Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 3 augustus 2016

79 reacties

 1. Super bedankt weer voor de update Tobias! Morgen meteen met mijn nieuwe plank na werk naar het strand!! 😀

 2. Thanks Tobias

  Na maandag vooral terras gezeten te hebben nu nog maar eens proberen. Eerst de kapper maar eens af bellen. Vind ze leuk!?
  Greets uit het zeeuwse

 3. Man o man…. hier zit een extreem gelukkig meisje. Wat een heerlijke bakken aan het einde van de middag bij de pier van Velsen-Noord. Lange ritten, lekkere hoogte, zonnetje erbij.

 4. Was super leuke stormsessie vanaaf in Noordwijk, waaide zowat uit mn pak(dan is zo’n no-zip suit natuurlijk wel een oplossing), stroming niet normaal, gelukkig mocht ik mee terug rijden in t bussie met Kelly, Mick en Joe 😜 , ik surf graag met die ‘garste’, want dan kan ik zo lekker de kunsten afkijken, leer ik ook weer wat. Top

 5. Vanavond 17.00 hoogwater bij Scheveningen. Hoe laat is de conditie daar dan het beste? Begrijp van Tobias dat vandaag later op de dag de wind afneemt, maar na 17.00 dan zit je in afgaand water. Werkt dat ook goed in Scheveningen? Welk tijdstip moet je vooral voorkomen? (los van drukte) Thanks!

 6. Kapper afzeggen, terrasjes of andere dames theekransjes, het wordt hier steeds gezelliger..
  Mag het weer ff over stoere golven enzo
  Thx

 7. Keep up the good work moderator👍!
  Go tobias Gooo!!

  Getrickert door Tobias wil ik het volgende graag kwijt,

  Net een weekje terug van Ocean Spirit Festival ( jaarlijks festival,
  alle Boarddiciplines en een Zwemwedstrijd langs de kust in Torres Vedras , Santa Cruz, Portugal met daarin geïntegreerd dit keer de 2 jaarlijks World Waveski wereldkampioenschappen!

  Nieuw op dat platform daar zijn de Adaptive (Aangepaste) Surfers die tegen elkaar uitkomen wereldwijd! En wat je hun daar ziet doen in de golven is zeer Bijzonder op een Waveski!

  Voor diegene, Adaptive ( Aangepaste ) surfers zijn Ex of nieuwe Surfers die na een ongeluk ( al dan niet tijdens een Surfsessie )opgelopen Laesie!, een manier zoeken om toch hun Passie,Surfen! uit te oefenen!
  Na een moeizaam leerproces ,Surfen met bovenlichaam, extra riemen voor verlamde benen/onderlichaam en Paddle om te acceleren , worden zij door vele vrijwilligers wereldwijd het strand op, en het water in geholpen! Vanaf dan peddelen zij richting de Break ( 2 meter daar) om te Surfen en het verschil is dan minimaal aan Skills te zien!

  Heel bijzonder en ik weet dat hier in Nederland ook behoefte aan is aangezien Tandem mogelijkheden uitgezocht worden voor beperkte Surfers!

  Hoop dat Waveski hierin een grote rol kan spelen in de Toekomst!

  Ik heb veel respect voor je Neptunes Tobias!

  Surfs en Zwem up!

  Bertski
  Waveskisurfer.

  Verstuurd vanaf mijn iPad

 8. Morgen dan toch eens richting kust gaan! Iemand tips vanuit Antwerpen waar ik tegen de namiddag/avond moet zijn? Zou zeggen Domburg, maar misschien zijn er nog andere spots die de moeite zijn en niet al te ver.
  Cheers en surf’s up!

 9. Domburg zal niet veel zijn morgen. Veel te weinig wind om iets van golven tot stand te doen komen.

 10. Wijk en Scheef cam zien er niet al te best uit, hoop dat het door de wind nog wel een beetje aantrekt!

 11. Wat een zaligheid vanochtend. Om 5:30 even de Timboektoecam gecheckt en daarna weer heeeeerlijk omgedraaid. Fijn dat het niet altijd losgaat.
  SurfZ!

 12. is gewoon de FNMOC swell kaart voor vanavond 18.00 uur die hier op de site staat. Ik zie hem wel staan overigens. Nieuwste browser versie?

 13. Er begint toch nog iets van swell binnen te sijpelen. Gaat vast nog wel een heuphoog golfje opleveren vanavond en morgenochtend.

 14. Er lijkt werkelijk waar niks te gebeuren. Of heb ik het mis? Twijfel twijfel om auto in te stappen

 15. Was niks. Is er een kans dat er morgenochtend vroeg in Zuid-Holland een surfbaar golfje loopt?

 16. Het tij kwam net een uurtje te vroeg voor de swell kwam. Op Texel mooie lijnen nu, want daar kwam het tij wel op de juiste tijd (2 uur later dan Noord-Holland zuid).

 17. WaZ was gewoon goed te doen van 17-19!
  De tij had inderdaad wat eerder mogen komen, maar de hoogte kwam er steeds meer in. Morgenochtend maar weer 🙂

 18. Heb nog wel een golfje gepakt samen met mijn jongste zoon met z’ n tweeën op een 14 ft sup. Dikke pret.

 19. Zo na Portugal zoek ik nu ff de Bruine lijntjes van Wijko op!
  Looking nice!

  Heb ze gemist😑!

 20. 6 tot 8.30 mooie longboard lijnen op HvH. Vrij helder water trouwens (Nederlandse begrippen).

 21. Was lekker en heerlijk rustig vanochtend voor negen
  Af en toe een schouderhoogte golf in de vroegte

 22. Bedankt voor de terugkoppeling BaZ.
  Tweede helft volgende week spreken we niet meer over bowls maar over bakken ! ! !

 23. Hvh was eepies, hoogte zat , lange lijnen, zon, weinig wind, hondjes, publiek, centenbakje vol, nu kakt ht wat in, en wind trekt en draait meer aan landig.

 24. Gaat die toename in swell nog komen eind van de middag? Of is dat oud nieuws. windguru en magic geven weer een 4 sec swelletje net als gisteren tussen 4 en 7

 25. “Echt helemaal windstil worden gaat het pas op zaterdag. De leukste swell is dan echter alweer aan het uitdeinen.” Dus ik dacht met alleen fruitsalade op: Ik ga ff een uurtje uitdeinende swell scoren…heb ik er gewoon 4 uur in gelegen omdat t echt top was bij Zandvoort/Bloemendaal. Ik kan wel zeggen: ik ben totaal kapot, maar voldaan 🙂 🙂

 26. ik heb er om 06:30 naar staan kijken maar het was voor mij nieuw om dit live te zien, dit was geen 1,3m maar 3 meter volle bakken.

 27. Ik ben maandag in Biscarosse, beginneling, maar fanatiekeling als ik ben wil ik natuurlijk in dat surfwalhalla wel eens een poging wagen… Kan iemand me vertellen of dat aan te raden is? En nog andere tips?

 28. Severine maandag is er echt dikke swell op komst daar. Een beschutte spot zou beter zijn maar die weet ik niet 123 daar in de buurt. Of een dag met 1/2 meter cleane golfjes. Als je maandag gaat wellicht het beste om in de uitrollende golven/schuim te surfen. Pas op voor heavy klappers als er een shore break staat en voor stroming. Veel plezier daaro!

 29. Domburg zaterdag middag weinig spannends. HW 17.00u. Vanaf half 4 tot 18u in het water gelegen. Was beter voor de SUP, die pakten nog enigszins een golfje, maar zelfs met het longboard (8.6″) was het nog flink peddelen en eigenlijk niet echt lekker te doen. Hopelijk vandaag beter?! In ieder geval wat meer wind nu. Fingers crossed, see you there!

 30. Bom dia surfers,
  Morgen naar Madeira, iemand nog tips voor goede surf daar? Ook voor beginner/intermediate spots?

 31. hoe is morgen de surf denken jullie? Op de forecast schijnt er wel een goede surf te komen. Thanks

 32. Die wind gaat op zee nu toch wel serieus aanwakkeren. 15,8 meter per seconde nu op Euro-platform.

  Blijft in ieder geval op tot donker ;-P

 33. Aloha!

  Even een vraagje; wij zijn maandag met ons campertje in de buurt van San Sebastián om lekker te surfen maar we hebben eigenlijk niet heel veel zin in drukte (wat we wel verwachten daar). Wie heeft er tips? Ook kwa camperspots etc… We zijn beide longboarders 😉

  @tobias ik zag al een paar mooie kiekjes van je trip op insta! Welke plek kan je aanbevelen?

 34. Heya mensen, Weten jullie iets over de surf van morgen. Op de surfforecast is er hoop voor morgen voor grote golven met niet heel veel wind. Is dit waar? Ciao

 35. Afgelopen zaterdag eind vd middag heerlijk gesurfd @wijkiki. Daarna omgekleed in de kleedkamer van Ozzlines en wetsuit daar laten liggen. 2 uur later was ie weg… 🙁 niemand van de shop en Aloha heeft hem gezien. Heeft iemand hier toevallig (per ongeluk?) een Rip Curl E-Bomb (maat medium, kleur blauw, grijs, zwart) mee naar huis genomen?

  Vinder wordt beloond!

 36. Gister eind van de middag idd verassend lekker op Wijko! I want more vooral met zon!!

 37. Is de swell die nu op de boeien binnenkomt niet te westelijk (267 graden op de A12) van richting om straks goed binnen te komen in bijv. Zuid-Holland?
  Of draait hij later vandaag nog voldoende zodat hij morgen gewoon prima op onze stranden komt binnenrollen?
  Hoogte zit in ieder geval prima in orde!
  Wil me behoeden voor een eventuele teleurstelling morgenochtend….. 🙂