Nuttige surfweer info:

Surfweer van woensdag 2 november 2016

69 reacties

 1. Laatste UKMO kaart. Trog ligt om 12 utc (dat is nu in wintertijd dus 13:00 exact) ongeveer ter hoogte van Egmond aan Zee. De buienlijn trekt vooral het laatste stuk vrij langzaam verder zuidwaarts en komt pas rond zonsondergang bij Zeeland. Voor de trog een meer WNW wind, tijdens de trog NW met buien. Na de trog ook meest NW en veel meer zon / mogelijk ook iets minder harde wind.

 2. Volgens “windguru” zien de voorspellingen er voor morgenochtend zeer gunstig uit.

  Hopelijk voor mij de eerste echt lekkere en vooral krachtige surfsessie van het najaar. Hele dag geblocked in de agenda voor een goede ripsessie(s).

  En wie weet een paar echte barreltjes met laag water.

  Zin an!!!!!!!!

 3. jammer dat de wind afname niet samenvalt met opkomend tij. ik ga denk toch voor opkomend met een klein windje erbij

 4. Handig die wetsuit tips onderaan het bericht en vooral als je er al tijden niet ingelegen hebt.

 5. Rommel wind op MV: op en af tussen 15 knopen en 29knopen. Golven clean tot 12:30 daarna meer chop ertussen. Vrij lastige golven om af te rijden wegens richting wind en golven. Ik vrees dat er 4 of 5 hun boards (minstens 1 directional) zijn kwijtgespeeld bij de blauwe palen.

 6. Cams zien er beetje crappy uit….. hopelijk zo met laag en opkomend tij betere golven.

  Dagje vrij genomen, dus please, let it be.

 7. Zal scheef nog wat worden vandaag? het ziet er de hele ochtend al matig uit…

  PS: hebben jullie al handschoenen aan en cap?

 8. Gisteren in België zou een capje toch leuk geweest zijn als er enkele keren kort na elkaar geduckdived moest worden, maar handschoentjes vond ik nog niet nodig.

 9. Cams zien er misschien matig uit, maar Scheef was prrrrima vanmorgen op de sets. Geen wind ook. Blij dat ik ben gegaan, voor de twijfelaars.

  Schoenen moeten wel, handschoenen en cap nog niet. Is wel fris, 4/3 ging prima.

 10. Wijk Aan Zee was leuk tussen half 1 en 2.

  Voor de mevrouw waar ik mee heb gesproken na een aanvaring:

  bmvankeeken apenstaart hotmail punt com

 11. Van 11 tot half 1 erin gelegen.
  Wind viel een half uur weg, kwam daarna van z-zw-nw. Buitje bracht meer wind.
  Krachtige heuphoge golven. Prima vermaakt.

 12. Heerlijk dagje Cadzand. Eerste 2uur opkomend. Daarna snel minder. Niet hoog wel clean. Thanks Tobias voor weer een prima voorspelling. Oh ja ik had een 5/4 aan zonder cap schoentjes enz. Warm zat maar dat heeft misschien met m’n conditie te maken. Ik zweet al als ik m’n pak aan trek. Dus!

 13. Prima vermaakt op wijk aan zee. Wind viel wat later weg dan voorspelt op de surfweer sms-alert, maar verder goede call Tobias! Had geen horloge om, maar tussen ongeveer half 3 en 4 uur echt mooie, zeker heuphoge setjes gesurfd en hier en daar een verdwaalde schouderhoge golf! Stoked!

 14. Hoek was weer feest met opkomend. Goeie hoogte (schouder) en kracht erin. Klein beetje rommelig, maar dat was niet echt storend.

 15. Was idd nog even heerlijk op Scheveningen ondanks het beetje wind dat op kwam zetten. Ik zag mensen die vandaag al moeite hadden met uitpeddelen. Dat wordt nog wat zondag & maandag!

 16. Onze pinguïn op Wijk was een alk!! Super cute mini pinguïn achtige vogel die tussen de surfers doorzwom vanmiddag..
  We hebben hem Berry gedoopt. ☺️

 17. Haha heb vandaag thuis geprobeerd uit te leggen wat voor vogel het was, maar we konden er niet opkomen. Zag een surfer er nog bijna overheen varen, maar kon gelukkig nog net op tijd uitwijken haha.

 18. Mooi overzichtelijke voorspelling zo Tobias!

  En nog met wetsuit aanbevelingen ook. Toe maar. Dan moeten we het helaas (not!) de eeuwige “kan-ik-al-m’n-zomerpak-aan-want-mijn-winterpak-ligt-door-de-verhuizing-van-mijn-schoonmoeder-nog-in-Urk? Kan-ik-al-zonder-handschoenen-want-ik-heb-ze-per-ongeluk-gesloopt-tijdens-het-stratenmaken?” vragen kwijt…

 19. Veel beter zo idd… even terug naar de kern van dit verhaal.. het lijkt best aan te gaan de komende week!

 20. Scheef was wel grappig, rond middaguur met laag. Ging net met mn fish maar longboard was wel beter geweest. Temperatuur is best ok. Geen cappie en handschoenen en nog best te doen zo…

 21. Zo te zien : zaterdag nacht wind en zondag rond middag even wat minder wind en dan terug harde wind die pas in de late maandagnamiddag afneemt.
  Voor zondag 12u moet je dus heel snel terplaatse zijn.
  En pas op dinsdag kun je surfen met weinig wind.

 22. Zoals het er nu naar uitziet in de windvoorspellingen zit er te veel west in de windrichting voor Dishoek. Het Nollehoofd werkt misschien wel goed.

  Maandag een knetterharde noordooster met afnemende wind , golven 8 sec en 2 meter. Kan bij hoog aan het eind van de dag ( lichtperi) misschien net surfbaar worden @ Domburg (indien de wind voldoende is afgenomen)

 23. Als ik vanmiddag (zaterdag) dezelfde “alk” gezien heb bij Wijk dan was het de “Kleine alk” Helemaal niet bang en ben er gezellig naast gaan liggen op een halve meter afstand, super schattig beestje inderdaad. Na een tijdje was ik hem kwijt maar voor donker kwam hij nog even langs vliegen, toch leuk. Golven erg matig zoals verwacht, hoogte ok

 24. Lekkere klotsers op scheef,superrommelig als je er naar kijkt,maar beter gewoon gaan.prima vermaakt.slap maar hoogte genoeg.enjoy!