Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 25 maart 2015

47 reacties

 1. Ook maar even het plaatje voor volgende week vrijdag. Geen twijfel waar de swell in dat weekend dan vandaan komt…

 2. Wauw, met die Meerkat livestreams komt het (doem?)scenario uit Dave Eggers’ boek The Circle wel heel erg dichtbij. Ook daarin begon het alomtegenwoordige livestreamen van alles en iedereen met een batterij wireless webcams van surfspots. Wel chill overigens als het werkt, zeker als je wat verder uit de kust woont.

 3. Offtopic: zag filmpjes voorbij komen van surfers op tidal waves in Engeland, is zoiets ook mogelijk op de rivieren in Nederland?

 4. Dus het idee is hier dat ik, als ik op een spot ben die op dat moment goed loopt en godzijdank geen webcam heeft, ik dan via Meerkat de hele goegemeente ga uitnodigen om de peak te crowden?

  MUHAHAHAHAHAHAHAHAHA

 5. inderdaad rommelig,maar genoeg kracht voor wat take-offjes en kleine ritjes op de noord..iig niet flat!

 6. Wat is de meerwaarde van live stream t.o.v. de webcams? Op de plekken waar er geen cams staan zijn surfers denk ik wel blij dat er geen extra aandacht op hun spot wordt gevestigd. Bijna elke keer dat hier ‘secret spots’ bij naam worden genoemd leidt dat tot weerstand van locals. (just my 2 cents)

 7. @Goudglans

  een spot is niet “secret”, als je die aan zijn naam kan herkennen..

 8. Webcams, surfsmsjes, live reports en nu live mobiele streams. Ondertussen liggen er 60 man op Wijk na een ‘alert’ en 250 (!?) op Supersuck na een blog post dat het ‘epic’ gaat worden. Natuurlijk, Nederland, en de wereld, zijn groot genoeg. En natuurlijk, er spelen veel factoren mee. Maar dit soort ontwikkelingen killen wat mij betreft toch wel een beetje de mystiek en daarmee op lange termijn de sfeer. En misschien wel de sport? Begrijp me niet verkeerd, ik waardeer websites als surfweer en zie de waarde van ‘marktwerking’, maar laten we kritisch blijven en niet de essentie van de sport uit het oog verliezen. Daar horen wat mij betreft ’the search’ en kennis door ervaring bij…

  (Just my 2 cents 🙂

 9. Rotterdam is inderdaad nog steeds van plan een kunstmatige golf te bouwen (RIF010).
  Maar momenteel zijn de plannen geloof ik wat vertraagd door bureaucratisch gesteggel over bestemmingsplannen en gezeik van omwonenden ivm geluidsoverlast…

  Gaan we straks trouwens dit soort dingen in de line-up zien?!?!
  Dat wordt letterlijk en figuurlijk herrie in het water……

  http://www.jet-surf.com/en/

 10. Kan iemand mij vertellen in hoeverre havenhoofden zoals die op Scheveningen-Noord en Wijk aan Zee zuid-west swell (zoals die van vanmiddag) blokkeren? Of ‘buigen’ de golven zich met gemak om zulke obstakels heen en kun je bij zuid-west swell prima golven pakken vlak naast deze havenhoofden?

 11. Dat gesteggel in Rotterdam zag je natuurlijk van mijlenver aankomen. Ook in het doorgaans vooruitstrevende Rotterdam doen ze aan het Not in my backyard principe. Zou wel heel mooi zijn als die jongens ondanks dat het ambitieuze project van de grond weten te krijgen. Zou ik heel knap vinden.

 12. @Teabag: Landeigenaar en financier(s) zijn een feit. We zitten nu midden in de fase van vergunningen en het bekijken en overleggen van de technische- en infrastructurele mogelijkheden. We hebben hierbij te maken de fijne combi van lokale overheid en de Spaanse cultuur, ergo: lange beslissingstrajecten 😉 Maar het ziet er in ieder geval veelbelovend uit!

  Zodra we een echte ‘go!’ hebben, zullen jullie er als eerste meer over horen! Maar voel je tot die tijd vooral vrij ons initiatief te delen!

  Grtz, Robin

 13. Kun je al zeggen waar die wavegarden gaat komen, als alles met die beslissingstrajecten goed komt? Of is dat nog onder embargo? Hoop dat jullie een plekkie dicht bij Utrecht hebben uitgekozen!

 14. = inderdaad nog onder embargo, maar als het goed is niet lang meer… Wat ik al wel kan zeggen, is dat ik zelf uit Utrecht kom en er niet heel ver voor hoef te rijden 😉

  Grtz, Robin

 15. Volgens onze vrienden bij de Deutser Wetterdienst staat er in de nacht van vrijdag op zaterdag nog een metertje uit het noorden. Levert dat niet meer op dan ”ieniemienie”?

 16. eybal wijk en dorp …..tis niks… klein rommelig en veel wind wat mij betreft een no go

 17. @ mark, dank dan hoef ik ook niet zo mn auto in de stappen vanuit AMSTERDAM en naar wijk te rijden

 18. Even off topic. We zouden met vrouw en kids de eerste drie weken van juli naar Noord-Spanje trekken met de camper.
  Tips voor campings daar dicht bij een surfspot? Liefst niet te druk…
  Alvast bedankt.

 19. Wordt die wave pool indoor? Dat zou helemaal geniaal zijn in nederland…..

  En zoek je nog werknemers of kan ik alvast ergens open soliciteren??

 20. Net heerlijl gesurfd waz toppie best hoog steil en krachtig genoeg lange ritten yihaaaa

 21. Vraagje aan baasjes hier; Is het morgen beter om naar Wijk te gaan of IJmuiden ivm die NW wind.

  Bedankt

 22. Wind lijkt mij sowieso erg hard in de ochtend.
  Misschien eind van de middag als de wind gaat liggen dat het wat wordt?
  Twijfel zelf ook nog of ik ga eigenlijk…

 23. Roger, ja ik kan alleen ochtend helaas. Ga er half 9 in. Ik laat wel weten hoe t was

 24. Weet iemand een goede Cam op IJmuiden want ik zoek nu al jaren en weet dat daar vaak zeer lange lijnen lopen bij de juiste omstandigheden!

  De reddingsbrigade daar Cam me ook niet redden ha!

  Iemand goede Tip?

 25. Heey!
  Ik was van plan zondag naar wijk of Scheveningen te gaan? Of misschien andere plek?? Iemand enig idee of het dan een beetje wat wordt. Ik gebruik zelf eigenlijk alleen MSW voor de voorspellingen.

  Bedankt!

 26. Tobias (e.a.),
  Ik zie de MV2 niet in het surfbericht voor vandaag voorkomen. Heeft dat nog een speciale rede?
  Ik dacht zelf namelijk dat het daar vandaag best prima kon gaan worden tegen het einde van de dag (NW swell, afnemend wind en opkomend tij…).
  Misschien heb je het niet eens met opzet gedaan, maar begin nu wel te twijfelen aan mijn eigen voorspelling…

 27. houd is op met spots te roepen cq promoten !
  check zelf is wat, wordt anders lid van tobies sms-service !!

 28. m.webcams.travel/webcam/1225709915-Weer-NL-Zandvoort-Roof-Palace-Hotel-North-West-Zandvoort

 29. zo op de cam van wijk te zien zou ik voor ijmuiderslag gaan of wijk dorp maar daar stroomt het behoorlijk denk ik

 30. Tobias wat moet ik dit jaar storten voor jouw geheime voorspellingen waardoor ik geen golf meer mis?