en scheert parallel langs de kust uit NNO tot NO. Ook zit er in de ochtend wat meer periode in de golfbeweging, waardoor de refractie in N-H de golven daar beter naar de kust laat komen. Er hoeft daar niets een heel vroeg gesurft worden, want hoogwater blijft nog tot een deel van de middag. Later op de middag wel weer vervelend opstekende wind door het thermische verschil tussen land en zee. Ook stroomt het dan met eb hard mee met de windrichting naar het zuiden. Geen echt lekkere surf meer te vinden, maar flat is het zeker niet. In de avond nieuwe kansen, maar te laat hoogwater in het noorden. Zuid-Holland wil nog net wel op tijd iets van een push geven net na het laagste punt laagwater. En in BE/Zeeland, maar daar is de wind dan weer te aanlandig en zijn de golven kleiner dan in de ochtend.

Dinsdag 26 april
Arriveert meer swell vanuit het noorden, pas in de avond waarschijnlijk. Helaas zit het tij dan niet echt lekker en is de wind nog te onshore. Er zijn zeker wel een paar golven te vinden, maar de periode is kort en de hoogte zeer beperkt. BE is wel wat hoger, omdat het daar meer waait. Erg rommelig dus, ook in de ochtend al (maar dan wel het beste moment om te gaan).

Woensdag 27 april
Meer swell van ver komt binnen, dit is de dag om te gaan als de wind zich rustig houdt. Daar lijkt het wel op, want de kern van een 1033 hPa groot hogedrukgebied komt midden in de Noordzee te liggen. De gebruikelijke stilte na de wind met de mooie golven als resultaat. Daarbij valt het getij gunstig op de dag, met in de ochtend en deel van de middag laag naar opkomend en hoogwater. Alleen voor BE en Zeeland is pas het begin van de middag gunstig en is het snel gaan, want er kan wat lichte zeewind overheen komen. Die maakt het dan vooral in het zuiden wat meer rommelig.
 1. Lange fetch vanaf de Noordpoolcirkel vanaf aanstaande dinsdag. Wordt fris, maar wel fijner van periode en richting. De wind heeft het daarbij lastig, dus meer cleane surf-momenten na dinsdag.

 2. Ik vroeg me af of maasvlakte zondag ochtend terug bereikbaar zal zijn?

 3. Nee, probeer in 2023 weer is. Strand is dicht. Werkzaamheden gaan vaak in het weekend ook door.

  De weg naar P5/P6 is afgesloten, vanaf P1 is het zo’n 6km wandelen over verboden gebied.
  Tussen P3-P5 staan er meerdere graafmachines en bulldozers zand op te graven die ze dumpen nabij de opstelplaatsen van de windmolens. Daar tussen wandelen is vragen om problemen.

 4. Hoek zal het worden dan morge vroeg :p

 5. Leuke golvjes Velsen noord pier 👍🏼

 6. Hvh was prima gisteravond. Tot uurtje of 7 het mooiste. Daarna drukker en iets minder clean en hol.

 7. Zandvoort vanmorgen was kak. Niks te pakken. Nu loopt het.

 8. Was iets teveel stroming maar zat wel wat tussen hier en daar ☀️

 9. Moet mooi zijn geweest vandaag in het zuiden. Zelf in Wijkie was er wat.

 10. Viel echt enorm tegen vh weekend helaas.

 11. De 4/3 kan al weer aan toch?

 12. Wijk was heerlijk gister. Mooie cleane lintjes en niet al te druk. Later wel veel stroming.

 13. @eduard Ja zooo chill. Ik was er ook. Echt genieten in een bijna empty line up.

 14. Hebben er mensen ervaring in de regio Les sables d’olonne? Welke stranden werken er goed? Ik ga volgende week die richting op!

  B.v.d!

 15. Die aan de westkant..

 16. Ik ben nu in Les Sables. Camping Dunes Les Sables, plaats F01 kiezen met zeezicht, je kijkt dan uit op de surfspot van Aubraille, deze loopt alleen met laag vaak mooi. Met veel Swell breekt het op het rif met hoog mooi, maar dan moet je goed kunnen surfen om niet op het rif te belanden. De beachbreak is met hoog shoredump met hele vervelende backwash. Zelfde geld voor iets meer zuid bij Sauveterre, al breekt het daar bij mid vaak ook nog mooi. Nog verder noord bij La Dune vooral bij Mid mooie longboardgolven.
  In de baaij van Les Sables is rolt het met alle getijden ok maar het mooiste uurtje voor hoog en afgaand naar mid. Grote voordeel hier is de beschutting tegen de Noord en Noord-West wind, gisteren overal grote rommelbak met 25 km/uur aanlandig maar in les Sables zelf mooie lange cleane rollers van borsthoog. Verder de stad uit altijd hoger maar dan wel beetje oppassen met de rotsen die links en rechts verspreid liggen.
  Grtz Hans

 17. Baaij van Les Sables rolt altijd ok, hoe meer richting zuid hoe hoger maar pas dan op voor de rotsen. Mooiste uurtje voor hoog tot afgaand naar mid. Ik sta nu op camping Dunes Les Sables en kijk vanuit caravan op de spot van Aubraille(zie foto uit caravan genomen). Hier breekt t met laag het mooiste, met hoog closeout op t strand en vervelende backwash. Sauveterre is ook mooi met laag, verder Noord La Dune prachtig longboarden met midtij.

 18. Dat is een lekker uitzicht!
  Maar eh, waarom lig je er niet in? 😉

 19. plage des Mouettes bij Saint Jean-de-monts…. leuke beachbreak

  La sauzaie (Bretignolles sur mer) voor de meer gevorderde surfer op een rotspartij, mid tot hoogwater vereist breekt altijd iets mooier dan de rest.

  Les dunes, la sauveterre mooie beaches niet bij hoog, dan backwash en shorebreak

  Plage de la mine (Jard sur mer) is ook heel mooi even zoeken op google maps een mooie golf die nooit barrelt maar lekker open faces geeft een mooi naar links kruimelt (eventje wandelen maar de moeite waard)

  een beetje meer naar Zuiden heb je Les Conches (Bud Bud) goed tijdens mid naar hoog en hoog naar mid. daar breekt het dan het best op een lange beachbreak zonder rotsen of iets dergelijks, wel iets kleiner dan la Sauveterre of Les Dunes maar wel lekker als de wind uit noord tot noordoost komt…. de swell is daar bijna altijd pal uit westen….

 20. Swell begint nu binnen te druppelen op de boeien, zal wel net te laat zijn voor vanavond.

  Zo zonde dat bijna alle data offline is. Raar ook dat een (semi) overheidsinstelling zulke dingen niet goed kan regelen.

 21. Ik ben een paar apps kwijt die ik gebruikte om zelf surfvoorspelling te maken. Een er van was een app waar je die swell hoogte kon zien langs de kustlijn. Een Scandinavische app met 3 letters dacht ik. Wie kan me helpen 🙂

 22. lekker rustig in het water, er staan toch mooie waves…. 😉

 23. Het is vast ergens ‘aan’, alleen niet hier 😆

 24. Net heerlijke sessie gehad bij domburg toch even 2/3 uurtjes kunnen surfen!

 25. @ app
  ik denk dmi.dk

 26. beter nog dmi.dk

 27. er is iets loos met mij toetsenbord,
  dirk – marcel – isidoor

 28. Het was prima te doen in ZH . Alle soorten boards

 29. Dat was het..hopelijk snel weer echte golven

 30. PaZ was prima rond hoogwater.

 31. Ik heb vandaag op scheef zuid mijn donkergroene FCS 2 toolless single vin verloren… mocht die gevonden zijn: Nul Zes 149946 Twee Vier!

  Serieus de 2e dit jaar al. Deze tijdens een scherpe turn.
  De vorige heb ik het idee dat de leash er omheen zat tijdens het vallen van een nose ride en zo die vin los trok.

 32. Bloemendaal ter hoogte van Rapa was ook prima voor hoog water.

 33. Zet ze ook gewoon vast met een schroefje. Kost je drie euro om voor elke vin een schroefje te kopen en dan vliegen ze er nooit uit. Is toch een betere investering dan om de zoveel tijd voor 100 euro een nieuwe set te moeten kopen.

 34. Blijft er nog wat over voor NH vandaag?

 35. Goeie vraag lijkt nog niet veel

 36. skateboard, snowboard, wakeboard, kiteboard of wind/surfboard kan allemaal he in frankrijk 🙂 en frank heeft een hele lange kustlijn, maar dat je hier deze vraag steld… zou ik m lekker thuis laten ;-P

 37. Steld.. ?!?
  Jij kan beter wél je lessen volgen ipv te skippen voor golfjes. En dan heb ik het nog niet eens over je zinsopbouw 😞

 38. Mijn advies is ook om steeds FCSII vinnen met een schroefje vast te zetten, nadat ik ook eens een FCSII vin kwijt speelde door er gewoon met m’n voet tegen te stoten.

  Bespaart je alvast een hoop geld als je een vin kwijt speelt en beter voor onze zee.

 39. Valt er morgen nog wat te surfen?
  Ik kon deze week echt niet weg van mijn werk, waar ik heel hard van baalde.
  Graag hoor ik jullie ongezouten mening betreffend jullie surf prognoses.

 40. Morgen enkelsnappers voor de liefhebber

 41. 🙂 gaan als ze staan

 42. Volgende week ziet eruit alsof we een mooi clean dagje gaan krijgen?!

 43. Yes, kaarten zijn niet slecht

 44. Woensdag vrij nemen, of toch eerder donderdag?

 45. Woensdag. 2 sessies op 1 dag.

 46. Als het goed is morgen begin van de avond de eerste boeimeting, dinsdagavond druppelt dat dan binnen aan de kust en woensdag een mooie dag totdat de thermiek erin komt.

 47. En nu weer allemaal hyper worden op een aankomende 2 tot 3ft…🙈

  Begrijp me niet verkeerd, het is beter dan flatness, maar waar blijven de betere golven (lees 5ft+)

 48. je woont in Nederland gast…. 😀

 49. Hallo allemaal,

  Ik ben momenteel bezig met mijn afstudeerscriptie. Hierbij doe ik onderzoek voor bedrijf X om surftvakanties aan te bieden in Portugal en/of Spanje.

  Ik ben op zoek naar een van de volgende personen:
  – surf instructeur
  – oceanoloog
  – iemand die veel weet over surfen in Spanje en/of Portugal
  – Iemand die veel weet over klimaat en golven

  Weet iemand wie ik hiervoor kan benaderen? (:

  Nina

 50. Wie het kleine niet eert…

 51. Niet iedereen is een pro zoals jij die alleen uit z’n bed komt voor 5ft+ 😉

 52. Ik kom ook liever voor +5ft mijn bed uit hoor 😅 Maar het valt wel iets tegen, het voorjaar 2022

 53. Ik kan me geen slechtere winter/voorjaarsperiode herinneren dan de afgelopen 3 maanden qua golven en ik draai al heel wat jaartjes mee.

  Het weer is de laatste tijd wel lekker, dat dan weer wel!

 54. “Valt wel iets tegen” lijkt me een behoorlijk understatement. Het is echt huilen met de pet op de afgelopen maanden.

 55. Februari niet in het water geweest zeker?

 56. Komt al iets aan vandaag.

 57. Eyy, wie weet wat morgen het beste moment word in Noordwijk om wat lijntjes te scoren? Thanxx alvast!!

 58. Hoi @woensdag mij lijkt first light het beste vanaf 0530… correct me of im wrong.

 59. Morgenochtend een sessie van 2 uur kan al wel in een 4/3 toch, inclusief boots en gloves? Heb het niet snel koud.

 60. ja dat kan. Cappy erbij is wel comfi nog..

 61. @voorjaar en Jelle, echt he…

  @BLYBY, voor een echte pro is alles langer dan 3 dagen geleden al vergeten en alles 3 dagen verder duurt veel te lang, dat nog naast dat alles kleiner dan 5ft eigenlijk te klein is 😉

 62. Er begint beweging te komen, enjoy the nuggets 🤙🏻

 63. Zit behoorlijk wat push achter zo te zien op de cams in het noorden!

 64. Iemand een idee wat Ameland morgen doet? Zit een weekje op het eiland. Alvast bedankt 😃

 65. Noordwijk was helemaal niks vanavond en de banken liggen er ook behoorlijk slecht.. Zit er morgenochtend wat meer sjeu in de golven Tobias?

 66. Geen idee, nog nooit gesurft daar, maar de eilanden lijken me mooie surfcondities te gaan krijgen. Als je er toch zit zou ik gewoon gaan kijken, zo groot is het eiland niet

 67. Check Hollum met vloed…. Niet verder vertellen.

 68. Bedoel je cams op de Eilanden ?

 69. Yep, die op Texel bijvoorbeeld.

  https://www.webcams-texel.nl/pages/cameras/paal17.php

 70. @jelle: De piek was er vanavond…

 71. Heel herkenbaar.
  Maand april was grotendeels wind uit oostelijke richting. Dat helpt niet echt mee, wat betreft golven aan de (NH) kust.
  Daarvoor hebben we ook een paar keer dikke storm gehad. Dat was qua kracht en richting ook niet de prettigste, maar golfhoogte was er wel.
  De paar keer dat de forecast veelbelovend was viel het me tegen. Of kon ik niet op het moment supreme.
  In december nieuw boardje gekocht. Dat heb ik pas 1x gepakt.

 72. Beetje te klein opnieuw overal deze morgen aan de Noordzeekust…

 73. Kleiner kleinst

 74. Zou er vanmiddag nog iets binnen komen in het Zuiden? Waarschijnlijk niet hè als nu al overal zo klein is…

 75. Toch even hoopvol vanmorgen vroeg naar het strand gelopen om te checken….ai het is niet veel. Misschien met laag nog kleine break op de tweede bank.

 76. Vanmorgen vroeg m’n nest uit, naar strand en direct weer omgedraaid. Inmiddels op kantoor, is het tij weer prima en komt het weer binnen… It is what it issssss

 77. Hier was en het een heerlijke ochtend Surf hoor, mooie golven, mooie zonsopkomst!

 78. Aan degene die ik op de rotonde bij de noord tegenkwam met longboard op de fiets (denk torq don?). Je liet je petje vallen! Ik kon je niet meer inhalen (was degene op de fiets met de hond) om hem terug te geven. Hopelijk lees je het hier zodat ik hem terug kan geven. Je kunt me een berichtje sturen op 0639312339 om hem op te halen 🙂

 79. Soms lang wachten, koude poten, wel lekker zonnetje, en af en toe een surfbaar wandje op Bloemendaal. Prima wakker worden, niet meer en niet minder.

 80. Blijft nog wel wat inzitten voor de middag met noordswell. Met een beetje geluk af en toe een meter golf op de sets.

 81. En niet al te hoge periode, dus het zuiden pakt er ook wat van mee:

 82. First light

 83. Derp liep skerp

 84. Loopt er morgenochtend tussen 9 en 11 nog wat surfbaars bij Scheveningen? Windguru geeft nog 0,4m swell, dat kan alle kanten op…

 85. Helemaal kut 6 uur vanmorgen

 86. Een prachtig dagje op scheef..
  Klein maar zeeer fijn.
  Winterpak kan weer terug in de kast

 87. En dan te bedenken dat ik nog twijfelde…wat een heerlijke sessie! Ondanks dat ik noodgedwongen op slechtste moment ging wat tij betreft, tussen 8-10. Niet hoog, wel clean en veel.

 88. Heb rond 15:00 een leash gevonden op de parkeerplaats bij het duinpad, Mocht je hem missen laat even je nummer achter.

 89. Top dat de zuiderlingen wel een golfje hadden, hier in het noorden ging het net niet. Grens beetje ten zuiden van Noordwijk denk ik?

 90. @NH Die grens lag daarboven hoor! Bizar dat zoveel mensen naast de pot hebben gepiest vanmorgen…

 91. Top call einde middag !

 92. Vanmorgen was Texel aan met ruime meter glasgolven. Spot on waarvoor dank!

 93. Is er morgen ochtend met sunrise wat surfbaars in de buurt van Egmond aan Zee? Forecast ziet er niet al te best uit

 94. 5-5-22 Skins handschoen mt M verloren bij Wijk aan Zee (surfpad) rond 1900.
  Iemand wat gezien? Stuur een whatsapp naar 0619440544

 95. Was nog erg fijn longboarden op de noord tot donker! Windstil en mooie zonsondergang. Best kans dat morgenochtend ook nog wat loopt…

 96. eilanden liepen knap, anderhalf meter sets met offshore windje.
  met bijna hoog water kwamen de sets lekker door, met lager water lekkere holle bakkies.

 97. Van 1,5m gisteren naar 15cm vandaag, maar we hebben genoten. Op naar de volgende!

 98. Als t een dikke zwarte C* leash is dan is ie misschien van mij.. ik was daar gisteren en ik mis m…thnx

 99. Die 15 cm was gewoon fun op de sup, Tobias. 🙂

 100. Huh 1.5m???? Waar?

 101. Op de wadden, op de metingen en op een enkele set met laagwater in de middag.

  Komt voor dit weekend weer wat aan, fijn maar (nog) klein..er:

 102. Ik denk dat dat hem is (met geel volgens mij). Hij ligt in uitgeest. Als je je nummer achterlaat app ik👍🏼

 103. Goedemiddag Tobias.

  Waarvoor hoogte kunnen we zondagochtend verwachten denkje? En welke regio beter noord/Zuid Holland of Zeeland?

  Greetz.

 104. Klein, kleiner dan woensdag in ieder geval.
  In de middag wind, dus beter in het noorden met iets eerder de swell en wat langer hoogwater nog.

 105. Nul zes twee nul negen 57343

 106. Hi! Gaan er mensen morgen ev, en zo ja waar? Is Zandvoort aan te raden? Gr

 107. Komt wat aan.
  Wind ook.

 108. Ik wil weten waar de vin pluggen erin gaan, de afstanden van alles. Thanks

 109. Voor een twin bedoel ik.

 110. O jeej. Voor het eerst het winterseizoen overgeslagen! :O maar het begint wel echt te jeuken.

  Waar staan we met de watertemp / wetsuitdikte mensen?!

 111. Lekker

  Vanmiddag 1,5u in het water en totaal niet koud. Goede 4/3mm met 3mm schoentjes en hoge zonstand. Hand iig niet meer nodig, schoen in de middag eigenlijk ook niet.

 112. heeft iemand een linkje met recente info wanneer er wat surfcontests zijn in nl? ik wil graag met mn watercamera het water in om wat beelden te schieten.

  hsa heeft data van 2019, dat ga ik niet meer redden helaas.

 113. @Wouter
  nieuw projectje?

 114. Check https://nksurftour.nl/ dus in het najaar pas weer wedstrijden.

  Hoewel het longboarden al eerder een kans heeft!

  Zie http://www.instagram.com/nk.longboarden2022/

 115. Zou het morgen of overmorgen bij opkomend in ochtend wat zijn bij Domburg? o.a. Ivm zuidwesten wind morgen twijfels.
  Ja met de Goedegolven cursus van Tobias ben ik bezig (wat overigens erg leuk en boeiend is) en ik weet dat je het beste zelf op de bonnefooi kan gaan. Toch hier weer deze vraag.

 116. Ik ben benieuwd wat de wind gaat doen de komende dagen?

 117. Lijntje van vanochtend

 118. Welke winter?

 119. Pfas en surfen in nl rondom industrie?

 120. Begint heel langzaam wat beweging in te komen, maar met deze richting en frequentie heb je daar nog helemaal niets aan.

 121. Wellicht op Zandvoort en noordelijke in N-H komt die windslap wat beter aanrollen.

  https://surfweer.nl/zandvoort/

 122. is er woensdagavond 21h kans op golven in België met de felle wester? Dank

 123. nog aardig hoogte in ZH, had ik niet verwacht. in kop NH vergelijkbare hoogte op sets in de vroege ochtend.

 124. Schepen dumpen massaal giftig afval voor de kust.. zou goed zijn als surfend Nederland van zich laat horen.
  https://www.ftm.nl/artikelen/afval-uit-de-lucht-gaat-de-zee-in?share=mohQFGKLeLdeEq082cffcs5PiislKQhCJNUOofRGuqHa5KY%2FEXU1nzKX6FAbSHI%3D

 125. Dat is echt K****.
  Ik ben sowieso van mening dat een groot deel van de vervuiling bij de industrie (breedste zin van het woord) ligt.
  Al kunnen wij als consumenten vegetarisch eten, niet meer met de auto naar het werk gaan en meer lokaal inkopen, het nog geen echt zoden aan de dijk zet.

  Ik ben benieuwd hoe de ongenoegen van inwoners kan worden uitgedragen.

 126. Zou de swell van woensdagavond donderdagochtend vroeg nog doorkomen?

 127. Weer mooi voorbeeld hoe ogenschijnlijk mooie en legale oplossingen helemaal geen oplossing zijn. Als de maatschappelijke- en vervuilingskosten zouden worden toegerekend werd veel meer lokaal geproduceerd en veel minder ‘geconsumeerd’.

  Als de vervuiling door vermenging in de haven al niet meetbaar is, dan is daarbuiten waarschijnlijk helemaal niets meetbaar (laat staan te koppelen aan gezondheidsschade bij surfers) en kan je ook alleen maar constateren dat waarden anders zijn dan in het verleden.

 128. Hoe schoon denk je dat surfen is? 0.2 ton uitstoot CO2 per board, die vervolgens weer vanuit china deze kant opkomen. Boards zijn niet te hergebruiken, productie wordt geschat op 750 000 boards wereldwijd per jaar… Om nog maar te zwijgen over wetsuits… We doen er allemaal aan mee.

 129. Gaat die wind vanavond nog wat opleveren?

 130. Ja… vooral wind gaat die opleveren 😜

 131. Loopt nu wat beter op, maar komt dan samen met meer wind helaas.

 132. Welke dikte wetsuit gebruiken jullie momenteel?

 133. Ik heb gisteren er rond het middag uur in gelegen met een nieuwe 4/3, schoentjes en geen handschoentjes. Had er de hele middag in kunnen liggen. Zonnetje voor de handen is wel fijn.