Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 22 mei 2019

163 reacties

 1. Het laag Bernhard valt donderdag precies op zijn plek om voor dit weekend goede golven aan te leveren.

 2. De windkaart van donderdag 8 uur vertelde volgende 3 dingen:

  1. Voor onze kust staat een matige zuiden wind die ZW ruimt en de swell niet echt ten goede komt.
  2. Nieuwe swell wordt gevormd in de Noordzee zelf rond en net onder de Orkney/Shetland eilanden.
  3. Swell is ook onderweg vanaf de Noordzee waar het al dagenlang NNO waait. Lichtgele kleur op de kaart is ongeveer windkracht 7. Donkerblauw is windkracht 6.

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/32bb7.jpg

 3. Vanmorgen vroeg eerst tegenvallend en super choppy. Rond half 9 ineens clean en toch een mooi half uurtje gescoord.

  Na een eerste shock goed te doen zonder schoenen/handschoenen in een gare 6/5

 4. Is het het waard om 2 uur te reizen met shortboard naar de kust? Laatste sessie is te lang geleden. Zaterdag staat iig ingepland. Thanks!

 5. WoW!!🤔☹️😲wat is dit hier allemaal in Domburg ?! Ligt hier allemaal vol met buizen en graafmachines…?! En geen golf te zien….Heb ik het bericht gisterenavond verkeerd gelezen of is de post van vandaag het tegenovergestelde?

 6. Ik was gisterenavond in Domburg en viel toen ook echt tegen. Zoveel zand dat ze opgespoten hebben. Denk dat dat de spot niet ten goede komt. De golf liep althans voor geen meter gisteren… Jammer :[

 7. @Peter: Ze zijn het strand aan het verbreden. Afgaand op wat ze de afgelopen paar weken gedaan hebben vermoed ik dat ze over een paar weken voorbij het surfgedeelte zijn (ze werken richting Westkapelle). Hoe lang het daarna duurt voordat er weer golf loopt is even afwachten denk ik.

 8. @Peter Het was gisteren gewoon wat te hard onshore. Nog wel leuke korte ritjes gehad, ik vond nu niet dat het zo erg was na het opspuiten. Met hoog water liep het aan de buizen nog wel even. Paar weken terug was het goed. Toen ze maar de helft van het strand hadden gedaan, toen was er even een rechtse point. Spijtig is die nu weg.

 9. Zandvoort helaas niks, geen hoogte en geen push. Gewacht op de vloedstroom maar kwam net tekort. Wel te doen met dikke sup. Wellicht vanaf vrijdag wat meer!

 10. Nog steeds aan het wachten om een fijn surfdagje te plannen in Scheveningen. Kan ik morgen (donderdag) al terecht, of zal ik wachten tot vrijdag? Zijn 1m hoge golven sowieso niet een beetje te hoog voor mij als beginner+?

 11. Ik sluit me aan bij Tobias’ report. Het was heel matig in Scheveningen. Maar toch een paar leuke ritten die mij ervan weerhielden meteen naar huis te gaan. Altijd de hoop dat het plots beter wordt met ineens meer van dat soort golven maar het mocht natuurlijk niet baten. De zon was perfect maar ook verblindend 😐

 12. Waarom veranderd die forecast telkens last-moment in negatieve zin😞😞😞 morgen en zaterdag wat afgesnoept vd hoogte 😶🙁

 13. Het is helemaal niet veranderd tov vorige forecasts. Sterker nog, het ziet er juist nog beter uit. Deze swell is vandaag al gegarandeerd onderweg (heeft 2 dagen nodig):

 14. En daar komt nog die swell uit de Noordzee boven op!
  Vrijdagochtend NW 6-7 ten zuiden van de Orkney Eilanden bij Schotland:

 15. Is er nog iemand die met handschoentjes surft? (laatste keer dat ik erin lag was twee weken geleden, en toen had ik ze nog nodig)

 16. Haha, die heb je niet meer nodig hoor! Zelfs schoentjes kan al zonder als je er niet de hele dag in blijft liggen. Zie ook de laatste alinea van het weerbericht met de neopreen adviezen.

 17. @ruben
  Gisteren met 4/3 zonder schoenen en handschoenen een sessie van twee uur volgemaakt. Prima te doen.

 18. Oow… windguru en windy geven een andere voorspelling. Met de kop van Engeland die in de weg zit…

 19. Laatste updates zien er nog steeds goed uit hoor. En die boreale swells van ver zijn nu al waargenomen op de boeien met 2,5 bij 9sec. Dat loopt nog wat op en samen met de meer nationistische swells uit onze eigen Noordzee, lijkt dit een prima weekend te worden. Zeker op zaterdag, omdat het dan helemaal niet waait.

 20. Zo is het wel moeilijk interpreteren als er steeds wel een boei is waar de richting verkeerd wordt aangegeven.
  Zie ik het goed dat de richting ook nog goed is voor België vanavond?

 21. Ik geloof dat het niet te veel naar W mag draaien. Ik denk dat dit momenteel net te veel het geval is. Ik zie dat er wel nog wat uit N-richting komt maar met een kortere periode (5s), geen idee of dat voldoende gaat zijn. Ik ben nog aan het afwegen om vanavond de rit te maken.

 22. Alle vragen kan ik beantwoorden met Ja, zeker gezien de geschatte niveau’s van de vraagstellers🤔

 23. De wind moet er nog even wat uit en het swelletje moet nog aan wal komen maar zon, zee en bier is al dik voor mekaar! Bring it on! Ik schat nog paar uurtjes geduld.

 24. Ik rijd morgen naar Le Vendee, dacht te gaan zitten in Bretignolles sur Mer. Heeft iemand nog tips voor die regio(Vendee in het algemeen)? Hoor ‘t graag!

 25. Mooi stukje kust dat en verrassend goed surfen soms. Maak zelf wel eens bij Les Sables d Olonne een tussenstop als ik richting Biarritz ga. Sauveterre net onder Bretignolles kan ook leuk lopen met twee reefs.

 26. Zin in! Wat een heerlijke dag sofar en het wordt alleen maar beterderderderder… 🙂

 27. Wijkiki lekker avondje on sup. Gemiddeld heupies, korte ritjes, maar wel lekkere powerrr.. Benieuwd naar morgen 🙂

 28. Iemand een idee hoe het zaterdagavond en zondagochtend zou zijn in België? Komt de swell door tot hier of zou het vooral nerderland zijn die met de buit gaat lopen? We zouden graag een kort campingtripje maken, veel hebben we niet nodig om ons te amuseren maar het moet natuurlijk toch wel enigszins de moeite zijn 😉

 29. @belgie

  Sorry bro, maar wordt echt flat daar. Alleen de noordkop van Nederland pikt wat op morgen en zelfs dat wordt minimaal…

 30. Hoi Tobias.
  Is er gisteravond geen surfupdate alert verstuurd? Niets ontvangen en voor een dag als dit eigenlijk wel een beetje verwacht…

 31. NH zeker alerts, uhhh say that again, super blij met de sms maar laatste tijd wel erg optimistisch als je het mij vraagt

 32. Dat is het in stand houden van de nederlandse kustverdediging. Daar hoeft U zich dus geen zorgen om te maken.

 33. Gisteravond het licht uitgedaan in Katwijk. Liep beter dan verwacht. Supersessie gehad en weer helemaal stoked!

 34. Er zijn toch golven! Heb gisteren heel de avond zitten wachten op een bericht maar niets gekregen…
  Heb niet gedurfd om deze morgen vroeg te vertrekken, moet anderhalf uur rijden om in Scheveningen te geraken.
  Ben een ontgoocheld.

 35. Vooral dat ik vorige vrijdag vrijaf had genomen na het krijgen van een bericht en er was niets…
  En nu op de webcam zie ik dat ze surfen pfffff

 36. @ Francis….get a life! Take responsibility… stop met janken… en stop met surfen, daar snap je iig niks van

 37. Word eens wakker, dit is de Noordzee. Gaan eens zelf op pad, met een dikker/breder boardje. Dan kan je veel vaker surfen in de kniehoge mush.

  Het is surfen, geen hardlooprondje dat altijd kan. Man man man man.

  Belangrijkste regel voor NL – Gaan als ze er staan.

 38. @stammie, woaw wat een agressiviteit…
  Ben jij even vriendelijk in het water als hier?
  Ik was gewoon een beetje ontgoocheld en wou dit gewoon even meedelen maar dankzij jou zal ik 2 keer nadenken om hier nog iets te posten. Vind het wel spijtig dat er zo fel gereageerd wordt op een emotie. Begrijp niet van waar deze agressie komt…

 39. @internetsurfers, jij lijkt mij goed te kennen, althans das is wat je schrijft.
  Dus volgens jou ga ik nooit op pad ok als jij het zegt zal het zo wel zijn zeker…

 40. Was best leuk vanmorgen. Inderdaad twee swelletjes door elkaar maar toch clean heupje met afgaand. Genoeg om wat te spelen met longboard in het zonnetje. Zou er niet een uur voor in de auto gaan zitten hoor.

 41. @francis

  Ik deel je emotie hoor!
  Ik snap echt hoe je je voelt maar moet je iets uitleggen,

  Het is nou eenmaal mussienoordzeepret!
  Wij kunnen er ook niks aan doen dat die Britten in de weg liggen om hier Atlantisch bigsurf te krijgen dus dealen we ermee!

  Dat dealen betekend ervaring opdoen in Surfforecasten met Webcammetje lastminute kijken! Altans, dat doe ik zelf altijd!

  Want hoewel onze Moderator een standbeeld moet krijgen als de Pelleboer van de lage landen met zijn Surfweerberichten vindt ik altijd
  dat “ Cammetje kijken” voor mij de overtreffende trap is, vooral als je locaal Surft, alleen all omdat dat isobaren en frequenties gedoe niet zo mijn ding is, noem het ouderwets, hoe de voorspelde week er voorspeld is, het is veranderlijk en dat nemen wij deze schrijver van deze site niet kwalijk!

  Hoewel ik 25 minuten rijden van de kust woon kun jij ook, op anderhalf uur rijden uit het zuiden denk ik, S,morgens de cam checken en dan gaan als ze staan!
  Dan ga je niet de hele vooravond op een berichtje wachten toch?

  Ik wil me excuseren voor mijn, zeik niet zo houding medeollanders, die waarschijnlijk nog gestookt zijn van de 2 rimpels uit de afgelopen weken!

  Trek het je niet aan😎 Gaan als ze staan!

  Cherio en surfsup dude je bent welkom hier!

 42. @stammie, @internetsurfers. Wa is jullie probleem via internet wat stoere praatjes doen, maar eens je echt geconfronteerd word door iemand zijn jullie snel weg.

 43. Oja?
  Vergeten te zeggen nog,

  @francis,
  Plaats volgende keer gewoon een Emoticon hier

  Deze voorbeelden zijn verkrijgbaar,
  😢😡😤😫
  En als je blij bent met tobias dan,
  😘😍🤙🙏🔥

 44. Potverdomme, vanochtend om 08u erin, Super. Clean. Ondertussen naar de grommets kijken van het NK. Lekker man.

  Doei

 45. @Bertsky
  Bedankt voor de goede raad, ik neem ze mee voor later.

  Ik woon in Antwerpen en surf altijd Scheveningen en dankzij Tobias en zijn berichten weet ik perfect wanneer ik moet gaan. Waarvoor nen dikke merci 👍😊

  Thanks Bertsky

 46. Vroeger hadden we de BBC weather report op teletext, daar moesten we het mee doen. Nu staat alles met naam en toenaam uitgeschreven, spots, getij, tijd! En dan nog gaan lopen zeuren!! Lekker gesurfd vanochtend.

 47. @francis ik kies altijd tussen Domburg en Scheveningen afhankelijk van hoe ver ik wil rijden.

  Vandaag zal het Domburg zijn surf of geen surf. 😁
  Ben van Stabroek

 48. Wijkiki was echt geweldig vanmorgen! 10-12 erin gelegen, eerste uur totale perfectie en lange ritten van buitenaf, daarna iedereen terug naar eerste bank en daar hele mooie golven. Stoked.

 49. Eindelijk liep de Zuid vanochtend weer eens als vanouds. Glassy, schouderhoge sets brachten shreddable wandjes en af en toe een barreltje. Lekkâh!

 50. Wat een ochtend! Schoon , zon, wax. Was op Den Helder erin en genoten als een hockey meisje op het lustrum gala! Kapoe eer atje erin en morgen wederom dubbel leash setup! yieeew

 51. top surf vanmorgen clean geen wind nul stroming.
  5 man in het water waar, ja ergens tussen scheef en hoek van holland.
  er zijn nog heel veel leuke plekjes waar geen cam staat en rustig.

 52. Spot on Tobias. Dank! Twee sessies op een lome zaterdag. Het kan slechter.

 53. Ik laat rustig alles over me heen komen (net als er een hoge golf over me heen slaat) en heb heerlijk gesurft vandaag!

 54. Ja, vanochtend was weer een good call Tobias. 7:00 – 10:00 Wijk Molens. Lekkere heuphoge golven met af en toe niet normaal mooie setjes ertussen. Stoked!!

 55. Golfjes leken langer aan te houden dan verwacht, ik hoorde iemand iets roepen (als reden) over pas springtij geweest….hoe is dit logisch?

 56. Hoek nog heerlijk chill met zoon op lijntjes van 2000 km ver. Wind 0,sunset, zeehond, lekker

 57. Jankerds..
  Tobias verwend jullie al veel te veel met zijn berichten.
  Het is surfen, geen voetbal waar je altijd naar het zelfde pleintje kan gaan…

  Hier een kusje op de zere wond

 58. #zaterdag , zo moeilijk kon het toch niet zijn?
  Stond 5 dagen op voorhand al duidelijk op de kaarten:
   

 59. In dit soort gevallen maak ik graag gebruik van de wijsgeer Ruud van Big Brother: laat je niet gek maken. En je kunt altijd nog alle niet surf-reports wissen!

  Voorspelling was gewoon goed, swell was heerlijk aan westkant van NL.

 60. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Deal with it. Ik weet wel dat Tobias mijn surfleven een stuk aangenamer heeft gemaakt. Ik ben zelf niet zo van al die tabellen enzo. Surfreport, webcam en wat gezond verstand doet een hoop. Big thanks

 61. Ach ja, ben ook niet zo stoked van gister…was duidelijk op de verkeerde spot (al waren de meningen daarover terplekke ook verdeeld), maar was wel gezellig en paar leuke golven gescoord tussen de romnel door…

  Het blijft forecast en spotkeuze en timing, op meerdere fronten ;p
  Als 1 van de 3 niet klopt (naast nog eens persoonlijke voorkeur qua golftype/hoogte) dan is het al minder…dat ligt dus niet altijd aan een wel/niet uitkomende forecast 😉

  Ook dat is surfen, het is idd geen voetbalveld :), volgende keer beter

 62. Het is geen rocket science en een kwestie van gaan, het valt meestal mee!, Zelf van 08:00-11:00 heerlijk genoten, super veel golven gepakt op de Sup. Dagen zoals gisteren zijn er niet zoveel in een jaar in NL, mooie periode, getij prima, voldoende push, heup to schouder hoogte en bij Wijk aan Zee van de 1e windmolen tot de Pier goede golven, goed sfeertje ook @Tobias helemaal met je remark eens!! ik had hem al dagen in mijn agenda staan dankzij jouw online bericht, daar heb ik geen sms voor nodig :)) thanks again 🙂

 63. Gisterochtend was heel erg goed, gewoon midden in de drukte.
  De drukte was opzicht wel te doen (ben beetje fit). Link waren alleen enkele beginners die met hun lange planken roekeloos alles probeerden te pakken terwijl ze het gewoon echt niet kunnen. Golven waren redelijk hol en braken ondiep, daar heb je eigenlijk niets te zoeken, als je bij elke takeoffpoging over the falls gaat EN tegelijkertijd indropt op iemand die al 2 seconden staat. Normaal heb ik geen problemen met beginners (de postieve energie is vaak aanstekelijk) maar nu waren de golven gewoon te heftig.
  Daarnaast mag het ook wel minder agressief en egoïstisch door ‘gevorderden’. Als je met 2 midden op de piek zit en niemand anders probeert de golf te pakken kun je prima onderhandelen, sowieso maakt beetje contact de sessie leuker, je ligt er toch best lang samen in de branding: “jij links, ik rechts” is heel simpel. Beetje zielig om expres de kant op te gaan waar de ander ligt. Maar goed, het was ook een zaterdag en dan moeten de frustraties van de werkweek eruit zal ik maar denken?
  Dank voor voorspelling, was zeer correct. Na 11.30 inderdaad echt niet meer zo geweldig.

 64. @ @TJ

  Ik vond het helemaal niet te druk! Er lag gewoon een handjevol irritante kooks en maximaal 3 gasten met een agressieve houding. Voor de rest viel het heel erg mee voor een zaterdag met redelijk mooi weer aan een “metropoolstrand”. Daarnaast was er een wedstrijd aan de gang die de rest van de surfers meer op een kluitje ‘dwong’. Ja ik ben ook te lui om 200m naar rechts te lopen, daar lag niemand. Maar ik heb weleens ergens gelezen dat het daar niet legaal surfen is, of is dat enkel tijdens badseizoen?

 65. @Tobias organiseer je nog van die forecast lessen/training. Heb gehoord dat je dat in het verleden hebt gedaan en als je het weer gaat doen ben ik erg geinteresseerd.

 66. Overal op de wereld is het zelfde probleem met beginnende surfers in e lineup die veel te hoog is voor ze . Gewoon even zeggen dat ze niet in de drukke lineup moeten gaan liggen maar daarbuiten ,voor hun eigen veiligheid. Want toch veel aanvaringen gezien afgelopen dagen . Maar hopelijk .niemand gewond? Maar ik heb overgens ook zeer ervaren surfers zien bootsen .

 67. Iemand bekend met Ameland? Spots, Boardhuur of board mee? en evt kidslessen?. Advies welkom.
  Grz

 68. Op Ameland zijn er twee surfscholen te vinden: Beach ameland & Ameland adventure. Ameland adventure vind ik persoonlijk iets beter. Het ziet er allemaal iets professioner uit. Er worden surflessen gegeven aan kinderen. Volgens mij kan je daar ook appart een boardje huren. Volgens mij was ik met hen nemen van een surfles van ongeveer 1,5 uur zo’n 25 euro kwijt. Bijzondere surfspots heb ik nog niet echt gevonden helaas.

 69. Hey Tobias,
  Wat is de reden eigenlijk dat je geen veilig website adres hebt?
  waarom geen https?

 70. De mobiele site is wel https, maar eigenlijk onnodig. De enige gegevens die hier gedeeld en opgeslagen worden zijn anonieme surf reports en opbouwende feedback 😂

 71. Ennnn fotos van de af en toe epische dagen! Kijk soms nog graag in de geschiedenis voor de herringeringen. Of is dat weer iets anders

 72. Gisteravond ging helemaal los dikke golven veel wind en nog meer regen heerlijk naast de noordpier velsen

 73. Kan nog van alles gaan gebeuren vandaag en morgen. De hoogte staat nu op de A12. Is te hopen dat het voor donker binnenkomt, maar lijkt er wel op.

 74. Jammer dat die richting het niet doet bij de A12 meting. Is het nu noord-swell of puur west (kwartslag draaien). Van de week moest je hem 180 graden draaien. Het is in ieder geval geen pure zuidswell als je het mij vraagt. Dan had de wind Z-ZZO geweest moeten zijn (en niet zo’n beetje ook).

 75. Zaterdag mijn rechter twinvin verloren op de zuid ter hoogte van strand tent de staat. Iemand de vin gevonden?

 76. @golfspectra

  Het lijkt erop dat de richting in het A12 spectrum wordt aangegeven volgens de Cartesische conventie. Die houdt in dat de richting wordt weergegeven waarnaar de golven zich voortplanten, gemeten tegen de klok in vanaf de positieve x-as (horizontale as naar rechts).

  In dit geval dus golven UIT het noorden, maar bewegend NAAR het zuiden.

 77. Wijko was dikke go tussen 11.30 en 13.00! veel chop, maar wel redelijke hoogte en kracht! en maar 7 man in het water!

 78. @Wijkert de wind gaat zakken en het is opkomend dus zou het er wel op gokken 🙂

 79. Klein, klotsbak en de zw wind is nog dik aanwezig. Niet de moeite

 80. Vanavond gemist, onverwachts. Is er morgenochtend met HW nog wat over van deze onverwachtse swell?

  Cheers!

 81. Het was dik aan vanavond. Zo verwacht , heerlijk!

  En zal morgen ook nog wel om te snoepen zijn met een longboard of een sup. Clean heupje hoog id ochtend. Middag helaas winderige surf…

 82. Naar Zuid Frankrijk of in deze regionen blijven komend lang weekend? Benieuwd wat anderen denken?
  Ik zie een mooi groot windveld boven en naast Noorwegen maar vraag me af of wij daar meer dan een heup hoog van gaan zien. Woensdag tm zaterdag?
  Frankrijk geeft 1meter varierend van 8 tot 10 seconde. Uit ervaring is er soms dan niets en soms toch een heel leuk golfje.

 83. Vanmorgen was het in WaZ dorp mooi! Super clean (tussen knie en heup) en hoefde de golven met niemand te delen. 👌🏻

 84. Je kan de tekst uit de vorige aanhouden. Niets aan verandert, maar er komt nog een nieuwe vandaag/ vanavond.
  Gaat in ieder geval clean worden en eerste swells zitten al op de A12 boeimeting!

 85. Aloe Vera plantje kopen, (toko, Hema, Ikea..) blad afsnijden, opensnijden, smeren maar!

 86. Aan de boeien te zien wordt Belgie niets met hoog..:/ iemand eyebal van Domburg? Ziet er op de webcam toch redelijk klein uit.. thx

 87. Afgaande op de boeien ljjkt me toch dat Domburg hier niet echt van zal profiteren.. of zal er toch genoeg push zijn met hoog? Thx

 88. 3/2 kan wel ja afhankelijk van kwali en staat hè+wind en zon.
  Shorty met boots, handschoenen en cap waarschijnlijk ook… Het is tenslotte praktisch zomer… in Nederland.

  5/3 en 4/3 wel comfortabeler voor de mesten

 89. Swell komt blijkbaar ook gewoon door tot aan Zeeland en het uiterste zuiden van zuid Holland! Eyeballs:

 90. Lag er alleen in in Bredene van 11u30-13u, klein maar fijn met longboard! En kennis gemaakt met een extraverte zeehond, dag kan niet meer stuk, thanks for the call Tobias!

 91. Echt super lekkere surf gescoord vandaag! Lange cleane lijntjes van 11 tot 1! Top!

 92. hmmzzz, zie ik nou een 9 sec periode voor morgen?? (via Windy)
  Zou dat een beetje fatsoenlijk aankomen nog met die 15kts wind overdag??

 93. Lets get out there!!
  yeeew!
  De voetjes worden a la minute in ge waxed!

 94. Het lijkt op veel plaatsen minder of meer close out te zijn vandaag. Enig idee hoe dat komt?

 95. Het lijkt vandaag op verschillende plaatsen meer of minder close out te zijn. Enig idee hoe dat zou kunnen komen?

 96. Is er de komende dagen nog wat te surfen voor mini beginners… in Zeeland?

 97. Wisselende berichten over wat het morgen in Ouddorp zal zijn. Zou er tegen hoogwater voldoende doorkomen?
  Alvast bedankt voor jullie advies!

 98. Top gescoord vandaag, 3 uur lang in het water gelegen! Komt er morgenochtend nog wat binnenrollen?

 99. Wijk aan Zee was heerlijk vandaag tussen 12-14uur genoten! Leuke rollers, zonnetje en een redelijke drukte met vooral oude knakkers zoals ik… dus surf regels gegarandeerd. Wie surft er ook al meer dan 25 jaar in wijk?? (op een mooie zondag met 1,5 meter golf en zon lagen er toen zo’n 10-15 man in… )

 100. Wijko Heerlijk ,Helder en daarna ijskoude Heineken, van 15.00 tot 17.30 laag water sessie met voldoende kracht , hoogte en 10-15 man idd. ook voor deze oude knakker dus….

 101. Ok, nu is het genoeg. In ieder weerbericht komen die verschrikkelijk mooie foto’s voorbij dat ik me echt afvraag of je wel in Nederland woont/fotografeert. Wie ben je? waar woon je? waar surf je? en waarom heb jij altijd dreamers op je surfspot? Laatste vraag: heb je toevallig ook een surfalert smsdienst waar ik me op kan abonneren (naast die van Tobias natuurlijk), zodat ik voortaan gewoon jou volg waar en wanneer te gaan surfen.

  Niet normaal wat een platen elke keer.

 102. @ed

  Aan de foto’s te zien is het gewoon good old Scheveningen. En Ed heeft gewoon een dikke zoomlens en schiet altijd de kleinere surfer van 1.67cm. Daarom lijken die golven zo hoog.

  Vandaag ff wat minder swell. Morgen weer mooie plaatjes schieten Ed?

 103. De spectra zien er best mooi uit met duidelijke lijnen, maar is dit nu de windswell uit zuidwest van vandaag, of is dat nog een verre noordswell? Iemand een idee?
  Lijkt op de cams nog steeds erg klein, dus ik twijfel om te gaan met hoogwater.