Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 10 februari 2016

65 reacties

 1. Golven voor vrijdag ontstaan nu ten westen van Noorwegen (4-6 meter). Wat hier bij ons van overblijft is meestal niet meer dan 10 – 20 %. De wind is vrijdag wel een belangrijke afwezige!

 2. Hallo surf-fans!

  sorry, maar even off-topic..

  Ik ben aan het plannen voor de zomervakantie; en heb een vraag:

  Is SARDINIË leuk om te surfen in de zomer? Juli/Augustus
  Voor een beginner/gemiddelde surfer..

  thanx alvast voor de tips!

 3. Tenzij El Niño zich naar de Middellandse Zee verplaatst deze zomer…

  Hoekipa was niet de moeite van een nat pak waard rond het middaguur vandaag trouwens.

 4. Geen idee maar ik ken wel iemand die niet al te negatief is over Corsica in de zomer (ik neem dan aan dat Sardienie er niet voor onder hoeft te doen). Is sowieso volgens mij wel een beetje geluk hebben.

  Disclaimer: ik ben noch op Sardinie, noch op Corsica geweest; alles hearsay!

 5. @ allemaal

  Bedankt voor de tips!

  Ik verplaats mijn aandacht richting een andere bestemming.
  Eerst nog even een weekje Portugal in Mei.

  Vanavond 19.30 achter de laptop voor Eddie!

 6. Corsica en Sardinie kan soms aan de westkant enkele spots hebben met bescheiden ( 1-2 voet) lijntjes. Was er enkele jaren geleden in de meivakantie. Windswell. leuk voor de afwisseling van activiteiten aldaar. wind of kitesurfen tussen beide eilanden is kansrijker.

 7. Het was rond half een genieten op de noord. Tussen half twaalf en half een was het rommelig, maar er kwam steeds meer lijn in. Ik moest om half twee weer thuis zijn om verder te werken, maar heb lekkere golven kunnen surfen tijdens mijn extended lunch break.
  Best goede hoogte, af en toe best hol en ritjes die langer duurden dan drie seconden. Eigenlijk dus best geslaagd. En dat op een dag waarbij ik met minimale verwachtingen het water in ging

 8. Wat golven was een beetje een understatement. Barrels, drie stuks op scheve waar niemand lag!

 9. Zeg dat wel ” een understatement” 🙂

  Wat een bakken op de Maasvlakte met hoog water zeg…standaard golven waren rond schouder/hoofd,maar wat een dikke sets kwamen eraf en toe binnen!!
  Was wel choppy en dikke stroing, dus erg lastig op de SUP

  Desondanks aantal dikke muren gereden…STOKED!!!

 10. Swell kwam goed binnen in Cadzand. Het brak lekker clean naast de pier. Hoogte was beter dan verwacht, een mooie 1.5m.

 11. Met de vlieger was het in ieder geval niet te doen. Wel een paar golven kunnen pakken, maar telkens teruglopen…

 12. Belgie & Cadzand had de schoonheidsprijs vandaag. O ja en als je het nog niet wist, het strandseizoen is ook weer begonnen!

 13. Bredene was eerst heel klein en we dachten ow shit.. maar er kwam steeds meer lijn & hoogte in, stroming viel zo goed als weg en zo cleannnn….
  Fijne sessie gehad, thx Tobias … 😉

 14. Blijft er morgen nog iets van over? begint stevig te waaien daar opt water…. kan wel eens tegen vallen

 15. Wijki was weer een cadeautje vanmiddag met een strikje er omheen. Niet zo clean als afgelopen dinsdag, maar man wat… een heerlijke bakken kwamen er door! Heel fijn de golven kunnen delen met vrienden en de mooiste luchten kunnen zien bij het teruglopen naar de parkeerplaats. Morgen hopelijk nog een paar fijne golfjes!

 16. Net op De fiets gecheckt. Staat niet bijster veel, maar met een longboardje kan het denk wel leuk zijn met opkomend, als het hetzelfde blijft

 17. eyeball @zandvoort, mooie lijnen, breken vrij snel, af en toe zit er een mooie longboard golf tussen, knie tot heup hoog, ik sla ff over

 18. Kom net uit water bij zandvoort. Lekker clean en strakke lijnen. Breng iets met veel volume en geduld mee en dan zitten er af en toe leuke ritjes tussen

 19. Wijk 1430-1600
  Heerlijke sessie, rustig begin daarna mooie sets met zelfs nog beetje leuke hoogte erin. Enorm clean. Veel longboarders, maar ook mijn 5’1 deed het uitstekend!

 20. Wijk 11.00 tot 15.00 eerst nix maar t werd stedes beter iid superclean en af entoe een mooi lijn met hoogte t liep zo rond 13.00 echt llekker vanaf de achterste bank twas een mooi weekje met 3 dagen mooiesurf ik kan er weer even tegenaan

 21. Thx voor de update guys, was toch naar wijk en geen slechte call, heerlijke lijntjes en echt longboard feestje

 22. Ik ben ook wel benieuwd of er morgenochtend nog iets van een lijntje over is. Vandaag vanaf mijn bureau webcamkijker…..

 23. Petten 12-14 uur fenomenaal. Laatste uur werd het serieus krachtig en hoog. Gebarreled ( niet zo goed als Tobias gisteren, nice! , maar in de richting 🙂 lijn en cleanheid en holheid waren zeer goed

 24. Dat filmpje heeft niet echt iets met surfen te maken

  Klein stukje van wiki over het ontstaan van surfen:

  “The ruling class had the best beaches and the best boards, and the commoners were not allowed on the same beaches, but they could gain prestige by their ability to ride the surf on their boards.”

  Localism is niet nieuw

 25. Wauw, Domburg gaat los nu ! bijna windstil . Dat zal eind deze middag waarschijnlijk niet meer zo zijn.