Nuttige surfweer info:

Surfweer Woensdag 27 december 2017

90 reacties

 1. Ongelofelijk, zo veel swell uit de perfecte richting en dan gewoon flat nu.
  Ik hoop dat het toch net nog voor donker binnenkomt. Al is het maar 1 goede…

 2. Terschelling was weer heerlijk los aan het gaan! Superstrakke line-up, licht offshore en met de regen een zeer aparte sfeer. Heerlijk kunnen surfen. Op de sets overhead. 🤙🏼

 3. @alltunes
  Dat meen je niet! was rond 12en ff op het formerummer strand en viel toen nog tegen. Waar precies was dit? Geheel alleen surfen op een onbekende plek trok mij niet zo aan. Zit nu met een matig gevoel op de bank.

 4. ik heb me toch heerlijk vermaakt op Zandvoort van 13:00 tot 16:00u. Op het laatst dikke bakken.

 5. @menno ja dat klopt wat jij zegt. Om 13.00 kwam de pulse pas vol binnen. Om 12.00 was het wel zichtbaar, maar dan had je een kwartier moet wachten om de potentie te zien. En toen was het ook nog niet vol hoogwater. Dus bijelkaar opgeteld maakte dat net het verschil, zeker met 11s…wat een golven! Ongekend voor NL.

 6. Stormgolven zijn nu samen met die 11 s swell binnengelopen.
  Ineens van 40cm naar 400cm swell.. en meetboei ook meteen stuk.
  Golven zover het oog reikt. Dat wordt nog wat morgen!

 7. ik zou morgenvoormiddag eens gaan kijken in de baai van heist, naast haven zeebrugge, iemand ervaring daar? Geeft het wat beschutting? thx

 8. De baai van Heist is al jaren verzand, daar kan je niet meer surfen. Ik zou mijn paarden wedden op één van de andere havenhoofden in België

 9. Is het de moeite waard om voor aankomend weekend een boardje mee te nemen naar Vlieland? En wat is daar eigenlijk een goede spot?

  Alle tips welkom!!

 10. wijk gisteren van 11.00 tot 14.30 was lekker, zeker rond 12.30 liepen er erg mooie longboardlijnen en later rond 14.00 leek er ook meer swell binnen te rollen niet heel hoog maar wel heel clean

 11. Boards natuurlijk altijd meenemen op de wadden!

  Dit weekend wel behoorlijk stormy soms ,maar op Vlieland kun je met ZW wind ook richting de camping waar je in de ‘luwte’ / offshore zit.

  Met minder swell gewoon bij de enige strandtent op het eiland. In de zomer ook naar de hors etc. Laagtij is over het algemeen het best, terwijl dat op de andere oostelijke waddeneilanden juist met hoogwater meestal goed loopt.

 12. Met hoogtij(juist voor en na)komt er daar nog wel wat door, maar ’t is altijd kleiner dan in Blankenberge. Als ’t hard waait uit het NW is het daar het beste.

 13. waneer wordt het iets rustiger en fijner te surfen? vrijdag (morgen) of zaterdag in omgeving wijk?

 14. Ik heb zelden zo gebaald dat ik m’n wekker ben vergeten te zetten op m’n vrije dag haha! Wijk aan zee ziet er leuk uit!

 15. Is er morgen nog eenzelfde forecast voor morgen op wijk aan zee? Of wordt de windrichting zodanig ongunstig dat het niet zo mooi zal zijn?

 16. Mama Mia, wat een sessie van 10:30 – 12:00 in regio Noordwijk. Heerlijke hoogte voor de shredstick en wat bleven ze mooi openstaan door de offshore wind. It was barrel time baby please.

 17. Jemig wat een heerlijke golven zeg. Golven uit het noordwesten n wind er pal tegenin. I love cleane shit yihaaaa.

  @ Zieril…. leuk je weer ff gezien te hebben;-)

 18. knokke was vanmorgen ’the shit’, de zee was zo clean als een biljarttafel en dikke rimpels golven kwamen in periodes binnen, precies bali (nog nooit geweest hoor)…man man, het was alsof keith haring nog eens goeiedag kwam zeggen

 19. Bij wijk hetzelfde, bijna geen gevoel meer in m’n gezicht en vingers, maar het was zeker genieten!

 20. Pff wat een fijne beelden. Die schoonvader van mij wist het wel uit te kiezen met zijn verjaardag in Limburg waar ik vandaag bij moest zijn om de lieve kerstvrede te bewaren. Hopelijk zijn er morgenochtend nog wat left-overs te pakken…

 21. ..beter dat dan nog dan dat je zoals ik op 5 min van Scheef en alle actie woont en vanuit je bed bedenkt het wordt waarschijnlijk na hoog water wel nog beter/er zullen hogere golven komen.
  En dat daardoor dan uiteindelijk de hele dag aan je voorbij gaat… Aaargh

 22. @@Maarten
  hier nog eentje die ’s ochtends moest werken en dacht dat het om 15.00 uur ook nog wel goed zou zijn en er achter kwam dat de zee aardig was ingekakt.
  straks maar even een stormgolfje pakken.

 23. nog een beetje fun gehad waveski?
  ik lag er van 14.00 tot 16.30 in en ergens daartussen liep het lekker op de achterste bank voor een uurtje denk ik met mooie bakke en lijnen . Het leek wel of er toch wat swell doorkwam , wel een beetje dicht bij de kitters maar ok die waren cool en bleven op afstand.

 24. MV2 was bij first light als mijn favoriete cocktail: dark and stormy.

  Bij opkomend toch nog wat shorebreak close-outs kunnen kookslammen.

  Weet iemand overigens wat die twee boeien met een dik touw ertussen daar leggen te doen, anders dan mijn lijn afbreken.

  p.s. zeehond gezien

 25. Scheef noord (Skifa uppers :P) vanmiddag gedaan vanaf 13:30. Begin was leuk, kwamen goede lijnen door maar was op een gegeven moment (na 45 min ongeveer) erg inconsistent. Wind draaide ook best vaak van zuid-zuidwest naar zuidwest en vice versa. Soms hoorde je het muzikale gedreun van de paletbouwers en dan weer niet.

  Heb niet heel veel hoop voor komende dagen naar aanleiding van vandaag; misschien maar naar het noorden rijden hier en daar.

  p.s. geen zeehond gezien 🙁

 26. Vanmorgen in m’n uppie om 08:15 het licht aangedaan op Wijk. Zag er best mooi en clean uit met een stevige (en frisse) cross-offshore wind (O-Z-Z?). Kreeg door belabberde conditie m’n noserider echter niet fatsoenlijk tegen de wind de golf in gepeddeld. Weinig van de fraaie lijnen gepakt daardoor 🙁 Rond 09:15 ging de wind naar sideshore, kakte de hoogte wat in en ging het flink stromen. Toen brak m’n leash en kon ik beginnen aan de taaie wandeltocht tegen de wind in. Om 10:45 eindelijk bij de auto. Intussen was het full on shore en een soepzootje geworden.

 27. Even een benieuwd vraagje: Ik heb nou al weken, zo niet maanden, dat de Aloha cam van Wijk aan Zee het op de surfweer site niet doet, althans niet streamend, alleen stil beeld. Dat terwijl hij het wel doet op de site van Aloha zelf…
  Hebben anderen hier ook last van, of ligt dat weer aan een of andere instelling???

 28. Op een of andere manier komt de ingebouwde Chrome Flash vraag ‘Ask first’ niet meer omhoog. Waarschijnlijk staat Alohabeach nog wel bij de Allowed sites. Als je surfweer daar handmatig bij zet, doet ie het weer. Ga naar Instellingen en zoek op Flash of kopieer deze url bij adres in Chrome: chrome://settings/content/flash?search=flash

  en Add deze korte url zonder http:       surfweer.nl

  Daarna even de hele browser afsluiten en opstarten is de truck.

 29. Niet alleen weergod, maar ook computer wizzkid!!!
  Thanks Tobias, de boel doet het weer 🙂

 30. als ze de resten (lees spijkers e.d.) na afloop maar niet weer de zee in schuiven zoals vorig jaar op strand Zuid gebeurde.

 31. Het nieuwe jaar komt eraan.
  Dus nieuwe troepjes worden gepland.
  Iemand ervaring met Fuerteventura?
  De laatste X dat ik er was is 20 jaar geleden..inmiddels zoek ik met vrouw en twee kids een plekje dat net even wat meer family vibe heeft. Iemand noemde Lajares, is dat wat. Of is Corralejo nog steeds de place to be? Alle info welkom.

 32. De eerste golven van 2018 worden gesurft!
  Gelukkig jaar met ontelbare golven gewenst iedereen 😃

 33. @jw. Kom al jaren op fuerte. Verblijven meestal in lajares. Afgelopen jaar nog 2 maanden. Super klein en rustig dorpje, veel surfers. Corralejo is een typisch vakantie stadje. Voor de Kids wel vanalles te doen. Qua surfspots maakt het niet zo veel uit, de beste spots liggen aan de north shore. En daar ben je even snel vanuit lajares als vanuit Corralejo. Mocht je nog meer willen weten hoor ik ’t wel.

 34. @JW,

  Vorig jaar Cotillo en dit jaar Corralejo. Wil je op loopafstand van het srand zitten met de kids dan zijn dit de beste opties. Voor het surfen maakt het niet uit. Rijden moet je toch.

 35. Iedereen een gelukkig nieuwjaar!! En ik ga graag het nieuwe jaar in met wat advies van jullie!

  Vanaf half januari zit ik 3 maanden in Australië, deels voor werk en daarna plak ik er natuurlijk nog een paar weken vakantie aan vast. Ik begin in Sydney en wil op verschillende spots gaan surfen. Ik twijfel of ik een board mee zal nemen, of dat ik daar ga huren of een tweedehandsje koop (en weer verkoop). Zijn er hier mensen die in een dergelijke situatie hebben gezeten en nog tips hebben?

  Overigens zijn alle Australië tips qua surf van harte welkom! 🙂 Ik plan niet zoveel van tevoren, dus waar ik terecht kom, en hoe ik daar ga komen, dat zie ik allemaal daar wel. Ben benieuwd naar jullie tips & tricks!

  Thanks!

 36. Beste wensen iedereen! Karel : ik zou niks meenemen. Australië = surf. Zoveel strandjes en baaien in en rondom Sydney. En plenty goedkope shops. Mijn favoriet in Sydney is Manly beach. Surftrip naar het noorden is ook erg aan te raden. Bv via Newcastle, Port macquarie etc. richting Byron Bay. Enjoy!

 37. Yeee gelukkig nieuwjaar!
  Noord was supergrappig klein clean golfje net en de smeulende ashopen van het vuur zien er nog erg bizar uit…

 38. Weet iemand wanneer het deze week het beste te surfen is in België en of dit nog mogelijk is met een 4/3 met boots, cap en handschoenen?

 39. @Karel Ik heb paar jaar terug (januari) een boardje gekocht in Melbourne en twee weken later weer verkocht in Apollo Bay, wel met best wat afschrijving maar dat kan ook aan mijn onderhandelingsvaardigheden liggen. Beste sessies waren voor mij overigens niet aan de Great Ocean Road maar later in Byron Bay, waar ik voor drie dagen een longboard huurde en er heerlijke cleane lijntjes liepen.

 40. @GD Schrijnwerk. Heb geen eigen ervaring met wavepools. Die van Kelly Slater (die perfecte barrels produceert) krijgt via de WSL flink wat aandacht in de internationale surfcommunity. Ben er wel benieuwd naar. Ook of het We want waves in De Eemhof gaat lukken om Couke voor te zijn (en of dat daar überhaupt doorgaat, het is al een tijdje stil aan dat front…)

 41. Nieuwe 4/3 prima te doen voor een sessie van max 2 uur. Gewoon in beweging blijven. Noord was leuk vanochtend! Heup hoge golven raakte de banken prima!

 42. @Dat was lekkah,
  Bedankt voor het advies.
  Wetsuit is zo goed als nieuw en met de zachte luchttemperaturen van de komende dagen hoop ik dat een sessie van 2 uur wel gaat lukken.

 43. Niet naar Byron Bay gaan. Veel te druk en toeristisch. Als je écht naar een plek wilt waar surfen het dagelijkse leven beheerst dan moet je naar Yamba gaan. Dat ligt 2 uurtjes van Byron Bay vandaan. Angourie point is amazing, maar als je niet van Reef breaks houdt kun je met turners Beach, Pippi Beach of main Beach ook je geluk op. Yamba wordt gedefinieerd als het Byron Bay van 20 jaar geleden toen dat ook nog niet zo bekend en toeristisch was. Laidback sfeer en surfen op 1. Als je in hostels verblijft zeker in YHA blijven. De eigenaar is super tof en kan je van alle info voor voorzien waar en wanneer te surfen.

 44. Beste surfers, ik ben op 30 december mijn GoPro camera verloren in zee tijdens een ritje in de storm, tussen Langevelderslag en Zandvoort… Heel onhandig vastgemaakt en het is een kleine kans maar ik dacht ik post het toch even. Het is een zwarte HERO5 met elastiek, mocht hij opduiken heb ik een beloning voor de eerlijke vinder. Mijn mail is bcvandenaardweg@gmail.com Thanks en de beste wensen!