Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 26 september 2018

89 reacties

 1. Gisterochtend bij Wassenaarse Slag heerlijk!! Ik lag met 1 ander iemand in zee. Een gezellige vriendelijke blonde jongen.
  Op n gegeven moment liet hij zich afdrijven zuidwaarts en ik niet. Ik hield in de gaten of hij terug kwam lopen, maar heb m niet meer gezien. Ging me ’n beetje zorgen maken… of is het misschien heel gebruikelijk om je af te laten zetten in Wassenaar en je tot Scheveningen af te laten drijven??

 2. Welke dikte raden jullie aan qua schoentjes om de Nederlandse winter door te komen? 5 mm? En split-toe of niet? Dezelfde vraag voor voor handschoentjes trouwens 🙂

 3. 3mm wanten en 6mm schoenen ga je wel redden met een zachte winter. Alleen komen de mooiste noordswells vaak samen met sneeuw, kou etc. Dus die moet je dan laten schieten of hele korte sessie. Extra paar 5mm handschoenen en 7/8mm schoentjes en je kan 2,5 surfen in de sneeuw🤙

 4. Goeie sfeer gisteravond in het water @ Scheveningen Noord, misschien wel doordat er relatief veel vermoedelijke toeristen en beginners waren 🙂

 5. @ Tobias:
  Om er nog even op terug te komen: Ik ben een beginner en gebruik meestal wind guru en kijk dan naar de sterren bij wind guru rating. Ik zie bv dat er nu 1 ster staat en dat zou betekenen gunstige surfcondities. Als ik echter kijk naar de webcams zie ik dat alles flat is (wel ideaal om in te beginnen dus ga zo richting scheveningen).

  Welke type windrichtingen creëren ideale surfcondities? Zijn dat winden die OW, dus vanuit het oosten naar het westen blazen tegen de golven in (offshore dus)?

  Alvast heel erg bedankt voor het informeren van deze rookie

 6. Windguru, de naam zegt het al, gaat vooral over de wind. Dit is dus gericht op wind en kitesurfers. De golfhoogte en periode wordt ook aangegeven, maar bij geen wind geen sterren omdat er voor de kiters en windsurfers dan niks valt te halen. Voor ons golfsurfers liever geen wind.. Beetje zelf nadenken en je komt er wel, succes

 7. Beetje kapot gewaaid allemaal vandaag maar goed om wat krachten te sparen voor het weekend! Zin an!

  Met een 5/4 met cap en 5mm schoenen en handschoenen kom ik de winter door. Soms nog een ondershirt als koude wind staat. Ik zelf zweer bij split toe en vinger handschoenen. Met wanten heb ik altijd het idee dat ik paar kilo aan mijn handen heb hangen. Psycho o Neil schoentjes zijn favoriet bij mij. Handschoenen pak ik maar uit de aanbieding want die gaan met een winter mee. Die 5mm dingen trek ik toch altijd wel een keer kapot.

 8. ik gebruik tegenwoordig van die handschoenen gemaakt voor duiken in de winter met zo een extra klitteband vaak iets goedkoper en lijken ook wel langer mee te gaan

 9. Het woord voor bewolkt in het Engels is overcast en niet overcasted, gratis spellingcorrectie, geen dank

 10. het was gisteren wel echt magic, en vanochtend op wijk nog best wat kracht met afgaand tij, jammer van die wind…

 11. Op youtube zegt de een dat de vinnen voor moeten en de ander zegt achter, omdat de voorkant van t board dan naar beneden wijst en minder wind vangt. Wat zijn jullie ervaringen?

 12. Vrijdag ochtend aanstaande ben ik van plan richting wijk aan zee te gaan om wat te surfen. Echter moet ik met de auto die kant op. Weet iemand misschien een plek waar ik mijn autosleutels en portemonnee etc. veilig in een lockertje kan opbergen?

  Ik las dat Ozline surfschool lockers heeft, maar volgens Google gaan ze pas om 13:00 open…

  Iemand van jullie de gouden tip?

 13. Bij ozlines hebben ze kluisjes, hier kan je voor €2 gebruik van maken. (ook hier kun je je warm omkleden, douchen etc) Mocht je vaker gaan surfen raad ik je een keylock aan. Deze kan je bij ozlines kopen voor €35.

 14. Alleen in California doen ze de vinnen voor op het dak. Hier is het gangbaar vinnen achter te doen. Maakt het wat uit? Nee geen ruk, tenzij je heavy rocker hebt of noserider, dan de vinnen voor want anders komt er wel heel veel druk op.

  Maar inderdaad gewoon lekker in je auto proppen, scheelt benzine, schade, diefstal, etc.

 15. vinnen voor zou in theorie kunnen voorkomen dat ze er achter uit glijden. maar goed, dat is maar theorie. ik heb een keer gehad dat twee dakdragers die geklemd zaten tussen de deurspijlen er met 3 boards in een keer afwaaiden op de snelweg in Frankrijk.
  ik doe dus alleen maar geschroefde dingen op mijn dak, of banden door auto heen…

 16. Waarom vin voor? Heb je weleens op de rails van je board gelet? De spanband sluit gewoon beter aan als je de onderkant onder legt.
  Raildents? Rambo wel! Rest van de mensen? misschien, constructie golfsurfboards is meer gericht op gewicht en flex dan op robuustheid bij transport.
  Ziet ook weleens onderkant onder en neus naar voren. Lijkt mij aerodynamisch niet optimaal…

 17. ”Board in de auto. Het trillen en klapperen van je board maakt het slapper: vermoeiing materiaal”

  Dit is er een voor op een tegeltje! Mooi geschreven.

 18. Kaartje er bij met golfhoogtes vrijdag 1,5 – 2,5m.
  Ook een mooie surf-depressie in de Middellandse zee, een medicane!

 19. Mooi kaartje van DWD (De Wereld Draait? 😉 Ik ben wel weer toe aan mijn medicatie…eh medicane want die depressie altijd… dat ziet er verrassend surfdepressief uit voor vrijdag nice! Nu snel m’n vis fixen want sinds m’n twin vis op het droge ligt ben ik ook al tijdje aardig depressief…

 20. Het stelde idd niet veel voor vanmorgen in VN, maar wel vermakelijk. Ideaal om de wandel richting de neus te oefenen…

 21. Kunnen we een Eyeball report @ Wijk aan zee krijgen?

  Zou er graag heenrijden om te surfen vanmiddag, mits de golven surfbaar zijn.

 22. Damn, ik kan enkel morgenvroeg, terwijl de namiddag er een pak beter uitziet. Hopelijk komen de golven ook al met afgaand/laagwater door!

 23. aanstaande zaterdag NK 2018 op Scheef Noord? Hoe gaat dat i.cm. een mooi voorspelde zaterdag en 200 man in het water? Benieuwd?

 24. Ik vroeg me af waar de mensen die regelmatig in Noordwijk surfen vaak het water in gaan? Ik wijk nu meestal uit naar Scheveningen, maar zou op de drukkere dagen wel eens naar noordwijk willen.

 25. Noordwijk heeft leuke spots, ik ga meestal bij KSN erin op de zuidboulevard. altijd parkeerplek en je ligt zo in het water. 2 leuke banken waar de golven best mooi binnen kunnen rollen als de elementen goed op elkaar zijn afgestemd 🙂
  .

 26. Maakt geen flaus aus waar je de zee in gaat in Noordwijk – een pot nat. Gewoon gaan waar ’t rustig is c.q. geen anderen zijn; ligt niemand je in de weg en andersom.

  En bedenk dat je als golfsurfer slecht zichtbaar bent voor wind- en kitesurfers (indien die op t water zijn), wanneer je bij KSN, ZVN en of BeachBreak langs gaat…
  Safety first!

 27. Morgen staat nu op 0,4-0,5m met 8 sec op magic/windguru .. is dat betrouwbaar of komt die 10 sec toch nog door, Tobias?

 28. Na de goede berichten van de afgelopen dagen, kan iemand een eyeballz geven of een update voor vandaag\namiddag?

 29. @nk
  Hoe laat begint het nk, staat niet op de website? Wilde morgenochtend het water in hier op scheef N maar ga anders naar n andere surfspot..

 30. Nee niet erg mits het niet lek is. Amders upload je even een foto. Want een deukje is een rekkelijk begrip.

 31. Denk niet dat het lek is, is echt een heel klein deukje. Niet op de foto te zien. Heb het surfboard net een maand. Raar dat er zo snel al een deuk in komt

 32. Bloemendaal was redelijk van 16.30 tot 18.30. Lekker veel lefthanders geoefend. Hopen dat er morgenochtend nog wat hoogte in blijft.

 33. @ surfcheck, heerlijk filmpje van “die Noordwijker” op z’n foil😜 Leuk om erbij te weten dat dit de meervoudig wereldkampioen kitesurfen Kevin Langeree is. Langer opgevoed door Robby Naish dan zijn eigen ouders.
  Surfen/ kiten/ windsurfen/ suppen n foilen… we all share the same stoke.

 34. Huh?
  Niemand een report over de dikke headhigh+ bakken die met het inkomende tij binnen kwamen rollen in Zuid Holland?!
  En nog aardig wat lijn vanwege de side-offshore wind ook!
  Holy crap wat een feest!
  Hopelijk morgen nog een mooi clean restje!
  Wat een verwennerij de laatste tijd….. 🙂

 35. Je moet ze maar net weten te vinden !vanmorgen ook weer grote golven gereden samen met bas veel wind en goeie hollandse klappers

 36. vond het maar rommelig vanmiddag. zat wel redelijk wat hoogte in, maar geen sessie om te onthouden. morgen hopelijk wat beter.

 37. Vanavond vanaf twee uur voor hoog water was super surfen zoals Glurie al zei 🙂

  Hopelijk morgen niet al te veel spierpijn, zodat ik nog een keer kan 😉

 38. Gaat de swell er aan het eind van de middag met hoog er nog steeds inzitten in Zeeland? Morgenochtend vroeg is geen optie voor mij ivm werk..

 39. Welke cam bekijk jij voor Ijmuiderslag?

  Er staat er een richting de pier maar die duurt altijd zo lang voor ie draait..

 40. Die foil ziet er handig uit, iemand zo een foil wel eens geprobeerd?
  Lijkt me dat je wel het gevoel van contact met de golf mist

 41. Wordt waarschijnlijk NK longboarden. Als de HSA echt het golfsurfen wil promoten. Dan moeten ze wachten op de echte herfst-swells. Het is nu vooral clean en een klein golfje. Om echte performance te laten zien moet de zee toch wat onstuimiger zijn…

  Adios Kerrzy

 42. @Bert: ja
  @Margie: er zijn genoeg golven maar deze deel je over het algemeen in scheef ook met meer surfers, dus houd je minder over voor jezelf. Simpele breuk.
  @Ray: foil is inderdaad anders dan normaal boardje. Iets statischer ofzo. Heb wel 2 a 3 sessietjes nodig om het een beetje onder de knie te krijgen.