Nuttige surfweer info:

Surfweer Woensdag 1 juni 2016

64 reacties

 1. Bouwt daarna op tot 4 meter op open zee donderdagmiddag. Daar zitten geen golven voor beginners bij!

 2. De lagedruk ligt boven het continent. Fronten draaien vanuit de kern richting de kust.

 3. Hieronder nog even een paar van gisteren voor diegenen die de site deze week voor het eerst bezoeken…

 4. Tis was genieten! In de haast vandaag mijn scrap boardje maar afgemaakt.

  Wat denk je, gaat dit lukken? 😀

 5. ten zuijden van scheef, met opkomend snelle holle krachtige shore break van meter ++

 6. Nou moe, zomaar een goede gok gedaan. (Op de juiste tijd, op de juiste plek, met het juiste board)
  Tussen 11:00 en 13:00 erin midden op de Veerse dam. (Veerse gat), als alternatief voor een klotsend Domburg.
  Keurige krachtige lijnen van gemiddeld borsthoog. Mijn fijnste sessie in NL ooit.
  Had het graag met anderen gedeeld, dan alleen die enkele meeuw. 😉
  (sorry fotootje Blackberry kwaliteit.)

 7. Parnassia iets beter dan IJmuiden zo te zien, of niet? Gaat nog iets hoger worden vanavond als het goed is.

 8. Vanmiddag tegen beter weten in toch naar Zandvoort/Bloemendaal. Gezellige sessie met voorin een enorme klotsbak en achterin stiekem af en toe een lekker lijntje.

 9. Ik zit met het plan om aanstaande zondag naar de Vendee in Frankrijk te rijden om een week te surfen/kamperen. Heb nog plek over voor één persoon die er graag een weekje tussen uit wil. Ik zit op het moment in between jobs. Wat betreft surfen doe ik graag longboarden. Het is kort dag, ik weet het, maar heb dit dan ook last minute besloten.
  Heb je interesse mail dan ff naar jerryvstr at hotmail com om in contact te komen!

 10. @ Elwin

  Bedankt voor het delen!! Altijd leuk wanneer iemand een andere spot test :-)!

 11. Beste NHN surfers, ik vroeg mij af waardoor Petten gisterochtend met opkomend leuk brak, setjes van schouderhoog, en Callantsoog (wat normaal gesproken noord deining minder goed oppakt) s’avonds met afgaand tij als een tiereliert ging! Door de lage golfperiode brak het in callantsoog minder op de banken ver achterin…maar behalve dat is het voor mij gissen…Draaide de swell richting meer west in middag? Duwde ipv opkomend juist het afgaande tij de golven naar binnen? Wat denken jullie? In ieder geval een onverwachte supersessie gehad voor de strandtent 🤘

 12. Scheveningen Zuid was echt top vandaag! Mooie ontdekking was ook het “Pakhuis” Surfboard Storage in Scheveningen. Volgens mij opgezet door oud-FAST Surfdorp leden! Surfboard lockers te huur voor een habbekrats en dichtbij het strand…echt chilllll!! :-))

 13. @ Tobias:

  Sorry Tobias maar heb een extra vraagje:
  heb een beperkt aantal verlof dagen die ik probeer max te benutten… .
  In je sms van gisterenavond sprak je over zaterdag.
  Zal dit ook zo zijn voor Zeeland?
  Dan kan ik eventueel morgen een 1/2dagje verlof uitsparen…

  Mvg,

  Peter.

 14. Gerle, ik weet niet precies hoe laat jij ’s avonds gesurft heb. De avonden zijn lang! Maar kijkend naar het getij voor die regio (hieronder Texel) op maandag dan zie ik dat het om 18:00 nog vol hoog was. In de twee uren daarna stond er eigenlijk weinig stroming. Die piekte pas na zonsondergang tussen 22 en 23u. Dus ws heb je juist getimed met de combinatie van mid-tij, nog geen maximale tij stroom en offshore wind! Sowieso breekt het daar tussen die strekdammen altijd het best met mid. Dat was vroeger ook al zo op de hondsbossche zeewering, toen er nog strekdammen lagen…

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/9e9d8.jpg

  Kaartjes voor alle spots in NL en BE vind je hier: https://surfweer.nl/spots/

 15. op 31 mei (epic) dag er een fotograaf met lang haar in t water bij de zuid. benieuwd naar de pics. weet iemand wie het is of waar de pics staan?

 16. Omgeving Dishoek gaat z’n ding weer doen straks, echt off shore condities, De duinen zullen de wind met de huidige NN-Ooster behoorlijk temperen

 17. Vorig jaar hadden we toch ook een El Niño? Maar toen hadden we toch niet zo’n lagedrukgebied boven het land in de lente?

 18. Ziet er indrukwekkend (en onsurfbaar) uit wat er nu op de webcam van Scheveningen binnen komt rollen. Hoop dat er zaterdag nog wat restsswell voor shortboard over is want deze week zat en zit het er vanwege werk niet in om naar de kust te gaan helaas.

 19. Die periode waren er eerder aanwijzingen dat de lagedrukgebieden vanaf het noorden de Noordzee in rolden en later opvulde boven land. Dat kwam mogelijk door het te koude water op het nabij gelegen deel van de Atlantische Oceaan. In dat gebied waren er vaker blokkerende hogen te vinden. De lagedruk zelf onstond nog wel boven zee, vaak tussen Groenland en Denemarken.

  Nu is daar veel minder sprake van. De lagedruk ontwikkelt boven land. Gebeurd in de zomer heel vaak, maar meestal ontwikkelen ze zich niet door tot volwassen depressies.

  https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/uitleg/el-nino-21037ceb-3f08-4654-b08e-2ebfd5bdc2e3

  Het is zeer complexe materie. Nergens wordt echt onderzoek gedaan naar het exacte verloop van luchtdruk systemen. Te abstract en momenteel worden alleen parameters als temperatuur, neerslag en gem. luchtdruk meegenomen in de onderzoeken.

 20. Ik ben ff de archiefkaarten ingedoken op wetterzentrale. Begin April 1998 (ook een hele sterke El Niño winter) zagen de weerkaarten er vergelijkbaar uit:

 21. Scheveningen Noord nu rommelig, weet iemand of zuid beter is op dit moment?

 22. Re surfboard opslag: Ben net lid geworden..happy! Ze zijn op google te vinden: “Surfboard Storage Scheveningen” (weet niet zeker of ik websites mag posten op deze forum)

  Je kan ook Vieb en Es bellen op 06 43904289. Ze hebben nog heel wat lockers vrij. Het zijn goede mensen en doen het voor de surfers gemeenschap..echt top!!

 23. Toch bijzonder dat alle spots lekker op internet geplaatst worden. Dat jullie snel in een wavegarden gaan surfen, want het avontuurlijke vlak van ’the search’ hebben jullie duidelijk niet mee gekregen!

 24. Snap dat het niet leuk is als het op je oude vertrouwde spot steeds drukker wordt en ja the search is absoluut avontuurlijker dan alles op een presenteerblaadje krijgen. Maar de wereld verandert, en ook de surfwereld staat niet stil.

  Mede dankzij forums als deze (en internet in het algemeen) is het ook voor mensen met een kantoorbaan en (jonge) kinderen en die niet dichtbij de kust wonen mogelijk geworden om deze verslavende sport te beoefenen. Leuk voor die doelgroep (ja daar behoor ik zelf ook toe), minder leuk voor de surfers die hun leven speciaal zo hebben ingericht dat the search voor hen wél tot de mogelijkheden behoort en websites als deze niet nodig hebben (en zelfs liever zien verdwijnen).

  Moet ik dan maar niet meer gaan surfen omdat the search er voor mij meestal niet in zit? Daarvoor vind ik surfen te leuk en biedt de dienstverlening van o.a. Tobias te veel mogelijkheden.

  Tot slot, een Wavegarden in de buurt lijkt me een prachtige oefenmachine, maar ook voor mij gaat er natuurlijk niets boven de grilligheid en onvoorspelbaarheid van natuurlijke swell (zoals de initiatiefnemers van de Wavegarden zelf trouwens ook onderschrijven).

 25. Hoe vaak heb jij daar de piek met meer dan 5 man moeten delen? Het zal dus wel loslopen. Bovendien staan de condities die het daar nodig heeft om goed te lopen al jaren bij de spotguide van msw beschreven.

 26. Zwaar leven heb je XD
  Wat ik persoonlijk het meest vervelend vind, zijn de mensen die maar al te graag laten zien hoe ‘surf’ ze zijn..:p

  Beetje zeuren over een piekje delen alsof je op een meest epic dag op pipeline ligt XD

 27. Ok, einde discussie. Anders zie ik door de bomen het bos niet meer. Of beter gezegd: door de golven de zee niet meer.

 28. Gesproken over golven. Die waren op IJmuiderslag vandaag behoorlijk aan de maat. Heerlijk gesurft!

 29. Met de juiste spotkeuze was het vandaag alleszins weer vol aan!! Offshore wind en 1.5m cleane rollers, yieieieieiw!!

 30. Is Zandvoort nou een beetje te doen met laag? Kan morgen alleen heel vroeg!
  En gezellig als nog iemand vroeg wil 🙂

 31. Oogbal Egmond, achterste banken lopen redelijk! Ik hoop rond twee uur een nat pak te gaan halen.

 32. Paul als het is wat jij voorspelt ben ik daar vanavond!

  @domburg locales, Lokal en Search? Duh?

 33. Iemand al een blik op Scheveningen? Op webcams is door de mist weinig te zien, maar ik lijk de contouren van paar mooi rollende golfjes te zien, hoewel een interpretatie van dit veld van witte pixels waarschijnlijk meer zegt over mijn wishful thinking dan over de golven. 🙂

  Hopelijk met opkomend tij wat leuke golven in de late ochtend.