Nuttige surfweer info:

Surfweer Woensdag 23 maart 2016

30 reacties

 1. hey iedereen,

  Vanaf morgen tot maandag gaan wij naar de Vendee gaan surfen,
  weet iemand of het al te doen is daar met een 4/3 pak zonder kapje? (kapje heb ik apart), handschoenen en boots ook voorhanden

 2. Domburg 11:50-13:45 de windgolven waren haast net zo hoog als de resterende swell en die had haast geen kracht meer. Met 11-15 knopen wind was het niet echt lekker en moeilijk een golf te pakken en erop te blijven.

 3. of het te doen is lijkt me een persoonlijke kwestie. Ik was er zelf afgelopen weekend en heb lekker comfortabel in mn 5/4 met cap erin gelegen. Er waren zat locals die het zonder handschoentjes en cap deden. Watertemp is er ongeveer 11 graden.

 4. komt er met die zuiden wind ook warmer water onze kant op? i.e. binnenkort met een 4/3 te surfen?

 5. Valt er iets te beleven in Scheveningen of Etretat dit weekend? Of waar zou ik heen gaan op een korte trip?

 6. @roadtrip:

  etretat gaat zeker af gaan denk ik, altijd met 2 woorden spreken, mss wel te heftig, ze gaven gisteren golven van 5 meter in het kanaal voor dit weekend, was ook van plan te gan, maar men vrouwtje zag het niet zitten om met de dochter in de regen op het strand te zitten,
  dus als je tijd hebt gaan zou ik zeggen, als je change hebt breekt ie ook van voor, heb je het rif links en beach-brake rechts vanvoor,

  of mss de mosselbank in wimereux, als de wind offshore is, waar ik voor vrees….

  grt

 7. Komende week ga ik richting Portugal… Blijkbaar gaat het daar komende week goed lopen, beetje TE goed voor wat ik gewend ben (ben niet veel gewend)… Toevallig iemand spots tussen Lissabon/Porto waar het voor een niet-held wat kan gaan meevallen?

  Grtz

 8. @Offtopic: de vissershaven van Ericeira is beschut, daar komt het minder hoog binnen… zie stormrider guide.

 9. @OffTopic:

  Peniche kan wat kleinere golven geven, omgeving Cascais / Carcavelos is met NW deining ook kleiner dan de westkust, Costa Caparica is doorgaans een ook een stukje kleiner dan Ericeira, check ook de webcams van https://beachcam.sapo.pt/

 10. @Offtopic

  Met grote swell lopen Carcavelos en andere spots aan de noordkant van de Taag leuk, vlakbij Lissabon. Wind komt veel uit het noorden, wat dus offshore is voor die spots. Caparica, aan de andere kant vd Taag is ook lekker surfen, voor mijn gevoel waren de golven altijd wat langer hier. In het weekend zijn deze spots wel lekker crowded.. Have fun!

  PS: als je wilt longboarden, ga naar Sao Pedro do Estoril!

 11. Vanaf morgen voor een week in Wissant, welke spots moet ik in de omgeving zeker checken?

 12. @off topic

  Wij komen net terug uit Baleal/Peniche.. Swell kwam gisteren al behoorlijk opzetten. Door de ligging heb je overal wel offshore surf binnen handbereik. Veel plezier!

 13. Je bent op de beste spot daar in wissant. De golven lopen het mooist na hoogwater.
  Een gekende spot daar is La Sirène (bij Cap GrisNez). In wissant heb je de beste surf bij Z of ZZw-wind. Bij La Sirène heb je meer zw of wzw-wind nodig. Let op in La Sirène, er zitten hoge rotsblokken onder water, na midtij is iedereen uit het water.
  Ook in wimereux is het goed surfen bij z of zzw-wind, altijd juist na hoogwater. In wimereux bij de zeilclub aan die betonnen afrit, of helemaal aan de andere kant van het dorp (wimereux-pointe).
  Als het stevig waait heb je daar wel overal een heel sterke zijdelingse stroming.

 14. Dat gaat wat worden maandag. Wind uit ZW tot windkracht 10 op volle zee (a/d kust tot 9) en windstoten van 120 km/u. Dat levert zeker golven op! Alleen nauwelijks te surfen…

 15. Hier in het Noordwesten nu redelijk hoge golven maar vrij harde wind uit ZZW. Gunstig getij tot uur of 15:30 daarna gaat het behoorlijk hard stromen.

 16. WAZ met opkomend tussen de windmolens en tussen de windsurfers; the place to be. Regelmatige schouderhoge sets die nog wel een beetje kracht misten.
  Wind viel ook mee, maar richting hoog werd het snel minder met de sets.
  Desondanks heerlijk gesupt in constant zonnetje. Laat die avondsessies maar komen. YESSSS!!!!