Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 20 februari 2019

55 reacties

 1. Maar het betere werk moet nog komen en is onderweg. De Haewene Brim boei staat op bijna 3 meter pure noordswell. Benieuwd wat daarvan overblijft. In ieder geval een meter.
  Overigens is de weergeven golfrichting weer fout en moet je een kwartslag gedraaid zien. De oost richting die wordt weergegeven is dus eigenlijk noord:

 2. Inderdaad! Gaat als de snelweg die boeimeting!

  De hoogste energie zit op 85mhz, dus dat is iets van 11,7 seconde gemiddeld.

  De hoogte van die swell is 163cm. De max hoogte oogt een stuk meer in het kleurenspectrum, maar daar kijk ik meestal niet naar. Is vaak die ene hoge golf van de sessie (soort van). En die breekt dan toch op de buitenste bank al af.

 3. Lastig te zeggen. Nu lijkt het beter om in de ochtend te gaan ivm de afname. Maar ik kijk morgen opnieuw.

 4. Zijn er nog meer mensen morgen in het “gebied onder Calais/Kanaal” voor een surf dagje/weekend? Ik ben er morgen het grootste deel van de dag (alleen/met surfbus), lijkt me gezellig om bijv. ff met elkaar te eten/surfen/ouwehoeren etc.

 5. Hmm, hevige twijfel eigenlijk.
  Vreemd genoeg geeft MSW “flat” aan voor de bovenkant van het kanaal…maar Windy.com laat toch wel wat anders zien.

  Zie de bijgevoegde screenshot (layer: golven/deining).
  Rij ik voor l*l naar het rode gebied, dat kan toch haast niet met die golven op vrijdag?

  link: https://imgur.com/a/RofMJqp

 6. Over eigen land gesproken. In het spectrum lijkt er nu toch even veel swell te staan als gisteren. De piek kwam na 18u, maar toch heb ik van 15-18u heerlijk kunnen shortboarden (dikke fish) in Noord-Holland. Dus ben wel benieuwd waarom dat vandaag ook niet zou kunnen lukken.
  Maar goed, zoals altijd is het altijd maar afwachten. Kan ook zijn dat er een verkeerde meting (vertraagd) in het spectrum zit. En dat de peak van de swell er feitelijk al wel was van 15-18u. Eigenlijk had ik er gewoon gisterenavond met volle maan in moeten liggen.. dan had ik dat geweten.

 7. Namiddag op zv was vooral nat. Zag nog paar SUPers, maar geloof niet dat die er meer mee konden.
  Ach, het pak is nat!

 8. Heeee, ik rij morgen-avond naar Frankrijk vanuit Den Haag (500km) voor een paar lekkere sessies! Voorspellingen zien er best goed uit.
  Ik heb plek voor 1 persoon om mee te gaan. Vrijdag avond heen, zaterdag en zondag surfen, en zondag avond weer richting huis. Stuur me een app als je interesse hebt. 06-11226921 grtzs Sam

 9. @Sam, met alle respect, nog een keer dan: surfweer is geen gesloten forum zoals pipo bijvoorbeeld vroeger was. Surfweer is een open omgeving met traphic van heb ik jou daar. Denk daar nou eens over na voordat je een spot (vindbaar of niet) zo duidelijk op de kaart zet. Iedereen kan zelf zoeken op Magic of zelf de kaarten bekijken. Promoten is niet wenselijk.

  Nergens te wereld wordt het je in dank afgenomen als je zo duidelijk een push geeft aan een spot. Sterker nog, op bijna alle plekken ter wereld kun je rekenen op (terechte) frustratie, met alle gevolgen van dien.

  Niet alles hoeft gedeeld te worden.

 10. Je kunt die mph en ft gewoon veranderen in km/h en meters hè!
  Het is minder dan 900uur tot Brexit hè, laten we gewoon bouwen aan ons nieuwe Europa! haha

 11. Wat zijn geschikte beginnerspots voor het kanaal (surf net een jaartje)?
  Petit dalles/Vaucotte/Yport/Etretat?

 12. Echt triestig al dat stoefen over de leuke sessies die je daar hebt gehad de voorbije dagen. Ik was er ook, & heb na mijn sessie even liggen praten met een local die stond te kijken. Hij had zijn boardjes in de auto liggen maar ging gewoon niet meer surfen op zijn eigen home spot omdat het nu zo druk is daar. & hij heeft gelijk, het was ook echt druk, er waren zeer veel drop-ins en de sfeer was niet super relaxed, desondanks de geweldig mooie golf en het lekkere zonnetje.

  Ik twijfel eigenlijk of Tobias die foto’s wel aan die bekende spot daar getrokken heeft want zowel zaterdag als zondag lag het er boordevol met surfers & die zijn niet te zien op zijn foto’s. Als het toch daar genomen is, dan is het een vertekend beeld.

  In ieder geval, jammer dat deze “geheimpjes” en ontdekkingen zomaar met elke surfer in nederland en belgie worden gedeeld. Om nog maar te zwijgen van het opscheppen dat gebeurd op instagram…

 13. Zondagavond geen idee maar de maandag was het super rustig en hing er een relaxte en gemoedelijke sfeer. Maar was zeker niet waar tobias was! En over de drop ins gesproken als iedereen zich beetje aan de geschreven regeltjes houd zou het sowieso wat gemoedelijker zijn allemaal. Als je je tussen de locals wilt begeven gun ze beetje ruimte…komen er genoeg binnenrollen! Veel surfplezier allen

 14. De kans dat dit soort dingen bewaard blijven in deze tijd met alle technologie is 0%.

  Het lekt op een gegeven moment toch wel uit, het is onoverkomelijk. Makkelijker om het te accepteren en beste van te maken, want het wordt alleen maar drukker op het water naarmate de jaren voortschrijden.

 15. @Hugo&derest….onzin natuurlijk. Elk persoon wat een beetje surft zal geen enkele spot bij naam noemen (of zelfs maar een foto plaatsen die door Jan en alleman makkelijk is te lezen), zeker buiten Nederland. Is dus een kwestie van elkaar op wijzen en (op)voeden. Mijn idee, veel beginnende surfers posten veel foto’s of video’s in de slibstream van hun enthousiasme of naïviteit, gewoon niet doen. Zo simpel is het 🙂

  En ja, surfweer heeft hier ook zeker een rol en verantwoordelijkheid in omdat het een laagdrempelig portal heeft gecreëerd waar alles samenkomt. Zoals Tobias al aangaf, hij kijkt hier als moderator ook naar door sommige spot info terecht te onthouden.