Nuttige surfweer info:

Surfweer Zaterdag 19 juni 2021

165 reacties

 1. https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/b9b09.jpg

  Bovenstaande kaart is van vrijdag 14:00 uur. Het kruisje x (kern van het laagje, kanaalrat) trekt vanuit Normandië naar het noorden en wordt door het Nauw van Calais geperst. De geboorte van een perfect passend Noordzee laag is een feit!

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/484b2.jpg

  Bovenstaand kaartje is van zaterdag 7:00 in de ochtend. Eerst nog een windveld op de Noordzee stranden, maar het laag en de wind trekken naar Denemarken weg.

 2. Kan weer opnieuw beginnen over zondag, want komt in de nieuwste GFS modelrun weer een laagje achteraan zetten!

  Gelukkig maandag t/m woensdag nog niets geschreven, is gewoon niet te forecasten op een termijn van meer dan 3 dagen nu.

 3. Voor wie zich afvraagt waarom er vanavond toch ineens een paar kaboutergolfjes te zien zijn.
  Dit is de “ruis” op drie frequenties die nu wordt gemeten met de noordelijke boeien.
  Bron: https://waterberichtgeving.rws.nl/wbviewer/maak_grafiek.php?loc=HAEW2&set=golf_spectra&nummer=1&format=wbcharts

  Op de A12 is die ook al zichtbaar, dus hou het in de gaten via http://surfweer.nl/spectra
  De plaatjes liggen en nu uit, maar onder elk plaatje staat een link naar een werkend spectra overzicht. Eenmaal bij de K13 op Munitie boei gearriveerd is het ook in N-H en op de wadden binnen. Overigens is dit nog niet de beweging in de branding die voor uitgebreide problemen zou kunnen zorgen. Daarvoor is het nog te klein met een te hoge periode.

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/b4bc5.jpg

 4. Welke spots raden jullie aan in NH met deze swell? Neem aan dat WAZ te sheltered is door de pier?

 5. Wind dooft uit naar WNW dus nergens beschut en ook niet nodig. Live the search!

 6. Zeker wel, eens per jaar rond Blackfriday krijg je de mogelijkheid om onbeperkt bij te boeken en krijg je voor hetzelfde geld bijna 2 maanden gratis. Nu niet klagen dus 😊

 7. Hi Tobias,

  Wie heeft de uiteindelijke winter contest gewonnen voor golfsurfen? Benieuwd naar het beeldmateriaal.

 8. Hey, ik zit vanaf maandag twee weken in Bretagne (la torche en omgeving). Mocht je daar ook zitten en zin hebben wat golven te delen, laat ff een berichtje achter hier!

 9. Hey Tim,
  Wij vertrekken za 24.06 met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid richting La Torche voor 2 weken. Gele boekjes liggen al klaar…

 10. Weer een kleine wijziging. Lijkt er op dat de golven zaterdag ochtend al flink hoog zijn maar uit het zuidwesten komen. En dat de noordswell pas later ontwikkeld, maar de wind in de middag wel gaat liggen. Interessant.

 11. En zaterdagavond 19:00 is windluw, maar kijk eens wat er dan langs Noorwegen blijft waaien! 🔥

 12. Gaan de golven zaterdag ochtend hoog genoeg zijn in België nu ze uit het westen komen? tnx!

 13. BE beter bij de tweede keer hoogwater in de avond. De wind uit zuidwest is net wat minder in Belgie en duurt ook te kort. Zeeland wel hoog genoeg en richting Z-H en N-H geeft de ZW al behoorlijk wat hoogte.

  Zondag-ochtend is trouwens ook nog in de picture voor BE als deze NO wind precies zo staat. Elders te aflandig, maar in BE en Zeeland draait ie dan mooi binnen bij de push van het tij.

 14. En kijk eens in wat voor lange glijbaan dit verder gaat volgende week! De verwachtingen voor 2e helft juni lijken te gaan uitkomen 😉

 15. Het ECMWF model lijkt wat minder positief aangaande dit weekend en volgende week dinsdag. Ben benieuwd wat het gaat worden.

 16. Hmm, lijkt vrij weinig te blijven vandaag, maar de dag is nog lang.

  ECMWF, ik weet niet welke jij kijkt maar zie toch ook goede kaarten voor volgende week. Dit weekend idd minder dan andere modellen, maar nog altijd meer dan genoeg:

 17. En dit is ECMWF voor maandag op dinsdag met ook een lange glijbaan. Golven blijven dan tot donderdag. Daarna zien we wel verder. Iig drie dagen Texel geboekt voor volgende week. Zin in!

 18. Wat een lap tekst…. Mensen ga alsjeblieft gewoon het weerbericht echt begrijpen dmv een goed boek of een curcus te volgen.
  Door de oververhitting in Spanje en zuid Frankrijk ontstaan er thermische lagedrukgebieden die omhoog trekken. Dit zijn geen kanaalratten die ontwikkelen zich namelijk ver op de atlantische o / Carib (wel je huiswerk goed doen he toby). Het is al heel lastig om een verwachting met dit weerbeeld te maken van meer dan 4/6 uur. De Britse luchtvaart meteorologen doen nu niet meer aan forecasting maar aan nowcasting. Al die gribfiles weermodellen (windy, windguru buienradar etc) kunnen niets met dit beeld en zijn dus alles behalve betrouwbaar. De depressie ontstaan bij Bordeaux (in Meteo is dat heel dichtbij) maar wanneer, hoe snel en vooral welke route ze overtrekken …….. weten we gewoon niet. Kan reuze meevallen allemaal maar kan ook gewoon van ZW naar NW draaiende wind van 30/40knp staan met hagel en onweer.

  Kortom die NW deining gaat wel aankomen, maar of het een lekker surfweertje gaat worden hangt echt af meerdere factoren.

 19. Heb even een paar weken niet in NL gesurfd, omdat ik in Portugal zat. Wat is het wetsuit advies op het moment?

 20. Bedankt voor je bijdrage @Naad! Ook een lap tekst maar zeer welkom en leerzaam!

  We gaan het meemaken / nowcasten.

 21. On Topic:
  Gaat m niet worden vandaag. Wel goed voorbeeld van hoogte max 130cm maar totale flatness omdat de frequentie te hoog zit (300mhz) ofwel 3,3 seconde periode.

 22. @ Tobias wat denk je voor België morgen best VM of NM? Windy geeft wat hogere golven in VM. En NM meer onshore wind. Dus VM?

 23. Dat het weer dat zich maar niet aan de voorspelling wenst te houden…
  Je moet echt met al je zooi aan de waterkant klaar zitten anders mis je wat niet was voorspeld en zit je te balen omdat wat wordt gemeten niet leidt tot wat zou moeten.
  In je 3/2 uiteraard.

 24. Net gaan zwemmen in het W van belgie er begon al push en ‘hoogte’ in te komen.. vraag mij af of de golven morgenvroeg dan toch niet goed gaan zijn..

 25. Wat wordt nu het beste, morgen ochtend vroeg of toch eind van de middag in noord Holland?

 26. Die cam van hartbeach mogen ze ook wel n keer poetsen, lijkt alsof het altijd super mistig is

 27. Live vanuit randje Zeeland, zelfde als België waarschijnlijk, mooi clean, maar net niks…zelfs niet voor de sup. Wel heerlijk voor nachtduik;)

 28. Scheef was lekker hoor vanavond op de lange plank. Lekker sfeertje in het water, veel gillende jongeren. alsof ze een jaar binnen hebben gezeten ofzo

 29. Erg vies water vanmorgen bij wijk, misschien riool weer geloosd op zee?
  Je kon de stront van Halsema en haar animatieteam ruiken😝

 30. Dan heb je toch naar de foute cams zitten kijken, want vanaf 8u30 liep het geweldig. Set na set met lange lijnen!

 31. @Be heb zelf ook lang getwijfeld want de cams zagen er inderdaad crap uit !!!! Maar man ben ik blij dat k geweest ben ! Het cleande uit en schouderhoge lange aflopende lijnen met kracht kwamen in sets binnen gerold ! Zelfs m’n 5.11 groveller genomen

 32. Bij de noordpier WAZ op het strand deze fin gevonden van een decathlon olaian boardje. Hit me up als hij van jou is!

 33. Mooie reports!

  En morgenochtend herkansingen. In België weer op tijd gaan of heel laat. Elders meerdere mogelijkheden over de dag en spots verspreid.

  Goede noordoosten swell afkomstig van boven de wadden. Alleen in N-H pakt dat niet altijd gunstig uit, maar daar zit ook nog wat NNW swell in de forecast.

 34. Heb m’n dag ingedeeld op Tobias’ voorspelling in het hoofdartikel, dus wil er graag vanavond in duiken. Iemand ervaring met Bloemendaal/Zandvoort bij laag-opkomend? Loopt dat? Of beter Wijk?

 35. Ziet er top uit op Zandvoort Bloemendaal nu op de 2e bank en verder buiten op de 4e. Mooi lang en clean. Let’s go!

 36. Het was eindelijk weer eens lekker surfen, wind bleef briesje west/zuidwest en langzaam noord (en rond 5 uur volledig stil)

 37. Westkapelle was ook lekker rond hoogwater vanmorgen. Wel heel stijl.
  Gezellig druk ook.

  De 3d-sprectra doen het al een tijdje niet meer. Is er iets mis mee?

 38. Lekker gesurft in België. Rond 17.30 ingegaan, praktisch geen wind, geen zijdelingse stroming, en lekkere golven met push. Heeeerlijk. Weer helemaal blij 😊

 39. Thanks Tobias, uiteindelijk inderdaad naar Bloemendaal geweest en zeker geen spijt gehad. Mooie cleane rollers en niet eens super druk. Top avond!

 40. Zag het af en toe ver buiten breken. Even getwijfeld, niet gegaan.
  Ik vond de 2e bank al ver peddelen. De 4e was mij, in mijn uppie, iets te ver. Ben jij daar wel naar toe gegaan?

 41. Gisteren was idd lekkah!! Wind is er nu al uit hier in zH, maar de golven lijken ook een stuk minder terwijl het opkomend is. Hoe kan dat? Omdat de wind eerder is gaan liggen, swell van gisteren er eerder uit?

 42. Er zijn meer surf gerelateerde verdienmodellen waarvan de kwaliteit te wensen over laat. Meestal gerund door millennials (sorry entrepreneurs of founders) die lacherig gaan doen of roepen dat je zuur bent zodra er iets kritisch wordt gezegd.

 43. Komt nog niet lekker door hier deze ochtend, heb nog even geduld maar niet al te hoge verwachtingen.

 44. Water in Wijk leek gisteren inderdaad vrij goor, met bruinig schuim. Dacht dat het misschien kwam door de regen van vrijdag?

 45. Dat klopt Arno, het overstort riool gaat open bij teveel regen. Je ligt dan in wijk letterlijk in de shit…

 46. Raakt m hier echt niet. Zie ook niet op de boeien dat t nog iets gaat worden of zie je dit niet op de boeien?

 47. Weet iemand wat nu de stand van zaken is rondom de windmolenplannen op de maasvlakte? Heeft de petitie iets voor elkaar gekregen?

 48. ‘Dan ga je toch naar de Maasvlakte’… Een leuke zomerse dag op Scheveningen. Golven uit NNO die wat moeite hebben om door te komen. Rond HW lukt het wel en loopt de Noord zoals gebruikelijk het beste. Het is druk met surfklassen want de commercialisering van de zee kent geen grenzen. Dan komt het bijna tot een aanvaring. Instructeur en surfscholier droppen vrolijk in. Gaat allemaal net goed en ik roep dat ze uit moeten kijken. Hij vindt dat ik moet uitkijken. Er volgen wat woorden.

  Niet veel later weer een mooi metertje op de piek, ik peddel in en daar ligt een hele klas met kinderen die door de golf opgegeten worden. Met wat kunst en vliegwerk stuur ik er doorheen. Een andere instructeur van dezelfde school zegt dat ik uit moet kijken voor de kinderen. Ik zeg hem dat het verstandiger is als hij met zijn kinderen beter dichter bij de kant gaat liggen.

  Wederom wat woorden. En dan volgt het. ‘Dit is Scheveningen, ga dan naar de Maasvlakte’. Sorry hoor, maar dan heb je het echt niet begrepen.

  Ik vind het prima dat er les wordt gegeven. Ja, dit is Scheveningen. Er wordt wel eens ingedoopt en er gaat wel eens wat mis. Dat kan allemaal gebeuren.

  Maar waar halen surfinstructeurs die zelf de regels niet kennen het lef vandaan om tegen anderen te zeggen dat ze dan maar ergens anders moeten gaan surfen. Ik woon hier al langer dan dat zij oud zijn. Een surfinstructuer is er om zijn leerlingen de regels te leren en om ze in een veilige setting de eerste beginselen bij te brengen. Dat zij denken dat de zee van hun is (voor commercieel gewin) geeft aan welke connectie ze in hun hoofd missen. Om je een idee te geven. Er liggen op dat moment zo’n tien (!) klasjes van de betreffende school in het water. De zee is zeker van iedereen, maar niet van die ene surfschool in het bijzonder.

 49. Je hoeft niet helemaal naar de Maasvlakte hoor. Ik was iets tussen deze twee in en het was supernice. Lange lijnen van 1m hoog, precies zoals verwacht. En ik lag op een bekendenhotspot, maar echt bijna niemand in het water. Alle golven kunnen kiezen. Gelooft niemand mijn forecast meer ofzo?

 50. Wellicht iemand een inzending doen bij Boos met Tim Hofman om de lieve mensen van Eneco/Rijkswaterstaat vragen te stellen over de veiligheid van surfers en kwaliteit van de spot? Als het niet gestopt kan worden, dan maar laten zien hoe ze niks geven om belangen van burgers..

 51. Aan de triestige SUPer in Domburg vandaag: wat een belachelijk vertoon… het feit dat je eigenlijk met iedereen problemen had bewijst voor mij ook dat je echt zelf in de fout ging elke keer opnieuw. Maar dan op een gegeven moment echt expres VOL op een surfer gaan varen die braafjes naar achter aan het peddelen was… Bij mij had je dat écht niet moeten proberen.

 52. Google zegt me dat die al een paar jaar dicht is. Dus vraag me dan af waar het vandaan komt. Bruine shit van Tata?

 53. Was gezellig vandaag zo te lezen. 😉 Iemand nog een leuke foto van een goede golf dit weekend?

 54. Laatste tijd af en toe pijn in mijn rechterheup tijdens het surfen althans als ik op mijn plank na een rit. Surf circa 20 jaar maar pas sinds een jaar last van. Een van de oudere geezers op het forum hiermee bekend?

 55. Een maat van me had bij zijn heupgewricht een uitstekend stuk bot wat zitten op een plank pijnlijk maakte, maar ik zou niet kunnen zeggen of dit bij jou ook het geval is. Als je er echt mee zit zou ik even naar de fysio gaan;)

 56. Die supper heeft idd problemen met iedereen, ook met z’n medesuppers, lekker laten gaan die gast

 57. In april paar keer ziek geworden in regio Wassenaar/Katwijk/Noordwijk. Dit weekend uitgeweken naar Wijk. Daar was het niet veel beter. Zag veel bruine drap, kroppen sla en zelfs enkele tampons (of iets wat er op leek) voorbij drijven! Waar valt er nog veilig te surfen?

 58. Het was lang wachten maar wat een weekend was dit zeg! Metertje, lange cleane lijnen. Heerlijk!

 59. De ene pijn is de andere niet, maar wat bij mij werkt/werkte… yoga oefeningen.
  Ik probeer alle dagen dat ik niet surf in ieder geval een kwartiertje wat yoga te doen. Mij viel op dat ik de “triangle pose” aan 1 kant niet/amper voor elkaar kreeg. Na een weekje of 2 oefenen lukte het beter en was de pijn in mijn heup een stuk minder.

 60. Ik vroeg me af: komt er deze ochtend nog een sms bericht of wordt (het toch niets) en volgt het later op de dag?

 61. Ha ha, wanneer de jaartjes tellen gaat er hier en daar wel eens wat kraken…. Is heel normaal.
  Naar een hele goede fysio gaan en die laten uitzoeken waar het probleem vandaan komt. Grote kans dat met een juiste diagnose en daarna wat inzet en oefeningen het e.e.a. prima op te lossen is. Mijn advies: vooral zelf niet gaan experimenteren. Pijn of stijfheid is vaak een symptoom, de oorzaak kan heeel ergens anders liggen dan waar jij je probleem ervaart. Neem van deze oude geezer aan; zoek een goede sportfysio!! keep on surfing!! 😉

 62. Dank voor de tips, ik ga op zoek naar een goede fysio en dan naar een strakke yogalerares;-)

 63. Ik ben net in Zeeland aangekomen en vroeg me af of er in Domburg nog wat zal lopen deze week. Kom net van Ameland vandaan en heb daar gisteren in een lekkere en vooral hoge klotsbak pret gehad, zou mooi zijn als die lijn in Zeeland doorgezet kan worden.

 64. Bij mij bleek deze pijn samen te hangen met een hernia. Kwam altijd in combinatie met pijn in de bil (op je portemonnee zeg maar). Ben inmiddels wat operaties en aantal jaren verder en kan weer surfen. Mijn advies zou zijn om iemand met verstand hier naar te laten kijken.

 65. Dat gebeurt regelmatig in Wijk aan zee. Het water kleurt bruin als er te veel surfers met de Tesla zijn gekomen. Het bruine schuim waar je het over hebt komt van alle gesponsorde surfers die al jaren een aangekoekte kliek zijn.

 66. Hee, vraag: ligt het aan mij of is de nieuwe webcam bij wijk aan zee van mindere kwaliteit?

  Thanks

 67. De nieuwe webcam bij Aloha is momenteel ter reparatie bij de leverancier. We hebben tijdelijk de oude weer kunnen installeren, maar check vooral ook de andere webcams om te zien of er wat te surfen is: Timboektoe of zie de streams van zandvoort of egmond voor een indicatie van het (surf)weer. Staat op deze site erbij vermeld.

 68. Instructeurs zouden beter moeten weten. Als hun leerlingen promoveren naar de line-up met hun nieuwe wetsuit (hooded voor in de zomer) en te korte board weten ze niet wat ze doen. Hebben ze ook niet geleerd van degene die ze het had moeten vertellen.

  Kook, noun. Pronunciation: kük : An individual with no understanding of the social and sartorial norms of surfing. In the water, a kook’s cluelessness can aggravate or endanger other surfers; on occasion, kooks can even be recognized solely by the faux pas they commit out of the ocean.

 69. Van vorige week overhead golven in Frankrijk maar vandaag een heerlijke Hollandse beuk sessie/ klotsbak. Verschil moet dr wezen! Maar toch weer genoten!

 70. Komen de 3D spectra (hoogte vs frequentie vs tijd) weer online/terug, of zijn die vervangen door de plots met richting? Vrgr. Robbert

 71. Mijn zoontje van net 5 noemt WAZ ook wel het vieze strand
  Gaan we weer naar het vieze strand pap? Nee vandaag niet…
  Vandaag gaan we naar het schone strand. Je hart breekt toch?

 72. Klinkt als een verzonnen verhaaltje maar goed stel dat het waar is, hoe ga je naar het strand dan? In je stalen auto of fiets? Enig idee waar dat vandaan komt?

 73. ben benieuwd hoe Ouddorp gisteravond was, twijfelde nogal en dus maar naar Maasvlakte gegaan, daar was het in ieder geval heerlijk.

 74. Egmond vooralsnog niet zo best,wacht inkomend tij nog even af.
  Bon surf a tous!

 75. Pff mijn hart is al zo vaak gebroken in wijk aan zee. Maar komt echt niet door TaTa😂😂

 76. het is mooi om te lezen dat sommigen zich strikt aan hun zelfverzonnen versie van ‘de surfer’ spiegelen en ook volgens hun eigen regels van ‘cool’ surfen is voor iedereen en iedereen kan soms wat hulp gebruiken…. helpen is leuk en ook lief en wordt iedereen beter van!

 77. Joh we hebben 3 weken met volle zon + warm water + hoge temperaturen gehad.
  Alle algen die als een gek gaan groeien. Daarnaast weinig golfslag waardoor alles rustig op dezelfde plek kan bezinken.

  Nu ineens iets ander weer. Al die algen sterven nu af, daarnaast liggen er hier en daar nog dode kwallen in het water. Normaal stroomt dat wat makkelijker weg maar bij Wijk hoopt het een beetje op tegen de pier. Daarom is het zo goor.

  Qua luchtkwaliteit heb ik liever Tata dan de Maasvlakte. Daar woont bijna niemand dus weinig te zeuren – maar daar is de echte troep.

 78. Vanmiddag de MV2 gepakt. Prima golfjes, maar echte hoogte ontbrak. De temperatuur van het water is wel echt top (3/2 aan).

  WIe weet morgen een herkansing.

 79. WIJKO toch redelijke hoogte, bij opkomend, leek niks van de kant! wel side onshore meuk!

 80. Einde ochtend even geweest, was op zich prima te surfen, hoogte zat er wel in, maar waren twee swells door elkaar die het behoorlijk voor elkaar verstierden. Met beetje geduld viel het soms net goed en had je leuke rit. Wel eerst op de derde bank en later op de tweede. Bij de kant was er niks meer over. 6 minnetje.

 81. Als je vier dagen in de week in het water ligt en ook bij klote golfjes rond peddelt piep je wel anders. Surfen is idd voor iedereen, maar dan ook wel de hard yards investeren en niet als een klojo in de line up gaan liggen als je niet weet wat je doet.

  Vooral degene die als de set komt op hun board blijven zitten kijken naar surfer op de golf en ‘totaal verrast lijken’ als alles op ze af komt, board loslaten etc. Ik heb in Nederland meer dings aan mijn boards dan op elke reefbreak in het buitenland… en das niet van de stenen maar de ‘aanvaringen’

 82. Nog nooit van mijn leven ergens een comment achter gelaten maar zó apart om te lezen hoe elkaar de les gelezen wordt. Dacht altijd dat dat iets was wat alleen fans van StarWars enzo deden.

  Ben met surfen begonnen in Cornwell waar letterlijk íedereen met een pak aan en surf- of bodyboard onder de arm loopt, opa, kleinkind en moeders met een gezellig postuur. Één groot familie-gebeuren. En de gasten waarvan ik zo inschatte dat ze hun “hard yards (?)” gemaakt hadden waren het meest relaxt van allemaal. Niets te bewijzen, bewust van hun eigen niveau en de eersten die meehielpen mannekes van 6 hun eerste golf te laten pakken. Dan ben ik maar een halve hippie maar iemand moet mij met een honkbalknuppel van mijn board meppen wil ik mijn dag in het water daardoor laten beïnvloeden. Dan maar een golfje missen. Niets zo fijn om te zien dan iemand die met zijn armen omhoog net zijn eerste drie seconden is blijven staan en een blik op zijn gezicht heeft waarmee hij de hele wereld aan kan. Zo, verder geen commentaar, laat jullie weer lekker verder mopperen 😁

 83. Kies gewoon voor je eigen plezier. Als ik soms de drukte op scheef Noord zie snap ik gewoon niet waarom je daar tussen wilt liggen. Regels of niet met zoveel mensen op 1 plek weet je zeker dat er dingen gaan gebeuren die je liever niet ziet.

  Ik heb iig meer plezier met minder drukte om mij heen. Dan kun je nog eens een keer een golf pakken ipv moeten slalommen om iedereen heen.

 84. @ 🙁 ik snap je punt en Scheveningen is meer dan de Noord. Maar de grootste drukte ontstaat vooral door de dagelijkse instroom van buiten. Als we de parkeerplaatsen zouden sluiten en men een half uur zou lopen zou er niets aan de hand zijn. Een parkeertarief van 10 euro per uur zou het probleem opgelost hebben. Want het is een beetje vreemd als mensen van buiten gaan zeggen dat wij maar ergens anders gaan surfen. Niet omdat ik een ander het niet gun, maar vooral omdat het vreselijk onlogisch is als ik onnodig co2 ga uitstoten terwijl ik de zee op kruipafstand heb.

 85. Vanochtend weer helemaal remy op de 2e bank. Heup tot borsthoog. Ik haar crowds, maar alleen is ook maar alleen 🙂

 86. Gisteravond op scheveningen lag het vol met kwallen. Toch niet fijn peddelen als je steeds tegen aan kwal aankomt

 87. Vanochtend alleen op IJmuiderslag. Mooie rechtse lijnen, rond 10 uur een meter op de sets. Achterste banken begonnen lekker te lopen. Super nice relaxed omstandigheden, aantal lange ritten gemaakt. Soms ff wachten tot er wat binnen kwam maar dat was het waard. Wind viel mee.

 88. Ik heb een vraag aan ieder die wellicht in omgeving Eindhoven woont en geïnteresseerd is in carpoolen. Sorry voor de vraag maar ik ken hier nauwelijks mensen die ook wekelijks graag naar zee gaan om wat golven te pakken.

 89. Denk dat de stress van de pandemie menigeen parten speelt.

  Anyway… gisterenavond met mijn surfmaatje bij Hoek lekker inimini closeout barreltjes ingedoken. Zonder kleerscheuren en dings dus prima vermaakt.

 90. Petten was fun, beetje sideshore en leuke kleine meter op de achterste bank. Tot hoog water anyway. LB en sup.
  O, en geen drukte.

 91. Vandaag heerlijke golfjes in Wijk aan zee + een zonnetje! Heel fijn. Helaas waren mijn teenslippers (merk Reef en kleur bruin/wit) die ik op het strand had achtergelaten weg toen ik uit zee kwam. Mocht iemand ze hebben gevonden, let me know!

 92. Iemand een idee of de swell in Corsica consistent is (en of er bepaalde spots de voorkeur genieten), net een tripje geboekt met de ferry en de wagen mee, maar ik vraag me af of het zin heeft mijn plank mee te nemen… het is wellicht niet het surfwalhalla maar als er opportuniteiten zijn, willen we die natuurlijk meenemen hè 😉 Merci alvast…

 93. Niet te geloven. Alle swell in 1 x weg, terwijl het gisteren nog zo epic was. (vooral in de ochtend)

  Er wordt nog wel gelest in Scheveningen en Wijk zal vast ook nog wel gaan. Maar Petten niet, daar breekt het te veel op de kant. Sowieso is Petten grotendeels afgeschreven sinds de strekdammen onder het zand zijn verdwenen en er een verre buitenbank de swell halverwege blockt.
  Ik was 3 dagen op Texel en was even vergeten hoe magic die strekdammen zijn als ze een beetje lengte hebben. En ze liggen er in overvloed bij iedere strandopgang en in verschillende hoeken op de wind. Wat ook opviel is dat er nauwelijks werd gesurft. Het zal het seizoen nog wel niet zijn, maar dit was toch wel heel opvallend en aangenaam.

 94. Super Nice Tobias, was er ook in maart jongstleden. En ook geen kip in het water. Vond toen vooral de break bij Paal17 lekker breken. Viel me op dat daar ook geen buitenbanken zijn en alles op de voorste los barst.

  Even on-topic as zaterdag zondag leuke cleane surf bij gunstig getij in de middag?

 95. Hoi, ik weet niet of dit het juiste forum is hiervoor maar hopelijk kan iemand mij verder helpen.
  Ik ga deze zomer naar Bretagne en we willen surfboards meenemen op dakdragers vastgemaakt met touw. Iemand hier ervaring mee? Kan je dan gewoon 120 op de snelweg? Alvast bedankt! Eventuele tips zijn meer dan welkom

 96. Niet met touw doen gewoon spanbanden kopen. Boards in boardbags doen. Dan kan je zo hard als je wil.

 97. ik zou ook geen touw gebruiken.
  spanbandjes in combinatie met thule surfboard dragers is 140 geen probleem 😉

 98. Hey allemaal,
  Ik heb binnenkort de ruimte om ong. een maand vrij te nemen.
  Zie hier en op FB vaak verhalen langskomen van mensen die voor langere periode in bijv Portugal of Bretagne zitten.
  Hoe doen jullie dat? Via airbnb of hostels oid? Of huren jullie appartementje voor die tijd?
  Of ligt het simpeler: gewoon hoogseizoen skippen? 😉

 99. @DB, sowieso hoogseizoen skippen als dat kan. Goedkoper, minder druk en betere golven. Portugal heeft in de zomermaanden best wel wat wind (Nortada) en Bretagne is tegenwoordig de cultplek voor Fransozen waarbij de UK ook nog eens een belangrijk deel van de nw swell blokt in de zomermaanden omdat de jetstream gemiddeld wat noordelijker ligt.

 100. Boards in de auto. Als dat niet kan, boards onder de auto. Als dat niet kan, op de imperiaal/dakdrager. Met spanbanden! Nooit met touw, dat snijdt. Of is zo dik dat je het slecht vastkrijgt. Dan nog liever met tape (duct), maar da’s een hoop gedoe.

 101. Onder de auto was natuurlijk een grapje, mochten er ook blondjes op de forum rondlopen.

  Kan overigens in specifiek gevallen wel, maar pas op voor warme en draaiende delen. En hobbels, drempels en stenen.

 102. Voor max 20 euro heb je in een bouwzaak genoeg spanbanden om al jullie boards vast te leggen.
  Dit zou je toch moeten kunnen lijden, ipv lomp met touw boards op de auto te willen binden.

 103. …vaak ben je te bang. Vroeger hadden we van dat bruine vliegertouw. De Dufour van 6mtr op de imperiaal van de Opel Kadett station, rolletje vliegertouw paar slagen er omheen en hoppa…op naar Lac de Vassiviere bij je rokende ouders achterin.

 104. Met gespsluitingen 160 kmu gereden op de franse snelwegen.
  Neus van 9 ft softboard trilt af en toe. Maar dat doet die ook bij 100 kmu.
  Geen problemen ondervonden. Gewoon weten hoe je moet strappen.
  Trouwens, 3 boarden op elkaar en de betere planken lagen in de auto.

 105. sommige vragen hier zijn volgens mij echt niet serieus bedoeld #mindfuckers 😛