Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 12 februari 2020

71 reacties

 1. Op domburg (met name op de dijk) kun je idd zoals Tobias al aangaf goed zien dat springtij is geweest, de paalhoofden staan weer op volle lengte zeg maar.
  Sommige paalhoofden kon je voorheen eigenlijk gewoon overheen lopen omdat er bij niet te veel stroming maar 2cm paal zichtbaar was, maar dat is nu dus geheel anders en ook die steken weer ruim boven het zand. Lijkt wel 70cm zand weg te zijn gespoelt.
  Dus idd even goed opletten met hoger/hoog water, zeker met de stroming die laatste tijd bij hoog water en wat wind nogal stroomt.
  Vroeger op de middag was nog leuk te doen, naar mate hoger water was het branding ploeteren en werd de stroming erg sterk

 2. Nog een keer proberen. Ik woon in Schagen en heb schade aan de neus van mijn tuflite. Iemand vertelde mij dat Bas van SRFboards dat kan maken. Ik kan echter zijn nummer nergens vinden. Is er iemand die deze heeft. Bedankt. Job

 3. Ging lekker los op Scheveningen gister, vooral video geschoten omdat je op fotos toch niet echt goed ziet hoe enorm die bakken er op los klotsen achterin 🙂

  Helaas met 3 uur surf slow mo kost zo’n edit dan weer een dag….. dus die komt nog.

 4. Katwijk was verbazingwekkend leuk van 0845 tot 1015. Kracth zat en af en toe schouderhoog en geen wind 👏

 5. @colin: waar ben je geweest op domburg? Strandopgang dorp of dijk richting Westkapelle?
  Vanmiddag was tragisch daarom😂

 6. Op Ter heijde liep vanaf 13:00 soms best een hele lekkere lijn. Zeker veel swell erin.

 7. @ flex; van 9 tot half 11 bij de oprit aan het einde van de baaiweg. Maar het was wel op mijn 8.4

 8. Gisterenochtend cleane trage lopers in Oostende, de weinige hoogte ging er wel uit over de middag.

 9. @Ed – De winter is altijd zo fijn en vol geheim… Vooral om surfspots en dat soort nieuwe dingen te ontdekken ieder jaar. Geen parkeerproblemen, volle strandhuisjes, drukke stranden of wat dan ook. Helaas zal het er vandaag in Oostende vooral op aankomen het fort van Napoleon te bezichtigen. Ik noem maar iets geks 🙂 De wind uit het zuiden is te aflandig en geeft voor België in de regel geen significante golven. Je kan wel Zeeland proberen met laagwater tot half mid. Of anders morgen, want dan waait het nog harder en is de wind meer ZZW naar ZW en valt in de bak met regen zelfs even helemaal stil:

 10. vraagje, heeft iemand hier ervaring met surfen bij de wassenaarse slag? is dat vergelijkbaar met bv zandvoort? of is het helemaal niets?

 11. Voorlopig loopt er nog helemaal niks op scheef cam.. Hebben we er nog vertrouwen in voor vandaag?

 12. Kan iemand me eens uitleggen wanneer de stroming richting ZW het hardst is?

  Stel dat het om 6u hoogtij is en om 12u laagtij. Is het dan zo dat om 12u de stroming het hardst de ZW swell tegenwerkt? Of is dit rond midtij, om 9u? En vanaf wanneer begint de stroming dan terug richting NW te gaan?

 13. Hi guys,

  Het gaat heeeeul hard waaien morgen zie ik. Maar zou het te doen zijn morgenochtend vroeg, uur of acht, Bloemendaal/Zandvoort?
  Vorige week moest ik mn board wel heel goed vasthouden, maar had het toch wel leuk in het water. 🙂

 14. @ stroming : Precies rond laagtij (en hoogtij) is er tijdelijk geen getijde stroming (kentering)
  maar over welke spot heb je het?

 15. Rond laag water morgen zou Domburg goed moeten werken vanwege de harde wind met juiste richting (zoals Tobias al aangaf)

 16. @stroming, er van uitgaande dat er geen wind is, ijlt de stroom g ca. 2 uur na. Dus twee uur na hoog water keer de stroming. En gaat het naar het zuiden stromen. Dit duurt weer tot 2 uur na laag water. Bij harde zuidwestenwind ijlt de vloedstroom veel langer na. Soms keert de stroom zelfs niet eens.

 17. Wel, het is een algemene vraag.
  Specifiek twijfel voor morgen naar Domburg te gaan, en zou willen weten welk uur het veiligst is (wanneer is de tegenstroom het grootst).

  Als ik jou & Ron goed begrijp dan zou zo’n 4u na hoogtij de tegenstroming het grootste zijn, en dus de resulterende stroming (ZW swell + tegenstroom) het kleinst, correct?

 18. Die Swell van de tweede pulse van Dennis loopt ver door in de zuid atlantic om vrijdag aan te komen in north east Brazil aan 1.5 m met 20 sec consistent swell , zelden gezien!

 19. Bij zuidwesters is domburg meestal tussen pakweg een uur voor en een uur na laagwater de beste keuze. Als je liever minder uitdagende golven (minder hol) surft, kan je best reeds enkele uren voor laagwater te water gaan. In beide gevallen zou de stroming geen gevaar mogen zijn zolang je maar vlak naast de rechterkant van de palenrijen uitpeddelt en op tijd uit het water komt om terug te stappen naar de piek. Have fun!

 20. Goedemorgen,
  Ik ga mijn 8,2 NSP inruilen voor een echt longboard. Duurzaamheid van het board vind ik belangrijk, naast het makkelijk pakken van golven etc. Ik zit denk ik op een intermediate niveau. Zelf dacht ik aan een walden Magic model, iemand anders nog tips/ ervaringen of suggesties?

  Veel dank en fijne zondag!

 21. Ik kan het mis hebben, maar die hollere golven vind ik ook moeilijk, veel nosedive/wipeout zeg maar. Merk wel dat je die echt naast de piek moet nemen om meer kans te maken, bij een vlakke maakt dat geen hol uit, soms wel ff makkelijk om op te stappen waar ie al wat breekt. Maar bij die holle jetsers is dat 100% kans op seppuku😄
  Bij mij dan althans, of moet je dan eigenlijk al veel meer schuin de golf in in plaats van een klein beetje schuin of zelfs ‘recht/haaks’ op de golf😇?

 22. Golven op domburg waren wel vrij hol en niet heel veel kracht, maar zaten nog wel lekkere tussen hoor.
  Alleen na half 4 werd die stroming wel weer vrij extreem.
  Laatste tijd bijna iedere keer met hoog of opkomend water en meer dan een zuchtje wind veel stroming idd.
  Spannende omstandigheden 🤓

 23. Wauw, ziet er mooi uit ed, ik ga eigenlijk altijd naar de dijk richting Westkapelle (parkeren/meestal niet zo druk), maar daar is het dan minder clean zo te zien.

 24. @ Tobias de isobaren op het knmi kaart heb ik als Geezer nog nooit gezien. Compleet West-Oost over GB NL GER. WTF?

 25. Aan de vriendelijke gast op de noord net!met je blauw/groene shortboard:
  Ik knalde net je halve finbox eruit!
  Maar je reageerde vriendelijk en coulant..dan reageer ik dito!
  Breng je board gerust naar julian of thomas en wouter…dan betaal ik de gehele reparatie!
  Of bel even 06 24204650.
  Of frans epance op facebook.
  Excuus. 🙂

 26. Is het vrijdag te doen in scheveningen of teveel wind? Wind komt van westen dus in Schevingen zou die pier wel wat shelter geven. Is het beter om ochtend te gaan? Meer swell maar geen idee over tides enzo. Of beter middag? / namiddag

  Alvast bedankt!