Nuttige surfweer info:

Surfweer Zaterdag 13 augustus 2016

76 reacties

 1. Het was even mooi met lunch. Maar hoe is het nu? Iemand eyeball? van welke spot maakt niet uit.

 2. Hallo iedereen,

  Weet er iemand een goede site om de boeien te checken in BE (meer specifiek Oostende). Meetnet vlaamse banken is hier al vermeld geweest, maar ik vind daar niet zoveel data op. Voor Oostende bv kun je enkel de boeien checken van Oostende Noord, en dat is dan al een eindje op zee. Andere sites/suggesties? En kans op wa windgolven sebiet in Oostende met hoog hoog?

  Thx!

 3. Komen er nog golven (omgeving zuid-hplland) ?

  Weing te zien op de cam en ik heb niet zo heel veel vertrouwen in vanavond…. Of is dat onterecht?

 4. Gisterochtend vanaf een uurtje of elf ter hoogte van Surfana in het water gelegen. het was echt zo een sessie waar het niet uitmaakte wat je deed, waar het gewoon fijn was om even in een flinke verwaaide hollandse klotsbak met holtrekkende golven te liggen. Golven waar je voor gaat en denkt **** it en dan toch dingen weten te doen die je niet had verwacht. Uiteindelijk toch weer stoked het water uitkomen.

 5. Zag op de foto’s van 65 things goed surfbare golven. Ik duik er straks in N-H nog wel in

 6. Hallo allemaal,

  Samen met mijn vriendjes ben ik vandaag gaan bodyboarden in Scheveningen. Daar zijn wij ter hoogte van paaltje 42 en Hartbeach onze GoPro 3 verloren. Hij heeft een zwarte stok met blauw erbij.

  Mochten jullie hem vinden willen jullie mij dan mailen?

  skipvdwaal@gmail.com

 7. In Noordwijk was het rond 5u niet best. Voldoende hoogte, maar Noord en Zuid swell zat elkaar danig in de weg. Toch om 8u weer ff er in. Net wat minder wind, en opkomend. Je weet nooit.

 8. Hallo, weet iemand hoe het zit met de regels rond “honden op het strand” in Frankrijk? We gaan naar contis maar ik vindt enkel uitleg ivm honden voor mimizan.

 9. Leuke golven op de noord vandaag om 14:00. Mega druk ivm beach volleybal, olympic experience en alvast parkeren voor het vuurwerk??!!!

  Leuke longboard golven maar af en toe ook leuk ‘fishen’. Druk met lesjes…. :s

 10. Wijk was goed vertoeven vanavond. Wind ging er idd bijna helemaal uit, leuke golfjes afgewisseld met af en toe zelfs een goede set. Ik had het idee dat het vooraan voor de korte boarders ook wel lekker was. Iets over 19:00 erin, tegen 10:00 er weer uit.
  Niet verkeerd!!

 11. Zandvoort zuid wad vanaf zeven uur ’s avonds goed te doen. Wind nam af en af en toe zaten er cleane bakken tussen. Heb me erg vermaakt 🙂

 12. Net terug uit 3 weken france en een tip…. neem een 3/4 pak mee want t water is nog steeds maar 15 a16 graden en afgelopen week was er veel wind en super klots alleen bij la torche was het super clean . Vendee was niks en tussen soulac en mimizan soms heel hoog maar erg rommelig alleen sochtents met zonsopgang was het clean wel dikke bakke gepakt maar met mn 2/3pak echt afzien qua kou.
  Morgen maar weer noordzee golfjes

 13. Bij La Torche is het water altijd frisser… in het zuiden kan ik me dat enkel niet voorstellen… in juni was het daar goed surfen in enkel een boardshort en 1,5mm top.

 14. Nu Mark, dat is wel heel straf, een 4/3mm in Frankrijk in augustus… Misschien een nieuwe 3/2 kopen? Ik ben gisteren ZONDER wetsuit het 4 kilometer brede en 40 meter diepe marsdiep doorgezwommen voor geldinzameling aan Spieren voor Spieren. https://www.facebook.com/denheldertexel/

  Het was ruim 1,5 uur zwemmen tegen stroming, windkracht 5-6 in en golven van 1,5m hoog. Niet geheel zonder risico’s. Er is treurig genoeg een man van 56 veel te vroeg aan het einde van zijn leven gekomen tijdens het zwemmen.

  Dat was een keer en nooit meer voor mij waarschijnlijk. Hoewel het zwemmen mij redelijk makkelijk af ging en het niet echt koud was. Hierbij wil ik iedereen nogmaals bedanken voor de bijdrage aan het sponsorbedrag voor het goede doel. Elke cent van het binnengehaalde bedrag (ruim 1127,- euro) gaat naar de stichting spieren voor spieren https://www.spierenvoorspieren.nl/wat-doen-wij/kindercentrum/

 15. @Mark hoezo is het water 15°C. Ik ben in juni naar Lacanau geweest en toen was het water reeds 20°C, zal dus nu iets van 21-22 zijn. Had toen zelfs een nieuw 2mm pak gekocht met korte armen omdat ik het te warm Had.
  En ik lag gemiddeld zo’n 6u per dag in het water…

 16. Ik weet niet, maar volgens mij ligt dat meer aan jou en je pak dan aan het water… Het is hartstikke lekker nog!

 17. tja een nieuw pak denk ik maar … maar op het franse strandwacht bord stond echt 16graden en vorigeweek was er veel wind en geen zon ik had qua warmte dan ik had misschien wat weinig energie na 3 weken elke dagsurfen maar ik was in juni ook in lacanao toen was het beter qua warmte dan niet qua hoogte.

 18. Gisteren avond en vanochtend op de MV2 geSUPt.
  Het was laag en wat rommelig, ik krijg erg veel zin om weer eens in de auto te springen en naar een topspot in Frankrijk te rijden!
  Zelfs als ik daar dan een pak aanmoet en zelfs met een cap en wanten vind ik dat nog prima! Als er maar mooie golven zijn 😉

 19. Mijn ervaring is dat de zeewatertemperatuur erg kan verschillen per spot. Geen idee waarom eigenlijk. Vorig jaar in le gurp / montalivet was het water 16 graden begin aug. Dat jaar ervoor zelfde tijd was carcans 23 graden. Nu net terug uit noord spanje, San Sebastian was 22 graden en San Vicente de la barquera 16 graden. Bij een lange sessie zonder zon had ik het best koud. 4/3 was voor mij geen overbodige luxe geweest, maar ik ben best wel een koukleum 🙂

 20. Tobias , chapeau! Zowel qua reden dat je hieraan meedeed als ook de prestatie op
  Zich. Want dat het geen geringe prestatie was, blijkt wel uit het feit dat het voor 1 van de deelnemers zo fout is afgelopen…….. Vreselijk …….

 21. Ook net terug uit montalivet en de gurp oude 3/4 was inderdaad geen luxe de afgelopen week het voelde aan als het voorjaar de weken ervoor lekker in shorty

 22. De watertemperatuur in Frankrijk kan door de wind flink dalen, het oceanwater aldaar wordt eigenlijk nooit warmer dan 13 graden alleen aan de kusten warmt het op, en als het dan een paar dagen flink waait kan er flink wat vermenging met het koudere water ontstaan. In de hoek bij Biaritz heb je daar veel minder last van en daar is het dan ook vaak een stuk warmer

 23. Vorige week Le Dunes bij bretignolles sur mer paar keer gesurft. Golven waren mooi op maandag en dinsdag maar inderdaad het water behoorlijk aan de frisse kant! Koude handen en voeten maakt het niet echt prettig om een paar uur acher elkaar te surfen.

 24. Ha gelukkig wat bijval dacht even dat het aan mij lag ik was ook in le gurp vorige week en twas echt bikkel koud

 25. Water afgelopen week in Zuid Frankrijk (Capbreton/Hossegor Area) inderdaad boven de 20 graden. Boardshort met 1mm top was comfortabel. Dag later en 300 km noordelijker bij Hourtin/Montalivet strook werd de temperatuur door de Poste de Secours gemeten op 15 graden. Locale surfen in 4/3 met schoentjes!! Schijtkoud dus voor deze tijd van het jaar!

 26. Haha, ik zit er gelukkig al vaak genoeg naast. Vorige week een alert gegeven, en toen bleef het flat. En andersom gebeurt dat ook wel eens.

  Geniet van het onverwachtse. En van andere stranden dan alleen de noord. Scheveningen 10km noordelijk en zuidelijk is een oase van rust. Zonder of met alerts. Tenminste, dat is mijn ervaring. En ik ga altijd als er alert condities worden verwacht. Een slager keurt immers ook zijn eigen vlees.

 27. 3m op 14 sec? Ik ken de spot niet.. Maar een 1.4 op 16sec in seignosse gaf ENORME bakken dat zelfs Nikki van Dijk het over een epic sesh had.

 28. Ik wil het allemaal niet weten. Ben voorlopig de komende 11 maanden weer in Nederland en niet in Frankrijk |-:

 29. In Noord-Holland wel. In het zuiden offshore windswell (wel meteen minder golfhoogte dan natuurlijk)

 30. Ha Tobias, even een technische vraag nu de golven uit het zuidwesten toch nog niet bij onze kust zijn aanbeland. Hoe reken je de mHz frequenties in de 3D spectra visualisaties van RWS om naar de periode in seconden zoals we die in surfland gewend zijn te lezen en te interpreteren?

  Ik heb een vermoeden dat bijvoorbeeld 250 mHz staat voor 4s, en 50 mhz voor 20 s. Dat dus je [1/0,xmHz=periode in s] moet doen. Klopt dat?

  Je zult dit vast al vaker uitgelegd hebben, maar ik kon het nergens terugvinden.

  Alvast dank!

 31. SURFBOARD GEVONDEN!

  Langs snelweg, vermoedelijk van roofrack gewaaid? Ericeira surfshop sticker op board, verder moet de eigenaar hem zelf omschrijven, shape, spec, kleur etc.

  Stuur me een mail als je de eigenaar bent. guyvisser@gmail.com.

  Voor anderen, helpen zoeken/delen mag graag.

 32. Nu het nog net even niet over surf gaat; iemand hier ervaring met de tomo evo? Erg benieuwd hoe die bevalt in noordzee golven en daar buiten natuurlijk. Grtz Henkie b