Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 8 oktober 2015

33 reacties

 1. Ik kan je uitvoerige en wederom zeer leerzame surfweerbericht grotendeels volgen, maar deze zinsnede begrijp ik niet: “Afgaand tij trekt de swell echter wel weer clean”. Hoe doet het afgaande tij dat, de swell clean trekken?

 2. Gewoon een steengoede sessie gehad op IJmuiderslag!
  Ik moest even naar Hightide om een nieuwe paddle te halen en dacht, ik neem me suppie toch voor de zekerheid maar even mee. Goede beslissing!!
  Vanaf de P leek het niet zoveel, maar hoe verder ik naar buiten paddle´de des te beter werd het.

  Dit was rond 11:00 uur met afgaand tij (my favourite), en het was idd clean, krachtig en gemiddeld 1½ meter met hogere uitschieters en goed uitgelijnd. Na een uurtje begon het zo hard te stromen (én afgaand, én windje 5) dat ik binnen no time bij de marina was. Nog 2 keer teruggelopen en toen was het ook weer klaar met de lijnen en de hoogte.
  STOKED na zo lang nada…

 3. “krachtig en gemiddeld 1½ meter met hogere uitschieters”

  Dus: schouderhoog en hoger?!

  Mooie droomwereld leef jij

 4. Om 12.45 er in gegaan en t was heerlijk, wat Dirbee zei. Shortboard, met side offshore.
  Heerlijk

 5. Met op zo’n dag als vandaag schouderhoog ten noorden van de maasvlakte neem ik aan dat iedereen, echt iedereen het nu wel doorheeft dat elke meter die je naar zeeland en omstreken reist er 1 teveel is. Het is hier maximaal 1\3 van de hoogte die op de noordelijkere spots loopt. Elke post over de spots hier moet je dus door 3 delen en vervolgens lekker boven de rivieren gaan surfen. Spaar je brandstof en ergenis uit! En voor iedereen uit het zuiden: pas op met die genadeloze surf als je een keertje in het noorden bij alle (go) pro,s gaat “proberen”. Ik durf op wijk amper de shorebreak in te lopen!

 6. Ja misschien is dirbee iets te enthousiast met de hoogte ( wel goede Stoke altijd). Wijk 1e pplaats was knie tot heup.

 7. Die zuidenwind heeft toch wat moois gebracht een uurtje vanmorgen. Overigens niet bij afgaand tij, maar net voor opkomend / mid. Het strand van IJmuiden ligt dan natuurlijk ook weer zo ingedraaid naar de swellrichting, dat het elke kruimel aan zuidenswell oppikt. Logisch dat Wijk kniehoog was om dezelfde tijd. Daar ligt een bijna kilometer lange blokkendam in de weg…

 8. Eyeball bij het Zwin / Cadzand.

  Dat de wind naar het noorden gaat draaien is positief voor de Nederlandse kust. Echter komt de olie dan wel aan op de Vlaamse kust. In de zomermaanden zou dit HET nieuws van de dag zijn geweest. Nu kraait er geen haan naar en surfen wij in de olie. In Zeeland (Domburg) zijn er al meldingen over klonten olie in het water tijdens het surfen.

 9. Het is echt zo hoor, wat onderaandestreep schrijft, elke meter meer naar Zeeland is een foute keuze, alles gebeurt boven de rivieren en dus zeker niet in Domburg. Spaar je brandstof zodoende en maak andere plannen, hier wil je niet zijn.

 10. Tevens een goed voorbeeld omdat je zover terug moet in de tijd, nee gasten beter de alom bekende spots waar de strandtenten ook na oktober nog open zijn.

 11. ja ook eens met onderdestreep, eigenlijk ligt die grens ergen boven Terschelling.

  Wijk is de bom..en als Wijk op de cam geen golven heeft dan is het overal flat!!

  IJmuiden kan dan ook zeker geen golf hebben ondanks wat mensen zeggen die daar wel gepaddeld hebben en het gezien en beleefd hebben …moet je gewoon door 10 delen en zeker niks van geloven.

  Spaar je benzine en blijf lekker thuis, verkoop je surfplank! 😛

 12. @ Dirbee1971, goed dat je een lekker sesj had…daar gaat het om!!
  (had graag met je meegedaan 😉 )

 13. als ik naar de cam en golfgegevens van wijk kijk, zie ik geen echt goede condities nog. of komt t nog?

 14. Er staat toch rond de 1.30m op de boeien. Het is nu nog laag water, dus zal zo wel beter worden. Echt hoog word het natuurlijk niet, maar wel meer dan heuphoog denk ik.

 15. Lijkt inderdaad nog niet echt spectaculair wat er op de cams te zien is. Als dit de condities zijn bij laag water twijfel ik erover of ik eerder bij mijn werk weg moet gaan voor een surfsessie vanmiddag. Want eind middag/begin avond is het ook weer laag water.

  @Tobias: ben nog steeds benieuwd naar je uitleg over hoe het afgaande tijd die de boel clean kan trekken.