Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 14 maart 2018

117 reacties

 1. De No’easter is er al vrijdag en blijft drie of zelfs vier dagen het weerbeeld bij ons bepalen. Misschien kunnen we zelfs weer schaatsen op ondiep water maandagochtend!

 2. Ik ben van plan om met wat vrienden dit weekend af te reizen naar zuid holland, alleen weten wij helemaal niks over de spots daar. Heeft iemand een tip voor een bepaalde spot die werkt met deze swellrichting? Of werkt scheveningen ook gewoon?

 3. Zoiezo werkt scheveningen prima inderdaad… en geen stroming, wat je op de andere spots wel hebt… tel uit je winst 😊

 4. Sowieso wel ook stroming op scheveningen, dus kom lekker met een paar honderd man surfen

 5. Windguru is niet zo goed in het voorspellen van swell die bijna 180graden naar de kust moet draaien, maar ik geef zaterdag wel betere kansen

 6. windguru is niet een golfsurf voorspel site.. windguru geeft met 30 knopen pal offshore wind 1,5 meter golven aan vanuit de richting van land.

 7. Je zult vrijdag moeten zoeken om boven die 1m uit te komen. De hoogste swells ziij idd voor zaterdag en zondag. Alleen het voordeel van vrijdag is dat het dan bij ons in het zuiden nog niet waait. En het nog vrij zacht is.

  Dit is Domburg live. Swell komt overal goed door nu.

 8. Deelt wijk dit weekend ook mee in de cleane offshore feestvreugde of zou ik het zuidelijker moeten zoeken richting Scheveningen?

 9. Ws wel ja. Hoewel de swell genoeg hoogte heeft om ook in Noord Holland iets te bieden. En meer offshore dan het zuiden!

 10. Wijk 11:00-13:00 – cleane lijntjes zoals op de foto’s hierboven te zien zijn. Vond zelf de golven met helemaal laag het mooiste lopen (begin van de sessie dus)… zonnetje erbij; dikke prima longboard sessie.

 11. Ter heijde hele dag mooie cleane lijntjes + voorjaars zon. Zelf de hele dag moeten werken aan de strandtent 😣

 12. Verblijf komende week in de buurt van Birmingham, dacht er een weekendje aan te plakken voor een Surf aan de westkust? Weet iemand mooie spots, Swansea etc?

 13. Aloha Tobias, voor vrijdag ben ik eigenlijk benieuwd of HvH wel al zuidelijk genoeg zal liggen. Ik hoor het graag van je! Mooi dagje vandaag als ik de foto’s zo zie!

 14. Question; op de cam van scheef zie verschillende bulten zand liggen op het strand. Wat is de reden hiervoor?

  Cheers

 15. Question; op de cam van scheef zie verschillende bulten zand liggen op het strand. Wat is de reden hiervoor?

  Cheers

 16. #fanno

  Zo kunnen ze zeggen dat er graancircels zijn hahaha 😉
  Dat er buitenaards leven is.

 17. Mooi he toen ik het las hoorde ik er al een Polygoon-journaal stem bij..

 18. @ west Engeland surf
  Omgeving Pembroke en Milford Haven in zw Wales kan mooi zijn🏄🏽🤙

 19. Hi guys,
  Hoe zuidelijk moet ik minimaal gaan om een golfje te scoren?

  Zandvoort, scheveningen, hoek…?

  Of kan ik IJmuiden zelfz proberen?

 20. maar goed; ik wil ook wel weten hoe ver ik uit het noorden moet rijden om een golfje te pakken… Dus iemand al een eyeball?

 21. Hi Tobias,

  Waar denk je dat het morgen goed wordt? NIet teveel wind?

  Groet Johan den Dekker

 22. Qua wind is het morgen overal even hard. Alleen de wadden zitten met bijna windkracht 9, wel in de hoogste regionen. Best zoek je een beetje een hoge duin, waar de offshore overheen moet blazen.

 23. Gekke vraag @tobias maar zijn de duinen van Wijk hoog genoeg. Weet dat je aangegeven hebt(in de app) dat scheef en zuidelijker beter wordt, maar loop het in Wijk genoeg (hoogte) en heb je niet te veel last van die harde oostelijke/offshore wind. Dus kortom heeft Wijk morgen genoeg hoogte en heb je niet te veel last van de harde wind of zeg je neem de tijd en ga naar scheef??

 24. Haha, wijk heeft toevallig wel een Hoge Duin die zo heet. Echt waar, google maar eens!

 25. Vandaag was ook al bijna surfable op wijk. Dus morgen zal dat zeker zijn.
  Alleen niet de beste plek. Wel de meest dichtbije, voor sommigen dan.

 26. Vond t behoorlijk koud in mn 5 mn en einde sessie voelde je het opeens nog veel kouder worden,
  Ik pas morgen

 27. Mv2 was geniaal voor de sup, echt fijne right handers en paar dikke sets kunnen benutten 🏄
  Die grijns blijft wel even staan 😀

 28. @wales
  Op magicseaweed was er een reportage over Wales als reisbestemming :
  ‘Why Wales should be on your surf bucket list’
  Ziet er wel goed uit.

 29. Jongens het wordt vandaag snijdend koud, blijf lekker thuis bij de kachel. ik zorg er wel voor dat jullie de dag digitaal kunnen beleven.
  -XOXO-

 30. Ik heb nog plek voor 4 man in de auto, als jullie allemaal om 2 uur klaar staan op scheveningen bij de vuurtoren haal ik jullie daar op,

  -XOXO-

 31. Als je t meent, wil ik daar best over nadenken. Anders zelf maar eens even daar gaan kijken, want ik heb een vermoeden waar de secret spot is ;p

 32. Gister toch gaan peddel in velsen noord pier was tot mijn verrassing niet de enige gek en er waren zelfs golven en de kou nou die viel wel mee !in mijn superpak van gul ga gewoon weer !!!

 33. @@@@@@@@@@@Rekkab

  13:45 sta ik bij de vuurtoren. Wil graag met je meerijden naar Urk.

  Stoked

 34. @Tobias. Die parameters selecteren lukt nog wel maar vervolgens krijg ik alleen een kaart met de boeilocaties (in drie kleurtjes). Op mn smartphone kan ik die boeilocaties echter niet aanklikken en krijg dus geen details te zien. Heb jij al uitgevogeld hoe dat komt toevallig (of werkt het alleen op desktop)? Thanks

 35. Lars, dat ligt aan je browser. Chrome op Android doet het niet. Firefox wel.

  btw: beste tijd en lokatie om er in te gaan vandaag:

  #not

 36. Wijk zou eventueel met hoogwater nog wel een stuk strakker en hoger kunnen worden toch? Maar eigenlijk is de enige optie de auto pakken en gaan!

 37. Fijn om te horen! Was al van plan te gaan, maar had nog geen info doorgekregen. Surfs up, thx!

 38. Geen tijd/zin om heel veel te reizen vandaag, dus heb 3 opties: Wijk, Ijmuiderslag of Parnassia.

  Heb het vermoeden dat parnassia wel wat moet kunnen worden vandaag. Of interpreteer ik alles helemaal verkeerd? Hoef geen ultieme epic Condities, gewoon lekker buitenspelen.

 39. Laat je nog even weten hoe parnassia was vandaag? Ik ben ook benieuwd

  Thanks

 40. Weet iemand waar de foto’s staan die gemaakt zijn bij scheveningen zuid?

 41. Iemand die wel genoeg beschutting tegen de stroming heeft gevonden in België?

 42. heren, zondag in noord hoor ik veel van zo laat mogelijk… Ik heb alleen sochtends tijd, niks waard dan?

 43. Uiteindelijk wijk aan zee bij hoogwater, maar een half uurtje ingelegen. Kreeg kramp in mijn voeten. Ws door nieuwe schoentjes maar volgens mij zeker de moeite waard als je er langer in kon liggen.

 44. Vond Urk maar tegenvallen hoor! Echt lang moeten wachten op een golf en idd rond de 50 man erin😑

 45. StromingtrekHoekvH, 14:00-16:00, hele, halve, kwart , 3 kwart, anderhalve, berrels, berrels , krek zo, shortboard heaven, alleen die heb ik niet, in de shorebreak leftovers gelonglongboard, evenzogoed onnederlands machtig mooi om te zien.

  En nu een bord bruune bonen (vorkmesicoontje)

 46. Boete, omdat ik op de rivierkant tegen de richting in was gereden, (ssst), zag ik alleen de achterzijde van de stiekem verplaatste borden verboden stil te staan 🙂

 47. Volgens mij zijn de afgelopen maanden ontzettend veel foto’s gepost van bepaalde spots.

  Logische, zijn mooie platen en dat is weer lekker voor de sponsoren en tijdschriften. C’est la vie.

  Ot. Morgen iets meer als vandaag met afnemende wind?

 48. Vandaag heb ik meegedaan aan de King of Kooktown-competitie.
  Ik heb genoten van jullie! Onder de rook van Rotterdam reden mobiele surfscholen, Surf-safari’s, mindfullnesstrucks, Engelse pro’s, Belgische pro’s, Haagse fotografen, Westlanders, Zeeuwen, #coldwatersurfers, Libtechnerds, Go-Propluggers en een verdwaalde schatzoeker met oranje reflecterend tenue een veel te klein parkeerplaatsje op om met freshe Vopak-wind in de rug te gaan turen naar dat wat de belofte van de maand moest zijn.

  Slufter, good old days. Het strand delen met drie nudisten waarvan er twee zeehonden zijn.
  Nu keek ik vanuit de line-up aan tegen twee potvissen van wijven die lopen te leuteren met telelens en wolle muts, aanhangsels van Sea Shepherd-surfers. Tering. Ik zag een Westlander oversurft worden door een Hagenees, kreeg drie schouderklopjes ter troost alsoft ie een gestruikeld kindje was. Doet dat lekker in die Stad Achter de Duinen. Er werden sprays gegooid, jazeker! Met arrogance en flair die je alleen kan verwachten als product van een lauw-biercompetitie zoals de door de HSA georganiseerde wedstrijden.

  O Maasvlakte, King of Kooktown. Een nepstrand het decor van Toystory IV. En als de zeepbel barst is er niks meer om je social media mee op te poetsen en zullen we het moeten doen zonder #surfersdromen. Ik zeg je: de realest nigger op de beach was die schatzoeker: in zijn eentje nuggets scoren.

 49. Mooi verhaal King, heb je zelf nog lekker gesurfd of heb je je alleen naar zitten ergeren ? Wellicht had je bij de Mindfullnesstruck aan moeten kloppen voor wat mindfull nesse tips om wat relaxter in het leven te staan. Aloha, heb genoten van het spectakel, dikke barrels en blije verkleumde gezichten.

 50. Wat jij zegt. 1 van de weinige reacties waar de laatste jaren steeds meer coresurfers mee lopen. Het is elke keer weer het onderwerp van gesprek in het water.

  Niet alleen op slufter, maar overal. Drukte en iedereen die het maar aan jan & allemaal laat weten waar ze hebben gesurft.

 51. Altijd fijn ff annoniem je frustratie uiten, hopelijk helpt het ….

  Zo niet zie de gouden tip van Tobias 🤣

 52. Goed en begrijpelijk relaas van kook-king. Ik was vandaag ook een blow-in uit het Noordwesten van ons kikkerlandje. De golven waren mooi, bruut zelfs voor NL begrippen maar idd een groot circus op het strand en in zee. Dik 50 man…dan snap ik dat je enigzins nostalgisch terugkijkt op dagen dat er meer rust was (Hoe ironisch…nu er mindfullness tours worden georganiseerd om rust te vinden haha). Ik snap het. Ipv “grappige” reacties over shit roken en mindfullness zouden de reageerders ook even kunnen nadenken over de boodschap erachter. Peace!

 53. Maakt niet uit hoor Kook-King, maasvlakte probeert nog steeds ‘mindfull f##ING singlefin surfers’ te weren. Tweede golf Fin weg. One down 237 to go. Chill man. Wel aaedig geschreven trouwens, overweeg is een collumn in de six ofzo, kan jeje maandelijks uiten net als een.., bedenk maar iets.

 54. @King of Cooktown.

  Dont hate, self medicate. Zo is het bij ons met Rapa nui en Parnassia ook vergaan. Werd uitgelaggen om mn roze zink op het hoofd hahahahahah De bittere realiteit.. Wij zakken vandaag af naar het zuiden dus nog meer uitheemse exoten in je 010 water!

 55. Mooi om te zien dat er ook reacties worden verwijderd als je het eens bent met de ‘oppositie’.

  Die gozer heeft gewoon gelijk.

 56. Zal er nog wat moois van ’t weekend overblijven de komende week? Ben eindelijk weer eens 7 dagen achtereen vrij! Hoop op wat surf!

 57. Mooie poëzie Kook-king! lol
  Jammer dat je een baaldag had, volgende keer beter 😉

  Waar ik het wel met je eens bent is de houding van sommige ‘pro’s’; die vinden zichzelf vaak heel tof. Beetje zoals de houding van Rekkab’s eerdere comment. Of hoe Michael Schmitz zich vroeger gedroeg in het water… Yannick daarentegen is een van de vriendelijkste gasten ever in het water. Dus zo kan het ook.

  Anyway, vandaag maar even checken 😛
  Surf’s up and negativity down!

 58. Ik heb respect voor elke professional bullshitter die al surfend zijn brood kan verdienen.

  De NL’se surfscene is af en toe hopeloos droevig. Ik was blij dat ik gisteren kon zeggen dat mijn tranen door de wind kwamen.

  Aloha, mahalo en endless shaka iedereen!
  Fijne surfzondag!

 59. Aaah de ‘echte’ surfer, die 50 man die met die pleuriskou het water induiken zijn maar fakers en doen het alleen voor de instagram likes.

  Nog een paar toffe ‘Real friends don’t let other friends paddle board’of ‘Spongers are not surfers’ voor op je surfbusje of dure nét te kleine shortboard?