Nuttige surfweer info:

Surfweer update Zaterdag 1 feb 2020

108 reacties

 1. Vannacht ligt het windveld op zo’n 340km bij ons vandaan. Kaartje met omcirkelde gebied (met een trog) is van 21 uur zaterdagavond. Swell van 6s zou dus vanaf 10 uur later moeten gaan opbouwen. In België hopelijk op tijd voor de wind er bij komt zondag in de loop vd ochtend. In Holland zeker weten op tijd, daar blijft het lange tijd nog windstil.

 2. De occlusie zondag van 12 uur utc.

  De lijn Zandvoort – Arnhem wordt rond 14:00 bereikt in de 06u tussenrun van het ecmwf (gezamenlijk EU model). Altijd interessant om na afloop te zien wel model het juist had. Maar in ieder geval alle tijd om langzaam naar het strand toe te bewegen op de eerste zondag van deze maand.

 3. Alles ligt klaar voor een dawn patrol sessie bij Bloemendaal. 🤙🏻 Fijne dag morgen iedereen!

 4. @Noutski

  Haha, nice. Veel plezier.

  Vroeger tüüterde ik even als ik langsreed richting noorden.

  Kennemerland en noordelijker sowieso Theo lage to Be !

  🙏🏻

 5. Let’s go!

  goed te zien hoe die golfperiode en richting omhoog geschoten is vannacht na het passeren van het lagedrukgebied

 6. De sessie van vanmorgen inspireerde tot het volgende elfje:

  donker
  wordt licht
  klots wordt glas
  de lijnen blijven komen
  gaan

 7. Donker,regen,in de holte van de barrel kwam ik mijzelf tegen.
  Lang,zooo lang,
  Ik werd er duizelig van.

 8. woensdag ziet er nice uit voor Belgie:) Als er nog iemand vervoer nodig heeft of wil meerijden, let me know. Ik vertrek vanuit Kortrijk rond 08:00 naar Oostende/Bredene.

 9. WAZ was alles behalve crap vanochtend. Dikke dag voor NL begrippen.
  Paar barrel-jagers én -rijders gezien!!

 10. Was echt wel nice vanmorgen op Scheef! De weinige wind die er nog stond ging er later helemaal uit. Trouwens grappig hoe snel het ineens helemaal vol lag. Om 8 uur waren we nog met z’n drieën en een uur later helemaal crowded haha.

 11. Hoek gezellig druk op de vroege ochtend. Beetje slap en knie tot heuphoog. Wel lekker clean! Vond het niet echt het vroege opstaan waard, maar achteraf toch wel lekker om effe te zijn geweest.

 12. Terheijde was lekker longboarden tussen 9:30 en 11:00.
  Ik ging het water in en zag inderdaad een zeehondjes terug het water in hobbelen!

 13. Wijk aan zee was subliem.. 3 uurs sessie zonder wind maar met barrels! 🎶Ik krijg die lach niet van mijn gezicht 🎵🎵🎵

 14. Er werd bij wijk druk gefilmd, kam dat materiaal ook online, ik zag aardig wat tubes langs komen!

 15. Men o men wat was Wijk genieten…. op de sets zeker headhigh met af en toe een serieuze tunnel! Stoked tot en met.

 16. Noord pier ging weer af vanmiddag tot donker zwaar genieten! Mooie hoogte denk zelfs 2meter plus errug rustig ook drie surfers en als laatste uit top top top

 17. Bedankt Tobias, was lekker wakker worden in de golven op de Maasvlakte!

  @Wouter was jij vanuit het water aan het filmen? Kunnen we ergens derest bekijken?

 18. Was iemand einde middag op Ijmuiden? Kon zelf niet maar hoor en zie graag wat voor moois ik gemist heb. Kan geen webcam voor vinden voor IJmuidenstrand. iemand suggesties? Thx

 19. Hier nog niet de moeite waard, misschien zo wat beter met de push maar zeg er niks voor af zou ik zeggen….

 20. Domburg was heftig gisteren met laag water. Moeilijk doorheen te komen, maar wat een kracht 😁

 21. Heeft iemand een idee of het vrijdag of zaterdag meer de moeite waard is om vanuit Friesland naar de kust te rijden? Wat lijkt het me heerlijk om een sessie niet vooraf te moeten plannen omdat je aan de kust woont!

 22. was ruk tussen 11 en 12:30. Geen hoogte, geen push, brak achterin net niet en voorin zowat op de kant. Hoogwater was ook opmerkelijk ‘laag’; de eerste bank lag helemaal droog!

 23. Idd, had het iets beter verwacht afgaande op de boeien en het swellpercentage. Maar mij toch geamuseerd:)

 24. Was idd niks. Teveel West in de swell en behoorlijke backwash. Liep niet lekker en super bumpy

 25. Ik vond Wijk tussen 13.00 en 14.00 echt prachtig.. met het hele kleine beetje wind wat er na 14.00 in kwam leek het al snel minder worden!

 26. Ik heb me best vermaakt op de noord tussen 9 en 11 al had er wel wat meer kracht in de golven mogen zitten De hoogte was aardig. En om het af te maken nog een zeehond gespot.

  Wat me wel tegenviel was dat er nog altijd mensen in het water liggen die best leuk kunnen surfen, maar dan toch de regels niet kennen of aan hun laars lappen. indroppen, snaken, blocken. Echt heel sneu. Haalt toch een beetje de glans van een verder prachtige morgen.

 27. Ijmuiderslag was in het begin (~10.30u) nog een beetje slap maar werd steeds beter. Top sessie gehad met af en toe ritjes tot op het strand. Zon erbij, vrijwel niemand verder in het water. Me happy.

 28. WAZ windmolens. 11:00 – 14:00 prachtig, achteraan lome rollers. Vooraan harde steile kommen. Geen zuchtje wind en alleen maar zon. Wat een topwinter!!

 29. Wijk bunker was mooi tussen 14 en 16..met zeehond en niet veel stroming. Beetje zeewind maakte het choppie, maar nog steeds lekker.

 30. Hoekie had een mooi uurtje met helemaal hoog water. Daarvoor en daarna was het allemaal niet zo veel soeps. Ik denk dat het kwam omdat het hoog water relatief laag kwam, dan blijft het hangen in wat normaal het gare stadium is tussen laag en hoog water. Dan breekt het net niet op de achterste banken, maar breekt het voorin ook niet echt.

 31. Langevelderslag was genieten gisteren! 10.00 tot 12.00 met opkomend tij, clean met een ruime meter op de sets. Meer kracht en hoogte dan afgelopen zondag

 32. Komt toch nog een klein plukje swell aan op > 10s periode, dus wie weet met opkomend vanmiddag!

 33. Voor een longboard was het erg goed in wijk. Heerlijk zonnig en rustig in het water. 13 tot 16u

 34. Had naar Wijk moeten rijden. Want tussen 14 en 16 was bloemendaal gewoon niet zo best. Wind zakte wel weg rond 15u, maar geen lijn en geen power.

 35. @ Flex, was het wel van plan 😉 mits het echt chaos is maar wellicht dat de ochtend wat te bieden heeft?

 36. @Matthijs

  mits of tenzij?

  mits: je kickt op chaos
  tenzij: met chaos in zee zit jij thuis voor de kachel

 37. hahah touché

  als ik de voorspellingen zie zou het zo maar optie ’tenzij’ kunnen worden

 38. Ik ben benieuwd. Zondagochtend is mijn wekelijkse surfmoment, maar wellicht wordt het voor de kachel zitten idd. 😌

 39. Nou viel me alles mee net tussen 1500 en 1630 op Scheef, had erger verwacht na al die heisa op het nieuws 😉

 40. Zeker, vooral als de zonnewind en de muistroom elkaar versterken in de trog van de zandmotor

 41. 🙂
  Maart roert zijn staart is het gezegde. Maar of dat nu ook goede golven geeft is ieder jaar anders. Blijft zeeklimaat. Ik had dit jaar ook wel iets van ijs of sneeuw verwacht, maar nee hoor. Misschien in maart, april of mei dan maar 😉

 42. Als echte white water warrior (beginner) had ik de ochtend van mijn leven bij Bloemendaal. Lange ritjes richting strand, en omdat er niemand in het water of op het strand was lekker hard geschreeuwd van blijdschap als de popup en rit goed gingen. 🙂 Stoked. 🙂

 43. Ik niet, maar pas op met springvloed deze week. Die valt daar twee dagen na volle maan en met al die houten palen onder water kan het linke soep zijn tijdens hoogwater vanaf het middaguur.
  Ochtend zou nog wel een optie zijn, vraag anders even bij de surfshop of kijk op https://www.surfweer.nl/surf/spots

 44. O ja, en btw Surfweer.nl krijgt woensdag een nieuwe VPS (virtual private server), waardoor de site er uit ligt van 11-15u.

  Er komt nog wel een nieuw weerbericht voor die tijd, maar ik ben ook bezig met de voorbereidingen (backups) voor het geval dat de VPS verhuizing minder geruisloos gaat dan verwacht. Ik ga uit van dat eerste, dus ws is die update min of meer een storm in een glas water.