Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 15 maart 2017

90 reacties

 1. In het groene gebied kan woensdag gesurft worden (0,5-1m hoog). In het blauwe gebied is het ws net te klein.

 2. Zaterdagochtend lijkt nu aflandig tot bijna windstil. Zou er nog genoeg over zijn van vrijdag voor een surf/sup sessie?

 3. Verkiezingstijd zie je golven? Afwachten ned kleuren test varen gerecyceld bordje !

 4. @peter, op knmi staat West 5, dus windstil zal het wel niet worden en golfloos ook niet

 5. @Wouter, ik kijk vooral lokaal bij Wijk aan Zee/IJmuiden en daar ziet het er voorlopig als volgt uit. Lijkt alsof de kern daar overtrekt. Kan natuurlijk nog veranderen dus even afwachten.

 6. Lekker zonnetje vandaag. Nu nog een mooi swelletje voor de middag. Lekker nat pakken halen.

  Stoked begint te komen.

 7. Is nog erg onzeker voor zaterdag. Pas echt minder wind helemaal in het noorden (wadden). Maar wie weet, is Zandvoort of elders noordelijk in N-H ook windvrij later op de dag. Golven genoeg, die komen van het doorstaande windveld in de zuidelijke Noordzee en van de stormen die donderdag/vrijdag overtrekken bij Noorwegen.

 8. Het gaat vooral ook om deze swell. En die is iets langzamer met een golfperiode van iets boven de 10sec.

 9. Noordwijk was slapjes. Misschien voor mensen met een longboard misschien.. 🙂
  Leek net een dobberende eend in zee.

 10. Schoentjes Wijk aan Zee:
  Er hangt een paar C-Skins schoentjes aan het hek bij de 1e molen. Wie de schoen past, trekke ‘m aan..
  Overigens dawn patrol sessie weinig opwindend. Wel clean en krachtig, maar klein en maar af en toe fijn.
  SurfZ!

 11. @Elwin: dat waren mijn schoentjes, ik wilde ze weggooien maar vergeten. Ze ruiken naar de dood. Ik kan daarom ook niet aanraden om ze mee te nemen, ik gooi ze weg als ik er weer ben.
  @Jan Peter van Popta: heel benieuwd naar de video, foto’s zien er al goed uit!

 12. Gister op scheef was het leuk longboarden op kniehoge golven in het zonnetje, maar het noorden zag er beter uit.

 13. Iemand enig idee vanaf hoe laat het licht genoeg is om de zee op/in te gaan? Misschien wel de moeite om morgen vroeg op te staan(?)

 14. Je voorspellingen klopten weer als een bus tobias. Heerlijk gesurft en als bonus erbij het zonnetje 🙂

 15. @ Hugo, wil je niet eerst de champignons oogsten, voordat je ze wegflikkert?
  @JanPeter van Popta: Heb je drone gezien. Mooie beelden! Net even een ander perspectief dan de (overigens prachtige) beelden van Ruben Snitselaar, of kan ie ook onder water?
  SurfZ!

 16. @hugo:
  Zonde om weg te gooien,je kunt het sap van oude surfschoentjes nog tegen vanalles en nog wat gebruiken…

 17. Familieweekendje Texel ik neem voor de zekerheid een plankie mee… dat is toch wel een goed idee

 18. Dit weekend zit ik bij familie in Eindhoven, waardoor ik in range zit voor de meer exotische surfspots van Nederland. Zou het zaterdag rond 16u (voor de wind terug opsteekt) de moeite kunnen zijn in de Hoek van Holland?

 19. Hi guys,

  Wat denken jullie morgenochtend? ijmuiden of wijk? iemand van ijmuiden een eyeball vandaag?

  thanks, surf’s up!

 20. Stukje uitpeddelen naar achter. En daar dikke bakken was wel lachen. Nu hopen op morgen

 21. Toch nog wat surf kunnen scoren @cadzand vanavond na ’t werk. Was niet heel dik maar wel fun met de malibu..STOKED voor morgen

 22. Bij zo’n harde westenwind zullen er wel golven zijn. Surfen bij hoog water is echter onmogelijk door de stroming, maar de uurtjes rond laag water zijn wel goed (laag water om ong 11uur, straks dus).

 23. Zo’n zin om te surfen. Wat wordt het vandaag: wijk, IJmuiden, iets anders: waar valt er leuk te shortboarden?

  Wie heeft de gouden tip?

  Pilsje beloning

 24. Heel N-H goed als de wind wegvalt! Zou niet speciaal IJmuiden doen, omdat he daar meestal wat kleiner is.

 25. O ja, hoogte zat in ieder geval met die swell die er nog achteraan komt in het noorden!

 26. Drie uur vanmiddag zonnetje erbij zet bier maar klaar waz velsennoordpier secret spot see u there

 27. Iemand nog die een secret spot unsecret wilt maken? Schijnt dat die secret spots zelfs lopen als t flat is.

  Welke secret spot zal er nu het beste lopen? Secret spot in scheef, noord holland of er tussen in bij WaZ?

  XD

 28. Yes! Sta nu op zandvoort en hele mooie cleane golven op de meest verre zandbank. Vergis je niet in de hoogte want dit is gewoon echt ver weg, en secret 😂

 29. WaZ was heel fijn. En daar is niks secret’s aan.. achterin krachtige cleane bakken. Genieten voor elk wat wils. Enjoy!

 30. Hoe was België vandaag? Ik zou namelijk morgenvoormiddag nog willen gaan en de condities lijken volgens onder andere windguru gelijkaardig te zijn zoals vandaag.

 31. WaZ heerlijk tussen 12:00 en 15:00 achterin, geen wind en mooie bakken! Stoked en relaxed!

 32. Hey Tobias, als je er in bent gegaan hebben wij er tegelijk in gelegen. Best ‘vage’ golven. Enig idee hoe het kan dat ze soms een soort van backwash leken te hebben?
  Pas echt tegen t einde van je window begon het beter te lopen, helaas al koud en moe dus kort van genoten

 33. WAZ was zeer goed tussen 15:30 en 17:00. Behoorlijke hoogte en veel kracht bij opkomend en weinig wind meer. Zeker een van de betere dagen.

 34. Waz heerlijk vandaag achterin op sup. Hoogte ok push ok windstil om 15:00uur choppie en niet al teveel lijn. Maar paar mooie bakken gepakt! Voor NL een super dag 🙂

 35. Waz weer leuk peddelen vandaag bij terugkomst op de parkeerplaats was mijn volvo verdwenen politiie gebeld iemand heeft gezien dat ik mijn sleutel had verstopt stupid natuurlijk maar doe ik alheel lang dirbeen nog bedankt voor de lift blijkt ie verderop te staan
  het enige van waarde waren blijkbaar mijn schoenen die zijn gejat en de sleutel was gebroken
  erg raar allemaal nou me vrouwtje bracht de reserve sleutel dus eind goed
  maar let dus goed op allemaal want ik weet zeker dat er op ons gelet wordt !!!

 36. Denk niet dat ik iets nieuws zeg, maar ik heb een keer bij van den berg surf een waterdicht plastic zakje gekocht en daar doe ik altijd m’n autosleutel in en dan in m’n wetsuit. Voel er niks van met peddelen en nooit het risico van een gestolen auto! Kost je €5,- , maar heb je veel plezier van 🙂

 37. Waarom.. echt.. waarom je sleutel op de band of waar dan ook verstopt.. Eva heeft niet voor niets van de appel gegeten..

 38. Inderdaad, gewoon in een zakje doen en in je wetsuit steken. Of met zo’n slot surfweer.nl/shop/product/-/keypod-key-safe-5th-generation/ door de velg of aan trekhaak van je auto. In ieder geval nooit, maar dan ook nooit in je wiel leggen! Neem dan je sleutel nog beter mee naar het strand en verstop hem ergens onder een steen of bij een strandtent. In Scheveningen al 100 keer gebeurd dan men zo een auto heeft weten te stelen. En zelfs daarmee naar het huis van de eigenaar gereden en met de sleutels die in de auto lagen het hele huis leeggehaald…

 39. Hebben de meeste Volvo’s niet een klein uitneembaar noodsleuteltje in de hanger? Voor het geval de elektronische ontgrendeling niet meer werkt.

  Zowiezo zou ik nooit mijn autosleutels naast de auto verstoppen. Dan ben je vast ook niet verzekerd

 40. Ik was in Blankenberge naast het staketsel deze middag, In ’t begin (rond 3u30) was het nog redelijk rond de eerste golfbreker en het tweede vak. De wind zwakte dan wat af, hoogtij was al gepasseerd en de golfhoogte verminderde, niet de moeite meer met een shortboard.

 41. Sleutel lag inderdaad onder steen ver van de auto maar ik wil laten weten dat er dus dieven zijn die ons in de gaten houden

 42. WaZ lekker tussen 16:00 en 18:00. Begon wat slapjes met af en toe goede bakkies op de buitenbanken en werd gaandeweg beter met volgens mij lekkere shortboard rollers aan het strand.
  Bizarre toestand met Paul (Waveski-dude) bij terugkomst. Auto weg!! Van de grote P, hoe durven ze!!
  Doet wel ff een belletje rinkelen, dat er dus altijd van die lullo’s rond kunnen hangen..

 43. Ff off topic: weet iemand waar je goede muur beugels kunt vinden om een best dik SUP board buiten tegen de muur te hangen? Kan online niet echt iets geschikts vinden, ook niet bij de grotere surfshops (wat mij wel enigzins verbaast).

 44. Een vraagje , mensen ervaring met surfen in Marokko in eind april ? Hoe is het kwa swel en temp?
  Thanks
  ✌🏽️

 45. Sorry paul, ik was opzoek naar wiet en taaitaai poppetje. Toch maar je schoenen meegenomen.. wout deed je sleutel ergens warm maar zijn spierspanning was te groot. Catch you on the flip side! Rapa nui was leuk gisteravond…

 46. @Thijmen, ik kreeg gisteren deze binnen van een dude die nu in Marokko is, zo te zien moet dat goed komen voor jou. 🙂

 47. Hoi Tobias, ik mis de stroomsnelheid grafiek al een tijdje. Geloof vanwege aanpassing rijkswaterstaat site. Weet jij of er al een alternatief is / komt. Alvast dank.

 48. Ik gebruik al jaren een waterdicht zakje (in mijn geval van Aquapac). Ideale oplossing! Koordje om de nek, zakje op de rug, voel je niets van en nog nooit een druppel erin gehad.

 49. Gister erg lekker gesurfd van 16.00 tot je niks meer kon zien. Hoge bakken maar toch ondanks dat er geen wind was, erg choppy.

 50. Prima kunnen shortboarden aan t einde van de dag hoor. Tegen 1800 was de wind wel weer flink aanwezig, daarvoor echt heerlijk. Lekker surfje gehad iig.

 51. Bedankt aan Junior en zyn vriendin! Dankzy hen tch ng een wateruurtje knn meepikken! Er is ng hoop voor deze wereld. 😉