Nuttige surfweer info:

Surfweer Zaterdag 16 April 2016

56 reacties

 1. Kaartje van de DWD (linkje staat bij http://www.surfweer.nl/webcams ) met de swell van donderdag/vrijdag in de Noorse zee. Goed te zien is dat deze zaterdagochtend de Noordzee in is gekomen aan de stijging van de waardes in de meest rechtse kolom (30-100mhz) hierboven.

 2. Weinig soeps WaZ 14:00 – 16:00
  Veel beweging in het water maar weinig goeie golfies. Het enige echt prettige was de wind die al vrij snel na aankomst van 6bft naar een 4tje ging en volledig naar West draaide. Warming -up voor morgen zullen we maar zeggen 😉

 3. Was even leuk qua lijn en hoogte! Makkelijk en veel leuke golfjes

 4. Waz weer helemaal toppie lekker dreigend met afentoe een biggy mooie lange en snelle ritten van 4tot6 morgen weer?

 5. Tobias, je zat er weer compleet naast met je voorspellingen. Was 3x niks op WaZ. Bedankt!!!

  Groetjes, Henk

 6. Zandvoort van 15-16u, best leuke shorebreak, Eyeball nu; buitenbanken beginnen te lopen, typisch Hollands dagje, zonnetje erbij maakt het best te doen.

 7. Maasvlakte 13:30-15:30 was dikke prima tijdens laag. Af en toe nog wat lijn toen de wind eruit ging

 8. Wijk 10:30-12:30 – Heb me prima vermaakt (op een 7’10”); bij vlagen dikke lijnen (niet heel clean, maar clean genoeg) van borsthoog met uitschieters naar boven en beneden. Vooruitzicht voor komende dagen: surf-eat-sleep-repeat… beetje jammer dat er ook nog ‘work’ tussen zit.

 9. IJmuiden ± 10:00 – 14:00
  Wat teleurstellend begon, superclean maar niet meer dan heuphoog, werd toch nog een erg leuke sessie.
  Ik denk tegen midtij, begon het goed te lopen met lekkere hoogte en lange ritten
  Wind leek eigenlijk alleen maar meer te worden, maar gelukkig niet écht storend.
  Lekker zonnetje erbij maakte het wat mij betreft helemaal af 🙂

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0101154_zpshopvb0me.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/I%20SUP%2017_zpsp3ls5y8c.jpg

  Hanne, dit ben jij tóch?
  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0121160_zpsieiivurx.jpg

 10. Ha ha…daar heb je gelijk in Singlefin 🙂

  10:00 tot 12:00 Maasvlakte op de SUP…wind was fors maar bijna geen last van gehad, wel van de klots, maar toch een aantal lekkere ritten op dikke bakken …

 11. HvH was dik van 13-15h! Veel hoogte en push. Onshore wind maakte het vrij choppy, Desalniettemin paar leuke lijnen gehad!

 12. @Ed: dat was nou precies wat ik ook dacht! Ik ben al aan het aftellen (nog 17 werkdagen te gaan) en dan wordt het voorlopig surf-eat-sleep-repeat zónder work (en als het allemaal mee zit met wat meer zon & golven:).
  Why?… Why not?

 13. N-H, BAZ, best goed vandaag 11-14 uur. Donker dreigende luchten met regen en hagel onderweg…maar eenmaal aan zee prima weer. Rond 13.00 mooie lijnen. Lange rit waard.

 14. En de surf op IJmuiden was fijn. Eerste uur baalde ik dat ik niet naar Wijk aan zee gereden ben of een groter board had. Daarna werd het alleen maar beter en beter. Lekker in het zonnetje en gezelligheid in het water met een handjevol surfers en suppers.

 15. wijk 17.00tot 18.30 dikke klots geen lijn mijn kortste sessie dit jaar .
  ik moet deze week even op en neer naar zuid frankrijk en heb een paar dagen om te surfen maar hoe zijn de forcasts ? vanaf Lacanau tot bretagne? iemand een idee ?

 16. Dudes leer nou van mij,

  Bij NNW 4,5/6 kun je beter wegblijven bij Wijk!

  Altijd klotswasbak daar!

  Voor iets meer lijn moet je richting Dorp gaan!

  Beter is IJmuiden dan als je een vrije dag hebt en niet anders kan!

  ff kijken over de Sluis!

  Wijklocalwaveskisurfer for 14 years!

 17. Mooie avondsessie op Callantsoog. Windje ging er niet helemaal uit maar genoeg lijn om het goed naar het zin te hebben! Bedankt Tobias!

 18. Surfers oet Grunn: ik woon ook oet Grunn en surf circa 1x p week in NH. Vaak rij ik daar dan alleen heen (wat ook een fijn zen-moment oplevert die ik als verse vader prima kan gebruiken).
  Ik vind het ook prima om eens forces te joinen. Wellicht eens gegevens uitwisselen? mn telnr is 0646060972

 19. — Stuur me even een mailtje als je antwoord wilt — Niet echt de plek om te gaan discusseren over de inhoud. Mag ook whatsapp. Mail is iig tobias@surfweer.nl of surfweer@gmail.com

  Kortere berichten (met alleen tijden en alleen 1 dag van te voren) bestaan trouwens ook in de vorm van de GO Surf AAN dienst naar telefoonnummer 1008. Voor ieder wat wils!

 20. Hey Tobias, zie dit niet als afzeiken oid. Het is meer iets dat mij door de jaren heen is opgevallen en ik hoop dat je er iets mee kan.

  Ik snap dat het een stukje verbetering van de service is en dat ver vooruit voorspellen van de surf in NL frkn lastig is (heb je cursus gedaan).

  Maar wat is er gebeurd met de korte berichten 1 a 2 dagen van te voren met strakke tijden + spots? Die overigens zeer regelmatig spot on waren.

  Sinds het tegenwoordig via whatsapp gaat, zijn het hele boekwerken met voorspellingen die ruim een week van te voren zijn.
  Het bewijst zich regelmatig dat dit lastig is. Neem bijvoorbeeld deze week.
  Van epic surf op zaterdag/zondag, naar beste op zondag en maandagochtend. Van agenda’s blokkeren op Dinsdag en Woensdag (4 dagen van te voren) naar toch alleen op Woensdagochtend.

  Gaan wanneer het goed is, is voor velen niet op een optie. Maar een bericht voor 1 a 2 dagen van te voren lijkt mij meer dan voldoende en veel nauwkeuriger (gezien het verleden). En dan maar zien of je toevallig tijd hebt lijkt mij prettiger dan kansen op onnodig vrije dagen nemen (zie je wel eens mensen over klagen in de comments).

  De surf over de hele wereld laat zien op het laatste moment anders te kunnen zijn. Waarom dan in NL zo ver van te voren al grote uitspraken doen?

  Mijn idee? Back to the old days: de website met een verslag waarin staat dat er volgende week wel eens iets aan zou kunnen komen (dus niet: volgende week Donderdag/Vrijdag je agenda blokkeren in de berichten) En pas 2 max 3 dagen van te voren met ochtend/avond en de avond van te voren alleen de tijdstippen met spots

  Scheelt jou vast ook het tikken van die enorme verslagen.

  Ps: mijn werk laat niet toe dat ik kort van te voren vrij kan nemen. Ik ga gewoon wanneer ik kan, het is gewoon een ontwikkeling die mij was opgevallen. Ik geniet overigens wel van de voorspellingen op de dagen die ik vrij ben.

 21. Look who’s..

  “Scheelt jou vast ook het tikken van die enorme verslagen.”

 22. @tobifan
  Bedankt dat je de tijd neemt om je gevoelens te delen. Heel gevoelig allemaal.
  En nu weer lekker aan het werk!
  #skiffa4real #surfersear4shizzl #TobiWanKenobi
  #lokalejongensalleenrecht #alswegeenzeewieretendankauwenwebijen

 23. Terug naar de tijd dat we helemaal geen voorspelling hadden. Op de bonnefooi naar zee en zie maar of er golven zijn! Je hoeft de voorspelling niet te gebruiken. Het is een indicatie waarmee je met klein beetje eigen inbreng je plan kan trekken. Wil je details of exacte spots zal je voor de sms-service moeten kiezen. May the surf be with you😎 Maak er zelf geen gebruik van en surf wanneer het kan, of uitkomt.

 24. tja na veel surfen op het net ook uitgevonden dat er in lacanau geen golven zij deze week maar in bretagne woensdag wel ga richting Crozon denk ik

 25. Ik heb de keuze om of dinsdag eind middag of woensdag ochtend/middag er in te gaan in WaZ. Wat is de beste keuze?

  Thanks guys

 26. @Sidope: voor ons is het de beste keuze als je dinsdag gaat 🙂
  @@Tobias: in NL kun je altijd met een longboard surfen als er golven zijn.