Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 12 oktober 2016

72 reacties

 1. Ok dus samengevat voor mogen: swell hoogtes worden nog verder opgestuwd bij Zweden, maar de golfhoogte in Nederland is ver te zoeken, Alleen in het Zuiden/België, kans op goede surf door de NO/O wind, right?

 2. Reikhalzend keek ik naar de rest van het bericht over de toch al opgelopen swellhoogtes

  🙁

 3. Prima golven voor de lange plank, van 1800 tot 1930 gepeddeld….. tot het echt te donker werd. af en toe sets vsan zker een meter a 1,20!!! reteclean.

 4. Domburg on weekend an Option ?? But on windfinder there is saturday no storm to see in denmark? ?

 5. Rekkab wat een vage houding joh hebbie..is dat wel gezond op die manier dat surfen van jullie?
  Groetjes uit domburg-dorp

 6. Domburg gisterenmiddag liep, klein maar toch leuk. Terwijl het om 22:00 nog vrijwel plat was. Werd naar de avond toe beter.

 7. Blankenberge liep tussen 10-12 goed, lange heuphoge lijntjes met af en toe eens een uitschieter.

 8. Scheef viel jammer genoeg toch wat tegen vanmorgen tussen 9:30 en 11:30. Golven laag en kort, wind was meer side- dan offshore.

 9. Super on-point alert Tobias! Hvh was tot 10:30 niet veel, daarna begon het te lopen. Vanaf 11 tot 12 was het super. Hoogte, clean en mooie lijn. Nu is de push er wel uit, maar nog mooi te longboarden.

 10. Wat een verhaal over frankrijk vertel liever wat duidelijker of er nu wel of geen goede golven staan :/
  B.v.d.

 11. Liep goed in Oostende ! Side offshore, niet teveel/ niet te weinig waardoor de golven goed uitgelijnd binnen kwamen.

 12. @Klestwick: anders zoek je het zelf even uit…

  On topic: Niet zo secret Pokemon Go spot (wat ziet dat er zielig uit zeg, dat Pokemon Goën…) was best wel lekker vanmorgen tussen 10:30 en 12:15. Voor mij zeker de alert waard. Zoals voorspeld heel clean, redelijk hol en net hoog genoeg om het surfable te maken met m’n Baked Potato. En alle ruimte in de lineup.

  Geen hele lange ritten gemaakt want daarvoor doofden de lijntjes naast de piek te snel uit én heb ik nog te veel moeite om op kleine golfjes mijn snelheid te behouden. Heel soms was daar ineens een golf met heel wat meer hoogte, maar die brak dan natuurlijk een stuk dieper dan waar ik lag te wachten op de lagere setjes dus die gingen helaas aan mij voorbij.

  De windkracht, stroming naar buiten en getijdestroming vielen me alle drie enorm mee. Ben zelden tijdens een sessie zo lang op min of meer één plek blijven liggen zonder me de pleuris te hoeven peddelen.

  Had best nog wat langer in het water willen liggen maar moest naar kantoor.

 13. Domburg was in alle opzichten helemaal chill

  Ik kan wat extra informatie in en rondom de surfweerberichten wel waarderen. Probeer er zelf ook iets van te begrijpen. Voor de to the point verwachting is de sms services voor mij echt [oud hollandse uitdrukking voor te gek] super

 14. Voor zover dat nog niet duidelijk was: Sluit me helemaal aan bij Cortesbanklocal wat betreft de extra info op de site en de functie van de sms.

  En Domburg had duidelijk nog wat meer hoogte dan wat ik vanmorgen rond die tijd zag binnenrollen. Zal wel vooral met de gunstigere oriëntatie van de kust ten opzichte van de swellrichting te maken hebben?

 15. Lunchsessie op Zandvoort (12.00-14.00).
  Met beperkte peddel aardig wat rimpels kunnen pakken (9’4″ helpt ook). Hoogste gok ik op heuphoog, maar soms wel aardige lijn.
  Jammer dat ik in mijn uppie was 🙂

  Speciaal voor iedereen die de lunch in kantine of achter het bureau heeft doorgebracht…

 16. Maasvlakte was goed van 12 tot 14 uur.
  Alleen was het merkbaar kouder, na een uur had ik geen gevoel meer in mijn voeten.

 17. Ouddorp was niet normaal lekker! Van 1 tot kwart over 4! Tussen 3 en 4 heerlijk hol en clean! (Foto is om kwart voor 1)

 18. Tobias ,

  Mumm voorspelt geen surf voor het weekend , houd dit model geen rekening met het draaien van de golven of is het nog niet volledig zeker ?
  kwestie van mijn planning een beetje naar de surf te kunnen zetten.

  grz

 19. Dombi vandaag was wat mij betreft echt een gelukstreffer. (juiste plek, juiste moment, juiste board) Ik ga hard sparen voor de SMS-dienst, om het geluk nog wat te forceren.. 😉
  Hoe kan t trouwens dat swell met zo’n korte periode toch zoveel push heeft?
  SurfZ!

 20. Morgen eind van de middag wijk aan zee? Mijn windfinder app ( weet niet of jullie deze goed vinden ) geef 1 meter aan. Misschien leuke golfjes voor me 7.6 plank? 🙂

 21. De waterweg en een aantal havens zullen worden uitgediept.
  Geen idee wanneer dit zal zijn. Maar je wil niet weten hoe vuil de havenbodems zijn…

 22. BE was gister ook wel leuk !!! Blij voor 4/3 had gekozen !! Toch 4 uur erin gelegen !! Ging nog zonder boots

 23. Dan snap ik dat je alleen bent. Dat is ook niet echt een surfspot ;).

  Plak deze coordinaten maar in google maps:
  51.823280, 3.888808
  Dat is de beste spot heb ik vorige week duidelijk gezien.

 24. Betekent dit nou dat er komende paar dagen weer niks in n-h te surfen is? 🙁 toch maar verhuizen dan..

 25. Kom je nog met een weekend update Moderator?

  Ivm werk moeilijk te plannen zo, Zondag/maandag nemen!

  Thanks Bro!

 26. Heeft er iemand tips voor wiltcamperen in bretagne en/of het baskenland? Is dit uberhaupt toegestaan? Zo ja, tips over plekjes met een goede spot in de buurt zijn meer dan welkom! 🙂

 27. Krijgen jullie ook al afkick verschijnselen? Ben 1 week ziek geweest en nu steeds flat wanneer ik vrij ben.. -,-‘ #wattedoenmetjelevenzondergolfen haha!

 28. @gekke gerrit
  Baskenland ook off season lastig wel 1 goede plek voor campers in Ilbiaritz en boven bij Lafitenia. Voor tentjes vlakbij Quicksilver, de Carrefour en de golven een reguliere vrij kampeerplaats met water….