Nuttige surfweer info:

Surfweer Woensdag 12 juli 2017

162 reacties

 1. De depressie ‘Xavier’ blaast donderdag door de Noordzee. Wordt achterna gezeten door hoog Hanna. Zij is donderdag de brenger van mooi weer en betere golven.
  Verder bij IJsland ligt alweer een depressie (letter T op de kaart) om op de lage landen af te koersen op vrijdag en zaterdag. Kortom een lekker depressief eerste weekje van de grote zomervakantie!

  Bron:
  http://wind.met.fu-berlin.de/wind/main.php?lId=400

 2. Zowel in de vroege ochtend bij hoog (5uur a.m) als de uurtjes rond hoog water iets na 5uur in de namiddag kan er gesurft worden. Persoonlijk zou ik voor het hoog water moment in de namiddag kiezen, maar de keuze is aan jou.

 3. De depressie is noordelijker aan land gekomen dan de meeste voorspellingen. De noordwind zal dus wat later zijjn.

 4. Vraagje: werkt Ijmuiden (naast pier) alleen met inkomen tij vanwege de lengte van de pier? Of ook nog de moeite waard om vanavond wat later te gaan? (minder wind maar wel afgaand tij).

  PS Ja ik heb de surfsms, maar was benieuwd hier naar als aanvulling. Thx!

 5. Tobias, windguru geeft morgen hele dag swelletje zonder wind. Dit blijft dus ook in zuidwesten doorkomen tot savonds? Voor avondsessie met de kids..

 6. Met een dergelijke wind is het zeker de moeite waard om te gaan kijken. Hoe verder richting Ijmuiderslag hoe meer het breekt maar ook rechtevenredig met stroming en banken.

  Enjoy! Ill try my luck tomorrow!

 7. wow wat een bakken in petten… allemaal close outs, dat dan weer wel!

  maar dit kan wel eens een hele fijne 13-7 gaan worden 🙂

 8. Probleem is dat het aan de westkant van de Noordzee (bij Engeland) niet waait vanwege het hogedrukgebeid dat daar ligt. Alle spots die dicht bij de UK liggen, zoals de Belgie en Zeeuwse, krijgen dus te weinig swell door om tot de avond echt mooi te blijven. Ga je een stuk naar het noorden, dan scheelt het al een hoop. Vooral wadden blijven vol aan 1,5m donderdagavond met naar offshore draaiende wind! Tussenin blijft wel ongeveer 1m over.

 9. Liggen er een paar in hier maar ze hebben het zwaar. Dikke bakken dat wel!

 10. Iemand een Eye ball van IJmuiden?
  Nog niemand erin bij wijk… ik ga zo toch maar die kant op.

 11. Nou 2 IJmuiden gangers en eyeballvragers hier boven; hoe is het? Wel om vragen maar zelf niet sharen? Boeeee

 12. Zuid, tussen 16:00 en 19:00 gesurft. Was ok. Wel een kiter over mij heen gehad terwijl ik nagen

 13. ..*Naast het havenhoofd lag. Iedereen moet ff ze stem laten horen als die gasten te dichbij komen. Het werkt af en toe want die gasten waren snel weg na wat gejoel en middelvingers.

 14. Hey,
  heeft er iemand een idee waar je een cursus kan volgen ivm het interpreteren van weerkaarten om beter de surfcondities te voorspellen België/Nederland? Alvast bedankt!! 🙂

 15. @Tobias: dus voor donderdag beter naar MV dan Domburg – of heel vroeg op Ouddorp (hoogtij: 4u30 tot 8:00 is me iets te vroeg).

 16. Bloemendaal liep van 18.00 tot 21.00 prima. Ter hoogte van de Lakens lag een mooie bank die voor lekkere wandjes zorgde. Zelfs 2 cover-upjes uitgereden.

 17. “Tussen het Zuidelijk Havenhoofd en golfbreker 39, en tussen golfbreker 35 en 36 bevinden zich de twee golfsurfgebieden van het Zuiderstrand. Voor windsurfers is er een speciaal gebied tussen golfbreker 24 en 25. Kitesurfers kunnen terecht bij golfbreker 37 en tussen golfbreker 23 en 25”

 18. @Eyeballers:
  Naar wijk gegaan en dat was een hoop rommel en veel stroming… Wel erg gezellig en zomers weer…

  @Ruud: stroomde je niet helemaal weg bij Parnassia???

 19. @tobias: De swell percentages op mumm.be doen het niet meer. Heeft iemand of heb jij een link waar ik zoiets kan vinden?

 20. nu is het leekkkka clean in belgië, zit jammer genoeg nog op de nightshift 🙁

 21. Dat is de laatste tijd vaker het geval. Dus gewoon naar het strand gaan en kijken hoe de golven zijn. Dan weet je ook gelijk als mumm het wel doet wat dat betekent voor jouw spot.

 22. Ahhhh het was heerlijk!!!! Tussen 6 en 9 was goed te doen. Gezellig druk ook. Nu aan het werk!

 23. @zandvoort idem dito hier. Leuk shore breakje met hoog om 07:00 uur. Laat die summer swells maar doorkomen.

  Werkzeeee

 24. Prima sessietje vanmorgen. Iemand een idee wie er foto’s stond te maken bij scheef zuid gisteravond?

 25. Gisteren is gisteren, vandaag is vandaag. Ik hoop dat die 0.6m in de avond nog wat voorstelt in zuidelijk Noord-Holland straks. Zandvoort zal wel weer slap zijn met hoog water in de avond. Eens kijken waer ik neer ga strijken. Surfs up iedereen. Zelfs in Belgie ligt men in die water.

 26. MV2 was perfect vanochtend met de sup en ik zag ook bijna alleen maar happy faces bij de anderen 🤗.
  Vanavond nog een keer 🏄🏽

 27. Vanochtend sessietje met het eerste licht..was nice . Even wachten op een setje..maar was rete clean…daarna stoked gaan werken yeah!

 28. Ultra clean, goede hoogte en genoeg push. Wel m’n armen in zee verloren, want die vielen er na 3 uur peddelen af. Wat een ochtend! Bedankt Tobias voor de goede call🤙🏻

 29. Iemand een tip mbt de wax op een surfboard. M’n wax hecht niet goed aan m’n board door het warmere weer. De kleur van m’n board is zwart en die wordt dus lekker heet als het buiten warm is. Afgelopen keer een sticky bumps basecoat met een sticky bumps warm water toplaag gebruikt, maar ook daarbij verlies ik langzaam aan tijdens het surfen delen van m’n wax. Iemand die hetzelfde heeft of gewoon een goede tip heeft? Alvast bedankt, cheers!

 30. Alleen maar base wax gebruiken (wel eerst schoonmaken, want elke mix zorgt voor een lager smeltpunt)

 31. Nou… net hele dikke lijnen gehad en met weinig wind 😉
  Het enigste commentaar wat ik kan hebben was dat het merendeel van de golven wel degelijk nog zat push hadden 😀 haha Stoked

 32. België was vandaag aan van ’s morgens tot ’s avonds. Ganse dag kwam er mooie deining binnen. In de namiddag met het opkomend tij zelfs hoger dan ’s morgens. Nu laagtij en deining blijft binnenlopen 🙂

 33. Avondsessie met afgaand was nog steeds prima! Soms op golfjes wachten, maar dan toch super strakke cleane wandjes 🏄
  Wat n top dag!

 34. Lekkere avondsessie gedaan op ZV, hoewel ik veel golven niet lekker vond doorlopen voor de SUP (moest veel bijpeddelen / kwam niet echt op snelheid).

  Tegen zonsondergang was er ook een drone boven de break. Benieuwd of die bezig was om mooie plaatjes te schieten. Dan zie ik graag de beelden, want dit soort omstandigheden hebben we hier niet zo vaak.

 35. @ WMMM. Wat een machtig mooie foto’s inderdaad van die zonnestralen! Zou ik 1 foto mogen gebruiken? Wil je me een mailtje sturen om er contact over te hebben? cvanderhout gmail mail. Merci!!

 36. Wat een schitterende avond in Zandvoort gisteren,iemand een idee of het daar te doen is vandaag??

 37. Ed is wrs steeds op de goede momenten op de goede spots, hengelen naar spots heeft vlgns mij geen zin, volgende keer met andere omstandigheden, is t daar weer ruk en voor je deur beter.

 38. Is het vandaag beetje wat bij wijk aan zee of omstreken? Wind is onshore en krachtig dus twijfel een beetje…
  Iemand op het strand of wezen surfen?

 39. @Zeelander

  Met een longboard denk zeker! wordt binnenkort volgens mij ook een beetje flat dus pak wat je pakken kan 🙂

 40. Wijk was klotserig maar leuk vanavond. Ben wel nieuwsgierig naar hoe Parnassia (of omstreken) was vandaag, iemand een report?

 41. Noordwijk ook klotserig maar wel wat leuke steile wandjes. Ook geen crowds (zoals gebruikelijk) dus dat was heeeeeerlijk 😀

 42. Eyeball Bloemendaal ……. ff wachten op hoogwater ….komt een goeie shorebreak 🙂

 43. Vanochtend dawn patrol op WaZ. Vooraan smurk met stevige side current, maar achterin (heel ver) mooie jetsers overhead zelfs. Na 7:00 kakte het peilsnel in en werd het klein, maar leuk vooraan, met luwende wind.
  SurfZ!

 44. Petten was van 8:30 tot 11 top. En loopt nog steeds lekker 🙂 en maar een mannetje of 8 in het water!!

 45. Wijk was heerlijk clean en minimaal schouder hoog tussen 09:30-12:30. Toen ik er uit ging kwam de wind opzetten en werd het wat rommeliger.

 46. Wijk gaf leuke golfjes. Paar onverwacht lange ritjes. Ik adviseer longboard / veel volume. Toen ik er rond 13.00 uitging werd het wel magertjes. Maar prima om te oefenen.

 47. Dramatisch ja. Dinsdag misschien een mini swelltoename. Hier hoef ik geen nieuw bericht aan te wijden lijkt me…

 48. @Tobias: Voorspelling van mogelijk kleine 1m voor Terschelling/ Ameland morgen blijft staan?

  Morgen vrij, dan rijd ik die kant op uit Amsterdam om eens te checken.

  Wederom dankbaar voor de forecasts!

 49. Yep. Die staat nog voor daar omdat de swell w tot wnw is. Is nu al op de boeien. Wees er wel op tijd bij, want in de de loop van de middag een zeebries en minder mooi. S avonds zelfs behoorlijk blown out.

 50. Wij denken erover morgen (dinsdag 18 juli) naar Hoek van Holland te gaan. Weet iemand of het de moeite waard is de planken mee te nenen?

 51. Is het de moeite waard om morgen richting den helder/ de noord te gaan vroeg. Of is het echt alleen ameland/terschelling? Thx alvast

 52. Zit in contis plage en het rolt hier lekker binnen vandaag. Schouder tot head high en door aflandig briesje lekker clean en hol. Groot voordeel van 25van contis we

 53. Toetsenbord sloeg op hol.

  Voordeel van contis is dat er geen surfkampen zijn en dus relatief rustig in de line up.

 54. Bedankt voor de tip! De Stormrider heeft het wel over vervuiling. Valt dat mee?

 55. Hoe zijn de voorspellingen vanavond en morgen in Zandvoort? Kan iemand mij hierbij helpen? Alvast bedankt.

 56. Vanavond en morgen in Zandvoort? Dat zal niet veel zijn. Nu nog leuk sup rimpeltje maar die gaat er ook uit. Wel gezellig verder voor!!!

 57. Ten noorden van Contis ligt l’Especier, en ten zuiden Cap-de-l’Homy. Beide plekken ook zeer zeer rustig!

  Wat betreft vervuiling, valt wel mee volgens mij. Als je pech hebt, lig je wel in de meur van de papierfabriek van Mimizan.

 58. Iemand nog goude tips voor een prachtige spot? Kom altijd bij La Torche uit maar wil deze week eens ronde langs de hele kust (noord en west) maken.

 59. Aan de zuidkant van de rivier is het water wat modderig vanwege slib maar verder geen vervuiling gezien.
  Vandaag 3 sessies gedaan. Armen zijn gaar. Nu met een biertje bijkomen in de hangmat. Het leven kan zo simpel en mooi zijn.

 60. Is scheveningen het morgen waard? Ik verwacht niets geks maar misschien nog wel wat mooie (kleine) lijntjes?

 61. Dit is Cadzand op het moment. Mooi om te zien dat die oostenwind ten Noorden van de wadden nog iets van een cleane rimpel oplevert in het Zuiden. Jammer dat het niet meer is dan dat. Misschien dat het nog íetsje meer wordt voordat de opstekende zuidwest het wegblaast?

 62. Lijkt erop dat je in bretagne nog wel voldoende beschutting vindt. Ben zelf ook volk aan het proberen sprokkelen voor een impromptu tripje

 63. Voor iedereen die de flatspell beu is. J-bay pompt op dit moment en via de WSL app kan je de wedstrijd live volgen. Medina en Morais liggen nu in het water, hierna is het aan Julian Wilson en Filipe Toledo. 🏄

 64. Eind vd middag lokaal 6-7bft op de Noordzee. Vanavond moet er wel gesurft worden. Helaas blijft het niet tot morgen.

 65. Hopelijk valt er vanavond iets te surfen aan de Belgische kust 🙂
  Laagwater aan staketsel kan mss wel iets geven. Let s hope

 66. @france ik ben in france normandie en morgen bretange die wind is hard en onshore golven a 1,5m maar staan niet door de wind. Morgen op bretange kijken waarschijnlijk hetzelfde tenzij je echt gaat zoeken

 67. Vanoctend vroeg goede golven inderdaad, goede richting en hoogte, vanmiddag alles weer weg. Was geen swell van ver maar golven van windveldje vlakbij.

 68. Iemand zicht op Domburg voor morgen? En misschien tips voor een beginner, surfermap zegt dat een gevaarlijke spot is (stroming?)?

 69. Niet gevaarlijk als je weet wat je doet. Morgen ziet het er naar uit dat er wat toffe zw-golfjes gaan zijn. Bij opkomend/hoog water is de wind-en golfrichting wel gelijk aan de richting van het opkomende water wat voor veel stroming zorgt. De uurtjes rond laag water kan er wel prima gesurft worden. Net naast de palen te water gaan is wel aan te raden en als je weet dat de stroming richting het noorden gaat, spreekt het wel voor zich langs welke kant van de palen dat is. Laag water is trouwens om 21:00u morgen.

 70. Klopt. Stroming in combinatie met zw-wind en de paalhoofden is niet optimaal. Goed opletten waar je erin gaat en waar de paalhoofden liggen.

 71. Ontzettend bedankt voor de toelichting! Ik ga ’s morgens gaan, als ik het goed voor heb is het rond +/- 10:00u ook laag water? Waar is het best parkeren of bevindt de goede spot zich? Recht tegenover Domburg centrum of eerder richting Westkapelle of richting Oostkapelle? Thanks!

 72. @Tobias: Ik kijk (of keek eigenlijk) nog wel eens bij je info puntjes en dan met name de verwachte IJ-geul windmetingen. Nu is het me onlangs opgevallen dat die gegevens gewoon al van 27-02-17 zijn en dus nooit veranderen. What is up with that!!!

 73. Swell so kan lukken in Zealand denk ik
  War kunnen wij in Zealand surfboard huren ?

 74. Hoogste tijd voor mij om een nieuwe update te schrijven. Alleen te slecht 3g netwerk hier in Spanje om dit voor elkaar te krijgen vandaag. Morgen gaat dat hopelijk wel lukken.

  @dirk, RWS is gestopt met die grafiekjes. Heb helaas nog geen goede vervanging voor gevonden.

  Swell voor volgende week ziet er goed uit. Als dat windveld maar goed rechts van Engeland blijft liggen en niet er boven!

  Vanaf maandag-avond is het aan, maar de dagen daarna worden beter.

 75. @koen: is een beetje koffiedik kijken momenteel met het opspuiten. Een goed begin is bij de Dijk beginnen en verder naar Noordduine en Domburg zelf als het daar niet loopt. Het verandert per zand lading waar het lekler loopt en waar niet. Spijtig nog geen kunstmatig rif ;). Have fun en succes

 76. Was gisterenmorgen dan toch echt niet de moeite. Zaten nog twee surfers in het water en één derde kwam toe toen ik vertrok. Ter hoogte van de Dijk. Enfin, volgende keer beter. In ieder geval bedankt voor de hulp hier!