Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 10 juni 2015

61 reacties

 1. Gisteravond stond er tijdens magic hour op de MV2 een fotograaf prachtige momenten te vereeuwigen! Wie o Wie

 2. @ Nicm,
  Volgens mij heeft jou pa ook mooie plaatjes van een “kite” surfer gemaakt met een knaloranje kite…. Wil je een fraaie opzoeken?
  Aloha&Mahalo
  Ernst

 3. Zoals aangegeven in het bericht voor vandaag, Noord-Holland geen swell. Beetje kayakken of peddelen kan natuurlijk wel weer zoals altijd:

 4. Dag Tobias,

  wat bedoel je juist met “funboard paddlebaar” id sms van gisteren avond? Zus en zo of mini ?

 5. Als ik die link volg slaat mijn virusscanner op tilt. Heb je daar een uitleg bij?

  Overigens verder wel een relevante vraag over zondag.

 6. Verschil van inzicht tussen die virusscannersite en de Europese modellen. Hoewel dat standaard zo is, toch even in de gaten houden. Ik kan me niet voorstellen als dit de situatie voor zondag 02:00 is, dat er in de loop van de dag geen swell zou arriveren.

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/9934f.jpg

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/80ebd.jpg

  Zeker weten is het voor maandag wel.

 7. Mooie pic, weet je wie het is en wanneer die foto gemaakt is? Ik twijfel nl. of ik het ben (zou de eerste keer zijn dat ik mezelf surfend terug zie op een foto)

 8. @ Tobias: als je praat over windrichting, dan heb je het over waar de wind vandaan komt (dus NW betekent waait vanuit het noordwesten).
  Als je praat over golfrichting, dan heb je het over waar de golven naar toe gaan (dus ZW betekent dat de golven uit het Noordoosten komen).
  Dit even ter correctie op je verhaal bij de verwachting voor woensdag.

 9. Wat lul jij nou ?? ZW en golven uit het Noordoosten ?? Ben je achterlijk ?? Man man man… lekker logisch ook

 10. Ik begrijp de vraag ook niet helemaal goed, maar reageer wat minder fel.

  Kun je aangeven welke zin je precies bedoelt? Het zuidwesten kan slaan op een regio namelijk België/Zeeland (en soms ook Z-H), maar het woord wordt ook gebruikt in combinatie met wind.

  Een uitzondering die het misschien verwarrend maakt is wellicht de stroomrichting (bijvoorbeeld van het tij).Die wordt door Rijkswaterstaat aangegeven in de richting waar de stroming naar toe staat. Echter gebruik je het in die context nooit. Of heb je wel eens gehoord van een noordwesterstroming als het om water gaat? De term wordt wel gebruikt als het om lucht gaat, maar dan heb je het al snel over het gewone weer.

  Voor de volledigheid: mocht de term noordwesterstroming toch ingeburgerd raken in het geval van water, dan komt de stroming uit het zuidoosten en stroom je in ons geval richting Engeland. Verwarrend, dus lijkt mij een beter idee om het gewoon niet te gebruiken. Het gebruik van richting blijft dan beperkt tot de richting waar golfslag of wind vandaan komt. Wel zo eenvoudig.

 11. Dat het in de Noordzee tegelijkertijd uit het zuidwesten als het noordoosten kan waaien is overigens een feit. De laatste update voor zaterdag 14:00 is net binnen. Oranje kleur is gemiddeld windkracht 5, een tint donkerder is gemiddeld al windkracht 6.

 12. ik ben inmiddels 4 ijsjes en een witbiertje verder maar ik bedoelde uiteraard @@sonicsurfer

 13. Heel zandvoort wilt ook wel weten hoe het vanavond zal zijn short, fishy of toch gewoon longboardje?!?! vertrouw op je T

 14. belgie was fun kan nie klagen, beetje meer zoeken naar spots die werken bij die richting dude

 15. dries,

  waar ben je geweest vanavond?
  ik oostende maar net iets te vroeg in de avond…
  18 tot 20h, jammer van de andere plannen deze avond

  sunset sessie zal wel cleaner geweest zijn al dacht ik dat ik de hoogte wat zag zakken na 8

 16. Tot 20u vond ik het rommelig in oostende, vanaf dan kwam er meer lijn in. En cleaner, maar veel hoger dan knie werd het niet…

 17. Heb paar spots gecheckt. Was niks. tenzij je longboarder bent die tevreden is met knie hoge golven. Is natuurlijk niks mis mee, belangrijkste is dat je je amuseert!

 18. op einde dag was er toch wat meer dan kniehoogte / longboard-golven in BE – groot verschil met wind eruit op bep spots – enkelen hebben toch verkeerde inschatting gemaakt & niet gewacht – het was zeker beter dan niets

 19. Ik vond het op einde van de avond ook wel wat hoger dan kniehoog en heerlijke sunset sessie !!! Op handgevoel locker moeten openen omdat het te donker was 🙂
  Denk 18.00 uur ook wa vroeg was slechts 1.5 uur na LW !!!

 20. Ben soms zeer verbaasd over mensen die de golfhoogte compleet mis hebben. Zo word vaak genoeg knie als heup gezien, en heup als headhigh.. Ik weet nou niet of dat met de golf beleving te maken heeft of gewoon de ervaring..

 21. Wat is jouw mening dan? Je kijkt gewoon vanaf strand of water nr iemand anders die op een gemiddelde golf staat die op een deftige manier breekt. Je weet toch dat de wind ook een verschil kan maken

 22. Oh jee, het is flat en de discussie over golfhoogte wordt weer eens aangezwengeld. Dat voorspelt niet veel goeds…

 23. Dus of iedereen voortaan aub bij het surfen een meetlint in feet mee wil nemen…

 24. Mensen schatten vaak de hoogte verkeerd in omdat ze op hun board liggen. Hun hoofd is dan dus vlak boven de waterlijn. Dan is het veel moeilijker om een hoogte in te schatten. Ga maar eens naast de bank staan en dan ervoor op de vloer liggen, dan is hij in een keer een stuk hoger. Daarnaast is het inderdaad ook een kwestie van ervaring om de golfhoogte in te schatten.

 25. Hallo hallo

  Ik wil einde middag rond 6 uur mijn vriendin een beetje surfles gaan geven in omgeving zandvoort zal daar een golfje voor aanwezig zijn of wordt het matig?

  Hoor het graag moeten wel even reizen namelijk…..

 26. Daarom altijd iemand anders op een golf als referentie nemen & vanaf een afstand – volgens mij is ‘head’ golf nooit meer dan 1m als je dan toch metrisch wilt blijven

 27. @ thebodhi

  inderdaad, heb ik ook gemerkt.
  soms moet je nemen wat je kan krijgen 🙁

  al bij al toch nog eens in het water gelegen

 28. Beste Tobias,

  Werken jullie nog met SMS alert ?
  Ik vind de gegevens niet onmiddellijk.

  Tenzij iemand mij hier wat wil vertellen over zondag 😉

  Alvast bedankt