Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 2 augustus 2017

73 reacties

 1. Woensdag 12 uur ligt het krachtige lagedrukgebied voor de kust van Ierland. Vooruitlopend een aantal fronten waardoor het al een beetje kan gaan waaien. Donderdag (en vrijdag) gaat ‘het dak er pas echt af’ !

 2. Goed te horen dat er weer wat rimpels aankomen, vooral vrijdag was mooi met shortboard in sterke ZW en zondag met longboard klein maar lijn.. dus duimen dat het deze week ook zo werkt 🙂

  Heb je mss ook een suggestie voor een surfkamp in Noord Spanje dat ook aan advanced les geeft? Surfblend geeft alleen les met softboards lees ik

  Thanks for everything!

 3. Zeeland en uiterst zuidelijk Z-H kan denk ik wel.

  In het noorden vrijdag iets te hoog en te veel wind nog.

 4. Vanmiddag prima golfjes voor beginners en net een beetje extra in Wijk. Deze keer zonder waveski, maar board gehuurd bij ozlines. Oudste zoon voor eerste keer mee met bodyboard. Leuk gehad.
  @RadDad: als je dit leest, bedankt voor de tip! Meteen wetsuit en Board gehaald voor mijn oudste.

 5. Is het donderdag / vrijdag goed te doen in scheveninhgen met een short board of zuidelijker beter?

 6. @Polle WaveskiSurfer, ik heb het gelezen:-) gaaf! Vanmiddag ook hier in Cadzand mijn jongste zoon van 8 weer even op het board gekregen, wat doet dat mijn vaderlijke rad-dad hart smelten als ik hem zo naar buiten zie zwemmen in de kleine golfjes. Geniet van je tijd met je kids, Polle!

 7. Gisteren rond 13:00 was het verrassend leuk in IJmuiden; behoorlijk kruimelig maar veel meer hoogte en lijn dan verwacht, en de wind viel erg mee. Lange ritjes mogelijk op een minimal!
  Benieuwd hoe de komende dagen uitpakken 🙂

 8. Woensdagavond. Nadat wind meer naar zuid draaide het water opgegaan. Genoeg voor sup, longboard en dikke fish.
  Handjevol surfers in het water. 1 handvol, om precies te zijn.

 9. Is er nog iets gaande vandaag op Skiffa? Heb wel zin om een beetje te rippen!

 10. Skiffa Uppers tussen 12:30 en 14:00 was net te doen, met af en toe een leuk wandje. Maar jesus wat een wind..

 11. Off topic,

  Vertrek 30 aug voor 2 weekjes naar portugal en heb helaas een fee van 150-, retour voor het mee nemen van een boardje.

  Word waarsch dus huren, online alles afgespeurd en de goedkoopste is 100 euro voor 10 dagen. Iemand enig idee of het goedkoper wordt als ik daar lokaal onderhandel etc?

  Locatie is Ericeira of eventueel Lissabon.

 12. De paar euro die je misschien als je geluk hebt goedkoper uit bent met huren, is het niet waard joh. Lekker je eigen board mee. Pak je waarschijnlijk ook meer mee.

 13. Dawn patrol op WaZ. Wind teveel West en nauwwlijks geluwd. Achterin veel hoogte, maar te vlak. In de middenbreak heel aardige ritjes kunnen maken op schouderhoog. Terug worstelen door het schuim met periode 0,5 en rip was de uitdaging van vanochtend. Later leek er, ondanks de wind, meer lijn in te komen, maarja werk.. 😉
  SurfZ allen!

 14. Het veranderen van de angle op zeewebcamscheveningen werkt al een tijdje niet bij mij. Meer mensen dit probleem?

 15. Vertel je er ook even bij dat de stromingen veranderlijk zijn in cadzand voor je het weet hang je met je lease tussen de palen…eveneens met het zwin gebied…verraderlijke stroming en tij verschillen….
  Gisteren is er weer iemand verdronken en dat is niet de eerste van het jaar

 16. Moet ik dat vertellen dan op surferweer. nl? Dat is hier toch redelijk bekend en vaak besproken? Always respect the forces of nature. Hang loose!

 17. Diegene die is verdronken is geen surfer. Maakt het niet minder erg, maar is wel van een andere categorie.

  RIP

 18. Er staan wel wat golven toch? Ik ga er allezins vanavond bij afgaand weer in. Even hoog als gisterenavond zal het natuurlijk niet zijn, maar surfbaar zal het wel nog zijn denk ik.

 19. Blankenberge, waarschijnlijk oosterstaketsel. Ik verwacht wel helemaal geen epic sessie voor de duidelijkheid.

 20. Links van de pier dan, kant Oostende? Was alleszins echt niets in de vooravond, naar mijn gevoel, of te onkundig, dat kan ook :).

 21. Is de swell al onderweg. Zit in scheef maar mn laptop wil de spectra’s niet meer weergeven

 22. Blankenberge staketsel was mooi gisteravond. Af en toe perfecte rollers…had het niet verwacht.

 23. Ik heb me door de “mooi longboarden” zin in het report laten leiden. 🙂 Ondertussen iets meer lijn, misschien wordt het nog wel net genoeg om er zo meteen in te gaan.

 24. Heel goed. Swell is een stukje naar het noorden al gestegen van 0,97 bij 3,9seconde (is helemaal niets) naar 1,27m en 7,4 seconden (helemaal top).

  Gewoon nog ff geduld hebben. In noorden staan ze er nu al.

 25. Begint wel wat binnen te rollen nu. Even uurtje wachten nog maar heb nog beetje hoop…..

 26. Liep net wel wat met hoog bij Wijk, maar werd toch wel behoorlijk stuk gewaaid helaas…

 27. Geinig op de noord net,alleen gisteren te diep in het glaasje gekeken,of te veel surffilms gekeken,want het leek net of cj nelson net vlak voor me langs surfte…haha

 28. Gister waz geinig best lange ritten onstuimig en maar vier man in het water na de regen tot donker!!

 29. @zvoort. Als je op de charts kijk zie je swell en een goede periode.
  En 1+1 is 2 dus ik gok erop dat het nog wel wat wordt zo 😉

 30. Bloemendaal van 14.00 tot 16.00 was niets. Rommelig vooral. De hoogte en kracht was goed maar de lijn was heel ver te zoeken. Er stond ook nog best wat wind.

 31. Terschelling was top vanmiddag ondanks de sideshore 3 bft! Sets van 1-1,5m op de verst werkende bank en volop zon.

 32. Petten ging voor de 3de dag achter elkaar weer aardig lekker… afgelopen 2 dagen was nog wat verwaait maar vandaag was top 👍

 33. 14:00 – 16:00 Wijk aan Zee. Eerste windmolen, eerste uur leuk, constante golf aanvoer en redelijk krachtig. Tweede uur slap en laaaang wachten op verdwaalde stes

 34. 11.00 tot 15.30 Kijkduin strandopgang 2 van bij rotonde was heerlijk kleine met bodyboard ik met longboard was voor het eerst hier en we hadden de zee voor ons zelf op een paar zwemmers na.

 35. Gister op de Zuid tussen 15:00 en 16:30 hogere pieken en soms wandjes dan ik had verwacht. En best wat kracht. Af en toe aardige lijn maar ook nogal klotserig dus goed evenwicht kunnen oefenen op de SUP.

 36. @ domburg… volgende week? Dat is nog wat ver weg om te zeggen of het iets gaat worden… ik zou eerst deze week even afwachten 😉 vooral donderdag en vrijdag!!