Nuttige surfweer info:

Surfweer Woensdag 17 augustus 2022

219 reacties

 1. K13 meet de binnengekomen swell met 1,5m hoogte. Texel De Koog Webcam laat nu goede deining zien. Komt er dus allemaal op tijd aan vanmiddag en blijft ook voor de avond goed. Ook in het uiterste zuiden.

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/81461.jpg
  Via https://surfweer.nl/spectra

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/8ef69.jpg
  Webcam: https://www.strandhotelnoordzee.nl/live

 2. BE ziet er nu toch nog zeer klein uit, morgenav wind gunstiger maar zal niet groter zijn denk ik?

 3. Wijk was epic tussen 16-17.30u, daarna werd het wat rommeliger, maar nog steeds erg goede hoogte. Gaan!

 4. Wijk buitenbank was Guethary, ouhlala. Later verder naar binnen ook geweldig, wat een avond. Net uitgeput met tegenzin eruit.

 5. Noordwijk was zeker aan,wat een kracht in de golven, paar keer flink door de wasmachine getrokken

 6. Egmond was helemaal te gek. Mijn zoon is zijn vin van zijn Odysea board kwijt geraakt. Wit. Mocht iemand hem hebben gevonden dan hoor ik het graag!

 7. Noordwijk 19-21u, had een poezelig en windstil metertje verwacht. Stak toch wat wind op, was een hollandse klotsbak. Maar de sets waren clean met soms borsthoogte en lekker wat kracht. Goed vermaakt!

 8. Noordwijk was alles behalve goed, slappe golven.. met hoog geen shorebreak! Longboarden snap ik deze reacties maar anders lijkt het me een zomerse crew.. echt wat een bagger

 9. Beste van de zomer?.. van t jaar.. tot nu toe? Voor mij iig wel. Mooie hoogte, vorm én kracht.
  WaZ windmolens. Behoorlijk epic

 10. Noordwijk liggen de banken niet zo best dit jaar. Langevelderslag al heel stuk beter ala het hoogwater is. Of zandvoort / bloemendaal nog beter. Ik was zelf eerst op wijk, maar daar werd het te veel swell en ook wat wind. Avondsessie aan de andere kant was geniaal toetje. Beste dag van de zomer, voor mij dan iig.

 11. Ik was in wijk vandaag tussen 18:00-20:00! Dikke bakken en wel hier en daar wat rommelig door de inkomende swell en getijde, maar wat een te gekke sessie zeg!!! Kracht was top hoogte ook en af en toe een lange golf erbij.. heerlijk

 12. gisteravond was echt heerlijk. En nu ontbijtje gedaan en klaar om op de fiets te stappen voor de eerste licht golven. Hopelijk wordt het net zo mooi als gisteravond, maar als het half zo hoog is maar net zo krachtig, dan ben ik al een gelukkig mens.

 13. Dat in Noordwijk de banken niet lekker liggen dit jaar is absoluut zo. Met hoog is er inderdaad vaak nauwelijks een surfbare shorebreak te vinden momenteel, maar gisteren bleef er toch zeker wat surfbaars breken op de eerste bank met op de sets ook echt nog wel wat face ipv alleen maar rollers.

 14. Als je met deze golven een topsectorenbeleid hebt gehad is er iets mis bedoel je. Het was gewoon niet zoals hierboven gezegd word een TOP sessie. En de banken zijn al een paar jaar kut.. maar goed, roze brillen in de uitverkoop?

 15. misschien wordt het voor jou ook tijd voor een roze bril? Wat wil je nou bereiken met je zure commentaar?

 16. Laat iedereen toch lekker genieten, het is het Noordzeetje! Metertje swell met weinig wind komt al zo weinig voor, gewoon lekker surfen. Ziet er voor nu ook aardig uit.

 17. Egmond was heerlijk gisteravond!
  Wil eigenlijk voorstellen om met dit soort omstandigheden de vuurtoren stil te zetten op zee, om iets langer licht te hebben
  Stond ook nog een fotograaf, iemand die weet of die foto’s nog ergens te zien zijn?

 18. Wat zonde voor Noortuk, maar ik ben kamp Dirbee. Echt een memorabele sessie, zelden zo hoog, krachtig en goed gezien de afgelopen jaren op Wijk. Zeker in zomer.
  Misschien volgende keer toch een stukje naar boven of beneden rijden, dan? Qua swell kon het haast niet beter.

 19. Als iedereen het naar zijn zin heeft gehad maar jij hebt geen goede golven kunnen surfen. Zou het dan aan je eigen surfvermogen liggen of aan de golven?

  Vanochtend was in ieder geval heerlijk. schouder-hoofdhoog op de piek van de sets en lekker clean. Fijn verjaardagscadeautje.

 20. Was gisteren voor noordwijk doen echt goed. Met hoogwater werkt het meestal niet maar gisteravond bleef het nog lang goed lopen zelfs met hoogwater en was het ook nog eens gezellig! Welke bank je kiest om te surfen is ook van belang. Maar welke dat moet zijn blijft geheim ;P

 21. Wat een malloten zijn dit! Prima om lekker met je foil en bootje te oefenen (tof zelfs) maar dan niet op de Noord, vlak tegen de line up aan. Wegfluiten dit soort onzin.

 22. Begrijp ik nu dat noortuk beter is net laagtij? Handig om te weten want een ritje die kant op is niet ver weg voor mij 😉

 23. Mwa, hangt ervan af wat je surft, ik zou Noordwijk zeker niet beter noemen met laagtij maar het is wel zo dat hoogtij dit jaar niet goed werkt. Met laagtij werkt de achterste bank alleen goed met specifieke swellcondities maar dan kan het zeker leuk zijn, meestal vooral voor longboarders.

  Eigenlijk heb je (dit jaar) in Noordwijk vaak maar een klein uurtje van sweet spot tussen net voor half opkomend en een half uurtje voor hoogtij wat het beste is voor shortboarders. Daarna blijf je vaak hopen op wat leuks maar is het vaak niet goed meer. Gisteren vond ik een aangename uitzondering daarop zoals anderen ook al noemen met ook tijdens hoogtij nog prima surfbare golven. De andere kant op met afgaand heb je qua getij natuurlijk een langere periode dat het kan werken maar dan mis je de push van het tij en wordt het vaak wat rommeliger/peaky.

  Overigens was die sweet spot met opkomend vanochtend maar een kwartiertje, verder vond ik het niet zoveel helaas

 24. Eens, timing leek zowel gister als vandaag wel belangrijk. Vanochtend 45min prima kunnen surfen tot 8.00 daarna brak het een stuk minder achterin. Gister vanaf 18.00 echt dikke prima, uur later was het echt een stuk minder…

  Al met al, iedereen zoute bek gehaald!

 25. Poow 2x toch wel hele lekkere sessie gehad. Gisteravond al goeie goei en
  Vanochtend 07u erin, 0930 eruit. Louter mooie golven

 26. Was top gister avond van 8 tot donker bij Bloemendaal. Hoog. Krachtige golven. Mooie pieken en lijnen. Beste sessie in NL deze zomer.

 27. Was nog best aardig vanmorgen, wel veel minder kracht en wat rommelig maar met HW nog echt wat leuke setjes. Misschien vanmiddag nog op de tweede bank maar het lijkt wel wat weg te zakken nu.

 28. Heerlijk gisteren naar opkomend. Veranderde wel continue door het getij en vanochtend met eerste licht ook lekker. Op de sets echt behoorlijke hoogte! Stoked en inderdaad de beste zomer surf van het jaar

 29. weet niet hoor maar noordwijk gisteravond tot zonsondergang en vanochtend vanaf 0700h lange ritten rond 70-100 meter(volgens gps / surfapp)met fraaie open faces, beste sessie(s) vd zomer ! ja miss was het vroeger beter maar ging nu ook richting episch. het devies was wel op tweede bank de double ups zoeken

 30. WaZ opkomend en hoog gisteren is er 1 voor in de boeken. Vanochtend opkomend was minder maar nog steeds voor Nederland gewoon top!

 31. Top sessie gisteravond middag pieken om een uur of 5 gigantisch genieten snelle ritten 👍

 32. Gister van 19:00 tot donker erin gelegen, alles gezien..dikke schuivers op de achterste bank, toen een bui met veel wind en toen lijnen op de 2e bank….geduld….elk kwartier is weer anders…

 33. Jongens jongens wat een feest! Vanochtend vroeg en gisteravond laat was het toch een partijtje raak.
  Niet veel vaker meegemaakt deze condities in ZH!

 34. Lekkere bakken gisteren, niveau van de surfers was hoog en mooi om te zien. Toch nog wel een paar mensen die hun plank los lieten als er een golf aan kwam. Graag niet meer doen als het zo druk is 🙂

 35. Komt nog een 3e sessie aan, want loopt nog steeds wel genoeg swell, op de metingen te zien! En wind gaat er weer uit met tij dat opkomt.

  Ook in Belgie en Zeeland.

 36. Beste sessie van de zomer gehad op de zuid, was echt heel chill. Zo direct even een andere spot opzoeken ter afwisseling. Yihaaaa

 37. Lekker slappe comments en discussies lezen op surfweer met mn natte haren.
  Dan was het een goede dag.

 38. Heerlijke 3 sessies… Enig idee hoe dit zo lekker uit heeft kunnen pakken? Wind veld was niet enorm en heel intens geloof ik?

 39. Verwachtingen laag houden , makkelijker genieten. Zomer Noordzee surf was Magic afgelopen dagen!

 40. Zalige sessie gehad gisteravond. Nog genoeg hoogte, wind eruit, ondergaand zonnetje erbij. Wat wil je mog meer.

 41. Ik was gisteren 18aug ’s morgens niet int water maar wel in de vooravond. Ik vond het het nog best aardig ondanks dat ik vermoedelijk de betere ochtend gemist had door werk…. leuke rollers van toch een metertje…. mooi clean door afwezigheid wind. Hele mooie zomeravond in Augustus…. Meer van dat. Werd eigenlijk nog beter net na hoogwater, iemand een idee hoe dat zou komen?

 42. @belgië ik was in de ochtend om 6.10in raversijde en het was ok, s’avonds terug daar zelfde plaats 17.40 en het was magisch!!

 43. Wijk aan zee was top gister het eind van de middag! Genoeg power en hoogte en ook makkelijk om naar achter te peddelen.

 44. Verblijf een tijdje rondom Buren (ameland). Is het morgen denken jullie de moeite waard om naar het meest westerste puntje te rijden voor een surf sessie, of is de fetch te kort?

 45. De zuidwest golfslag komt niet om het voorbij gelegen eiland heen, Terschelling. Dus helaas.. hoewel met een softtop veel mogelijk is, ook als het maar 20cm hoog is en enkeldiep breekt.

 46. Ik zie dat er toch een klein golfje loopt op Wijk. Ga er zo even heen voor een klein surfje en een bakje koffie bij Timboektoe.

 47. wie o wie kan me helpen met info over surf op terschelling, volgende week met boardje op ‘t eiland.

 48. Iemand nog goed tips voor surf verblijf/house/camp begin oktober? Aub in Europa en ook geschikt voor oudere surfers (longboarder 40+)? Thanks!

 49. Nooit gedacht ooit op zo’n manier een surfblessure op te lopen.. Paar weken geleden staand in de branding, zoals 100duizendx daarvoor board via leash naar mijzelf toehalen, klein golfje neemt board mee, vinger strak tussen board en leash, knak, melletvinger en botsplinter, zuur en suf 😢 Extreme sport zeg, pas op 😉

 50. Tja, laatst in Zarautz was iemand zijn wijsvinger verloren door eenzelfde actie…. Altijd blijven opletten!!

 51. Dit weekend in Zeeland. De moeite om een (soft)boardje mee te nemen? Of is dat sleuren voor niets? (ik zie toch wat noordenwind staan, die moet toch voor golfje zorgen)

 52. Met deze redelijke golfloze zomer eens aan het kijken om te beginnen foilen.

  Iemand hier toevallig tips voor een goed board? Zou liefst iets aanschaffen waarmee ik zowel kan surfen als kiten, mits veranderen van de mast/foil

 53. Even kijken of ik je goed begrijp. Wil je 1 dedicated Foil board waarmee je kunt kitefoilen en surffoilen? Kijk dan even bij Appletree surfboards.

  Of wil je een crossover, waar je vinnen op kunt zetten of een foil. En dan met oog te gebruiken met kite of surfen (met/zonder foil).

 54. Iemand die iets zinnigs kan zeggen over welk model het meest betrouwbaar is? Kijk vaak naar ecmwf en gfs, dat maakt voor de komende dagen wel veel verschil.

 55. @modellen, “weather is what you get, models are what you expect”.

  De verschillen voor de komende 7 dagen zijn relatief klein. Beide modellen komen met een soortgelijke output: noordstroming. Ze verschillen daarentegen in detail (en per run binnen de modellen zelf) en dan bedoel ik de exacte ligging van de isobaren.

  Deze details hebben als gevolg dat de fetch, exacte windrichting, sterkte en duur van de wind per run en model verschillen, wat tot uitdrukking komt in de te verwachten golfhoogte en windrichting.

  Dergelijke details zijn in de regel pas echt okay te voorspellen 0-48 uur van te voren. Daarbij speelt bij deze windrichting de watertemp, temp van de bovenlucht en temp van het land een rol.

  Veel variabelen dus die in detail tot verschillen leiden, maar grosso modo is de conclusie hetzelfde: er komt surf aan.

  De variabiliteit is op het moment bij de andere modellen (Arome, COSMO, ICON, UKMO, Arpege, Meteoblue) hetzelfde. Surf is in de maak, maar de details gaan uitmaken of het heel lekker wordt of gewoontjes.

 56. Inderdaad dat eerste: een boardje dat zowel te foilen valt met kite als met inpeddelen. Vermoed dat vooral het volume van belang is.

  Foil zelf zal sowieso te wisselen zijn afhankelijk van het gebruik.

  De appletrees dus!

 57. Laatste runs lijken inderdaad meer op elkaar. Eerder gaf GFS een meer noord-oostelijke stroming en ECMWF en meer noordelijke stroming, klein detail maar groot verschil qua surf. Nu beide een noordelijke stroming.

  Dank voor de verdere uitleg!! Volg nu een jaar of wat de modellen maar die link is erg nuttig. Kostenplaatje is dus ook de reden dat sites als windguru en windfinder niet kiezen voor ECMWF.

  Surfsup ) zin in!

 58. Geen malletvinger, maar heb er ook al tussengezeten, ik probeer er altijd op te letten dat als ik mijn surfboard tegen probeer te houden, dat niet te dicht tegen de plank te doen…

  Als je kans op herstel wil, 6-8 weken spalkje aanhouden (en bij reinigen of wisselen, de vinger in hyperextensie gefixeerd houden, anders kan je weer opnieuw beginnen)… maar dat wist je wellicht al.

 59. Kon jullie deze niet onthouden ….afgelopen zaterdag en Zondag echte perfect surf in France Baskenland op Lafitia en Senix … foto wil niet uploaden 😒

 60. Oooh toch wel dus van die golven wasr je van droomt dus super dikkedrops en megalange ritte …nog steeds stoked

 61. @Mark, Toen ik ooit in the stormrider las, wat voor rechtse pointbreak Lafitenia is dacht ik, die golf wil ik rijden. Het is mijn favo break in het baskenland alleen helaas ben ik niet de enige. Voordeel is dat die fransen toch wel houden van uitslapen en je met sunrise daar bizarre sessies kan scoren. Ben zelfs in de ochtend in het vrijwel donker naar buiten gepeddeld en de break is zo heerlijk makkelijk te lezen dat je binnen een ochtend alle ins & outs en de paar gnarly rotsen die in de break liggen weet te omzeilen.
  Vind de locals daar echter veel minder relaxed dan b.v. Bretagne, maar die golf is Magic😇

 62. Ik woon al heel wat jaren in Biarritz en Lafitena is echt de meest arelaxte spot van Frankrijk als het echt goed loopt. Daar zit een local crew waar je echt niks mee te maken wilt hebben. Gelukkig zijn er nog heel veel plekjes waar bijna niemand ligt of waar de sfeer wel goed is. Vroege ochtend wil inderdaad nog wel eens de moeite zijn! Gelukkig zit het toeristen seizoen er weer bijna op en kan het feest weer beginnen 😉

 63. Idd en daar houd ik mij strikt aan want wil graag de normale functie weer terug.

  Ik weet zeker dat ik in het vervolg altijd erg zal opletten 😉

 64. Beste oké kaarten voor Maandag en dinsdag, en daaropvolgend nog een paar N-O dagen (wellicht), maar toch weer minder dan gehoopt 🙁

  Eerder dit jaar wel paar mooie cleane dagen gehad met hoge period swell (10+s) maar het wachten is steeds op iets dat niet komt.
  Kan het zijn dat door klimaatverandering het weer ook veranderd (en daarmee golfslag). Lijkt me wel duidelijk dat meer zon en minder neerslag uiteindelijk toch ook komen door een minder noordelijke/westelijke richtiing

 65. Tja die paar locals waren idd eikels maar op senix viel t mee er waren voornamelijk toeristen die ook niks van surfregels wisten . In de vroege ochtend was het prima tedoen

 66. 7-9u sessie wijk. De hollandse klotsbak valt wel wat zuur tegen na 4 weken atlantische golven… Wat ben ik verwend 😉

 67. Senix (of Cenitz in de volksmond) kan echt bizar mooi longboarden zijn maar alles moet dan wel goed vallen. Leuk piekje links in de baai die altijd wel loopt, A frame soms in het midden en een wat lastiger roller rechts over de rotsen. Even stukje door peddelen naar Avalanche is ook de moeite waard maar als die los gaat hebben wij Nederlanders er weinig te zoeken. Het is wel een rare spot want je kan er ook de meest frustrerende sessies hebben terwijl de rest dan wel loopt. Met veel west in de swell gaat ie het fijnst is mijn ervaring.

 68. Voor Zandvoort gekozen vandaag. Was niet veel hoogte op de boei en noordelijk, maar weet van Zandvoort dat de zandbanken de golven lekker stijl maken. Was een goeie gok toch nog wat leuke korte ritjes met mijn 6’4. Vooral rond mid tij, denk rond een uur of 6. Wel voorzichtig afstappen en vallen als de golf op een zandbak klapt die misschien 20/30 centimeter diep ligt.

 69. leuke herinnering aan Lafitenia, maar idd de locals zijn erg arelaxed…

  Kreeg op de P al te horen dat ik niet op de piek moest komen te liggen omdat ze me dan toch niks zouden laten pakken (was ik al niet van plan, dus dat kwam goed uit ;P)

  Ik ging daar gewoon een stukje onder liggen en het viel me op dat van de pakweg 20 man (vroeg in de ochtend) die wel op de piek lagen steeds dezelfde 4 langs kwamen HA HA …Ik nam genoegen met de golven waar ze af donderde of lieten schieten en die waren al 100x beter dan de beste dag in NL …was een topsessie! 🙂

 70. Swell is vol noord zie boeiinfo, misschien dat het rond mid/hoog tij binnenkomt? En het liefst van laag naar hoog. Maar het zal in Noord-Holland wat minder goed zijn dan in Zuid denk ik.

 71. Hoii weet iemand of het morgen middag nog de moeite waard wordt met een softop? Alvast bedankt 🤙🏼

 72. zou Castricum vanavond 19-21 nog te doen zijn? Op magisch zeewier is t in Egmond niet heel hoog, maar pas in Bergen. Alleen is msw niet de beste voorspeller…

 73. De vraag stellen is hem beantwoorden.
  MSW is nice voor de atlantische swells, maar dat magische zeewier groeit niet in de Noordzee. Lekker om je sushi wikkelen en vergeten verder.
  Antwoord op je vraag, er komt wat binnen?
  Hoog? Nee. Mooi? Nee. Surfbaar? met genoeg volume.
  Egmond heeft 3 cams, Castricum ook een aantal. Scheelt je rijden…

 74. Ik schrijf nooit wat op dit forum, maar de persoon hierboven die het belachelijk vindt dat de spotnamen van cenitz en lafitenia worden gedeeld heeft me er toe aangespoord (wat een belachelijke houding)

  Wat ik nog wilde zeggen: als er bij cenitz geen golf te berijden is, dan nergens is de regio! Echt een swellmagneet. Bij de rotsen rechts is de allerkleinste deel nog de moeite waard (met een groter board. Veel plezier!

 75. er moet ook gewoon gewerkt worden hoor… anders kan je geen wax kopen en zonder wax geen surf 😉

 76. Maasvlakte is open geweest in juli, en als je niets van wegenwerken vindt op de site van de overheid dan is die nog steeds open

 77. Toch voor wijk gekozen, pakte goed uit. Hoog, nee. Leuk, absoluut. Heerlijk avondje! Gewoon op de appjes van Tobias vertrouwen en verder msw laten voor wat t is!

 78. Waz idd best nog leuk gisterenavond/namiddag.
  17:30 – 19:00 erin geweest en werd eigenlijk alsmaar beter. Weinig kracht, beetje hoogte, maar echt mooie sets qua vorm af en toe 😉

 79. MV is NIET open op de P’s waar je zou willen zijn, dat is pas in januari…alleen het badstrand, maar dat werkt niet zoals p5/6, dus bespaar je de reis als je op p6 rekent…

 80. Je hebt er niets meer aan, maar gistermiddag was het op Zandvoort prima om te foilen. Wind bleef er lang uit en golven waren genoeg voor een leuke speeltuin.

  Benieuwd wat de komende dagen brengen met de wind die steeds meer oostelijk wordt.

 81. ik heb er geen moeite mee dat spots genoemd worden..het was een grapje over de spellingswijze van de genoemde spots 😉

 82. Is het zometeen waard om op scheveningen fish te pakken of toch maar mid length uit de kast?

 83. Gisteren avond werd mijn B&W fun board gestolen in Wenduine, aan de Manitoba helling. 7’0, wit en groen board met oranje leash. Als iemand het ergens tegenkomt, graag een bericht via dit forum of een email vpnils@hotmail.com! Thanks Nils

 84. Wat betreft mv2, lijkt me toch mee te gaan vallen hoe erg die molens de golven gaan beïnvloeden. Lijken meer op het strand te staan dan echt op de branding, of zie ik het verkeerd?

 85. Ze hebben de maasvlakte flink opgespoten voor de werkzaamheden en denk dat vooral in ‘de bocht’ tussen P5 en P6 het strand het kortste was.
  Laatste maanden voor de werkzaamheden was er eigenlijk geen strand meer, maar gewoon duinen-noordzee.
  Verder denk ik niet dat elke paar honderd meter een betonblok de surf zoveel gaat aantasten.

 86. Yep. Is er iets van een herzien plan of zo, hoe ze het nu uitvoeren? Want eerst zouden de molens inderdaad ook in de branding komen.

  Er was ook een plan om een nieuwe blokkendam aan te leggen, zoals De Blokken (MV1). Dat gaat helaas niet door. Ze geven aan dat de betonnen blokken gaan rollen door de stroming. Meer (financiële) onwil met een smoes van ‘kan niet’, want Boskalis, Van Oort (of consortium) kan dat op zeker wel uitvoeren hoor. De dam aan de zijde van HvH rolt ook niet weg. Kwestie van rijen dik tegelijkertijd af laten zinken, zodat blokken in elkaar verankeren. Kost wel wat. Dat dan weer wel. 😉

 87. Ze zouden op de vloedlijn komen en in de bocht op de eb-lijn. Volgens mij is dat waar het ook ongeveer op neer komt zoals het nu gebouwd is..

 88. Dank voor de foto’s. Was een filmpje op instragram van een andere mv surfer. Kan wel kijken of ik die kan uploaden ergens.

 89. Dat is precies waar ik op hoop – en ook één van de redenen waarvoor ik juist vóór plaatsing ben van de windmolens.
  Beste geval mooie pointbreaks en mooi gevormde banken rond de windmolens, slechtste geval heb dat niet maar hou je altijd nog 250 meter strand tussen de molens waar niks aan de hand is.

 90. geen betonblokken, die palen zijn een flink eind het zand in gedrilled en that’s it…maar volgens mij beginnen de 1e geultjes en bankjes al te ontstaan, dus kan voordelen hebben 😉

 91. Gisteravond uitstekend vermaakt in Noord Holland, hoogte leek niks maar toen het getij erin kwam werd het minimaal heup hoogte. Iemand verklaring? Golfhoogte op de IJmuiden boeien waren allebei ook aan de maat, hoogste meting sinds 3 augustus(!)

 92. Kan je morgen surfen in Noord Holland? En zo ja, wat is een goede tijd? Alvast bedankt!

 93. Helemaal plat. En dat blijft de komende dagen nog wel even zo…
  We hebben 5 dagen leuke surf gehad, dus je begint net wat te laat!

 94. Het is wachten tot deze hurricanes op de Oceaan samensmelten en onderlangs trekken, waarmee de herfst definitief zal worden ingezet. Vanaf dan pas weer serieus wat golven en wind in Noord-Holland. Heel ms wel volgend weekend dat eerste laag een klein beetje WZW en uiteraard staat er op de wadden soms wat meer wind uit oost (wat daar ook golven brengt).

 95. Overigens was er vanochtend nog steeds een wrap uit oost voor de Belgische kust! Bijzonder hoe dit daar wel voor een paar golven zorgt, terwijl het in Zeeland niets doet.
  De zon komt daar in de zomer dan ook op in zee, zo anders gelegen ligt de kustlijn hier in vergelijking met bijvoorbeeld Noord-Holland.

 96. Vanwaar haal je die tweede foto?
  Is daar een webcam?
  Is toch Oostende hè?

  Was wel leuk vanmorgen

 97. Gelukkig staat er nog wel wat wind. Morgenochtend mooi windsurfweer in het noorden en midden:

 98. Kaarten lijken toch iets beter te worden dan de eerder voorspelde 2 weken flatness toch, GFS & ECMWF geven iets dat lijkt op een kanaalratje komende week.

 99. Komende week normandië (siouville-hague) lijkt goed te worden! Mocht ik nou net van woensdag tm maandag die kant op gaan met de jeep! Waar kan ik dan het beste wezen?

 100. Idd precies daar, haha!

  Hier helaas nog geen kansen op een kanaalrat op zoiets. Het megalomane laag dat nu voor de poorten van het kanaal ligt vult op en diept niet uit (zoals bij een kanaalrat wel gebeurt).

  Wat nog wel mogelijk is op +168 uur is dat dit laag in de Noordzee zelf weer iets opleeft en een lokale noordbries vanaf Denemarken tot stand brengt. Zie het gele rondje oost van NL en Duitsland, dat is de kern van het laag.

  Momenteel is het Duitse Icon weermodel de enige die dit laat gebeuren, maar ik zie dit wel als reële optie in deze tijd van het jaar (warme Noordzee). In het voorjaar was zo’n systeem direct ondervoed door het koele water en verder opgevuld.

  Verder is tegen die tijd ook te zien dat er heel ver weg nog een laag zit boven de Barentszzee. Voor dat daar swell van is zitten wel al halverwege 15 september. Pakken we daar de weerkaarten van andere modellen bij dit tot +384 uur gaan, dan zien een een klassieke 2e helft van deze surfmaand met alleen maar depressies en NW swells onze kant op komen. Eigenlijk te ver weg om iets over te beloven, maar je zou denken dat het er wel een keer tijd voor werd!

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/3e2a6.jpg

 101. Prima surf gisteren.

  Just kidding, 1 verdwaalde hoge set tussen alle enkelbijters de hele dag.

  Wel prima beginners rimpels.

 102. Dank voor de hoop!
  Tweede helft september weer wat surfkans. Dat geeft steuntje in de rug voor de laatste 2 weken van de ‘revalidatie’.

 103. In het verlengde van die baai waar Siouville onderaan ligt heb je nog Biville (Dunes) en wat hoger Granville. Als je van Siouville langs de kust naar ’t zuiden rijdt heb je eerst de kerncentrale van Dielette, maar dan kom je in de volgende baai met in het noorden Sciotot en in ’t zuiden Le Rozel. Ik vond die twee laatste zeker zo goed als Siouville.

 104. Vandaag heerlijk op btp, niet te druk, temp heerlijk, morgen weer een sessie.

  Mooie in-line up pics kunnen maken

 105. Helaas vervagen (wederom) alles kansen op surf voor NL als sneeuw voor de zon…Daarintegen kan de rest van West Atlantisch Europa zich opmaken voor solid swell met al die ex-orkaantjes..>?

 106. Hey, wij zitten momenteel ook in de regio en surfen enkele dagen in bdt vanwege de junior pro wsl comp in la torche.
  Hoe ben je te herkennen???
  Grtz, baardmans

 107. Hoi. Ik surf net 2 jaar. En nu las ik allemaal leuke dingen over de surfgirls. Ik zit erover te denken om mee te gaan met de volgende trip. Wie heeft ervaring met de surfgirls? Ben benieuwd naar jullie mening.

 108. Ik kom net terug van mijn jaarlijkse trip naar Tahiti, 4 weken kunnen rippen op Taapuna, Maara, Papara en natuurlijk Teahupoo. Ik denk dat het voor vele te hoog gegrepen is, maar ik deel toch. De mensen zijn supervriendelijk, de vluchten zijn wel lang, maar ik ben er inmiddels aan gewend. Het belangrijkste: de golven. Snel, groot, flinke push. Het is even wennen maar naar een paar dagen uitpeddelen op Teahupoo is toch altijd een grote ervaring. Ik ga er niet in boven de tripple-overhead, daaronder is het goed te doen als je goede techniek hebt. De consequences zijn er wel. Laag water, met rif! Maar de stoke na een dikke golf pakken is onbeschrijfelijk!

 109. Gaaf!
  Heb jij ook geslapen bij locals?
  heb je ook een blog met meer verhalen( zodat een werkdag aanzienlijk leuker kan worden)

 110. Hey Jimmie,

  Lukt het surfen nog een beetje nadat je al die veren in eigen reet hebt gestoken?

 111. Kan iemand met verstand van de kaarten (Tobias?!) mij vertellen of Yport de rit waard is (donderdag, vrijdag, zaterdag). Ik ben er 1 keer geweest en vond het een bijzondere spot. Maar het is ook weer niet om de hoek dus dus mocht iemand er iets zinnigs over kunnen zeggen dan hoor ik het graag. Bij voorbaat dank.

 112. Gaat 2022 de boeken in als het slechtste surf jaar ooit?

  Geen normale cleane swell gezien dit jaar.

 113. ja manly is ook helemaal te gek leuke locals dikke golven en chicken on the barbie ja ok it was way back but still yihaaa

 114. Komende zaterdag een weekje naar Texel. Valt er wat te surfen met een 7′ softtop? En zijn er nog tips? Spot getij etc

 115. Windveld vanaf het kanaal tot de waddeneilanden van 22 tot 30knopen. Dat was in 2021 medium windchop maar is voor 2022 toch een epic voorspelling.

 116. Ik heb dit jaar toch echt best lekker gesurft. Idd niet veel epic dagen, maar niet veel slechter dan andere jaren naar mijn idee.

 117. Ik heb mn memories ook voornamelijk van 2021 en terug…niet dat t niks was sofar, maar elke week nat is mij niet gelukt. Als we nou met zn allen naar de UK gaan, heel hard golven maken en gauw naar NL treinen…zou dat wat weze??

 118. Is er morgen iets waarop een pop-uw geoefend kan worden in NH? Castricum/wijk, tussen 19-21?

 119. Jaar begon prima, maar stagneerde compleet. 1 meter golfjes worden volledig gehyped…maar is natuurlijk vooral slappe hap

  Yep voor mij slechtste jaar van de laaste 10 jaar zeker

 120. Er zit wel wat beweging in de zee, maar korte periode (slappe golfjes).
  Waarschijnlijk wel te surfen vol in de wind, beter wijk-dorp of Castricum dan wijk-pier (swell komt uit het zuiden en de pier blokt dat).

  Zonsondergang is vandaag 20:15 dus 21:00 ga je niet redden waarschijnlijk, zeker niet met de bewolking.

 121. Veel wind uit oostelijke richtingen. Daarom ook een zonnig en droog jaar, maar ook weinig golfslag (met name Noord Holland).

  Januari en februari waren volgens mij nog wel okay, hoewel die sessie in dichte mist nog steeds voer is voor nachtmerries ;-). Met stevige wind uit te westelijke richting doe ik tegenwoordig dingen op binnenwater, dus echt vergelijk van de surfsessies met andere jaren is wat oneerlijk.

  Aantal updates van Tobias op deze site (in nieuwe berichten) zit wel op een all-time low. Dat zegt misschien ook wel iets over de condities dit jaar.

 122. Hmm.. zaterdag ene model zegt Go en de ander zegt No… Wat is de eindstand? #gefrustreerdesurfbikkel

 123. Hoewel september geen sterke start heeft komen mijn favoriete surf maanden er weer aan. Wie weet wat oktober in petto heeft.

 124. Vandaag WSL finals day. Ik kijk zelf altijd met een dubbel gevoel. Ik was zelf in 1988 de new and upcoming. Maar ik heb zelf toen vroegtijdig de tour moeten verlaten door een blessure. De surfboards waren nog van hout in die dagen, bij de Eddie Aikau invitiational ging het goed mis op waimea bay, ik peddelde in op een set, reed een perfecte golf, en zette in op voor de airsectie. De air ging goed, maar bij het neerkomen heb ik splinter in mijn voet gekregen die er nooit meer uit is gegaan en helaas is daardoor mijn carrière vroegtijdig verbroken. Achteraf bleek dat mijn shaper het board niet goed had afgewerkt. Met een groot gat in mijn hart de tour verlaten, het had zo mooi kunnen zijn.

 125. Zeker gedaan hier in NL en lekker naar buitenland gegaan.. 😊

  @jimmy en paolo, geweldig 🤣🤣

 126. Hey allemaal, even een vraagje. De ene app geeft aan dat het vrijdag wel prima surfbaar en zaterdag minder en de andere app geeft het precies andersom aan. Wat denken jullie, Helaas heb ik maar tijd voor een sessie op zaterdag. heb ik geluk of is vrijdag toch echt de betere dag?

 127. Dat is ook wat ik in het plan zag. De windturbines staan ver genoeg uit elkaar, dus de surf blijf wel epic daar, als het aan is. Gelukkig maar.

 128. Vrijdag/vandaag is niks volgens mij. Misschien in het noorden van het land omdat daar wat minder wind is. Ik hoop op morgenmiddag laagtij bij Surfana festival!

 129. Ja Wijk was heerlijk vanochtend vroeg. Geen zonnetje, echt hetfstweertje. Je moest niet te dicht bij de bier liggen want deze blokte de swell. Morgen en zondag ook weer in het water bij het Surfana festival.

 130. Dat kun je wel stellen. Maar toch was die windhoogte al meer dan ik in eerste instantie verwachte. Ga de boel even bijstellen!