Nuttige surfweer info:

Surfweer Woensdag 22 februari 2017

30 reacties

 1. Wie o wie heeft tussen 16-18h (per ongeluk) mijn zwarte poncho handdoek (robie) meegenomen uit het OZ lines omkleedhok? Hij lag op / naast m’n
  Zwarte rugzak. Toen ik uit t water kwam niet meer..

  Ik hoor het graag

 2. Nee heb geen zwarte poncho gezien op Wijk, wel een wat klotsbakkerige swell. Er werd een werkafspraak gecanceld dus ik kon tegen de verwachting in vanmiddag toch m’n kantoor verruilen voor een surfsessie. Er zat absoluut meer hoogte in dan zondag, maar het was ook lastiger om de lijn erin te vinden. Tot zo’n 16:30 vond ik het nog aardig clean en was het ook vrij makkelijk achterin te komen. Maar daarna ging het naar mijn idee meer klotsen. Kan ook komen doordat ik toen meer in de vrij waardeloze shorebreak bleef hangen omdat ik de peddelkracht niet meer had om me naar achter te ducken. In elk geval weer een paar leuke drops en af en toe wat snelheid gemaakt, en dat kon ik zondag niet zeggen.

 3. Als het toch over wetsuits gaat, iemand een tip voor het repareren van een snee(tje) van ongeveer anderhalf centimeter lang in het 5 mm neopreen (in het onderrug deel, waarschijnlijk veroorzaakt door een schelpje)? Het is net niet helemaal door, maar wel bijna. Voldoet wetsuitlijm of kan er beter ook genaaid en/of patches geplakt worden?

 4. wetsuit repair; pas op met naaien en patches. die plek heeft erna minder stretch en dan kan het op de rand van je patch weer gaan scheuren. ik zou het vetvrij maken en het dichtplakken met alleen neopreen lijm, (of rubberlijm van bizon). Als je er toch een patch er op plakt; pak zo dun stukje neopreen van een oud pak. En voor de lekkende naden onder ons; google melco tape! ps tim avis, dank voor de beelden, portugal was a blast. wel weer ff wennen gisteren op wijkie 🙂 grt ollie

 5. Grow a pair?
  Hoe dunner het pak,hoe kleiner de ballen..toch?
  Althans bij mij.lekker warm pak,mega ballen.haha

 6. Mooie lijnen voor spelen met een loei zwaar longboard in Scheveningen. Zie ook al een fanaat met een zeil zich warm varen.

 7. Viel een beetje tegen vanochtend. Met dit soort wind verwacht ik toch iets meer hoogte en kracht

 8. Als je er eenmaal bent is het in de luwte van het havenhoofd nog best okay…als je board onderweg niet uit je handen waait.maar nu word het nog wel wat heftiger zo.

 9. Zaterdagmorgen nog meer mensen met zonsopkomst op Wijk? Moet volgens mij wel een lekkere sessie kunnen worden!

 10. Na jaren met mijn oude pak de winter te hebben getrotseerd heb ik afgelopen najaar in een goede 5 mm wetsuit geinvesteerd en man, wat een zegen! Alleen nog maar koude tenen gehad en dat is eigenlijk sinds de laatste vorst, verder heerlijk warm. Echt het geld dubbel en dwars waard!

 11. Wel spijtig dat je nooit voorspellingen van noord Normandië en nord pas de Calais krijgt 4u tjes rijden voor de gemiddelde Belg naar Yport bv zag op surf forecast dat Yport en regio le havre goede Swell krijgt zaterdag en zondag een rating van 3 zaterdagnamiddag en heel zondag zag op de cam dat er daar vandaag al een paar in het water lagen http://www.viewsurf.com/univers/surf/vue/16056-france-haute-normandie-yport-panoramique-hd en het was niet eens de helft van wat zaterdagnamiddag en zondag word voorspeld

 12. . , ? ! Ze staan ergens op uw toetsenbord, gebruik ze toch.

  Leest wat gemakkelijker : )

 13. Misschien kun je Tobias verleiden tot een wereldwijde forecast. Je zal namelijk maar net in Australië zitten en niet weten of er golven zijn!

 14. Heeft er iemand er een zicht op of het de moeite zou kunnen zijn rond Dieppe/yport dit weekend of blijft de domburse chop nog altijd de betere keus?

  Surf-forecast zegt dat het ok is, maar ik heb weinig vertrouwen in dat soort sites.