Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 28 oktober 2020

93 reacties

 1. Sinds een weekje heb ik last van beide schouders. Je hoort een knik bij elke beweging boven mijn hoofd en zijwaarts. Heeft iemand hier last van of weet iemand wat dit is?

 2. @Blessure?
  Waarschijnlijk een overbelaste pees. (supraspinatus? Die was het bij mij in ieder geval)
  Toevallig heeft een vriend van me hier nu ook exact last van.
  Komt dus veel voor bij surfers lijkt het.
  Even langs de Fysio. Die kan het je precies vertellen.
  Massage/Dry Needling/excentrische oefeningen…. Komt het vast weer goed.

 3. Morgen mijn nieuw gebouwde groveller boardje uitproberen. Hij ligt nu nog te drogen in de schuur (laklaagje om de verf te beschermen) maar morgen kan hij gedoopt worden.

  Hij zal wel verre van perfect surfen, maar het is een eigen creatie en dat is de helft van het plezier.

  Het restauratie project van mijn gebroken firewire board verloopt voorspoedig. Deze week nog ergens een balsa bodem er op plakken met de vaccuum zak en dan deck en bottom lamineren met een dun laagje glas. Hotcoat er op en dan is ook die weer klaar.

 4. Vooral dat nerveuze gedoe en de herrie lijken voor mij op Scheef 😉

  Heb half uurtje gekeken en moet eerlijk bekennen dat ik het weinig spectaculair vond. Indrukwekkende muren, maar rechtdoor overleven op een golf die maar niet echt lijkt te willen breken en vervolgens weer aan het jetski-infuus naar buiten wordt snel saai.

 5. Nog even een keer weer erin gooien hoor, maar mocht iemand mijn visje ergens tegenkomen hoor ik het graag.
  Tijdje geleden uit de tuin gejat, zou het niet erg vinden m terug te hebben.
  Info@flexxonderhoud.nl mocht je info hebben

 6. @Tobias
  cliff hanger zoals dat filmpje van die Ier eindigt! Wordt hij nou geplet door die golf of red hij het net en komt hij als een held de mist uit gesurft? Gezien het interview achteraf heeft hij het overleeft.

  @Noutski
  niet echt foto’s gemaakt. Zal strakss even een foto maken van hoe het board er nu uit ziet.

 7. Aan de persoon die zijn autosleutels (Opel) een tweetal weken geleden (Op een maandagavond) tijdens een surfsessie aan het RBSC in Knokke verloren is: ze zijn terecht en je kan me contacteren op 0475928005 om ze af te halen!

 8. En weinig golven voor zo een harde ZW wind over de hele Noordzee. Enig idee waar dit aan lag?

  Gister was trouwens een kadootje, cross off en schouderhoge setjes!

 9. Heeft er misschien iemand een blauwe fcs vin gevonden op domburg/noordduine?
  Ik ben er eentje kwijtgeraakt net. (Info@flexxonderhoud.nl)

  @zw; ik had een beetje dezelfde ervaring, zat op zich best wel hoogte in en met mid tij de shorebreak gigantisch hol, maar 2e of 3e bank zeg maar brak nauwelijks, best nog wat hoogte af en toe maar viel zwaar tegen, zag er om me heen ook moeite mee hebben.

 10. Vond de golven vandaag niet veel bijzonders. Weer even aan mijn board geklust dus.

  @noutski en andere liefhebbers

  hier de link naar de foto’s van mijn gebroken board. Ik heb de vacuumzak getest vandaag en die trekt lekker strak om het board. Maandag ga ik het glas en de balsa op de bodem lamineren.

  https://flic.kr/s/aHsmRQeS4j

 11. Ik heb me toch weer vermaakt bij domburg/Noordduine. Idd soms wat moeite op de 3de bank maar voor mijn level was het hoog genoeg. Weer veel geleerd!

 12. Gisteravond een uur voor zonsondergang, lange kleine maar fijn kruimelende cleane golven in Knokke, genieten. Hopelijk komt er nog zo’n verrassing dit weekend.

 13. is het t waard om vandaag naar katwijk of nog meer noord te rijden vandaag? (vanuit rotterdam)

 14. Ienemini prachtig clean rimpeltje hier met zuidoostelijk briesje, kom maar beginners en softtoppers, it’s all yours!

 15. Lekkere (wind)lijntjes en goeie vibe vanmiddag net na laag.. vrouwlief nu aan de beurt en morgenochtend mag ik weer 😁🤙.

 16. maasvlakte eind van de ochtend niet super, maar altijd lekker om in t water te spelen. toch weer paar golfjes gepakt 🙂

 17. Beetje gekke ochtend hier: vroege ochtend tot half 9 was de wind ok, daarna nam ie toch wel fors toe en werd soms behoorlijk side shore. Getij was tot uurtje of half 10 echter net te hoog om goed op de tweede bank te breken, was dus beetje klooien voorin. Na half 10 ging de tweede bank beter lopen, maar wel meer wind en behoorlijke klots. Hoogte af en toe op de sets dikke heup qua hoogte. Prima vermaakt, maar was niet bijzonder. Nu is het wel gebeurt helaas.

 18. Hey, Is het volgende week mogelijk om in België of Domburg te surfen? Ik zie swell uit het Noorden, en matige wind, maar gaat het hoog genoeg zijn?

 19. Het heeft wat langer op zich laten wachten maar toch nog een mooi kniehoog clean golfje dat laatste half uur voor zonsondergang.

 20. Wijk was niets vandaag, 2x 2 uur gezocht naar golfjes maar was niet veel soeps behalve voor de 200l softtops

 21. Wijkikiki, zei op 1 november 2020 om 19:44 op eens drukte iemand op t knopje en wijki ging aan rond 15.45…..zw wind lange lijnen

 22. @broer konijn,

  Het was bizar, nog nooit zo’n enorme omslag gezien in condities. Ik klokte hem om 15:55 precies, uit het niets een set en daarna bleven ze maar binnen rollen. Hoger en hoger, mooie lijnen, ik geloofde mijn ogen niet maar was erg blij dat ik (op dat moment leek het tegen beter weten in) er niet uit was gegaan.

 23. Vanmiddag rond 16:30 zag ik een surfer met longboard(?) onder zijn arm op de rechter vluchtstrook lopen op de A4 net na Prins Clausplein (komend vanuit den haag). Zijn auto zag ik een kilometer verderop op de vluchtstrook van de A4 richting Schiedam/ splitsing A13 staan. Die kerel is dus twee rijstroken overgestoken om zijn board te halen !!! En dat op een best wel drukke autosnelweg. En dus ook weer twee rijstroken terug om weer bij zijn auto te komen.

  Ik ga ervan uit dat hij het levend naar zijn auto heeft gehaald maar of dit nou slim is?….

  …en ben jij toevallig deze waaghaals die levensmoe is,,,bel volgende keer de politie of rijswaterstaat even voordat je überhaupt overweegt om de snelweg over te steken….

 24. Of maak je longboard of anyboard BOVENOP jouw auto gewoon echt goed vast!!
  Daar kunnen vele doden vallen als een board zomaar erafvalt, bv door verkeerschaos!!

 25. @ jelle, dat is het mooie van wijk, zo voorspelbaar ( anders was je uberhaupt niet in je auto gestapt) en tegelijkertijd zo onvoorspelbaar…..want je weet met deze condities dat de lijnen met de push van het tij moeten komen binnenrollen…ook al lijkt het niks

 26. @wijkikiki
  Durf jij niet verder dan aloha te surfen?
  Bij 1e windmolen tot bunker ging het gewoon af

  Lag erin vanaf 09.00 tot 12.00 met mooie grote golven in lijn geblazen door de zuidshore 4/5

  Dat is wijkperfectie zo noem ik dat de lijnen liepen zeer lang door richting bunker

  De verandering kwam idd in de middag laat nadat de windrichting sterker veranderde van zuid naar zuidwest en de golven daarmee veel groter werden in namiddag

  Maar toen was ik al gesloopt na 3 uur sessie

  De cambeelden/worden werden geblokkeerd door de stalling van Ozlines rechts.ik heb zelf gefilmd die gisteren mooie surf

  St🔥ked

 27. Ik ben afgelopen maand twee keer in Zandvoort geweest, en beide keren leek het alsof er te veel water lag waardoor het ofwel holle shorebreak was, of na wat kruimelen weer in elkaar zakte op de 2e/3e bank. Laatste keer was afgelopen vrijdag met laag tij (was sowieso klein). De keer daarvoor geloof ik van mid naar hoog tij. Wat doe ik verkeerd?

 28. @waveskisurfer was daar idd lekker ook op longboard en heb mij met jou verbaasd dat iedereen bij dat biljartlaken bij de pier lag 😉

 29. Why?? Waarom ga je dat schrijven? Ben je eenzaam ofzo? Zoek je vrienden? Ik snap jullie niet zo goed..

 30. Waarom niet? Is toch een mooi surf-report, vandaag was het ook mooi voorbij aloha!

 31. Op de secret spot ergens tussen het Scheveningense havenhoofd en de vuurtoren (meer verklap ik niet, ga zelf maar zoeken) liep het ook weer lekker vanmorgen.

  Vorige week mijn nieuw gebouwde groveler uitgeprobeerd als quad, maar dat liep niet helemaal lekker (moeilijk de bocht om te krijgen). Had ook nog nooit eerder op een quad gesurft dus geen idee of je vier vinnen zorgen voor minder wendbaarheid. Vandaag gewoon als thruster gesurft en dat ging een stuk beter.

  Het was in ieder geval een mooi cadeautje vanmorgen. Ik had niet verwacht dat het zo mooi clean zou zijn. Zonnetje er bij. was dus helemaal top

 32. Met regelmaat wordt de vraag gesteld voor invullen van een enquetes voor scripties / stages over surfen in Nederland. Zou het super interessant vinden om hier uitslagen van te zien! Zouden degene die enquetes hebben uitgezet contact met mij willen opnemen? Thanks! (email j.hoogkamer@gmail.com)

  (offtopic, hopelijk oke!)

 33. Dus donderdag begin middag is zoieso het beste voor cleane surf? Of alleen leuk voor longboarders? Ik kom er niet helemaal uit.

 34. Op de secret spot? Tussen het havenhoofd en de vuurtoren? Super secret, nobody knows! Pffffhahahaha

 35. Hi iedereen,

  Heeft iemand ervaringen met surfboards buiten bewaren? Ik zit te denken aan een geïsoleerde box, zou dat werken?

  Ze mogen uiteraard niet aan de zon worden blootgesteld, maar is kou echt een probleem als je een grote box van binnen isoleert? Of iemand andere ideeen? Dank je!

 36. @johnjohn,

  Kou is geen enkel probleem, wel voorzichtiger doen met een erg koud board (-10 ofzo), het materiaal is dan harder en brosser. Isoleren lijkt me zinloos tenzij die box vol in de zon staat.

 37. Vroeg ik mij ook af. Lijkt morgen meer swell te komen dan donderdag. Maar Tobias voorspelde eerder donderdag, is dat met de huidige metingen nog hetzelfde?

 38. Wijk tussen 9 en 11 was perfect, hoge supercleane bakken en nauwelijks wind!
  Thnx voor weer een protetische voorspelling op de App Tobias!!!

 39. @ Johnjohn: mijn boards liggen ook buiten. Wel in hun boardbag.
  Ze liggen daar nu een jaar of 2a3 en tot nog toe geen dingen in de planken gezien die me zorgen baren.

 40. @@hazzie
  hehe dat zou maar zo kunnen, maar ik denk dat dat eerder aan de gaten in mijn board en de daaruit volgende delaminatie van het glas is gekomen. Ik kan er geen wetenschappelijk onderbouwde uitspraak over doen, maar mijn vorige boards hebben het er allemaal prima en langdurig uitgehouden.

 41. Vandaag tijdens omkleden vergeefs in de auto lopen zoeken naar mijn Olukai. Keek naar rechts en zag verderop, 3 autovakken naast mijn parkeerplek de slippers liggen. Netjes naast elkaar zoals ik ze vorige week vrijdag had achtergelaten en vergeten, geduldig wachtend op de eigenaar. Fijn! Dank je wel hondenuitlaters, zeevissers en surfers.

 42. Weinig kans om morgenochtend met lasg iets surfbaars te vinden. 3 bft zw geeft weinig golven en de weinige noorden swell komt met laag niet door.

 43. Deze wollige woensdag waz leuk surfen mooie rustige rollers goede hoogte geen zeehond wel top sfeer weer