Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 7 december 2016

43 reacties

 1. Donderdagmiddag golfvorming in het front boven het centraal/zuidelijke deel van de Noordzee. Hopelijk geeft het voldoende extra wind en beetje meer west einde middag. Golven voor Noord-Holland zitten er dan zeker bij!

   
  Linksonder het 967 hPa diepe laag dat ten zuiden van de Azoren afkomstig is. Dit laag trekt in een aantal dagen richting IJsland om vervolgens om de Britse Eilanden heen een stukje de Noordzee in te zakken. Een behoorlijke slinger maakt dit lagedrukgebied. Eenmaal bij Noorwegen wordt de lagedruk direct opgevuld en rust een stille dood.

   

 2. ,

  Na zondag geven ze weer een kouder weertype op wat na mjn zeggen dan geen golven meer oplevert vanwege de wind richting, klopt dit dat het langer koud blijft en dat we t deze week er van moeten nemen?

 3. Ja, na volgend weekend is het op de Noordzee behoorlijk stil en weer wat frisser in de nachten.
  Op de Atlantische Oceaan daarentegen.. gaat helemaal los!

 4. Ik heb mijn ripcurl tas laten staan op parking wijk Edwin erickson 0655838555
  Iemand gevonden ?

 5. He dat ben op die screenshot Tobias hahaha…
  Stonden ook prima golven om te golfsurfen net voor hoogwater

 6. Wil morgen vanuit Amsterdam gaan surfen, maar heb geen beschikking tot een auto. Weet iemand of het mogelijk is om nog ergens bij Zandvoort of Bloemendaal om te kleden en spullen achter te laten?

  Of nog beter, gaat er morgenmiddag iemand richting de zee vanuit Amsterdam? Neem een 5’11 mee, dus past makkelijk in een normale auto.

 7. Surfprophets! Hoe ziet het eruit na volgende week? Ik kom naar NL voor een paar weken ivb met feestdagen, vraag me af of het de moeite waard is om surfspullen mee te nemen. Op MSW en zo voort het lijkt alsof het bijna de hele maand december plat blijft.

 8. December 2016 lijkt inderdaad niet zo’n beste maand te worden. Maar tijdens de kerst weet je het nooit. Kans op een witte kerst is iig kleiner dan op een kerst met (goede) golven!

 9. Op Wijk van 15:00 tot 16:30 klotsten de onshore golven en schuimkoppen ook van alle kanten. Niet eens geprobeerd helemaal achterin te komen (zag er ondoenlijk uit, al bleken er in de verte een paar toch in geslaagd). Op de tweede (denk ik) bank beetje aangeklooid met een paar leuke drops, maar toch vooral weer eens aan de peddelconditie en duckdive gewerkt.

 10. En ik duim tegen beter weten in toch voor wat mooie decemberswell want heb laatste twee weken van 2016 eindelijk weer wat meer tijd om het water in te gaan.

 11. Scheveningen noord tussen tien en twaalf was beter dan verwacht. Best redelijk wat lijn er in en lang niet zo rommelig als waar ik de laatste tijd op werd getrakteerd. Denk dat de golven schouder tot head high waren en lekker krachtig. Door de on shore wind waren het wel roller, maar af en toe zat er wel een lekkere stijle drop tussen. Beste surfsessie van december tot nu toe voor mij in ieder geval.

 12. Zandvoort was niet heel fantastisch. Kwam soms wel wat leuks langs, max schouderhoogte. Toch altijd wel weer lekker om in het water te liggen.

 13. Hi!

  Even off-topic. Ik heb in januari een tripje naar Taghazout op de planning staan, en vroeg me af of je daar een beetje knappe boards kan huren. Eigen board meenemen kan, maar met kans op schade in vliegtuig twijfel ik daar wel mee.

  Dus heeft iemand ervaring hiermee? Hebben ze daar dan gewoon fijne shortboards of alleen van de beginners-boards?

  Thanks alvast!

 14. Gister en vandaag eindelijk weer een paar lekkere surfsessies gehad. Gisterochtend een lekkere klotsbaksessie in Bloemendaal en vanmorgen wat cleane golfjes in Wijk aan Zee.

  Nu hopen dat er nog wat golfjes binnen komen rollen de rest van de maand…

 15. @Lars, als beginner is het in Taghazout prima om een board te huren. Het kost vrij weinig en er is meestal wel veel keus. Verwacht alleen geen top kwaliteit. Je kan volgens mij ook bij D-frost huren dat zal wel iets duurder zijn maar waarschijnlijk kwalitatief ook wat beter.

 16. Thanks Erik!

  Ik ben alleen niet echt op zoek naar beginnersboards alleen, maar juist een board waar je wat meer mee kan!

 17. Samen reizen en 2boards in 1 bag. 40eur pp, net zo duur als huren. Verwarmingsbuis isolatie rollen om je rails, mogelijk ook bubblewrap, dan blijft je board wel heel.

 18. Gelukkig zijn dat de windsnelheden op +-1500 meter hoogte (850 hPa vlak). Ik denk dat ze daar wel wat gewend zijn. Dit levert windstoten van 60-70kn op het strand op.

  Ter vergelijking, de typhoon Haiyan bij de Filipijnen had een record windsnelheid van 170knopen over 1 minuut gemeten!

 19. Mijn board is stuk gegaan tijdens de terugvlucht uit die regio. Goed inpakken dus als je je eigen board neemt.
  Je kan er veel boards huren, in alle formaten en soorten.
  Vaak zijn die al ter beschikking als je in een loge verblijft ofzo.

 20. Ik snij twee stukken heel stevig karton in de vorm van het surfboard en bevestig ze met tape. Gebruik ook buisisolatie rond de rails (diameter 7cm).Ik steek ook een schuimen hoekstuk op de nose.Je hebt wel een iets grotere boardbag nodig.

 21. Ik gebruik ook altijd karton helemaal rond het board en dan helemaal inpakken in een overdaad aan bubblewrap. Al jaren geen problemen meer gehad op vluchten naar brazilië, marokko en bali