Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 6 september 2017

111 reacties

 1. Misschien een stomme vraag, maar krijgen Frankrijk, Portugal en west Afrika binnenkort enorme swell binnen door die orkaan bij de Carribean?

 2. Goede vraag die uiteindelijk met ja beantwoord kan worden. Rond 12 september ligt Irma (ex tropische cycloon) voor de kust van Canada. Tel daar nog 3 tot 5 dagen bij op en de swell zal aan de kant west Europa aankomen. Hoewel er natuurlijk ook al depressie op de Atlantische Oceaan liggen die al eerder voor golven zorgen. En dus vooral veel wind.

 3. Semi-off-topic:

  Laatste (lang) weekend september surftrip naar…
  Iemand tips voor deze periode? (voor zuidwest Europa/noordafrika).
  Twijfel tussen Vliegen Portugal regio Lissabon, Marokko of Canarische eilanden.
  Autotrip Noord-Spanje/Zuid-Frankrijk/Vendee ook nog optie als het weer gunstig is

 4. Lang weekend surftrip…….

  Reistijd zoveel mogelijk beperkt houden. Vliegen op lissabon en daar een auto huren. De kust gaat door rond die periode aardig af.

  Boeken

 5. Altijd fijn om eerder van werk te mogen en een nat pak te halen met je maten! (gebeurt nl nooit 🙂

  Vanmiddag in Ouddorp..

 6. Zal het vrijdag te doen zijn voor beginners in Noordwijk! Of is het dan toch te rommelig en te hoog?

  Gr Jaro

 7. Dag Tobias,

  voor de komende 3 weken , wat zou jij doen : Zuid Bretagne (waar we al een huisje geboekt hebben …:-( ) of de Landes/Baskenland (en proberen onder contract huisje uit te geraken) ?

  Mvg,

  Peter.

 8. West Bretagne, heel vet met al die baaitjes en inhammen! Ook al waait het windkracht 9, altijd wel ergens beschutting te vinden. Neem wel je regenkleding mee !

 9. Scheef was idd veeeeeel beter dan de 1 m die was voorspeld. Vrij krachtige en leuke golven tussen 15:30-17:30. Vers shortboardable!

 10. Hey Tobias,

  Zou de streek van de landes de laatste week van sept niet te heavy zijn voor de streek rond mimizan met alle orkanen de die de Atlantische teisteren de komende weken?
  Grts

 11. Als het goed is gaat die wind er vrijdagavond helemaal uit op nadering van een 2e gebied met buien. Dus zeker geen storm dan!

 12. Er zijn veel betere spots in NL waar het ook nog eens veeel minder druk is. Domburg is bv erg goed en vlakbij België 😉 of Hoek van Holland!

 13. @BDm: De zee van Gironde heeft bij hoogtij een soort bekken waarin de hoge golven (schuim en alles) doorlopen en dan opnieuw ongebroken worden. Echt een aanrader: je kan bij te hoge golven altijd surfen (bij hoogtij).

  Anders Hendaye proberen!

 14. Ik zie de wind morgen niet echt offshore draaien hoor? Waar check jij de wind? Windguru is toch vrij betrouwbaar meestal?

 15. Morgen proberen met hoogtij? Bij strandtent Iloon voor? Gaat misschien wel dik worden.. Iemand in? (:

 16. Ik ga rond 17h hoek van holland checken. Hopelijk daar een golfje! Laat maar weten moestj vroeger gaan en iets spotten 🙂

 17. Gisteren tussen 19:00 en 20:30 liep goed op Scheveningen Noord, dicht bij het havenhoofd blies de wind de golven mooi schoon. Weet iemand wie de fotograaf was die met zijn statief op het strand naast de blokken stond?

 18. Wijkiki aardig dik 13:00 – 16:00 eerste uur was wel het beste, bij de molens dan, daarna rommelig en lastig. Wind én regen vielen gelukkig mee.

 19. Yes, veel golven en opbouwen swell uit NW, maar ook wel wat wind nog morgenvroeg (en vandaag natuurlijk ook). Code geel knmi:

  “Vandaag vrij veel wind (6 tot 7 Bft aan de kust) en ook boven land een behoorlijk vlagerige wind. Bij de buien aan de kust mogelijk weer windstoten tot 75 km/uur; met name Harmonie36 en EC laten dit duidelijk zien. In de nacht naar dinsdag wat afnemende wind, maar voortdurend 5-6 Bft.”

  bron:
  http://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/waarschuwingen-en-verwachtingen/extra/guidance-modelbeoordeling

  http://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/waarschuwingen/zeeland

  kaartje dinsdag-ochtend:

 20. Na donderdag gaan de stormen er langzaam uit en komen de zeer lange afstandswells onze kant op 🙂

 21. @kami, heb geen spijt dat ik ben gereden, was wel moeilijk door de stroming, maar toch een paar leuke left and rights, geen kip op het strand en met 5 in het water, my kind of session.

 22. “Wat opvalt is de kans op (zware) storm voor de noordkust maandagmiddag. De richting is dan inmiddels overal onshore en er valt weinig surfplezier aan te beleven.”

  Ondanks het

  Tobi, schev. ging af van ca 15:30-19:00 uur. Had stormsurf verwacht maar wow het liep erg netjes! Schouder to head high. Sets bleven komen. Wind viel af en toe bijna weg. Surf was niet ‘epic’ maar een dikke 7,5!

 23. ja Wijko ook schouder hoog, ferme lijnen, stevige peddle uit…. daarna na 19.30 dikke dikke onweers bui, binnen 10 min was het strand leeg incl kiters! op naar morgen!

 24. Was super gisteravond! Dikke bakken en prachtige lucht. Damn wat voel je je miniem met onweer (en is link natuurlijk)

 25. Hey weet iemand iets te zeggen over de surf voorspelling donderdag/vrijdag overdag om te surfen in Zandvoort/Bloemendaal, goed te doen of te veel wind (40km/u)?

 26. Donderdag ws niet te doen op Zvoort hoewel het om 8u nog niet echt waait.
  Vrijdag kan ws wel (ook wind), maar als je slim bent wacht je tot het weekend..

 27. Die lucht gisteravond op de Nord was magisch en die regenboog erop volgend ook redelijk mindblowing. Heeft er iemand foto’s van de lucht rond 19.00 – 20.00 uur?

  En ja die bliksem maakt je nietig. En krokant als die op je knar beland xD

 28. Damn… te vroeg gegaan denk ik. 18:00 erin. Vééél wind, meer dan ik had verwacht. In eerste instantie kwam ik toch nog redelijk makkelijk buiten en waren er nog wel dikke lijnen te vinden. Daarna werd het meer een zooitje en lastig (voor mij dan eh).
  Wel lekker weertje!!

 29. Heb jij enig idee waarom Scheveningen gisteren heel goed liep en Wijk niet echt? Beide hebben protectie toch? Wijk zelfs nog beter…

 30. Donderdag en/of vrijdag rond een uur of vier-vijf mooie verwachtingen in Noord-Holland? Wijk, Petten, Camperduin, Hargen?

  Groetjes!

 31. Ouddorp was niceeee gisteravond. Redelijk mellow lijnen af en toe waardoor het inpeddelen was lastiger was, prima hoogte zeker tot schouderhoog op de piek.

  Eenmaal op de golf was het heerlijk! Flinke bak stroming wel trouwens, leek de Avondvierdaagse wel met al die surfers over het strand.

 32. ik vond wijk gisteravond wel erg goed lopen eigenlijk. smaken (en boardkeuze) verschillen kennelijk..

 33. Dikke bakken gisteren of Scheef Noord. Niet moeilijk uitpeddelen en hoge golven. Niet allemaal even mooi en consistent, maar er zaten een paar heel snelle en goeie tussen.

 34. Mensen!

  Morgen de moeite waard om af te reizen naar WAZ? Gaat de wind wat liggen?

  Moet vanuit het hoge Noorden komen. Mochten andere spots beter zijn dan hoor ik dat graag!

  Groeten!

 35. Was gisterochtend 7-8 op noord ook oke, ondanks de wind, vooral aan het eind.

  @Tobias: hoe komt het dat er in de golfspectra zo een strakke lijn te zien is terwijl het zo hard waait? Ik dacht dat zo’n smalle band op swell zonder windgolven duidde…

 36. Ben Tobias niet maar: alle golven uit dezelfde richting gedurende langere tijd. Wind chop is er wel maar is ook erg laag in verhouding tot de 5 meter schaal van de swell, daardoor komt de chop niet echt zichtbaar in spectrum. Als je goed kijkt zie je wel iets chop.

 37. Iemand een idee wat het beste tij is op texel om te gaan, de voorspelling lijkt mooi te worden voor het weekend

 38. Texel volgens mij aflopend tij best. wat denken jullie surf vandaag???? Te heftig of niet? Weer is niet zo lekker natuurlijk… twijfel.

 39. @ tom-die-dom:
  Die 5 meter golven zijn de windgolven, welke later als de wind afneemt eigenlijk pas swell genoemd kunnen worden