Nuttige surfweer info:

Surfweer Zaterdag 14 januari 2017

118 reacties

 1. De fetch loopt letterlijk vanaf het meest noordelijke punt op deze kaart naar het uiterste zuiden, tot er land opdoemt. Nederland.

 2. De pluim voor volgende week. Meeste kans op een dik pakket ijs is beneden de grote rivieren. Alblasserwaard zou wel eens een keertje schaatsbaar kunnen worden eind volgende week!

 3. Lekkere forecast. Kleine off topic vraag. Iemand hier tips voor een toffe accommodatie/surfhouse/surfretreat in Zuid Afrika (zuid/oostkust). Ga daar in September heen. Info is most welcome.

  Cheers.
  L@rs

 4. @lars, dorpje port sint john’s / verblijf the lodge on the beach.

  Break recht voor je deur, eerste echt warme water en een hele mooie omgeving. Bullsharks wel een puntje (aan riviermonding) maar dat geldt voor groot gedeelte van de kust daar.

  Durban is en blijft wat mij betreft top. Veel spots, geen haaien en rijafstand van zoveel meer breaks

 5. Tsja bull sharks. klein minpuntje ;0)
  steek mijn teen nog niet in het water als die krengen er rond zwemmen.

  Morgen wordt denk ik een lekker dagje. Wel koud, maar goed, net nieuwe cap en gloves dus moet wel 2 uur uit te houden zijn.

 6. In Australië vier weken lang naast een riviermonding gesurfd en al m’n tenen nog. Het zijn echt niet van die monsters als velen denken..

 7. Ik heb dan ook hele lekkere tenen.

  Ziet er op de cam nu nog erg rommelig uit. hopen dat het straks met opkomend en aflandige wind meer lijn en hoogte in komt.

 8. Hmmmm in regio zandvoort valt de hoogte nog erg tegen. Hopelijk in de middag meer lijn. Shortboard gaat nu nog zeker niet lukken.

 9. Vraagje voor Tobias : ik heb na lang zoeken eindelijk de kaartjes met het 3D spectrum gevonden maar ik zit nog een beetje met de interpretatie.

  Heb ik goed begrepen dat je vanaf het nulpunt linksvoor ( actuele lokale tijd ) terug in de tijd kijkt aangezien het een waarneming betreft?
  En hoe lang doet swell er gemiddeld over om de Zeeuwse kust te bereiken vanaf -pak em beet- het Europlatform?

  Alvast bedankt

 10. Ymuidel za 14-1 , 15:00 -> storm, hagel, zon, golven en stroming, puuâhr Hollandse condities, ik houd daar wel van.

 11. Zoals eerder gezegd is het momenteel vrij klein en choppy, maar op zich wel al surfbaar. Binnen zo’n half uurtje ga ik er toch al in.

 12. Gelukkig ben ik positief ingesteld..anders zou ik bijna willen zeggen:
  Wat een domper vandaag na zo’n mooie storm..scheef erg rommelig.

 13. Domburg al plezier gehad, rond 14 uur, dikkere shoes en handschoenen volgende keer wel, goede call Tobias

 14. Frans, je bent er te vroeg uitgegaan. Het liep erg lekker vanaf half vier. wel bizar veel stroming.

 15. Erg leuke bankie gevonden, regio Noordwijk. 2 – 4 erin gelegen. rond half 4 begon het echt heel goed te lopen 20 minuten lang met heerlijke lijntjes en flink wat power voor de korte plank. En daarnaast weinig tot geen stroming. Heerlijke sessie en goede call.

  ps vanaf de kant alijtd een vertekend gezicht qua surf. Eenmaal achterin heerlijke lijn en lekkere cleane wandjes.

  Thank you january

 16. Domburg eerst nog wat rommelig. Pas na hoog gewoon goed. Ikzelf na enige tijd in de kou inmiddels wat minder goed

 17. Wil je nog even via deze weg bedanken Max! Zomaar je board uitlenen aan een pannenkoek die zijn vin vergeet, top! Deze sessie had zeker niet willen missen.

 18. Wat waz dat mooi goede steile wanden zonnetje helemaal only the lonely tot na twee ineens retedruk van 1 tot 5 topdag

 19. Bloemendaal 14:00-16:00 – ging steeds mooier lopen voor kortere plankies; zo tussen heup- en borsthoog en steeds cleaner. Ook wel wat close-outs maar dat mocht de pret niet drukken. Voor Bloemendaalse (pré-surfschool-seizoen) begrippen best wat liefhebbers in het water.

 20. Iemand die weet wie de fotograaf onder de pier was? En of de foto’s nog ergens te zien zijn? Want het waren best lekkere golfjes 🙂

 21. Is scheveningen nog de moeite? Op de scheveningenlive webcam lijkt het zo goed als vlak, maar op webcam van Aloha toch nog wel wat golfjes…

 22. Er zit nog aardig wat swell in. Dat het niet loopt is ws een kwestie van getij. Ik hoop dat de push nog komt voor donker. In het noorden zal het te laat zijn. Ook lijkt de swellrichting daar iets te veel langs te kust te schampen met pal noord (1 to 7 graden).

 23. Hoi,

  Ik heb vandaag van ongeveer 9.45 tot 12.30 gesurft bij WaZ, jullie ook?

  Doei.

  Owja, ik heb toen ook mede surfers gefilmd ik ben van plan dit op YouTube te gooien (nog nooit gedaan dus even kijken hoe het gaat) link van het kanaal dump ik hier als alles erop staat.
  Als het mag van YouTube maak ik een apart kanaal aan hiervoor.

 24. Weet iemand wie de fotograaf was gistermiddag op de pier in wijk aan zee? Komen de foto’s ergens online?

  Groetjes

 25. Wijk kwam er lekker in vanaf 12:30. Prima heuphoge lijnen met kracht en snelheid. Heerlijk!

 26. Gisteren op tijd er uit gegaan, vandaag bij 3e golf die ik had leash-snap op achterste bank MV…..Zo blij dat dat gisteren niet gebeurt is!!! 😎😂

 27. Hallo surfers van Wijk aan Zee die er rond 5u uit gingen in de ijskoude mist en daarna lekker warm hebben gedouched in de board opslag! Om duistere redenen vond ik 3(!) onbekende handschoenen in mijn tonnetje! Sowieso het paar van ‘het meisje met de heelee koude vingers’ en nog een excel drylock 5mm (links). Stuur me even een mailtje dan zorg ik dat je ze weer terug krijgt! Grt sjoerd
  s.c.dendaas@gmail.com

 28. Noordwijk was niet goed tussen 15u en 17u.Clean wel en sets van 1m max. Maar het was of een close out of de golf stierf direct. Ik vroeg me af of ik beter naar Scheef gegaan was?

 29. Wijk 10.30 tot14.30 na een uurtje ploeteren met mn sup op shopy golven toch maar mn longboard gepakt en zo rond 12 begon het steeds beter te lopen naast de pier het liep echt lekker op de achterste bank mooie lijnen en lange ritten en heerlijk wantjes gereden en met 2 man erin was het echt een feestje

 30. Aiai, wat ziet dat er heerlijk clean uit op die foto’s. En op de webcams vanachter mijn bureau op kantoor heb ik ook veel te veel mooie lange lijntjes zien binnenrollen. Hoop dat de timing qua werkverplichtingen voor mij volgende keer als de condities weer zo chill zijn beter valt.

 31. Gezellig op Velsen-Noord gisternamiddag. Op Zandvoort botten uit den Ijstijd gevonden bij het jutten dus houd den ogen geopend! 🙂

 32. Maandag en dinsdag helaas verhinderd omdat ik vol in de luiers zat. Zou er heeeeeel misschien vandaag einde middag nog een klein maar fijn clean longboardgolfje lopen op Wijk of is dat heel erg wishfull thinking??

 33. Zondag 15-01 avond: Iemand bij Bloemendaal, bij Rapa parkeerplaatsen, een sleutel kluisje gevonden? Heb hem in het donker laten liggen. Vinder verdient een lekker pilsje

 34. Tof, die botten uit de ijstijd!

  Er worden tegenwoordig naast botten ook veel archeologische vondsten gedaan op bijvoorbeeld Maasvlakte en Zandmotor. Als iemand van jullie na het surfen eens iets heeft gevonden waarvan hij/ zij denkt dat het misschien door mensen is gemaakt of waarvan je denkt dat het een menselijk bot is dan kan je altijd een mailtje met foto sturen naar j.brattinga (at) rmo.nl . Ik kan er dan even naar kijken voor je.

  Het Rijksmuseum van Oudheden, waar ik werk, zit namelijk volop in het onderzoek naar menselijke bewoning van het gebied dat tegenwoordig de Noordzee. Het was namelijk tot 10.000 jaar geleden een plek waar mensen en dieren leefden doordat de zeespiegel een stuk lager (45 meter!) lag dan tegenwoordig. Je kon zo naar Engeland lopen!

  Als iemand iets heeft gevonden, laat maar weten 🙂

  Groeten,

  Joris

 35. Interessante kost…een steiging van de zeespiegel van 45meter.
  Zouden de neanderthalers toch met dikke dieselmotoren hebben rondgereden?
  Er ligt ook nog ergens een dorpje uit de nederlandse kust,9 meter onder n.a.p. als ik mij niet vergis.

 36. @bali
  was het maar zo’n feest. Afgelopen mei geweest en kan niet wachten totdat we weer terug kunnen. Paradijs op aarde als je het mij vraagt.

 37. Hey Tobias, ziet er flat uit voor een lange tijd. Zit er niet mee in om een eind te rijden. Denk jij dat Le Rozel iets zou kunnen geven dit weekend? Op MSW ziet het er niet slecht uit voor zondag, maar op andere sites toch twijfelachtig?

 38. @bali

  Ik vlieg morgen naar bali! Zit de eerste dagen in Canggu, daarna nog geen plannen. stuur me maar een berichtje: 0624398742

  Stef

 39. Goeiemorgen iedereen! Ik ben sinds een tijdje begonnen met surfen. Nu zo’n 10x gesurft bij Scheveningen/Ameland. Ook lessen gevolgd. Ik ga april/mei voor 4 weken in m’n eentje naar Java & Bali, mede als surftrip. Ik zit erover na te denken om een week/aantal dagen een surfcamp te doen. Hebben jullie ervaringen/tips die jullie kunnen delen? Alvast bedankt! En tot in het water bij Scheveningen! Binnenkort toch maar eens het winterse weer uitproberen!

 40. Ik ga eind feb naar Kaapstad ,
  Iemand ervaring met leuke surfhostels
  En mooie spots in de buurt ?

 41. Ik zag op Instagram een nieuwe groep surfers die dikke surffoto’s maken voorbij komen, de locals van langervelderslag lvs_locals heten ze. check it out! zou ik zeggen

 42. Jaren geleden tijdens het windsurfen voor de kust van Schouwen een bultrug (of verwant) tegengekomen. Eerst een hartverzakking, maar dan toch wel heel erg mooi. Hoop dat nog eens mee te maken!

 43. Wie heeft er ervaring met easyjet vliegen en surfboards meenemen? Ze vragen bijna €100,- om je board mee te nemen; maar kan je er ook 2 of 3 in een boardbag stoppen. Kort de vraag: rekent easyjet per boardbag of per surfplank (in de boardbag)?

 44. @remko

  mijn ervaring met easyjet was prima (naar Nice, gesurft in San Remo), per boardbag, er was gewoon een maximum aantal kilos.

  ik bel altijd sowieso naar de maatschappij voor een double check..

 45. Om kosten te ontwijken, kan je ook enkele boardbags in een zeil / zak steken en inbinden met Duct tape. 3 boardbags worden dan 1 grote boardbag, wat theoretisch gezien geen problem mag geven aangezien de meeste luchtvaartmaatschappijen hun tarief per gewicht bepalen.

  Ik heb dit enkele jaren geleden met wat vrienden gedaan en zo toch in totaal 210 euro uitgespaard.

  Estethisch is het niet, maar functioneel zeker wel

 46. @remko,
  Sise dont matter!

  Het gaat bij de meeste om gewicht maar pas op want een Boardbag is nog geen pakket!
  Ingetaped is eigenlijk een pakket!

  Boarbag is Boardbag! Inhoud wordt gescand! Kunnen moeilijk doen!

  ik had een kleine Boardbag in een grote Sup Boardbag geschoven en kon alle surfgear erbij proppen en kleding etc etc! Een enorme sigaar geloof me! Grote ogen in de hal haha! Scheelt weer gewicht voor je gewone koffers, vrouwtje blij, want daar betaal je ook vaak apart voor!

  Surfs up!

 47. Volgens mij is het een beetje een grijs gebied wat je wel of niet mee kan nemen. Ik neem zelf altijd een bag met 2 of 3 boards mee inclusief wetsuits en ander surfspul. Nooit gezeik gehad, maar bekende van me wel.

  Op de website staat vaak “watersport uitrusting”, net als dat er bijv. “Golf uitrusting” staat. Dus als ze gaan ouwehoeren kun je natuurlijk het argument gebruiken dat een Golfer ook niet al zijn stokken en ballen apart hoeft in te checken.

  Als je verder je hele kledingkast in je boardbag doet om twee tientjes te besparen op een koffer vind ik het wel terecht als ze moeilijk gaan doen haha.

 48. Van te voren aanmelden als ‘odd size lugage’ scheelt een hoop gezeur bij de dames achter de incheck balies bij de meeste luchtvaartmaatschappijen.

 49. Bedankt voor het reageren allemaal! Bij easyJet (en daar vlieg ik mee) staat bij afwijkende bagage: “surfplank”, maar ook “golftas”. Dus die verschillende clubs krijg je wel mee, maar meedere surfplanken……?? Het is een beetje gokken denk ik wie je treft.

 50. In ieder geval een einde aan de vorst. Nog twee dagen, daarna dikke plus. Mogelijk dit weekend al golven als de wind ZZW genoeg is en voldoende hard.

 51. Ik vlieg meestal met Transavia daar geldt gewoon een maximaal gewicht van 30 kg (!!!). Volgens mij kun je prima een dubbele boardbag gebruiken. Omdat je nooit aan de 30 kg gaat komen, gaat het vooral om de afmetingen. “Size doesn’t matter” is dus niet waar, maar de maximale afmetingen zul je nooit behalen met een dubbele boardbag. Succes en veel plezier.

  Mocht je ervaring toch anders uitpakken, horen we het vast ook graag.

 52. Meestal als ik ga surfen gebeurd er wat. Ik vlieg altijd met transavia naar het kankerland. Langzaam maar zeker voel je de tumor binnen dringen bij die barrels! Ik pak meestal gewoon de hoogste golf want ik ben natuurlijk de beste! Ja, Huidkanker kan je krijgen van de zon.. maar er zit ook een kankercel op tobias. Tobias, je moeder! Maar ik ga vaak met turkisch airlines want die storten redelijk vaak neer en dat is best handig, Air crash investigation (op comedykanker) hebben dan ook weer een nieuw onderwerp. Maarja ik zou gewoon met Malaysia airlines gaan, oekraine is een lekker plekje om te landen, vriendelijke groet. MH

  ik ben 17 jaar.

 53. Hola,
  Twee keer met de planken gevlogen. 2 shortboards in een triple boardbag. Met wat extra karton/schuim, wetsuits, handdoeken (en 1x met restant van benodigde kleding). Vooraf aangegeven dat er sprake was van “odd sized luggage”.
  Gewicht werd bij incheck niet gemeten (paste niet op de band), maar wel gevraagd en ‘ingevoerd’.

  In beide gevallen ook reisgenoten met soortgelijke bagage. Ook geen probleem. Wel allemaal netjes verpakt en met een glimlach aan de incheckbalie.
  Paar jaar gelden ook eens met windsurfuitrusting in vliegtuig gestapt. Dat is groter, zwaarder en onhandiger. Ook daar netjes vooraf gemeld en gecheckt welke maatvoering voor de luchtvaartmaatschappij wordt gehanteerd.

 54. Ik had golven besteld,maar misschien is er iets mis gegaan met de betaling?
  Ik had het geld al 3weken geleden overgemaakt,maar ik zie nogsteeds niets..