Nuttige surfweer info:

Surfweer Woensdag 19 februari 2020

54 reacties

 1. Donderdag ligt het koufront om 13:00 nog over Engeland, maar zal om 18:00 boven onze kustlijn liggen.

 2. Wind lijkt er goed uit te gaan einde middag. Vanuit BE/Zeeland als eersten, maar daar dan wel al minder dikke hoogte.

 3. Beste allen, vorige week ben ik mijn Carbon paddle van mijn sup verloren op de pp bij wijk aan zee… gewoon laten liggen, super stom!

  Hij is zwart met oranje belettering.

  Heeft iemand deze toevallig gevonden? Ik heb een lekker sixpack bier als beloning 🙂

  Dank alvast
  Mijn nr is 0622362994

 4. Geen peddels en PU blokken, wel lekker gespeeld in Domburg. Idd niet al te hoog, maar sterk genoeg en de stroming viel mee (afgaand tij tegen de wind in).

 5. PU of EPS?

  EPS gewoon marktplaats in de gaten houden. Ik heb er wel eens een blok van 220 x 60 x 60 gevonden. Daar haal je wel een paar boards uit.

 6. Thanks Maarten, gezellige foto’s met lot’s op spray!

  Vandaag maar weer proberen, alleen even oppassen voor het front einde middag. De laatste windverwachting voor achtereenvolgens 17:00 en 18:00 uur hieronder:

 7. Iemand enig idee of Scheveningen het worth is morgenochtend (vrijdag) of beter in de middag? Of helemaal niet?
  Ik zie dat de wind uit het westen komt, dus die pier zou wel shelter moeten bieden?
  Een swell van ong 1.7 meter? Ik weet niet hoe het werkt met tides in Scheveningen.

  Alvast bedankt!

 8. Mooie fotos maarten!
  Zag een paar mooie van ion ertussen staan!ik ga er een paar van je kopen,is het dubbel en dwars waard..
  Thanx!

 9. Waz nog effe leuk net naast de pier samen met de die hards tot het teveel begon te waaien dikke bakken eruit gevaren yihaaa

 10. Low tide is om 9 uur, high tide 2 uur in scheveningen.

  Newbie hier: wat maakt het verschil qua tide uit hier in Scheveningen? Zou 11/12 uur een mooie tijd zijn om erin te gaan?

 11. Komt er zo weer eentje aan. Mocht je hem niet ontvangen, app of sms dan even telnr:+31653477587 dat ie niet bij je doorkomt.

 12. Vraagje, willen zondag dagje surfen met vrienden maar nu heeft één nog geen handschoenen en cap. Zijn er al surfscholen/verhuur open in de buurt van Zandvoort ergens?

 13. Zeeland (domburg) morgen in de ochtend met laag water maar storm, of zo laat mogelijk met afgaand water en minder wind😇
  Twijfel twijfel

 14. @Flex:

  Het zal heel de dag hard genoeg onshore blijven waaien om te zorgen voor een klotsbak met erg veel stroming vrees ik. Maar als je moet kiezen zou ik eind van de dag gaan wanneer de wind naar NW is gedraaid.

 15. Klopt het dat het morgenvroeg rond 10 wel even leuk kan zijn in Wijk of Zandvoort? Twijfelsss

 16. @waveskirider

  Je weet mij altijd weer te raken he?

  Niet zo vroeg die hard

  Ff camkijken morgenvroeg en naar de bomen!

  Als de moderator voorspelling uitkomt uur of 09:30 ok

 17. Windstil vanmorgen op scheef (sarcasm). Maar nadat je de zandstorm had overleefd en je plank nog in je bezit was waren de golven nog best redelijk. 🙂

 18. Prima sessie op Scheef net, tijdje maar met 4 man. Anjer harde stroming en continue het strand op gesmeten door de wind, maar ja ach hè

 19. Domburg zelfde, een Duitser en ikzelf, redelijke stroming, kwam de branding(en) bijna niet door, maar nog een paar goeie golven gehad.
  @atmosphere; blij dat ik de gok genomen heb👍🏻

 20. @ Flex : in de ochtend waaide het even windkracht 10 , gelukkig dat je er toen nog niet was.

 21. Vanmorgen in Scheveningen ben ik mijn rechter vin verloren (fcs 2 JW Medium). Iemand heel toevallig gevonden??
  Bedankt!!

 22. Noordwijk was gisteren met eerste licht ook top! Metertje swell en de wind bleef kalm offshore tot rond 11 de wind steeds meer toenam. Wel flink wat stroming!

 23. @Peter
  Als je bijvoorbeeld op Windfinder de windkaart bekijkt zie je zaterdag een dag vol harde aflandige wind (=geen golven) en op zondag harde wind uit het zuidwesten die in de regel alleen surfbare golven geeft boven de 20 knopen (5 bft)

  Vrijdag einde middag lijkt mooier uit te pakken als de voorspelling zo blijft.

 24. Ik probeer wat beter de verschillende spots te begrijpen bij mij in de buurt. Ik ga eigk meestal naar Wijk om te surfen, maar het is er vaak wel wat drukker. Ik vraag mij dan ook af wanneer het bijvoorbeeld in Zandvoort/Bloemendaal net zo lekker loopt?

  Is dat bijvoorbeeld als er een cleane swell binnen komt in combinatie met weinig wind?

  Zandvoort/Bloemendaal hebben dus geen protectie van een pier, betekend dat dan dat het bij deze spots standaard een stuk minder clean is of dat er bijvoorbeeld meer stroming is?

  Ik surf nog niet zo lang, maar ik vind juist het hele voorspellen van de condities best interessant. Tips zijn dus welkom! 🙂

 25. weet iemand een site waar ze double boardbags verkopen voor board maten 8.0 tot 9.0 moet ook ruimte in zitten voor bagage 🙂 gaat mee in vliegtuig

 26. @ boardbag

  Bel of mail anders even naar 4surfers, hij heeft voor mij ook nogal eens wat uitgezocht en besteld.
  Aardige/goeie kerel en neemt ook de moeite voor je als hij een optie voor je zou hebben👍🏻