Nuttige surfweer info:

Surfweer Zaterdag 22 oktboer 2022

69 reacties

 1. Goed dat je het vraag! Deze ontstaat zo ver weg dat die pas maandag/dinsdag zal arriveren.

  Wellicht dat het de windswell iets helpt en heel ms blijft er een kruimel van over als het dinsdag stopt met waaien. Maar in ieder geval doet deze swell vanaf spitsbergen er langer over dan 2 dagen om hier te komen.

 2. En de nieuwe fax uitvoer voor maandag. Ziet er toch wel lekker uit, omdat de wind na het occlusiefront van ZZW naar ZW of WZW gaat!

 3. Ik ben op zoek naar een degelijke shaper / ding repair bij voorkeur in Vlaanderen. Het is voor een middelgrote ding en deuk op de rails/onderzijde van een nieuw board (PU). Ik zou dit graag professioneel hersteld zien. Kent iemand hiervoor een bekwame shaper?

  Alvast bedankt 🙂

 4. Zou er op zondag nog genoeg swell over zijn voor een longboard in het kanaal? Wind lijkt beter dan..

 5. @tobias

  Volgens emcwf is het om en nabij 22kmu aanlandige wind bij wimereux.
  MSW laat wel 40 a 50kmu zien bii wimereux.

  Wat moeten we geloven?

 6. Kan iemand maandag de wind uitzetten? Ik wil graag maandag wat golfen pakken zonder gezandstraald te worden.
  dank!

 7. @ boardrepair BE

  Frederik Valgaeren doet hele nette repairs en maakt zelf ook gave boardjes. Je kunt je board op diverse punten afleveren (bv Haven surf shop in Antwerpen) waar hij ze ophaalt en na reparatie weer langs brengt.

 8. Voor diegene die naar het zuiden willen rijden. Tanken in Frankrijk is echt totaal geen probleem meer op dit moment. Stoked!

 9. @repair België
  Inderdaad Frederik, Fiber Shape.
  Breng mijn board altijd bij hem binnen voor repair .

 10. @Ding repair BE
  Idd Fré Fiber Shapes (instructies zoals WFr beschrijft)
  Vroeger ben ik ook een aantal keer bij Simon (Shaperslab) geweest, ook tevreden van. Simon is/was gevestigd bij Brugge.

 11. Hoi, ik ben er nog niet bekend met de spot Wimereux. Zou het het waard zijn er dinsdag en woensdag surfen te gaan? Het ziet er wel goed uit en iemand schreef er al dat de wind er niet zoveel uit maakt. Verder, zijn er parkeerplaatsen waar je in een auto mag slapen? Hartelijk bedankt 🙂

 12. Wimereux.. mwah.. ietsje verder doorrijden. Y-port en Etretat met deze swell richting. Heel mooi. Point break by Yport vooral

 13. Iedereen massaal naar Yport en Wimereux, maar in BE was het gisteren ook gewoon goed hoor :-).

  Was een gevarieerde surfsessie wel. Kben gearriveerd in de regen, tegen 14u30 en onstuimig surfweer tegemoet. Na een klein uur in stevige wind maar even stevige golven naar m’n auto voor even van plank te wisselen en tegen dat ik opt strand terug was begon het weer te keren. Wind begon af te nemen, na nog een half uurtje zat de zon er goed door! Dat opklaren na die regenbui haalde de wind er ook uit en plots zaten we in een geheel ander scenario, behoorlijk cleane maar nog steeds groot genoege golven, redelijk lange lijnen.
  En plots was dat gewoon héérlijk surfen!

 14. Zoals Tobias liet zien was het op Scheveningen ook gewoon grandioos…zeker in de ochtend, toen was de wind offshore

 15. Is er al iets meer bekend over zondag, of maandag?
  De voorspelling was paar dagen terug nog niet veel goeds… maar hoop doet leven!

 16. Ja, helemaal flat t/m dinsdag.
  Enige kans op wat windgolven is vandaag met zuidwest 5 eind van de middag. Stroming door hoogwater, maar dat brengte de hoogte tenminste een beetje binnen. Zeker in het noorden (noord-holland).

  Ps, de stream van de webcam zou maandag weer gefixt moeten zijn.

 17. Morgen en overmorgen verblijf ik in de buurt van Domburg. Gaat het goed zijn daar en met hoogwater dan best? Of beter ergens anders in de buurt?

 18. Grappig, volgens mij is het 2 dagen uitstekende surf maar geen webcams bij Wijk betekent ook geen reports meer? Ik zou belachelijk graag niet ziek zijn geweest deze dagen 😉

 19. Iets te harde wind en 6/7 lijntjes white water om achterin te komen was iets te veel van het goede voor deze beginner helaas. Was geweldig geweest als je een geconditioneerde superman/vrouw bent.

 20. Geweldige condities hier in wijk! Ik ben gewoon op het strand aan het wandelen 🙁 niet bedacht dat het zo goed zou zijn. Is dat wel wel vaker met zuiderwind? Je zou denken dat er dan niks binnenkomt

 21. Hi komt er nog een bericht voorhebt weekend? Ik vond de sm s namelijk nog niet heel duidelijk.

 22. Dudes en dudettes,

  Twee weken geleden geconfronteerd met de gevolgen van jarenlange verwaarlozing van mijn oren bij het surfen. Veel te laat begonnen met oordoppen, eerst van die goedkope dingen die niet goed afsluiten en/of halverwege een sessie uitvallen en sinds kort pas op maat gemaakte doppen. In de loop der jaren paar keer trommelvlies gescheurd door harde golf of val en toch na een week (met slechte doppen) weer het water in want de golven waren zo lekker. Anyway, voor iedereen waarschijnlijk wel bekend. Inmiddels een paar jaar verder en twee weken geleden plots vrijwel doof aan linker oor, met harde piep als kers op de taart. Erg kut, kans op herstel is 33%. Oftewel, voor de twintigers en dertigers onder jullie, direct starten met goede doppen, bij schade aan trommelvlies goed laten herstellen. En doppen in in de club of op festivals, ook daar ben ik te laat mee begonnen en heeft niet geholpen. Als je het niet doet komt de rekening later. Er zijn natuurlijk ergere dingen in het leven en het is ook allemaal niet heel erg dramatisch, maar de aanschaf van een paar sets goede doppen is een kleine moeite ter voorkoming. Tot zover de raad van deze oude geezer!

 23. Goeie, bedankt voor je verhaal. Ik zal er ook wat vaker weer melding van maken. Meestal zet ik het er bij in het wetsuit advies bij bepaalde windrichting en temperatuur. Eigenlijk moet je nu het november is altijd iets van oor bescherming hebben. Een minimalistische cap kan al wonderen doen. Eentje die niet te veel warmte geeft. Die zijn ook bij wat warmer weer nog perfect op te houden.

  En anders gewoon investeren in de betere oorbescherming:

  https://surfshop.natural-high.nl/products/surf-ears-3-0?utm_source=surfweer

  https://popupsurfshop.eu/product/eq-earplug-set/

  Een set op maat kan ook, is alleen weer 4 x zo duur en geeft meestal iets minder geluid door dan deze bovenste opties. Zit wel iets comfortabeler, want is op maat en gaat niet je oren in (alleen je oorschelp). Iets wat je in je gehoorgang moet duwen (eigenlijk alle goedkope dopjes uit het schap) beschadigen je binnenoor. Bij in en uit doen veroorzaak je steeds kleine onzichtbare wondjes waar korstjes opkomen. Daarmee wordt de botaangroei alleen maar versneld en heb je sneller surfers ear met als final resultaat (gedeeltelijke) doofheid, oorsuizen of Tinnitus. De mens is niet gemaakt om de hele dag in het water te liggen. Zeker niet in de koude Noordzee. Maar daar is gelukkig iets op gevonden in de jaren ’60 en wordt wel massaal gebruik van gemaakt, omdat je de gevolgen van de kou aan je lichaam direct voelt. Aan je oren komt dat pas binnen na (tientallen) jaren. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

 24. Surfersear veroorzaakt geen oorsuizen of Tinnitus. Doofheid kan wel doordat je gehoorgang dicht groeit.
  Ik draag zelf altijd doppen (ook in de warmere maanden) omdat ik door Meniere al 1 oor kwijt ben.
  Maar wees hoe dan ook zuinig op je oren. Ze zijn maar zo stuk en je moet er je leven lang mee doen.

 25. Goed dat dit dat weer even onder de aandacht wordt gebracht Als fanatiek surfen en bijna volleerd audicien ben ik mij hier ook heel bewust van en heb ik ondertussen een aardig beeld van wat er op de markt is.

  Een set op maat is inderdaad wel duurder maar gaat qau pasvorm minimaal vier jaar mee. Dus als je dan uitrekent wat het per jaar kost dan valt het wel mee. Ik draag sinds een paar maanden de volgende zwemdoppen van Audlinc

  https://audinc.nl/oordoppen-op-maat/dry-ears/

  Bij deze kan je kiezen om er een filter in te laten plaatsen. Zodat je nog wat hoort van je omgevingsgeluid. Het is niet zo fijn als zonder doppen maar wat mij betreft de beste oplossing.

  Omdat ze niet over het gehele land winkels hebben kan je contact opnemen met ze of je ook een afdruk van je oren kan op sturen. Hierna kan je die bij een audicien laten maken. Ik heb dat ook gedaan.

 26. Voor bescherming die niet echt je gehoorgang in gaat kan ik Doc’s Proplugs aanraden. Blijven erg goed zitten (bij mij in ieder geval).

 27. Oordoppen zijn natuurlijk goed maar alsnog kan last krijgen van vergroeiing. Het is belangrijk dat je oren niet kouder worden dan 14 graden! Cap dragen als het zeewater of de lucht kouder is dan 14 graden!!!!

 28. Begrijp ik dan goed dat eigenlijk ook doppen zoals surfears niet optimaal zijn om botgroei te voorkomen?