Nuttige surfweer info:

Surfweer Zaterdag 2 februari 2019

59 reacties

 1. De weerkaart voor zaterdagochtend laat de wind en swellrichting toch al snel naar een meer NoordNoordooster overgaan. Dat geeft dan later op de dag toch al de eerste surf in de lage landen!

 2. Olla, even een offtopic vraagje als dat mag.
  Iemand ervaring met je board meenemen met Philipinne airways? Op de site staat 150 dollar . Is dit per board of kom je er ook mee weg als je drie boards in je bag hebt zitten (scheelt nogal in het kostenplaatje).

  Info super welkom!

 3. Hola, ik wil graag 3 weken weg om te surfen van half februari tot begin maart. Dacht eerst aan Lombok maar rain season weerhoud me een beetje. Wat raden jullie aan? Ik ben inmiddels afgezwakt tot beginner-intermediate en wil graag naar een plek met de grootste kans op golven tussen de 1 en 2,5m waar het ook nog lekker weer is.

  Alle info is bruikbaar 🙂

 4. Vanmorgen tussen 12 en 2 even in het water gelegen. Klein maar fijn met af en toe een heuphoge golf.
  Met periode van 5 seconden lekker gesurft

 5. Hoe zou Maasvlakte lopen vandaag?? Uur rijden dus beetje zekerheid is dan gewenst… Dankjullie!

 6. Golfmetingen geven geen verschil in hoogte tussen het het noorden en zuiden. Ook in België gewoon wel wat beweging in de zee. Kracht lijkt te missen met de kortere periode, maar mogelijk gaat het getij daar straks verandering in brengen. Het is immers nieuwe maan, met bijna springvloed!

 7. WaZ lekker tussen 12:00 en 13:00. Daarna werd het vreemderwijs minder en vooral slapper.. wel lekker zonnetje op je porum!!

 8. Ik ben in alle twee geweest en ik vindt CostaRica meer ontspannen van sfeer. De mensen zijn er economisch beter aan toe denk ik en je voelt je daar minder de ‘rijke’toerist.

 9. Tussen 13 en 15 bij Waz gesurft. Bijzonder mooie condities. Volgens mij zelfs en kleurtje gekregen 👍🏿

 10. Belgie was ook behoorlijk, ongeveer een uur na hoogwater werd het wel rommeliger.
  Tobias waar vind ik die extra grafieken bij de spectra met de golfrichting. En kan je me vertellen wat het energiedichtheidsspectrum zegt?

 11. Vond de Noord echt fijn, vooral tussen 14u en 15u. Rustig ook nog eens, omdat iedereen naar de haven stroomde en daar bleef

 12. Wanneer drijf je zuidelijk af, wanneer drijf je noordelijk af ?

  Er was hier toch een algemene regel voor dacht ik mij te herinneren….

  Thanks !

 13. Als je naar links gaat drijf je naar het zuiden en rechts is richting het noorden.

  En serieus:
  Ongeveer 2 uur voor hoog water gaat de vloedstroom lopen, in noordelijke richting. Deze vloedstroom duurt tot ongeveer 4 uur na de hoogste waterstand. Dan volgt de zogeheten kentering, die circa een uur in beslag neemt, waarna in tegengestelde richting, van noord naar zuid, de ebstroom door gaat staan. Deze duurt van ongeveer 3 uur voor laag water tot 2 uur daarna

 14. Idd Lea, vanavond thuis eens kijken of we weer wat linkjes van DMI kunnen terugvinden.

 15. Op startsite: klik op menu: Klik op Danmark onder Vejr: naar beneden scrollen: vind selecteren: uitzoomen. En voilà

 16. … mmm, weer een hoog hip-gehalte met minder functionaliteit. Lijkt wel of ze met Rijkswaterstaat gepraat hebben.

 17. Scheef was leuk vanmiddag met hoog. Slechts 4 man in het water met straffe side/offshore wind met lekkere lijntjes en geen stroming. Op naar morgen!

 18. Ik was daar eind juli, een week langs de stille oceaan(rond Jaco) en nog een week aan de Caraïbische kant.De Pacific is de beste kant, de mooiste golven heb ik in Boca Barranca (linkse point break) gehad, echt uitzonderlijk lange golven.
  Zonder auto (slechts 2 dagen gehuurd) zat ik wel een beetje vast in Jaco.

 19. Er rijden bussen genoeg, neem een LP mee en je hebt de beste vakantie ooit. De pacific is zeker een aanrader en overal geweldige surf. Ik zou zelf zeggen of richting de ‘rancho’ (rancho burica) of santa teresa. Super toffe trip en veel plezier!

 20. Vast in Jaco??? Meest suffe dorp dat ik heb gezien in Costa Rica, leuk als je weer KFC of McDonalds wilt eten. Er vertrekken vrijwel van iedere hoek van de straat een bus waar je maar naartoe wilt. Een auto is echt geen must, tenzij je bang bent om mensen te vragen van waar de bus vertrekt…..

 21. Costa Rica is top. Maand geweest, pacific is goed en swellzeker!
  Er waren toen ik er was al regelmatig crocs gezien (riviermondingen in zee) maar pas de laatste jaren zijn er echt attacks met fatale afloop (oa surfers) geweest…

 22. Kreeg gisteren een app met daarin een “alert” voor vandaag? Heb je op foute kaarten gekeken of gaat het nog beter worden? Het is nu gewoon flat!

 23. waar blijft jouw “alert” nou? ’t is niet veel op scheef. gaat het vanmiddag met opkomend beter worden?ik betwijfel het

 24. Wijk 1,5 decimeter tussen 8 en 10uur met wat verdwaalde kniehoge golven hier en daar.

 25. Komt nu wel binnen. Verder is het in het zuidwesten nog slechter dan verwacht. Zeeland en Belgie kunnen we vergeten vandaag..

  N-H & Wadden leuk en clean.

 26. … hoorde idd dat het na 10u beter werd. Maar ja, werd helaas op werruk verwacht.

 27. @Tobias, denk je dat het zin heeft een board mee te nemen naar Schiermonnikoog dit weekend?

 28. Gewoon doen! Vandaag was ook onverwacht de bom, 1,5m heerlijk gesurft. Of was dit nu juist wel verwacht?

 29. Zie het linkje Boeien Golfspectra HMCZ onder de maanklok op https://surfweer.nl/surf/webcams/ enige probleem is dat je hier Java voor geïnstalleerd moet hebben op je pc. Werkt bij mij alleen op een windows pc met Internet Explorer.
  Een hoop gedoe dat wel, maar dan heb je ook wat!

 30. Was tegen zon onder erg lekker, rustig en keus uit holle shorebreak of mooie longboard wandjes achterin

 31. Dank! Had hem inderdaad al gevonden op je site maar problemen mat Jave inderdaad. Oude laptop met windows XP maar eens opgraven. Dank voor de info!

 32. Top! Bedankt voor het plaatsen van de link. Handig is dat hier ook de twee noordelijke meetpunten te vinden zijn!