Nuttige surfweer info:

Surfweer Zaterdag 2 november 2019

61 reacties

 1. Ter info: de wind-run van Hirlam staat bij mij nog op 31 oktober… die klopt dus niet deze ochtend (ondanks het feit dat de datum onderin wel op 2 november staat).

 2. Kaart van maandag 12 uur met 6-8 meter hoge golven uit het noordoosten tussen Denemarken en midden Engeland. Graag een klein beetje draaien! Hoewel, zo komt het ook wel binnen uiteindelijk.

 3. Bloemendaal 8:00/9:30 leuke golven, redeljk wat power, heup tot schouderhoog goede call tobias thnxs

 4. MV was prima vanmorgen voor softtop, longboard of Sup . Heb me prima vermaakt met softtop in de shorebreak. Superclean op de sets, wel lang wachten.👍🏻👌🏻🤙🏻

 5. The quiet Sunday: 2 SUPs, 2 surfers and a foil surfer (the last hour):waves up to 1m40 and sometimes 1m70. At 12:15 it was over.

 6. In Wimereux was er rond 8u niet veel meer over van de storm. Alleen wimereux pointe(rechts van dat waterafvoerkanaal) was goed te surfen. Toch nog heelwat cleane en krachtige 1meter golfjes gehad.

 7. Waar heb jij in ’t water gelegen? Ten noorden van de riviermond? Ik heb niet direct topgolven gevonden rondom 8u.

 8. Ik lag er helemaal rechts in, dat brugje over en dan zover mogelijk rechts.(wimereux pointe op wannasurf.com) Het waren geen supergolven maar toch goed in vergelijking met wat we gewoon zijn in Oostende.

 9. Mooie dag zondag naast de pier lots of smiles and fun krachtige lijnen langs het randje van het strand

 10. De zuidenwind maakt het choppy op dat soort spots (inc ijmuiden en bloemendaal). De richting vd swell (NNO-N) is zeer ongunstig voor spots in de kop van N-H. Met uitzondering van Texel en zuidelijk N-H, waar het wel recht naar binnen komt met goede hoogte en lekker clean.

 11. Beetje rommelig, maar af en toe een leuk setje voor take off en 2/3 turns. Nagenoeg windstil, maar door het breken van de swell en stroming vind ik clean niet het juiste woord 🙂
  Er is voldoende swell, dus iedereen die nog mag….
  Have fun

 12. @Dirbee1971,

  Bedankt, ik vind het allemaal mooi: shortboards, long boards, body boards, body surfen, waveski, surfski, paddleboard, SUP, surfkajak, playboat, zwemmen, kite, windsurf…. mis vast nog wel een vorm van spelenmet de branding haha.

  het is heel bijzonder om zo’n speeltuin te delen met elkaar en ik ga voor de fun met iedereen 🙂

 13. Paar kilometer zuidelijker, vlakbij “Uluwatu” :), was het vergelijkbaar met de foto’s van Scheveningen.
  Mooi clean, hol en snel.
  Soms wel eventjes wachten op de mooie sets met zo nu en dan uitschieters naar borsthoog.

 14. MV tussen 10 en 12 close out en dikwijls cross wind golven. Golven sloegen neer net voor strand en bleven dat doen.

 15. was gisteren van 9.00 tot 11.30 best grappig op wijk met soms een mooi setje cleane lijntjes maar na 11.00 was het wel klaar

 16. Hiero gaat de swell er ook net langs denk ik, achterin leek ie wel wat beter te pakken maar daar te hoog tij voor nu

 17. Wijk was t helaas ook niet helemaal vanmorgen vroeg. Lag een beetje aan het getij, maar swell was ook niet alles.

 18. Domburg was opzich leuk maar jammer van de wind die er een klotsbak van maakte. Af en toe wel leuke heuvels

 19. Ochtendsessie op Zandvoort gedaan. De deining was er, lijn iets minder. Maar de Voorspelde wind bleef grotendeels uit.

  In de sets zeker schouderhoog. Soms iets teveel van het goede voor mij, 3e keer SUP met foil.
  Was voor SUP en surfboard met voldoende schuim best aardig geweest (denk ik). Was met hoogwater wel een beetje gedaan met de pret.

 20. net even op het strand gekeken op scheef maar het ziet er uit alsof het voorbij is voor vandaag. als je een longboard hebt kan je nog wat schuim surfen maar de lijn en kracht is er uit. Kut werk… Zat me al de hele dag te verheugen op een after-work-sessie.

 21. Maasvlakte was een paar uur na hoog tij ook steeds minder en minder….
  Zo goed als windstil, maar toch ook nog wat rommelig.
  Helaas kon ik ook niet eerder.
  Zat nog goed hoogte in.
  Begon later op de achterste banken te breken, maar had de fut niet om er heen te peddelen…..

 22. Weekend is nu nog te onzeker om iets over te schrijven. Ik wacht wel tot de volgende update want die er nu staat geeft wel genoeg swell, maar ook een onshroe wind. Meeste kans op offshore nu nog in N-H, maar kan dus ook gewoon onshore zijn.

  En zondag geen wind, en meer golven zoals hierboven (heel klein).

 23. Zijn er nog shops op dit moment, ten noorden van Scheveningen waar je nog spullen kunt huren?
  (Zandvoort, Katwijk, Noordwijk et cetera)

 24. Hoi Tobias,

  Er lijkt volgende week een dikke swell aan te komen in Frankrijk, maar we vrezen dat de wind roet in het eten gaat gooien en het onsurfbare megaklotsbakken gaan worden. We (shortboard, 10+ jaar ervaring) twijfelen nu ontzettend om te gaan, wat zou jouw oordeel zijn? Alvast echt ontzettend bedankt! Groet, Erik