Nuttige surfweer info:

Surfweer Zaterdag 12 augustus 2017

128 reacties

 1. Vanavond op 1200 km hier vandaan wordt de swell geboren die zondagmiddag gaat binnen komen. Gelukkig loopt er ook nog een swell van dichtbij en die is (zeker voor het zuiden) misschien nog wel beter.

 2. Weet iemand of er nog positieve ontwikkelingen vandaag op de kaarten te zien zijn voor morgen?

 3. Als ik de berichten goed lees is het dus verstandig om woensdag alvast vrij te regelen voor het geval dat! Ochtendsessie I think..

 4. Blij dat ik dan toch net nog even op opkomend gegokt heb.
  Waren lekkere “les”golven op Wijk 18:00 – 20:00 voor mijn longboard!!

 5. @Tobias, enige voorspelling voor de golfhoogte op wijk vanavond? Wordt t meer dan een half metertje? De weersites beloven niet veel goeds…

 6. Had vandaag een lesje gepland voor mijn dochter en neefje bij Aloha in scheveningen. Perfecte omstandigheden voor een beginners les en ze hebben allebei genoten. Ik ook trouwens. Morgen weer zelf met mijn dochter het water in om te oefenen. Dat kinder-enthousiasme is net zo leuk als ze een lekkere golf scoren!

 7. Zoveel was het niet hoor… Op Bloemendaal was het net hoger dan de knie en enkel shorebreak, zo t strand op!

 8. Wijk was een heerlijk avondje, lekker clean en genoeg hoogte. Jammer dat heel Nederland dat ook vond, man man man wat een drukte. Levensgevaarlijk af en toe…

 9. Je hoeft daar niet te gaan liggen hè… Ik zag het vanaf de molens, het leek wel een mierennest, met z’n allen knokkend om een enkel knie tot heuphoog golfje… lachwekkend.
  Molens WAZ 18:30 – 20:00 prima te doen, leuke shorebreak en af en toe setjes heuphoog. Woensdag hopelijk iets meer.

 10. Domburg bijna niets helaas 😉 Tobias, heb mij aangemeld voor sporadische surf SMS. Wordt er alleen vermeld wanneer er gevorderde condities zijn of wordt er ook gemeld wanneer er golven zijn voor beginners?

 11. Nee, die sporadische sms is alleen voor echt goede golven. Als beginner kun je je beter aanmelden voor de dagelijkse sms. Als gevorderde trouwens ook.
  Die sporadische is vooral handig voor wie zijn telefoonrekening door zijn baas laat betalen 😉

 12. Noord-holland kreeg het gisteren einde van de dag nog goed binnen. Als goedmaker voor de minder extreem epische donderdag afgelopen week dan de rest van nl – I presume…

 13. Maar als beginner of als prof maakt niet uit. Lijntje is een lijntje.

  Of je nou droog moet staan, omdat je prof je neus er voor ophaalt. Of maar een beginners lijntje neemt als pro.

  Een golf is om te geniete.. 🙂

 14. Zal er vanavond nog wat het vat zitten voor Wijk/NH? Eind van de ochtend was stiekem erg lekker longboarden vandaag.

 15. Geen Tahiti, maar ik ben ook geen Julian Wilson 🙂

  Ging voor een uurtje zwemmen, toch maar een plankje gepakt om take-offs met offshore wind te oefenen (want je weet maar nooit…).

 16. Behoorlijk overrated hoewell ik de stoke ook niet wil verpesten voor wie er van wil genieten!

 17. Cam vertekent zelf ook. Op de sets waren het vermakelijke ritjes in Wijk rond 21:00, zeker voor de “loggers” 😉

 18. Deining zette met opkomend tij toch door tot bij ons in Oostende. Was niet groot maar kon toch wel op gelongboard of gesupt worden. En de groms haalden er alles uit op hun shortboardje.

 19. Effe net na vloed nog even tot t donker, was heerlijk op de sup. Eindeloos ritjes doen en veel ruimte. Geen spektakel maar gewoon clean, mellow en warm genoeg voor n shorty. 😎👍

 20. Van 19 tot 21u super leuk op de Zuid. Cleane rustige longboard golfjes! Er was ook nog een dude met een camera in het water. Wie was dat? Staan die fotos ergens online? Morgen om 7u weer het water in 🙂 Stoked!!

 21. Wat een geweldige stoke de afgelopen dagen!! Ik heb genoten!

  Om deze noordzee swell te vieren en te vieren dat mijn instagram account 2K volgers heeft geef ik een mooie print weg via mijn instagram pagina (michalpelka)!
  Check m, ik geef hem gratis weg!
  Wil jij m winnen? kijk dan op mijn instagram pagina!

  Happy Noordzee surf iedereen!!

 22. Gaat de nieuwe swell aankomen vanavond/morgen? Ik kan m zelf niet echt vinden op de kaarten.

 23. Gisteravond was echt heel leuk. Heeeel klein, maar heeeel fijn. Was zelfs best druk. Snap eigenlijk niet waarom het geen alert was terwijl het zo clean was😁

 24. Helaas heb ik geen instagram, facebook, snatchat or twitter (zoals ik ook geen tampons, handtas en lingerie heb) dus maak geen kans op de foto.
  Wel onder de indruk van de afbeelding die je weg geeft.
  Is er ook een website waar we meer van je portfolio kunnen zien?

 25. Wijk was zeker niet overrated gisterenavond…. Goede sfeer, cleane lange lijnen waarop je redelijk lang moest wacht en dat kon je zien op de webcam/screenshot…

 26. ben het met richard eens, er stond weliswaar 45 cm op ijgeul boei maar wijk was heerlijk clean en echt lekker op longboard. wel beetje druk maar de sfeer was gewoon top. genoten!

 27. Stoked!

  De wind draait naar west, dus beter nu snel gaan want als die wind onshore wordt is het meteen pruts branding. Morgen vroeg wel weer kansen, maar lastig in te schatten met die tegenwind er doorheen.

 28. Wijk gisteren avond erg leuke cleane kleine swell , druk maar top sfeertje … wat leuke ritjes gemaakt en gezellig gekletst

 29. Morgen 0.2m @10 sec volgens magicseaweed?? Wist niet dat zo’n periode mogelijk was in NL! Als er nou eens een metertje bovenop kwam… Waarom gebeurt dit nooit? Wat voor omstandigheden zijn er nodig om die klassieke 0.7m @ 7s te toppen?

 30. Krijgen we morgen swell door? Ik ben eindelijk vrij en ga mijn nieuwe board ophalen uir de shop.. die zou ik graag meteen willen surfen 🙂
  Even voor de herhaling.. gister wijk aan zee toppertje! Heerlijk genoten!

 31. Er zat een duidelijke onderbreking in de noord-swells door de harde zuidenwind op de Noordzee. Die wind is inmiddels gaan liggen en het is nu afwachten hoe de swell zich hersteld.

 32. Hmm.. kan pas vanaf 10.00 er zijn. Is het het denk je waard Tobias? Of is er alleen een early bird session. In doubt.. Haha!

 33. Heeey , Tobias wanneer verwacht je een nieuwe surfreport te plaatsen, wil namelijk in het weekend een van de dagen met het gezinnetje naar zee gaan en daar ook wat surfen. Wanneer denk je dan dat de beste dag zal zijn? Surfz!

 34. Mv2 clean en microwave hoogte zo t strand op. Hopelijk brengt opkomend tij nog iets voor de uitslapers 😉

 35. @Y
  je kan er beter een heel lang weekend van maken want zo te zien gaat het maandag, dinsdag en zeker woensdag een stuk beter worden.
  Laat ik maandag en woensdag nou thuiswerken en de zomervakantie voorbij zijn =0)

 36. Bergen aan Zee 9.00-10.30uur – kniehoog op de setjes… en die kwamen +/- om het kwartier. Was te longboarden.

 37. @hazzie wordt dan wel een heel lang weekend, misschien toch maar verlof nemen? Was van plan om int weekend te gaan vanwege het mooie weer maar nu blijkt het de dagen erna ook goed weer te zijn. Woensdag ziet er goed uit!

 38. Swell blijkt toch vannochtend gepiekt te hebben. Ik was net iets te laat voor het mooie, maar toch wel de kwaliteit kunnen ervaren.

  Lijkt nu helemaal weg te zijn. Straks nog wel een surfbaar rimpeltje met het hoge water.

 39. Donderdag middag (morgen dus) dik 6bft achter het front. Gaat ook niet echt 1 dagje flat zijn hè

 40. Wow… wat negatief zeg… Ik heet ook Dirk, maar dit ben ik niet hoor. Ik schaam me voor surfers, nee, mensen, met zo’n instelling.
  Mens van deze tijd.. walgelijk

 41. @Dirk
  Zoek je toch een lekker alternatief?
  Pfff, wees blij met Tobias. Voorspelt beter dan wie dan ook of is er een betere (surf) voorspeller in toen?

 42. Ja, eigenlijk wel. Maar ik denk dat hij gewoon geen berichtjes abonnement heeft. En dan mis je inderdaad de puntjes op de i van mijn surf forecasts…

 43. Goedeavond

  Ik surf sinds een jaartje voornamelijk in Domburg.
  Morgen vertrek ik voor 2 weken naar hossegor.
  Wil daar een board huren en mss eerst nog een lesje volgen om de golven daar eerst ff te ontdekken. Iemand nog tips voor welke surfschool?

 44. @Tobias
  lol, je weet het mooi zodanig om te zetten dat je er een verkooppraatje voor je surf-sms van weet te maken. En terecht hoor. Kan niet anders dan jaloers zijn dat je van je twee passies je werk hebt kunnen maken waar (bijna) heel surfend nederland baat bij heeft.

 45. Boards huren is geen probleem. Je struikelt er bijna over de surfshops en verhuurders. Op hossegor la centrale zitten er sowieso 2, op la sud ook nog een klein tentje en anders zit er ook nog een aantal verhuurders in hossegor centrum, maar dat is wel een stukje lopen naar het strand.

 46. Neem aan dat er dan in die sms staat dat het een weekje bijna flat is en je alle niet abonees (m.n. Dirk) wilde flashen 😀

 47. Niet zo gevoelig voor kritiek, die jongen heeft gewoon gelijk. Tobias moet gewoon beter voorspellen. Ik wil namelijk weten of ik van 17:34 tot 17: 47 wel perfecte surf heb.

  En die argumenten: het is natuur, onvoorspelbaar, etc. Maak het dan voorspelbaar! Niets mooier dan een zwembad waar de golven perfect getimed aankomen op het moment wat jij 23 weken geleden in je agenda gezet hebt.

 48. Is het trouwens geen goed idee dat er hier eens gewerkt gaat worden met vaste usernames? Beetje meer forumstijl. Maybe wel dope voor de community. Lets know eachother. 1